Spotkanie ze starszą kobietą. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spotkanie ze starszą kobietą.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Spotkanie ze starszą kobietą.

Cześć.

Potrzebuję Waszej porady. Może historię moją przedstawię Wam krok po kroku.

W ostatni weekend dość przypadkowo znalazłem się na imprezie imieninowej na której były kobiety lat 30+. Nie poszedłem tam w jakimś konkretnym celu, ot tak zostałem zaproszony i głupio było odmówić.
Na tej imprezie była Pani G. której (podobno) wpadłem w oko, od samego początku próbowała do mnie zagadywać, w końcu zapytała czy zatańczę (ja pierwszy tego nie zaproponowałem bo słabo tańczę i było mi głupio). Po dwóch tańcach impreza przeniosła się do dyskoteki,  tam spędziłem cały czas z Panią G., dostałem nawet buzi, ale to nie ważne. Podczas drinka jako samo z siebie wyszło,  że zapytałem o nr tel. po czym ona poprosiła o mój telefon i wklepała numer... Poniżej kilka tańcy jeszcze no i czas do domu. Na drugi dzień biłem się z myślami czy zadzwonić? Co powiedzieć? A może to nie jej numer? W końcu odwazyłem się i zadzwoniłem, pogadaliśmy chwilę i pod pretekstem tego, że dała mi więcej lat aniżeli mam na prawdę powiedziałem,że liczę na przeprosiny i może być np kawa ;-) powiedziała,  że mogę zaproponować lokal... Na drugi dzień napisałem SMS, że znam najlepszą kawiarnię w mieście. Odpisała czy chcę iść na kawę ze staruszką (dokładnie takie słowa), odpisałem, że wcale mi nie przeszkadza jej wiek. Zaproponowała kiedy możemy ją wypić? Odpisałem, że w tygodniu odpada więc zaproponowała sobotę.. Zgodziłem się, ale dokładny termin nie padł.

I teraz pytanie,  co zrobić dalej? Czekać na wiadomość? Sam przypomnieć się? Jak zachowywać się na ewentualnym spotkaniu? Mam troszkę obaw ponieważ między nami jest 10 lat różnicy (ja 25 ona 35), czy na spotkaniu nie uzna,  że jestem za szczylowaty?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Spotkanie ze starszą kobietą.

Kawę zawsze można razem  wypić, bez konsekwencji. Zastanów się lepiej, czego właściwie oczekujesz po tej znajomości?

3

Jeżeli powiem, że ona mi się nie podoba to skłamę, tylko mam niepewność ponieważ do tej pory nie miałem kontaktu ze starszymi kobietami o tyle lat..

Jakieś sugestie,  podpowiedzi? ;-)

4

Scenariusze mogą być różne i chyba zdajesz sobie z tego sprawę.
Wejdziecie w układ- przyjaźń z bonusem, o ile obydwojgu Wam będzie to odpowiadać. Ona się zaangażuje i będzie chciała związku, Ty się zaangażujesz, a ona nie będzie chciała, wejdziecie w związek, a po jakimś czasie dojdziesz do wniosku, że jednak wolisz kogoś młodszego, ona przeżyje załamanie, albo na odwrót, ona pogoni Ciebie i będziesz cierpiał, ewentualnie będziecie żyli długo i szczęśliwie.
Może być też tak, że skończy się na tej pierwszej kawie. Idź do wróżki wink

5

Scenariusze to ja znam.. Chodzi o to czy kobiety 30+ wiele różnią się od tych młodszych? Jeżeli dojdzie do spotkania to przede wszystkim będę sobą i to nie ulega wątpliwości, ale może te starsze zwracają uwagę na ciut inne rzrcy aniżeli ich młodsze koleżanki?

6

Saphire88 napisał/a:

Scenariusze to ja znam.. Chodzi o to czy kobiety 30+ wiele różnią się od tych młodszych? Jeżeli dojdzie do spotkania to przede wszystkim będę sobą i to nie ulega wątpliwości, ale może te starsze zwracają uwagę na ciut inne rzrcy aniżeli ich młodsze koleżanki?

