impreza z inną, czy to zdrada? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » impreza z inną, czy to zdrada?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1 Ostatnio edytowany przez marzenka1414 (2015-01-12 11:55:14)

Temat: impreza z inną, czy to zdrada?

Spotykałam się z facetem od około dwóch miesięcy. Okazało się że na andrzejki poszedł na imprezę z inną. Twierdzi że zaprosił ją dużo wcześniej i mnie nie zdradził. Nie wiem co mam o tym myśleć. Dodam że ze mną planował sylwestra i wiele innych rzeczy później. Co sądzicie o tym? Czy to zdrada?
     Spotykaliśmy się często, dużo czasu spędzaliśmy razem. Nie sądzę żeby się z kimś innym spotykał, bo prawie cały czas był ze mną. Jeżeli nie byliśmy razem cały czas mieliśmy kontakt telefoniczny.  Zapowiadało się na poważniejszy związek, że jemu zależy, on bardzo się angażował. Nadal się spotykamy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: impreza z inną, czy to zdrada?
marzenka1414 napisał/a:

Spotykałam się z facetem od około dwóch miesięcy. Okazało się że na andrzejki poszedł na imprezę z inną. Twierdzi że zaprosił ją dużo wcześniej i mnie nie zdradził. Nie wiem co mam o tym myśleć. Dodam że ze mną planował sylwestra i wiele innych rzeczy później. Co sądzicie o tym? Czy to zdrada?

Zdefiniuj "spotykałam się".

3

Wydaje mi się, że wyjścia na imprezę [umówioną dużo wcześniej] z koleżanką nie można traktować w kategoriach zdrady, niemniej jednak rozumiem, że jest to dla Ciebie niekomfortowa sytuacja. Niemniej jednak, nie powinnaś tego brać za bardzo do siebie, tylko poobserwować jak on zachowuje się teraz kiedy [jak rozumiem] jesteście razem.

4

marzenka1414 napisał/a:

Spotykaliśmy się często, dużo czasu spędzaliśmy razem. Nie sądzę żeby się z kimś innym spotykał, bo prawie cały czas był ze mną. Jeżeli nie byliśmy razem cały czas mieliśmy kontakt telefoniczny.  Zapowiadało się na poważniejszy związek, że jemu zależy, on bardzo się angażował. Nadal się spotykamy.

Czy Ty Marzenko zrobiłabyś jednakowoż, gdybyś znalazła sie w takiej sytuacji jak ten chłopak?

5

Marzenka nie popadałabym w skrajność. Może to było tak, że oboje byli wolnymi osobami, szykowała się impreza andrzejkowa, (myślę że w szkole) więc postanowili pójść razem. W między czasie poznał ciebie i ja myślę, że nie chciał jej zostawić samej. Dla mnie to nawet świadczy dobrze o chłopaku, bo jest słowny, można na niego liczyć. Ja to tak widzę. A czy on ci mówił, że się z nią wybiera, czy po fakcie ci powiedział?

6

Chodzi o zaufanie do drugiej osoby czy mu ufasz. Faktycznie moze nie chcial jej wystawić do wiatru jak umówili sie wczesniej ? Moze to przyjaciółka? Moj kolega mimo ze od 4 lat ma dziewczynę ktora studiuje w innym mieście, czasem wychodzi ze swoja przyjaciółka z podwórka na imprezy, wesela itd. Musisz dać kredyt zaufania, jesli to jednorazowa akcja zdrady pewnie nie bylo. A i dobrze bawic można soe nie tylko ze swoim partnerem i to wcale nie zdrada.

7

no właśnie, zdefiniuj "spotykanie się". być może poszedł z koleżanką, z którą wcześniej już to zaplanował. nie zawsze spotkanie damsko męskie oznacza pewną zdradę, romans czy cokolwiek.

wiek 35 czy to nie czasem 15 powinien byc?

