Chłopak nie chce sie zgodzić, żebym była starszą na weselu siostry - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Chłopak nie chce sie zgodzić, żebym była starszą na weselu siostry

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Chłopak nie chce sie zgodzić, żebym była starszą na weselu siostry

Witam Was Kobietki wink

Mam problem, ponieważ mój chłopak nie chce się zgodzić, abym była starszą na weselu siostry. Głównym powodem jest narzeczony siostry.
Mój facet nie chce sie zgodzić, ponieważ kiedyś słyszał jak narzeczony moej siostry wyrażał sie bardzo negatywnie na mój temat do kolegi (najpierw jebała się ze mną, potem z kumplem, a następnie piliśmy razem).
Nie powiem, bo w swoim życiu miałam przygody z alkoholem i święta nie jestem. Ale to chyba jak każdy. Ja za przeproszeniem mam gdzieś, co narzeczony siostry mówił i mało mnie to interesuję. Jednak mój facet zabrania mi być starszą, pomimo tego, że ja chce.
Dodam tylko, że moja siostra i jej narzeczony  nie wiedzą o co chodzi  mojemu chłopakowi.
Proszę Was o radę w tej sytuacji. Powinnam się zgodzić czy nie??? Bo już sama nie wiem

Zobacz podobne tematy :
Odp: Chłopak nie chce sie zgodzić, żebym była starszą na weselu siostry

Kochana musisz pamiętać że to Twoja siostra i to co Ty czujesz , myślisz jest tutaj najważniejsze.  Dodam że chłopak w Twoim życiu może dziś być, a jutro może go już nie być, natomiast z siostrą jesteście najbliższą rodziną. Nawiązanie do narzeczonego jest tutaj lekko absurdalne ze str Twojego chłopaka, ponieważ jesteś świadkową swojej siostry, tak czy inaczej na weselu będziesz więc nie wiem jaki problem widzi Twój chłopak w tej sytuacji.

3

moze porozmawiaj z siotra i jej to wytlumacz
narzeczony jej nie musi wiedziec ale siostra to sistra
moze zrozumie

chc jak pisze -pokoleniekobiety-ma racje
dzs cTwój chłopak jest,a jutro moze nie być
a siostra-była,jest i będzie

choc jak to chodzi o narzeczonego sistry--hmona niewie o tym to niewiadomo jakby zareagowałaale fakt faktem z tym narzeczonym siostry bawic sie nie musisz

4

Autorko naprawde "jebalas sie" z narzeczonym siostry i z jego kolega?

5

do zbyt.zaradny: z narzeczonym siostry mialam pewne relacje, ale to wieki temu i jeszcze zanim zaczeli sie spotykac
do pokoleniekobiety i Ona_82:  W tym co mówicie jest duzo prawdy.  Próbowałam chłopakowi tłumaczyć , że to moja siostra, ale on uważa, że nie moge w kościele stac tak blisko narzeczonego siostry, bo to nieprzystoi.  I on to robi dla mojego dobra i swojego spokoju.

6

I Twój chłopak ma racje. Miej troszkę szacunku do siebie. Nie wiem czy Twoja siostra wie czy nie o tej przygodzie z przeszłości, ale skoro w teraźniejszości jej narzeczony się tym przechwala używając  w dodatku takiego słownictwa. .. Osobiście Ci się dziwie, ze chcesz być świadkiem na tym slubie

7

Szacunek szacunkiem, ale z drugiej strony to moja siostra i to ona mnie prosi. Wiem, ze jej bardzo zależy na tym abym to ja była jej starsza. Siostra wie o naszych dawnych relacjach, ale nie wie o tym, co jej narzeczony mówił, a mój chłopak słyszał

8

Jeżeli na prośbę chłopaka odmówisz teraz siostrze to i tak problem pojawi się znów, przy okazji jakichś spotkań rodzinnych. Bo będą, a nie chcesz chyba latami unikać siostry?  Chłopak musi się zmierzyć z tym,  co słyszał i ze swoją zazdrością. Jeśli mu to pomoże, to niech się nawet ostro rozmówi z narzeczonym, strzeli mu w pysk,  może mu ulży smile  Bo tak naprawdę to tylko jego wymysł, skoro Ty, siostra i jej narzeczony, główni zainteresowani, akceptujecie sytuację i nie mieszacie w to przeszłości.
Nie wystawilabym siostry w taki dzień, nawet szanując chłopaka. On nie ma prawa tego od Ciebie żądać.

9

realowa7 napisał/a:

do zbyt.zaradny: z narzeczonym siostry mialam pewne relacje, ale to wieki temu i jeszcze zanim zaczeli sie spotykac

I nie przeszkadza Ci, ze Twoj przyszly szwagier ma o Tobie takie zdanie i ze rozpowszechnia je, w dodatku w taki sposob?
Moze Twoja siostra powinna o tym wiedziec? Przeciez tutaj az czuc w powietrzu przyszle klopoty...

10

do zbyt.zaradny: zdanie mojego szwagra na moj temat srednio mnie interesuje i na jego temat nie chce sie wypowiadac. To jest wybór mojej siostry i ja sie nie chce do nich mieszac, zeby mi potem zarzuciła, że to moja wina. Moj chlopak usłyszał to jakis rok temu na imprezie. Ostatnio mi to powiedział pod warunkiem, ze nikomu tego nie powiem jako argument dlaczego nie chce, abym była starsza.

