Seks z użyciem tabletek antykoncepcyjnych bez gumki! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Seks z użyciem tabletek antykoncepcyjnych bez gumki!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: Seks z użyciem tabletek antykoncepcyjnych bez gumki!

Hej dziewczyny,jest sprawa. Biorę tabletki od 6 miesięcy,regularnie zawsze o tej samej godzinie. Biorę je zawsze o 22:00 ,wczoraj zapomniałam i wzięłam ją 4,5 godziny później..o 2:30 . Ale mówi się,że tabletkę zapomnianą można wziąć do 12 h po czasie wyznaczonym przez nas na tabletkę,a ja się zmieściłam w czasie. Z chłopakiem nie ufamy jakoś tym tabletkom i stosujemy wraz z prezerwatywą. Dzisiaj jakoś naszła go ochota,chciał poczuć jak to jest bez gumy ( bo ten pierwszy raz z tabletkami i gumą) i powiedział,że tylko kilka razy wejdzie i skończę ręką mu. No i się zgodziłam bo mówię,w sumie biorę tabletki ,a to nie jest dodatek do prezerwatywy tylko zamiennik jej przecież. No i wszedł kilka razy żeby poczuć i skończyłam ręką. Ale później zaczęliśmy się trochę martwić,bo my jesteśmy bardzo ostrożni i to była nowość dla nas bez gumy. Niby biorę tabletki ale nie widzę tego zabezpieczenia,a gumę to widzę że jest. I się tak zestresowałam. Potem myślałam,przecież pary polegają tylko na tabletkach,spuszcza się facet w swojej kobiecie i jest dobrze i jeszcze jak ona dopiero zaczęła stosować tabletki. Przed tym jak wszedł we mnie załatwił się i umył go pod zimną wodą i wszedł kilka razy i wyciągnął i reszta ręką. Wiem,że zawsze jest jakiś 1% że można zajść w ciąże używając jakiej kol wiek antykoncepcji. Ale powiedzcie mi,nie ma jakby szans żeby mogło się coś stać? W sensie że jak zapomniałam nawet o te 4,5 godziny wziąć ale wzięłam i jak biorę te tabletki od 6 miesięcy to nie ma jak się stać? I mam chory jeden z jajników to chyba jestem w jakimś stopniu mniej płodna,lub tylko w połowie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Seks z użyciem tabletek antykoncepcyjnych bez gumki!

Uspokój się, kobieto. Zajście w ciążę w ten sposób jest właściwie niemożliwe.

3

Odp: Seks z użyciem tabletek antykoncepcyjnych bez gumki!

Szczerze to ja nie rozumiem po co truć się chemią i zaburzać gospodarkę hormonalną jeżeli nie masz zamiaru współżyć bez dodatkowego zabezpieczenia jakim jest prezerwatywa.

Pigułki antykoncepcyjne mają prawie 100% skuteczność.  Prawie, bo są pewne rzeczy np. zioła,  leki, które tą skuteczność obniżają i czasem nawet kobieta nie zdaje sobie sprawy, że sama sobie mogła zaszkodzić.

Skoro w ulotce jest napisane, ze przyjęcie pigułki do 12h od stałej pory nie wpływa na skuteczność antykoncepcji to znaczy, że tak jest. I przestań sobie tym zaprzątać głowę.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Seks z użyciem tabletek antykoncepcyjnych bez gumki!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024