9 Ostatnio edytowany przez Pietkapp (2015-01-14 11:17:12)

Moja żona beze mnie już nigdzie chodzić nie chce. Namawiana ostatnio przez siostrę na d-m party odmówiła.

10

marzenka1414 napisał/a:

"Okazało się, że poszedł na imprezę z inną".
Z tego, co napisałaś wynika, że dowiedziałaś się o tym post factum.
Jeśli byliście już w związku, to była to nielojalność, niezależnie od tego, czy był z tamtą umówiony, zanim się związaliście, czy nie.
Przecież mógł Cię poinformować o tym, zanim impreza się odbyła,  uzasadniając, że powinien dotrzymać podjętego zobowiązania.
Czy to była zdrada?
To zależy od tego, co Ty rozumiesz przez to pojęcie.
Dla mnie nielojalność w związku jest równoznaczna ze zdradą, bo powoduje utratę zaufania do partnera.

11

Moim zdaniem traktuje Cie jako kolezanke a Twoje wyobrazenia o zwiazku sa budowane...na Twoich wyobrazeniach o zwiazku i slowach, nie czynach. Jesli natomiast jestescie w zwiazku to oczywiscie granice zostaly przekroczone. To chyba oczywiste. Skoro wiec pytasz sie o takie proste sprawy sugeruje to ze nie masz o zwiazku bladego pojecia. Nie badz kolejna osoba, budujaca cos na swoich wyobrazeniach a nie faktach. To ze jakis chlopak z ktorym sie spotykasz naopowiadal Ci bajek, obietnic to nie oznacza ze zostanie Twoim lojalnym, oddanym mezem. Brak szacunku do Ciebie, ktory wynika tutaj z postepowania chlopaka jest dla mnie jednoznaczny. To kwestia lojalnosci, ktorej nie ma lub blednych wyobrazen Twoich o czyms czego nie ma.

12

maniek_z_maniek napisał/a:

Moim zdaniem traktuje Cie jako kolezanke a Twoje wyobrazenia o zwiazku sa budowane...na Twoich wyobrazeniach o zwiazku i slowach, nie czynach. Jesli natomiast jestescie w zwiazku to oczywiscie granice zostaly przekroczone. To chyba oczywiste. Skoro wiec pytasz sie o takie proste sprawy sugeruje to ze nie masz o zwiazku bladego pojecia. Nie badz kolejna osoba, budujaca cos na swoich wyobrazeniach a nie faktach. To ze jakis chlopak z ktorym sie spotykasz naopowiadal Ci bajek, obietnic to nie oznacza ze zostanie Twoim lojalnym, oddanym mezem. Brak szacunku do Ciebie, ktory wynika tutaj z postepowania chlopaka jest dla mnie jednoznaczny. To kwestia lojalnosci, ktorej nie ma lub blednych wyobrazen Twoich o czyms czego nie ma.

Jaki brak szacunku? Jakie wyobrażenia?
Moja znajoma dostała zaproszenie na ślub z osobą towarzyszącą.
Poprosiła kolegę aby z nią poszedł. On pozmieniał plany etc. i oczywiście zgodził się.
Kr9tko przed weselem dziewczyna poznała swojego obecnego partnera.
Mimo, że zaczęlu się spitykać to na wesele poszła, jak było wcześniej uzgodnione, z wieloletnim kolegą.
Ty tutaj o szacunku a gdzie szacunek di innych ludzi i ich czasu, planów?
Poza tym u Ciebie wszystko jest szablonowe, białe albo cxzarne.