11

realowa7 napisał/a:

do zbyt.zaradny: zdanie mojego szwagra na moj temat srednio mnie interesuje i na jego temat nie chce sie wypowiadac. To jest wybór mojej siostry i ja sie nie chce do nich mieszac, zeby mi potem zarzuciła, że to moja wina. Moj chlopak usłyszał to jakis rok temu na imprezie. Ostatnio mi to powiedział pod warunkiem, ze nikomu tego nie powiem jako argument dlaczego nie chce, abym była starsza.

Skoro nie chcesz sie mieszac, to faktycznie wypadaloby siostrze nie odmawiac.

realowa7 napisał/a:

Jednak mój facet zabrania mi być starszą, pomimo tego, że ja chce.

A czemu on uwaza, ze ma prawo Ci czegokolwiek zabraniac? Co nim kieruje - zazdrosc o narzeczonego siostry i Twoja przeszlosc czy bardziej osobista niechec do niego?

12

zbyt.zaradny napisał/a:

Autorko naprawde "jebalas sie" z narzeczonym siostry i z jego kolega?

Też chciałam o to spytać, bo jeśli faktycznie 'jebałaś" się z narzeczonym siostry i nie tylko, jeśli dodatkowo lubisz się "najebać" to może nie rób siostrze obciachu.
Uwierz, nie wszyscy tak mają...no, chyba, że u Was to norma.
Myślę, że jedyną osobą która nie zdaje sobie sprawy z tego,  o co chodzi jest Twoja siostra i nich lepiej tak zostanie.

13

Kochana... To jest chore... Nie ma co podciągac funkcji świadkowej pod niewiadomo jaka rangę. Za takie słowa jakie Twój przyszły szwagier o Tobie rozpowszechnia naprawdę bym się nie wyrywala.
Siostra niech poprosi jakaś koleżankę.

A swoją drogą daruj sobie śluby milczenia i wyjasnij z siostra ta sytuacje. Ma prawo wiedzieć jakie jej przyszły mąż ma zdanie o Tobie

14

Ogolnie rzecz biorac moj facet niecierpi narzeczonego siostry (uwaza go za idiote, debila, itp) i dodatkowo uwaza ze on jako moj facet musi mnie bronic i mojego dobrego imienia. Moj chlopak ogolnie jest zazdrosny.Ja to bardzo doceniam, ale jak odmowie siostrze to znajac ja  nasze relacje bardzo sie pogorsza.
Kilka lat temu rzeczywiście spalam z narzeczonym mojej siostry, ale oni jeszcze wtedy nie byli razem i ona o tym wie. A co do tego, ze lubie sie najebac-to te kilka lat temu mialam burzliwy i problematyczny okres w swoim zyciu i niestety zdarzało mi sie przesadzic z alkoholem, czego do dzis zaluje.
Sugerowalam siostrze zeby wziela kolezanke, ale ona strasznie chce, zebym to ja byla.

15

realowa7 napisał/a:

Ogolnie rzecz biorac moj facet niecierpi narzeczonego siostry (uwaza go za idiote, debila, itp) i dodatkowo uwaza ze on jako moj facet musi mnie bronic i mojego dobrego imienia.

To chyba dobrze? Byle nie byl zanadto przewrazliwiony na tym punkcie. Tzn. skoro Ty sie mozesz nie przejmowac, to on chyba tez powinien umiec wyluzowac.

realowa7 napisał/a:

Sugerowalam siostrze zeby wziela kolezanke, ale ona strasznie chce, zebym to ja byla.

W sumie robisz to dla siostry, nie dla jej narzeczonego.

16

Uwazam, ze Twój chłopak przesadza. To, ze tam kiedyś, wieki temu przespalas się z narzeczonym siostry, KIEDY JESZCZE NIE BYLI PARA, nie jest powodem do rujnowania stosunkow z bliska rodzina. Siostra przecież wie o tym i jej to nie przeszkadza.

Wydaje mi się bardziej, ze Twój chłopak nie radzi sobie z zazdroscia, pewnie uroil sobie, ze jak raz mieliście z przyszłym szwagrem jakies stosunki, to wesele jest idealnym melanżem, by je odnowić. Niestety, mozg zamroczony paranoja kreuje najbardziej debilne scenariusze.

A relacje o tym co narzeczony siostry mowil na imprezie, traktowałabym ze szczypta soli. W takim stanie jakim jest Twój chłopak, rozne kwiatki może Ci prawic by tylko swojego urojonego "konkurenta" obrzydzić.

17

Ja bym poszła do siostry i jej wszystko powiedziała. Żeby nie było między Wami jakichś chorych tajemnic. I zapytałabym ją, jak ona to widzi.

18

Świadkowa jest dla panny młodej, ma pomóc w przygotowaniach i wyborach, zorganizować super wieczór panieński i pomagać w czasie zaślubin i wesela.
Pan młody niech się skupi na swoim świadku... Dla siostry nie rezygnuj

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Chłopak nie chce sie zgodzić, żebym była starszą na weselu siostry

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024