Za mało się staram czy raczej nic z tego nie będzie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Za mało się staram czy raczej nic z tego nie będzie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Za mało się staram czy raczej nic z tego nie będzie?

Witam,

kilka tygodni temu poznałem kobietę, w sumie trochę dziwne, bo zaczepiła mnie na facebooku, ja napisałem wiadomość i tak rozpoczęła się znajomość. Dźwinie, bo mamy tylko dwóch wspólnych znajomych i ona twierdzi, że zna ich, ale nie ma zbytnio kontaktu z nimi. Jak zapytałem jak na mnie wpadła to powiedziała, że wyświetliłem jej się gdzieś z boku w propozycjach czy w pasku aktywności. Mniejsza o to, rozmowa się kleiła to nie drążyłem tematu jak na mnie wpadła. Na początku pisaliśmy sporo, głównie ona wychodziła z inicjatywą. Pisaliśmy sobie wiadomości na dobranoc i na dzień dobry. Spotkaliśmy się póki co dwa razy. Na spotkaniach też jest całkiem przyjemnie, rozmowa się klei, ona spogląda na mnie dość często, uśmiecha się. Także wszystko jest ok. Ale od jakiegoś czasu coraz mniej piszemy, teraz ja rozpoczynam rozmowę, jak ma ranną zmianę to już nie pisze mi wiadomości na dzień dobry. Niby wszystko jest ok, z jednej strony stwierdziliśmy, że zbyt rzadko się spotykamy, ale z drugiej strony ona ma teraz sesję, wiadomo sporo nauki, itp. ja to rozumiem. Ale czy przez sesję by się pogorszył kontakt?
I tak jak wyżej pisałem, stwierdziliśmy, że zbyt rzadko się spotykamy, ale ona kiedyś powiedziała mi, że nie ma z czym się spieszyć, że jak się sesja skończy to będzie miała więcej czasu i będzie milej.
Ostatnio wymsknęło jej się, że była w kinie z jakimś kolegą. Ja to olałem, ale napisałem jej w SMSie co to za kolega i czy to taki kolega jak ja. Dostałem odpowiedź, że to zwykły kolega. I nie wiem czy jestem przewrażliwiony po tym jak moja była mnie zdradziła i teraz mam w wielu sytuacjach dziwne podejrzenia co do nowo poznanej koleżanki?
Wczoraj byłem u niej w mieście i zaproponowałem jej spontaniczną kawę po jej pracy. Ona powiedziała, że nie da rady, bo do lekarza idzie. Wieczorem do niej napisałem, że kawka nam nie wyszła, ona odpisała, że liczą się chęci, a miałem bardzo dobre.
Doradźcie mi czy to może ja za mało się staram? Czy zacząć pisać więcej? Wydaje mi się, że przejęcie inicjatywy może pomóc, bo skoro ona nie widzi, że się staram za bardzo to też sobie odpuści.
Chyba, że jest tak, że ma kilku takich jak ja i wybierze sobie jednego. Sam już nie wiem. Chyba za dużo wymyślam, a za mało działam.
Pierwsze spotkanie ona zaproponowała, bo jak to powiedziała "trzeba się poznać na żywo", drugie spotkanie zaproponowałem ja. Teraz też mam zamiar zaproponować spotkanie, ale mówiła, że ma dużo nauki przed weekendem.

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Za mało się staram czy raczej nic z tego nie będzie?

a nie brałeś pod uwagę że może jej chęci odeszły? bo nie zaiskrzyło na tyle aby nadal jej zapał był na tak wysokim poziomie jak na początku?

sesja to wymówka ja mam teraz też od ch ... egzaminów a z facetem na którym mi zależy zawsze czas wygospodaruje...
więc według mnie wystopuj bo można ona poczuła że za bardzo się już wkręciłeś i przez to złapała dystans - szczególnie ten tekst o tym koledze gdzie pytasz czy to taki sam kolega jak ty -.- ojej ...

więc według mnie staraj się ale na pewno nie bardziej - możesz co jakis czas zagadać, zaprosić na kawe ale jeśli będzie ciągle znajdowała wymówki to oznacza że to co pisałam na początku było powodem jej zmiany zachowania.

3

Dziewczyna zaczepiła cię na Fb (OMG? big_smile is this real?), w realu sprawdziła czy kliknie i nie kliknęło. Przecież ani ty nie masz za bardzo na nią ochoty, ani ona na ciebie. Po co marnujesz swój cenny czas? A tak, za jakiś czas, zupełnie wtedy, kiedy nie będziesz się spodziewał, trafisz na fajną babkę i zaczniecie się spotykać. Powodzenia smile.

4

Lepiej sobie daruj ją. Nie ma iskier. Jesteś zbyt ciepły w kontaktach  z kobietami. I rada od starawej osoby jest taka, że dajesz tyle uwagi ile sam otrzymujesz=kiedy ona się wycofuje, nie możesz starać się bardziej, to trąci desperacją.

5

Poszukaj sobie na necie jak postępować z kobietami. Tylko nie na babskim forum.

6

Ja bym Ci przyznał Order Desperacji. Widzieliście się dwa razy a Ty jesteś zazdrosny o jej wyjście do kina z kolegą? Na jakim Ty świecie żyjesz...

7

polskipolak napisał/a:

Doradźcie mi czy to może ja za mało się staram? Czy zacząć pisać więcej? Wydaje mi się, że przejęcie inicjatywy może pomóc, bo skoro ona nie widzi, że się staram za bardzo to też sobie odpuści.

Ty chyba w ogóle należysz do tych mocno starających się.
Może najpierw uporaj się z uczuciem do byłej dziewczyny, bo nadal nie pozbyłeś się emocji.

8

josz napisał/a:

Ty chyba w ogóle należysz do tych mocno starających się.

Wyczuwam ironie.

Chyba jednak macie rację, że coś nie "kliknęło" między nami... I chyba najlepszą opcją będzie:

zieloneoczy napisał/a:

więc według mnie staraj się ale na pewno nie bardziej - możesz co jakis czas zagadać, zaprosić na kawe ale jeśli będzie ciągle znajdowała wymówki to oznacza że to co pisałam na początku było powodem jej zmiany zachowania.

9

Nie, nie miałam zamiaru ironizować, ale chyba jest w tym co napisałam trochę prawdy.
Jest oczywiste, że w związek należy się angażować, ale nie warto zatracać zdrowego rozsądku. Ciągle masz jakieś przepychanki ze swoją byłą, choć twierdzisz że zerwałeś "na amen".
W tej konkretnej sytuacji jesteś w gorącej wodzie kąpany, reakcja tej dziewczyny jeszcze o niczym nie świadczy. Wyjdź z kolejną inicjatywą, ale nie narzucaj się zbytnio.

10

josz napisał/a:

W tej konkretnej sytuacji jesteś w gorącej wodzie kąpany, reakcja tej dziewczyny jeszcze o niczym nie świadczy. Wyjdź z kolejną inicjatywą, ale nie narzucaj się zbytnio.

I tutaj jest pies pogrzebany. Za szybko wszystko chcę, a powinienem dążyć do celu powoli, bo nie zależy mi na "przelotnej" znajomości tylko na poważnym związku.
Od wczoraj nie mam z nią kontaktu, ani ja się do niej nie odzywałem, ani ona do mnie.
Myślę żeby jutro napisać do niej co słychać, jak idzie nauka do egzaminów i zaproponować wyjście razem w weekend.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Za mało się staram czy raczej nic z tego nie będzie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024