13

Moim zdaniem ludzie czesto przesadzają z tym ograniczaniem partnera i wszędzie węszą zdradę.Wiem, ze to forum to ogromna ilosc bardzo nieprzyjemnych historii ale jednak myślmy logicznie;) jak ktos chce zdradzic to moze zrobic to wszedzie, w pracy, w domu...niekoniecznie idzie specjalnie z kolezanką na imprezę
uwierzcie mi moj chłopak jezdzil do kolezanki porozmawiac bo ją znał o wiele dluzej niz mnie i były tam tez inne osoby, nawet mi przez myśl nie przeszło, ze cos sie kroi
owszem powiecie, tak sie zaczyna...ale czy zwiazek polega na tym, ze zamykamy sie zupelnie na płec przeciwną, zadnych rozmow, spotkan neutralnych...babki tylko z babkami o ciuszkach gadają a faceci z facetami??naprawdę to takie zdrowe?
jak jest miłosc, wiernosc, zaufanie to nic sie nie stanie..jesli damy partnerowi nieco wolnosci to urosniemy w jego oczach, oczywiscie w granicach rozsądku.

14

Leila01 napisał/a:
maniek_z_maniek napisał/a:

Jaki brak szacunku? Jakie wyobrażenia?
Moja znajoma dostała zaproszenie na ślub z osobą towarzyszącą.
Poprosiła kolegę aby z nią poszedł. On pozmieniał plany etc. i oczywiście zgodził się.
Kr9tko przed weselem dziewczyna poznała swojego obecnego partnera.
Mimo, że zaczęlu się spitykać to na wesele poszła, jak było wcześniej uzgodnione, z wieloletnim kolegą.
Ty tutaj o szacunku a gdzie szacunek di innych ludzi i ich czasu, planów?
Poza tym u Ciebie wszystko jest szablonowe, białe albo cxzarne.

Byc moze. Z wlasnego doswiadczenia jednak wiem ze okazywanie braku szacunku a jest nim wyjscie z inna dziewczyna na impreze na ktora idzie sie dla przyjemnosci, w czasie trwania zwiazku,   sie raczej msci. Andrzejki to nie wesele i porownanie zadne. Jezeli jestes w zwiazku ale na imprezy chodzisz z kims innym, to rzeczywiscie ja czegos takiego nie akceptuje. Dla mnie to jest jednoznacznie bezdyskusyjne. Przepraszam za to, ze taki jestem, nieprzystosowany do obecnej rzeczywistosci zycia w wolnosci wink

15

Tu nie ma mowy o "wszystkich" imprezach tylko o tej jednej sytuacji, o której pisała autorka.

16 Ostatnio edytowany przez marzenka1414 (2015-01-14 16:56:09)

Bardziej to chodzi o to że mnie oszukał. To wyglądało tak, że powiedział że wyjeżdża na szkolenie i wraca następnego dnia.
Ja będąc na mieście zobaczyłam jego samochód przy pewnym lokalu. Weszłam tam i zobaczyłam jego tańczącego z dziewczyną. Zapytałam czy się dobrze bawi, on odpowiedział że bardzo dobrze. Ja wróciłam do domu, on został.

17

marzenka1414 napisał/a:

To wyglądało tak, że powiedział że wyjeżdża na szkolenie i wraca następnego dnia.
Ja będąc na mieście zobaczyłam jego samochód przy pewnym lokalu. Weszłam tam i zobaczyłam jego tańczącego z dziewczyną. Zapytałam czy się dobrze bawi, on odpowiedział że bardzo dobrze. Ja wróciłam do domu, on został.

I to już pokazuje dokładnie jak to było. Według mnie, czy coś między nimi było, czy nie postąpił karygodnie. Okłamał cię, że wyjeżdża na szkolenie, a z inną poszedł się bawić. Nie mam słów. Nie zawracaj sobie nim głowy dziewczyno.

18

marzenka1414 napisał/a:

Bardziej to chodzi o to że mnie oszukał. To wyglądało tak, że powiedział że wyjeżdża na szkolenie i wraca następnego dnia.

No to zmienia postać rzeczy.
Bezczelnie postąpił.
Twoja decyzja co z tym zrobić. Ja wściekłabym się i raczej życzyła mu dobrej "zabawy "w życiu.

19

To znaczy że na pewno doszło do zdrady emocjonalnej i najpewniej fizycznej. Z resztą zdrada fizyczna bez emocjonalnej chyba występuje tylko u socjopatów.

