TSH ciąża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » TSH ciąża

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: TSH ciąża

Witajcie dwa lata temu poziom TSH 2.57 w ubiegłym roku grudzień 3.57. Czy taki poziom może utrudnić zajście w ciążę?  Ginekolog stwierdził troszkę za wysokie ale nie będziemy się tym teraz zajmować. Czy powinnam poznać opinię innego lekarza? Górna granica 4.0.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: TSH ciąża

Za wysokie. Mimo, że w normie. Powinno być 1 - 1,5

3

Dziękuję serdecznie! Czy w takim razie powinnam sama mu to zasugerować? Czekam juz dosyć sporo na dzidziusia. Lekarz chce skierować mnie na HSG,chociaz bagatelizuje TSH.

4

Za wysokie?
Dla zdrowych kobiet przedział wynosi od 1 do 4, przy czym obie skrajne wartości należy ustabilizować, zazwyczaj do poziomu ~2 - i jest to wynik idealny. Masz wysoko, ale nie jest to jeszcze górna granica i na pewno nie ma wpływu na płodność.

5

Czyli zbagatelizować to TSH ?

6

Wykonaj badanie na tsh - jeżeli zwiększyło się od ostatniego razu, umów się do endokrynologa na poradę smile

7

Z tego co wiem dla kobiet starających się o dziecko najlepszy pułap TSH to ten, który podałam. Sama mam Hashimoto i pół roku się leczyłam u endokrynologa zanim zaskoczyło.

8

A jaki miałas poziom TSH?:)

9 Ostatnio edytowany przez Zielony_Domek (2016-01-31 20:21:07)

Pół roku po pierwszym porodzie to ponad 18.5
Potem sukcesywnie spadał. Załapało gdy był na tym mniej więcej poziomie co wspomniałam.

EDIT:
idealny poziom to tak jak pisałam i faktycznie zgadzam się też z tym, że koło 2 też jest ok.
Ale ponad 3 to już może być - nie musi - problem. Ale najczęściej jest.

10

Dziękuję za odpowiedzi, mam nadzieję że to jednak tylko te podwyższone TSH. Zrobię powtórnie badanie tylko proszę mi jeszcze doradzić z kim to skonsultowac? Gin czy endo?

11

Radzę z endokrynologiem, oczywiście z ginekologiem także, ale jak mówiłaś, Twój ginekolog trochę to bagatelizuje. Więc w sumie niezależnie od wyniku udaj się na konsultację u endokrynologa, jeżeli zamierzasz iść na NFZ radzę już się zapisać. Nie zwlekaj z badaniami, bo z tego co widzę tendencja jest rosnąca. Ale nigdy nic nie wiadomo (:

12

Znajomy endo mowil mi ze idealny poziom to 2, jednak nie twierdze ze z innym wynikiem sie  nie zachodzi

13

Endokrynolog.

14

Dziękuję za odpowiedzi. Jutro pędze się rejestrować może się oszukuje ze to może być przyczyna ale spróbuję

15 Ostatnio edytowany przez saya16 (2016-01-31 21:38:45)

Biegnij biegnij, powodzenia..  U nas w duzym miescie  na NFZ w grudniu 2015 to byly kolejki juz na listopad 2016 wiec nie zwlekaj,  kazdy dzien zwloki oddala termin wizyty

16

Ojej to lepiej prywatnie. Nie jestem taka cierpliwa. Pozdrawiam

17

Hej dziewczyny uaktualnie troszkę swój temat. Byłam już u lekarza. Anty tpo 143 norma do 35, na usg wyszło zapalenie miązszu tarczycy. Leki ... do końca życia. Sądzicie że mam się czym martwic jesli chodzi o ciąże? Lekarka wspomniała o wielu swoich pacjentkach ktore zachodzą przez in vitro. Załamałam się.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » TSH ciąża

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024