Witam. Zarejestrowałem się gdyż liczę na pomoc osób dobrej woli...szukam w Warszawie dobrego psychologa zajmującego się terapią małżeńską, problemami w związkach i mediacjami. Czy możecie polecić kogoś?bedę wdzięczny...
1 2009-11-01 20:23:18 Ostatnio edytowany przez yvette (2009-11-01 21:51:13)
W wawie nie znam,ale w Inowrocławiu jest niesamowita babka- Solidarność jajników jest dla niej pojęciem obcym. Doświadczona , obiektywna i inteligentna. Jak chcesz,to dam Ci numer.
Dzieki wielkie ale cholerka Inowroclaw... niestety za daleko. Mamy malucha, ktorego jeszcze nie mozna zabrac w taka podroz.dlatego tylkowarszawa wchodzi w gre.
Czyli depresja poporodowa rujnuje Ci związek? Pamiętaj,że nawet wilka da się oswoić. Tyle,że jak mu od razu założysz obrożę to... Przemyśl problem-w większości to jakieś pierdoły.
Nie sadze ze to depresja poporodowa, a z pierdol robi sie masa trudnych do rozwiazania problemow!
Nie chce " obrozowac", ja po prostu nie wiem co juz robic, zbyt dlugo to trwa i idzie w zlym kierunku. Dlatego szukam fachowej pomocy.
Ja mogę ci polecić moją panią psycholog, chodzę do niej od ponad pół roku i jestem super zadowolna. Z tego co wiem również zajmuje się również terapią małżeńską.
Anna Śliwińska
SELF Pracownia Psychoterapii
ul. Walecznych 22/2
(0-22)617 - 61 - 63
Mi poleciła ją przyjaciółka
Ok dzieki ogromne!
marcin kochanowski ale we Włocławku. Daleko ale warto, jest najlepszy
Dzieki ale wszystko poza Warszawa-odpada.nie mamy mozliwosci podrozy z malym dzieckiem
Jak dobrego psychologa to ja polecę
Po pierwsze chodziliśmy i my i koleżanka do super psychologa dziecięcego z naszymi pociechami którego mogę gorąco polecić,
a następnie udaliśmy się na terapię małżeńską co było doskonałym pomysłem w to samo miejsce, wiec zarówno terapia dla rodziców i dla dzieci, kompleksowo i rzetelnie a klinika jest w warszawie na mokotowie tel 508-126-821
Ja mogę polecić osobę, która pracuje w Instytucie na Sobieskiego w Warszawie, podobno przyjmuje też prywatnie, p. Magda Peccabin 606-977-647. Pomogła mi już raz i chcę się teraz do niej zapisać prywatnie. Polecam
Jeżeli chodzi o terapię par / związków itd to polecam Joanna Obuchowicz z placówki Pracownia Psychoterapii na ulicy Gocławskiej na Pradze Południe. Byliśmy z mężem już kilka razy i ... po prostu rewelacja - zaczęliśmy rozmawiać z nie się kłócić. To naprawdę działa! A wszystko zasługa Pani Joanny! Ona potrafi dotrzeć do obu stron w skłóconej parze. Poleca, spróbujcie - nie pożałujecie.
Telefon do poradni gdzie przyjmuje: (22) 810 07 46 i koniecznie do P. Obuchowicz!
13 2012-08-10 13:37:48 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-09-30 22:11:29)
Chodzimy z żonką na terapię małżeńską do bardzo kameralnego miejsca na spam
Terapeutka małżeńska super, chociaż mieliśmy styczność z dwoma i każda była miła, bardzo fajna atmosfera co było dla mnie jako dla faceta któremu trudno otworzć podstawą. Bałem się skorzystać z pomocy ale jak żona postawiła sprawę na ostrzu noża zdecydowałem się czego nie żałuje, namiar dostałem od kupla który już wcześniej zalecał mi pójście z żoną na terapię bo też mieli problemy z którymi sami sobie nie rodzili i tez tam chodzili. Teraz jest naprawdę dobrze, chodzimy na takie sesje co jakiś czas aby było to podtrzymane.
Namiary dla potrzebujących: spam Małżeństwo moje i kumpla ma się dobrze wiec wiem co polecam.
