Urodziny w pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Urodziny w pracy

Czesc,

Poniewaz jestem trochę niesmiala, a jutro mam urodziny i muszę przynieść jakieś cukierki dla współpracowników, mam pewien dylemat. Czy podchodzić tez do menedżerów, którzy siedzą w pomieszczeniu obok mojej grupy i ich również poczestowac cukierkiem? Może to głupie pytanie ale oni są zawsze tak zajęci, że nie wiem czy nie będę im w ten sposob przeszkadzac. Jakbyscie zrobili/ly?

Z góry dzięki za rady!

Zobacz podobne tematy :
Odp: Urodziny w pracy

Ja bym nie podeszła, to Twoi przełożeni, a nie koledzy z postawówki. No, ale ja w ogóle nie rozumiem i nie akceptuję takich zwyczajów.

3

Też tak twierdzę i dlatego wolalabym nie podchodzić:) ale z drugiej strony zeby nie wyszło że tak powiem kolokwialnie 'po chamsku'

4

A Ty jesteś w przedszkolu czy w firmie ? Musisz przynieść, to jakiś wymóg ?

Przez pewien czas pracowałam w korpo i tam był z jednej strony zwyczaj przynoszenia cukierków urodzinowych - ale z drugiej nie łaziło się po firmie i nie częstowało nikogo, tylko rozsyłało się maila z "zaproszeniem na cukierka" i kto chciał, przychodził kiedy miał czas. Teraz już wiem, jakich dylematów to oszczędzało wink

Julia, przypomnij sobie jak inni jubilaci zachowywali się w stosunku do managerów - częstowali czy nie? A jeśli jesteś w firmie króciutko, to po prostu zapytaj starszych stażem kolegów, jak się masz zachować. Oni na pewno będą lepiej wiedzieć, jakie zwyczaje w tej kwestii obowiązują, niż przypadkowi ludzie na forum internetowym.

Oraz wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

6

@Julia

Nie wiem czy Ci to pomoże, ale u mnie w pracy nie ma obowiązku częstowania kogokolwiek, czymkolwiek z okazji swoich urodzin, Ci co chcą, przynoszą ciasto i informują tych co chcą poczęstować, że mają dzisiaj urodziny i zapraszają na ciasto. Co do osób postawionych wyżej w hierarchii u mnie nie ma różnicy, ale zwykle odbywa się to w ten sam sposób co z osobami na stanowisku równym, bądź niższym, chociaż zwykle wszystko odbywa się na dużo niższym szczeblu i małym gronie i nie dotyczy tych z wyższego szczebla.

7

Julio, przede wszystkim wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! smile
Jak rozwiązałaś kwestię cukierkowego poczęstunku w pracy?

8

Teraz to już nieaktualne, ale jeśli komuś kiedyś miałoby się przydać to ja osobiście bym podeszła, uprzejmość popłaca smile

9

Julia88 napisał/a:

Czesc,

Poniewaz jestem trochę niesmiala, a jutro mam urodziny i muszę przynieść jakieś cukierki dla współpracowników, mam pewien dylemat. Czy podchodzić tez do menedżerów, którzy siedzą w pomieszczeniu obok mojej grupy i ich również poczestowac cukierkiem? Może to głupie pytanie ale oni są zawsze tak zajęci, że nie wiem czy nie będę im w ten sposob przeszkadzac. Jakbyscie zrobili/ly?

Z góry dzięki za rady!

Teraz czasy się zmieniły - kiedyś robiło się poczęstunki dla pracowników w pokoju solenizanta i przechodziło to bez specjalnego echa,dzisiaj natomiast tego robić raczej nie wolno, ale skoro ktoś ma Urodziny,czy Imieniny wystarczy poczęstować cukierkami osoby siedzące w tym samym pokoju,a resztę cukierków pozostawić na swoim biurku,domyślna osoba połapie się w czym rzecz i po złożeniu życzeń poczęstuję się cukierkiem. Na siłę częstować nie należy. smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024