20

kicur napisał/a:

To znaczy że na pewno doszło do zdrady emocjonalnej i najpewniej fizycznej. Z resztą zdrada fizyczna bez emocjonalnej chyba występuje tylko u socjopatów.

Czego on tam nie narobił, Kicur, to nawet nie powinno mieć już znaczenia.
Nie jest wart grosza zaufania i nie szanuje Autorki.
Dla mnie byłby z miejsca skreślony.
A Marzenka widocznie jeszcze się waha, czy sprzedać mu kopa w zadek, czy pozostać tą ostatnią naiwną.

21

marzenka1414 napisał/a:

Nie no, to przecież całkowicie zmienia postać rzeczy. I teraz wyszło, że faktycznie, zdrada nie zdrada, okłamał Cię i okazał Ci całkowity brak szacunku. Ja bym sobie dała z nim spokój, beznadziejny facet.

Impreza z inną to typowa zdrada. Ten człowiek jest chyba niepoważny.

23 Ostatnio edytowany przez marzenka1414 (2016-04-23 11:10:37)

Spróbowałam być z nim dalej, poczekać co z tego wyniknie. Czekam i jestem nieszczęśliwa w tym związku. Tak naprawdę to nie związek. Spotykamy się, ale nie ma żadnych planów na przyszłość, on dalej szuka innej. Nie wiem czy mam czekać, czy po półtora roku odpuścić i się rozstać. Nie wiem jak mam z nim rozmawiać żeby nie wyszło że jestem zdesperowana i naciskam na związek. Chciałabym żeby to wyszło od niego, ale chyba się nie doczekam. Najprościej byłoby w międzyczasie też szukać kogoś innego. Ale czy tak się postępuje ? Moim zdaniem trzeba zakończyć jedno, a potem szukać. On uważa chyba inaczej. Chociaż twierdzi że z nikim się nie spotyka i mnie nie zdradzi.
Nie wiem co robić, ale jeśli po takim czasie on się nie deklaruje to już nic z tego nie będzie. Szkoda mojego czasu. Właściwie to sama sobie odpowiedziałam. Ale czekam na wasze opinie

24

Oj, to mi sie juz nie podoba.Piszesz, ze on szuka innej, a Ty jestes przeczekalnia ?
Daj sobie spokoj z nim.I daj sobie szanse na poznanie kogos, dla kogo bedziesz najwazniejsza.Bedac z nim tylko blokujesz szczesciu dostep do siebie.Odgradzasz sie od szczescia.

25

marzenka1414 napisał/a:

Nie wiem jak mam z nim rozmawiać żeby nie wyszło że jestem zdesperowana i naciskam na związek.

Chyba jednak jesteś zdesperowana, marnując 1,5 roku z takim facetem. Już po tej sytuacji, gdy złapałaś go na kłamstwie i gdy jawnie Cię zlekceważył, powinnaś poważnie zastanowić się nad sensem tego związku. Rozumiem, spotykaliście się dopiero 2 m-ce, mógł umówić się wcześniej z jakąś znajomą na te Andrzejki (osobiście w to wątpię), więc chciał dotrzymać obietnicy, ale on po prostu Cię okłamał, dlatego wątpię, że był zobowiązany.
Przy okazji; takie "wejścia smoka" jakie wtedy zrobiłaś i złapanie "swojego" faceta w towarzystwie innej kobiety, są zawsze ryzykowne, bo nigdy nie wiadomo jak osoba zdradzona zostanie potraktowana. On Ciebie w tamtym momencie potraktował z buta, to tak jakbyś dostała policzek.
Przyjęłaś tę zniewagę z pokorą, trzymasz się typa niczym tonący brzytwy i czekasz...
Teraz po półtora roku on nawet nie ukrywa, że szuka nadal?
Czyli godzisz się na rolę tymczasowego koła zapasowego, czekając na łaskę pana. To poniżające, dlaczego godzisz się na taką rolę?

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » impreza z inną, czy to zdrada?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024