Hm, troche stary ten watek ale moge polecic jedna osobe, ktora prowadzi sesje terapeutyczne indywidualne i dla par. i adres strony w razie czego: [link usunięty]
Jesli ktos jest ciekaw dlaczego polecam to od razu mowie. Kiedys komus pomogla ta osoba:)
Pozdrawiam
Wstawianie linków jest na forum niedozwolone. Proszę, zapoznaj się z regulaminem / Mod. Anemonne
Witam, jestem tu nowa. Szukamy terapeuty w Warszawie. Czy ktoś z Was mógłby polecić dobrego specjalistę w leczeniu depresji. Chciałabym zdecydowanie, żeby to była kobieta. Czy możecie podać swoje doświadczenia z psychoterapeutami? Nie chciałabym natknąć się na kogoś, kto tylko ciągnie ode mnie pieniądze, bo nie stać mnie na to, ale wiem, że sama sobie nie poradzę... Proszę Was o radę
Witam, jestem tu nowa. Szukamy terapeuty w Warszawie. Czy ktoś z Was mógłby polecić dobrego specjalistę w leczeniu depresji. Chciałabym zdecydowanie, żeby to była kobieta. Czy możecie podać swoje doświadczenia z psychoterapeutami? Nie chciałabym natknąć się na kogoś, kto tylko ciągnie ode mnie pieniądze, bo nie stać mnie na to, ale wiem, że sama sobie nie poradzę... Proszę Was o radę
Witaj Jodełko, chciałabym polecić Ci panią psycholog, dzięki której wyszłam z depresji. Nie wiem czego dotyczy Twój problem, ale dzięki terapii wiem, że każdy problem da się rozwiązać, tylko trzeba chcieć znaleźć rozwiązanie. Czasem nie widzimy wyjścia z sytuacji, albo nie chcemy go widzieć, bo wydaje się nam, że cokolwiek byśmy nie zrobili i tak będzie źle. Moja pani psycholog nazywa się Monika Ziemba i przyjmuje w gabinecie na Ursynowie. Trzymaj się ciepło i głowa do góry - na pewno będzie dobrze
Jeżeli chodzi o sprawdzonego psychologa - polecam Agatę Podrażka z kliniki Gabclinic. Naprawdę bardzo ciepła i sympatyczna kobieta, potrafiąca zrozumieć człowieka lepiej jak własna rodzina (ja jestem tego dowodem). Bardzo mile uczęszczam na spotkania terapeutyczne. Każde spotkanie jest inne. Nie ma szablonu i sztampkowego rozwiązywania problemów jak u poprzednich psychologów, u których bywałam. Z serca polecam.
Witam. Swego czasu moja mama i tato korzystali z Poradni Zdrowia Psychicznego Educatio. Jest tam psycholog, psychiatra, psychoterapeuta i wielu innych specjalistów. Zajmują się wszystkim, od terapii małżeńskiej, przez rodzinną po psychoterapię indywidualną.
Popytaj wśród znajomych, poczytaj o różnych podejściach terapeutycznych. Sprawdź co wydaje się sensowne i tam się zgłoś. W sieci jest pełno "opinii", które trzeba przyjmować ze szczyptą soli. Albo garścią.
Ja z moim dzieckiem chodzę do Ośrodka Diagnostyczno - Terapeutycznego PROMYK na Słonecznej. Przyjmuje tam wielu specjalistów. Pani psycholog bardzo miła i cierpliwa w stosunku do dzieci.
W Warszawie dobra terapia obecnie prowadzona jest w pracowni psychorozwoju pani Kielczyk . Znajduje się przy ulicy Gocławskiej. Wprawdzie ja tam nie chodziłam ale na terapię uczęszczała tam moja siostra, która totalnie nie mogła dogadać się po ślubie z mężem ( jest obcokrajowcem tak więc wystąpiły pewne różnice kulturowe ). Na szczęście udało im się dogadać. Z terapii była zadowolona. Obecnie z tego co opowiada również zdarzy im się pokłócić ale nie są to takie walki jak wcześniej.
Ja też bardzo polecam p. Anię Śliwińską, która jest ciepłą, mającą poczucie humoru i normalną osobą. Potrafi bardzo delikatnie, ale skutecznie poprowadzić terapię.