Zadajesz pytania, na które odpowiedzi są oczywiste. Przypomnij sobie jakie miałeś priorytety i światopogląd w wielu 18 lat, przyjrzyj się znajomym, starszym, młodszym, różnice widać gołym okiem. Wiadomo, że kobieta w wieku 35 lat, jest w innym miejscu i z  większym bagażem i doświadczeniem życiowym niż np. 22-latka. Może mieć też inne oczekiwania wobec Ciebie.
Idź na tę kawę, przecież nie będziesz się od razu oświadczał, albo porzucał, może wyczaisz jakie pani ma zamiary, a może od razu zaliczysz kawę z kolacją i śniadaniem?

7

Josz, no nie bądź taka. Zdradź mu sekret... Kobietom po 30 wyrasta co najmniej trzecie oko big_smile

A co do kawy to Ty się zgłoś do niej i dopytaj o której jej pasuje.

8 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-11-30 01:12:04)

Nieeeee! NIE różnią się. W OGÓLE nie zajmuj się jej wiekiem. Liczy się CZŁOWIEK, to jaka ONA JEST. Wbij sobie te słowa do głowy i będzie wszystko dobrze.

Możesz jej mówić komplementy -- szczere oczywiście, więc jak ma nadwagę to nie mów jej jak zgrabnie wygląda. W odróżnieniu od młodej dziewczyny będziesz mógł z nią o wszystkim rozmawiać. NIE daj z siebie zrobić "młodego chłopczyka", NIE mów o wieku. Jak ona mówi, to ucinaj temat ("Nooo... faktycznie jesteś starsza, ale mi to nie przeszkadza i nawet o tym nie myślę... uważam, że skoro jestem młody, to Tobie też to nie przeszkadza").

Wbij sobie do głowy, że małżeństwem nie będziecie, dzieci nie będzie, zatem za jakiś czas przyjdzie pora rozstania. Nie musisz o tym rozmawiać, bo ona o tym wie.

Jej próby obniżania swojej wartości (= "chcesz iść  na kawę ze staruszką?") rozbijaj skutecznie (= "Nie jesteś dla mnie staruszką i nie nazywaj tak kobiety z którą chcę się umówić na kawę, bo to powoduje, że się gorzej czuję, bo chcę się umawiać na kawy z fajnymi kobietami...").

NIGDY nie podkreślaj wieku... nie mów "z Tobą jest fajnie, bo masz swój styl, a nie jak te młode dziewczyny" (ostatnie zdanie do wykreślenia). Nie mów przy niej tak: "ale może te starsze zwracają uwagę na ciut inne rzrcy aniżeli ich młodsze koleżanki?"

9

co z tego, że Ty masz 25 a ona 35.  Wiek nie zawsze przesądza o dojrzałości. Tak więc może się okazać, że jesteś bardziej dojrzały od niej.
Bądź sobą. Ona Ci się podoba, Ty jej. Wiadomo, że chodzi o seks. Może być fajnie. Masz okazję na nowe doświadczenie, korzystaj. Czy było warto, to się okaże smile

10

Wow
To już ludzie po 30 to starsi ludzie są heh, qrwa.. fuck, mi też studenty co mieszkanie wynajmują w tej samej klatce to dzień dobry mówią, ja im cześć zawsze mówię że niby nie jestem stary, ale nie jarzą może; jaki wpier**ol orzeźwi nieco ich postrzeganie :]
Ale do rzeczy, to fajnie że ma 35 lat, i uważam że nie prawda że wiek nie ma znaczenia, zresztą są tu chyba panie na forum w takim wieku, ale pytanie ich jak to się ma to nie bardzo miarodajne może być.
Ja generalnie kiedyś wyczaiłem że z takimi starymi kobietami trzeba postępować bardziej śmiało, bezpośredniej, generalnie zależy co chcesz osiągnąć, czy tylko zgagę po kawie, czy to co myślę że chcesz.
A pewnie myślę dobrze.
Więc do dzieła śmiało i bezpośrednio, ale z wyczuciem, nie na chama, zresztą jak będzie miała ochotę na deser po kawie to sama wyraźnie zakomunikuje.
Pomyśl 10 lat różnicy wieku. Raczej nie chodzi jej o przyjaźń i porady życiowe.
Może chce udowodnić sobie że jest na tyle ok że młodego jeszcze zakręci.
Masz fajnie, działaj śmiało.
Powodzenia
Pozdrawiam

