Jestem chudy przez zupy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Jestem chudy przez zupy?

Zdecydowałem założyć temat bo chcę się upewnić czy słusznie rozumuję pewną sprawę.

Jestem studentem, po skończeniu technikum poszedłem na studia dzienne. Chciałem iść na zaoczne żeby zarabiać pieniądze na różne wydatki, ale mama nie wyraziła zgody, jej zdaniem niczego bym nie znalazł, a zajęcia odbiegałyby od idealnych.

Wszystko pięknie tylko że mając 20 lat jem ciągle zupy. Jedynie w weekendy mama przygotowuje 2 danie. Od pon do pt na okrągło spożywamy zupę pomidorową, ogórkową albo krupnik. Jestem niewysoki i mimo że od kilku miesięcy solidnie wykonuję ćwiczenia rozbudowujące mięśnie, to jestem bardzo chudy. Przy wzroście 168 ważę 55 kg.

Nie zarabiam więc nie mogę nigdzie iść na obiad, a nawet kiedy uda się mi uzbierać i gdzieś pójść to i tak się małymi porcjami nie najadam, mimo że są one rzekomo duże.

Mama uważa że nie jestem chudy przez to, iż jemy jedynie zupy tylko po prostu mam taką budowę ciała. Zaproponowała abym robił więcej kanapek, lecz nie przynosi to żadnego efektu.

Pytanie do Was czy codzienne poza weekendem obiady - zupy, przyczyniają się do chuderlawej masy ciała?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem chudy przez zupy?

Zupy wcale nie są takie chude, szczególnie te na solidnej mięsnej wkładce i zasmażce. Podejrzewam, że po prostu jesteś ektomorfikiem.

3

Wylicz sobie zapotrzebowanie, i to ile jesz. Ja przy wadzę 65~ kg wydawałem jakies 13-18zł dziennie na dietę, 5 posiłków, nadwyżka kaloryczna 500kcal. Bez diety nie przytyjesz.

4

Jeśli nie najadasz się zupami, a mama nic innego nie gotuje, to może zacznij sam gotować to na co masz ochotę. Jesteś dorosły, więc może warto się zainteresować gotowaniem? Na przyszłość jak znalazł. A jeśli to mama trzyma kasę, to może warto jednak zacząć zarabiać? Choćby w weekendy?

5

Ojej, a dlaczego mama nie gotuje nic więcej, zupą to nawet ja bym się nie najadła, a też jestem chuda.Porozmawiaj z mamą na ten temat, jeśli nie ma czasu, to może co drugi dzień jakieś drugie bez zupy.I ucz się gotować, w razie czego możesz sobie sam coś treściwego przyrządzić.

6

Dorosły jesteś, kup sobie kawałek schabu i zrób sobie kotleta. Ziemniaki chyba w domu macie?
Żadna filozofia.

7

ten wątek mnie rozśmieszył :-D.

Może mama zasuszyła ci żołądek tymi zupkami :-) .
Cynicznahipo....autor nie zarabia więc schabu nie kupi ...
Przyszły mi do głowy jakieś kluski ze skwarkami :-D może na nich byś się podtuczył ....:-D  sorry za sarkazm ale nie mogę....hehehe

8 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2015-12-18 23:04:55)

Mishia napisał/a:

Przyszły mi do głowy jakieś kluski ze skwarkami :-D może na nich byś się podtuczył ....:-D  sorry za sarkazm ale nie mogę....hehehe

Nie ma 2zł na kawałeczek mięsa?
NIGDY W ŻYCIU w to nie uwierzę.

Albo wątróbka drobiowa. Grosze kosztuje.

9

Cynicznahipo napisał/a:
Mishia napisał/a:

Nie ma 2zł na kawałeczek mięsa?
NIGDY W ŻYCIU w to nie uwierzę.

mi też w to ciężko uwierzyć , jak i w ten cały wątek autora :-)

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024