Wiele lat temu trafiłam na terapię rodzinną w Poradni Psychosomatycznej na Niekłańskiej właśnie do niej. Ponad rok temu odnalazłam
p. Anię i jestem znowu u niej na terapii. Spotkania z p. Anią przynoszą pozytywne zmiany i jestem jej bardzo wdzięczna za to, że dobrze mi ze sobą i, że odzyskałam równowagę
Z tym, że podany kontakt jest już nieaktualny.
Teraz przyjmuje na Angorskiej 5/9 lok.2
tel.503 087 280.
Ja mogę ci polecić moją panią psycholog, chodzę do niej od ponad pół roku i jestem super zadowolna. Z tego co wiem również zajmuje się również terapią małżeńską.
Anna Śliwińska
SELF Pracownia Psychoterapii
ul. Walecznych 22/2
(0-22)617 - 61 - 63Mi poleciła ją przyjaciółka
Ja polecam Centrum Terapii Dialog na Ursynowie przy ul. Belgradzkiej - mają tam psychiatrów i psychoterapeutów.
Siostra byla bliska rozwodu i polecilam jej wlasnie znalezienie mediatora i sprobowanie terapii. Jej maz nie chcial sie wstepnie zgodzic, ale po miesiacu klotni w koncu poszli, bo uczucie mimo spiec wciaz bylo. byli w przystani psychologicznej u p. Tomaszewskiego - pamietam bo jeszcze sama cos dla nich szukalam, bo mieszkaja w Norwegii. Podobno pierwsze spotkania byly ciezkie, bo musieli sie otworzyc przed obcym czlowiekiem i mowic o swoich prywatnych sprawach. Pozniej byl etap oskarzania sie o wszystko, ale ostatecznie doszli do kompromisu. Sa dalej razem, jest zdecydowanie lepiej, choc nei idealnie. Jak ktos z Was potrzebuje to moge zdobyc od siostry namiar na ta ich babeczke.
25 2016-04-22 12:08:17 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2016-04-22 12:09:18)
Jeśli mogę wtrącić swoje trzy słowa.... Wiem że dużo osób boryka się z takimi problemami, dlatego chciałabym się podzielić swoją opinią na temat jednego z psychoterapeutów u których byłam. Pan Maciej Żurek pracujący w [spam] można zajrzeć i poczytać więcej niż ja napiszę. Specjalizuje się właśnie w terapii dla par i w problemach z relacjach z bliskimi. Bardzo wyrozumiały, słucha uważnie każdej ze stron. Wyciąga wnioski, które są najbardziej trafne i później realizuje dobre podłoże aby te problemy rozwiązać. Mieliśmy z mężem kryzys ale obydwoje się jeszcze bardzo mocno kochaliśmy, ale straciliśmy to porozumienie, które kiedyś mieliśmy. Musieliśmy zbudować je od nowa i w tym pomógł nam właśnie Pan Maciej Żurek. Naprawdę psychoterapeuta godny polecenia każdemu kto boryka się właśnie z takimi problemami.
Uwaga, bardzo dużo takich osób może spowodować pogorszenie stanu zdrowia.
https://www.youtube.com/watch?v=zZhnQ46pTlk
Ten pan pisze książkę włączając opis kilku pacjentów którzy doznali poważnego szoku po wizycie u psychologa.
A ja ze swojej strony mogę zarekomendować klinikę Psychomedic. Można zadzwonić, umówić się na wizytę, dopytać. Podam od razu numer telefonu: 22 299 11 22
Kadra jest doświadczona i wysoce wyspecjalizowana, także lekarze i specjaliści tam przyjmujący są w stanie pomóc w przypadku każdego problemu. Wiem, że na pewno jest tam również prowadzona terapia rodzin i par w podejściu systemowym, także na pewno warto udać się tam po pomoc.
Odświeżę trochę temat, bo właśnie mam dość podobny problem, a nie chcę zakładać nowego wątku. Centrum-Psych – psycholodzy właśnie, zależy mi na opinii o nich. Ktoś może chodził, korzystał, może podpowiedzieć do kogo iść? Będę również bardzo wdzięczna za potraktowanie mojej prośby poważnie oraz pomoc. Bardzo dziękuję.