11 Ostatnio edytowany przez Saphire88 (2016-11-30 09:22:56)

Sytuacja wydaje się jasna i klarowna. W piątek przypomnę się o tej kawie. Tylko nie chce pisać dość popularnie: "i co z tą kawą?" tylko rzucę coś z żartem, ale o tym pomyślę dopiero za 2 dni ;-)

12 Ostatnio edytowany przez zabpth (2016-11-30 09:34:49)

No jasne że tak, tylko pamiętaj odważnie, bez zbędnego pitolenia, czy pamiętasz o kawie? to co może jednak? a gdzie co i jak,  a o której, w sumie hmm o której to tak, bo taka stara kobieta to nie wyskoczy z domu na spontonie, musi przecież się przeistoczyć chociaż by na twarzy. Musisz wyjść z konkretną propozycją, i tak w sumie kawa to takie gejowate trochę, niepotrzebna asekuracja, trzeba było zaproponować drinka albo wino w końcu poznaliście się w oparach na imprezie, ale w sumie może jak kawa wypali to później można pokombinować, tylko broń Boże nie podczas spotkania, albo zaraz po, ma być fajnie z podtekstem, tak żebyś jej się kojarzył ciekawie, i nic podczas spotkania na temat ewentualnie następnego, ani zaraz po, żebyś nie pisał pierdół że było miło i super i inne bzdety. Jak będzie ok to sama będzie wychodzić z dalsza inicjatywą, pamiętaj że jest już "stara", i raczej nie będzie się bała kierować dalszej interakcji tam gdzie będzie chciała, pod warunkiem że nie spartolisz nic podczas spotkania.
Najlepiej odezwij się w piątek i walnij coś że w sobotę zawsze pijesz wiadro kawy bo masz kaca i zwale po piątku, wyjdziesz na takiego szalonego :], i że jak chce to możesz ją wziąć ją ze sobą hyh :]
Powiedz że stawiasz kawę i nawet może ze śmietanka :] hehe
Powodzenia
Pozdrawiam

13

Haha ;-) głośno zaśmiałem się jak przeczytałem o tej śmietance ;-) ;-) trochę doświadczenia już mam i tym razem postąpię inaczej, zawsze jak spotkanie było fajne to chciałem siedzieć ile wlezie, teraz postąpię inaczej, tak by był pretekst na następne spotkania. Oczywiście, zero mówienia na spotkaniu, że jest miło i przyjemnie ;-)

14

Chłopie śmiało!!! Ja to wolę te starsze bo bardziej spokojne, nie wymagają tak dużo jak te młode. A w tych sprawach, same majty ściągną i są konkretne. Jak głupio gadać będzie w stylu "ze staruszką się umawiasz??" to wal "pięknym kobietom się nie odmawia" itp...

15

Saphire88 napisał/a:

Tylko nie chce pisać dość popularnie: "i co z tą kawą?" tylko rzucę coś z żartem, ale o tym pomyślę dopiero za 2 dni ;-)

Musi być żart? Musisz go wymyślić dopiero? Rób kolego jak chcesz, ale jak będziesz robił gierki, a ona inteligentna, to polegniesz szybko.

... trochę doświadczenia już mam i tym razem postąpię inaczej, zawsze jak spotkanie było fajne to chciałem siedzieć ile wlezie, teraz postąpię inaczej, tak by był pretekst na następne spotkania.

Ponownie ostrzegam -- gierki nie tym razem... smile smile

Oczywiście, zero mówienia na spotkaniu, że jest miło i przyjemnie ;-)

Dżizas! Naprawdę masz doświadczenie? Wątpię... ale chyba nie wytłumaczę Ci na czym polega tutaj błąd -- może jakiejś kobiecie się będzie chciało... Potem faceci jęczą, że kobiety traktują ich z buta.

16

Ok, skoro nie chcesz wytłumaczyć na czym polega błąd to mogę się go tylko domyślać ;-)

17

Dlaczego nie wolno mówić że było miło? Hę? Dlaczego nie wolno siedzieć "ile wlezie"? Dlaczego musi być żart w sms-ie?

Jak trafisz na prymitywną laskę, to ona nie czai twoich gierek i się na nie łapie. Jednak jeśli trafisz na kobietę inteligentną emocjonalnie, to twoje gierki są jak taniec robaczka na pustym talerzu -- ona wszystko widzi i czuje. Zatem jedynym ratunkiem jest być  sobą. Żadne scenariusze też nie wypalą -- jak to mówił MIke Tyson -- "każdy ma plan do czasu aż zastanie trafiony". smile smile

Myślę, że jak było miło i mówisz, że było miło to kobieta doceni szczerość i że było z nią miło. Wolno siedzieć dłużej, jeśli dwoje tego chce. Żart na siłę nie jest dobry, bo ona widzi, że jest na siłę.

18

Doświadczenia widać nie masz. Pyta się co ma robić. Ja pytam a czego oczekujesz od takiej kobiety ? Z tego co piszesz to widać czego oczekuje od Ciebie ta kobieta. Wiadomo o co chodzi. Jeśli wiesz  o co chodzi to idź w tym kierunku i zdobywaj doświadczenie. Jeśli Twój charakter na to nie pozwala to daruj sobie takie spotkania i szukaj w swoim wieku lub młodsze.

19

No i tak..

Spotkaliśmy się wczoraj, spędziliśmy sporo czasu i musieliśmy się rozstać tylko dlatego, że wszystkie lokale już zamykali ;-) rozmawiało nam się znakomicie, nie było nawet 3 sekund milczenia chyba, że liczymy czas na napicie się.

Czy chodziło jej tylko o jedno? Nie sądzę, tak wywnioskowałem po rozmowie z nią, sama z siebie powiedziała,  że lubi grać w otwarte karty i, że muszę wiedzieć iż ma dwójkę dzieci... Czekała na moją reakcję, na jakie kolwiek słowo, ale co miałem powiedzieć? Odpowiedziałem szczerze,  że mi to wcale nie wadzi, powiedziała, że muszę się zastanowić nad tym bo ona lubi na początku znajomości wiedzieć co i jak.. Jesteśmy umówieni na następne spotkanie także chyba idzie w dobrym kierunku ;-)

20

Saphire88 napisał/a:

No i tak..

Spotkaliśmy się wczoraj, spędziliśmy sporo czasu i musieliśmy się rozstać tylko dlatego, że wszystkie lokale już zamykali ;-) rozmawiało nam się znakomicie, nie było nawet 3 sekund milczenia chyba, że liczymy czas na napicie się.

Czy chodziło jej tylko o jedno? Nie sądzę, tak wywnioskowałem po rozmowie z nią, sama z siebie powiedziała,  że lubi grać w otwarte karty i, że muszę wiedzieć iż ma dwójkę dzieci... Czekała na moją reakcję, na jakie kolwiek słowo, ale co miałem powiedzieć? Odpowiedziałem szczerze,  że mi to wcale nie wadzi, powiedziała, że muszę się zastanowić nad tym bo ona lubi na początku znajomości wiedzieć co i jak.. Jesteśmy umówieni na następne spotkanie także chyba idzie w dobrym kierunku ;-)

A ten dobry kierunek, to kierunek konkretnie w którą stronę? smile

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spotkanie ze starszą kobietą.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024