Prezenty= zmora, koszmar. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Prezenty= zmora, koszmar.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Prezenty= zmora, koszmar.

Muszę obkupić sześcioro dzieci.
Włos jeży mi się na głowie jak o tym myślę.

No więc:
Moja Niunia- lat niecałe 2
Chrześnica- lat 5
Syn kuzyna- lat 8
Młodsza córka mojej siostry- lat 11
I do tego 2 zbuntowane czternastolatki.

Uwierzcie, że nie mam pomysłu co im kupić.
Chciałabym fajne, niezbyt drogie prezenty, z których będą się cieszyć.

Jakieś pomysły? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prezenty= zmora, koszmar.
Nataluszek napisał/a:

Muszę obkupić sześcioro dzieci.
Włos jeży mi się na głowie jak o tym myślę.

No więc:
Moja Niunia- lat niecałe 2
Chrześnica- lat 5
Syn kuzyna- lat 8
Młodsza córka mojej siostry- lat 11
I do tego 2 zbuntowane czternastolatki.

Uwierzcie, że nie mam pomysłu co im kupić.
Chciałabym fajne, niezbyt drogie prezenty, z których będą się cieszyć.

Jakieś pomysły? smile

starszym ksiazki, mlodszym pluszaki.

Ja dopiero co stoczylam boj z moja 13-latka o JEDEN tylko prezent ale za to jaki "skromny". Dziecie zazyczylo sobie od Swietego Macbooka tudziez Imaca. Troche potrwalo, ale z glowy wybilam. Skonczy sie na tej lokowce Babyliss, co to ja teraz wszedzie reklamuja.

3

Dla córki: bez różnicy, i tak będzie się cieszyć z zabawki jakiejkolwiek. Możesz jej kupić książeczkę z twardymi stronami którą będziesz jej czytać - z prostymi wierszykami. Pamiętam że w tym wieku u mnie w domu hitem były "Psie smutki". Albo płytę z muzyką dla dzieci - jak znajdziesz to polecam "Piosenki Misia i Margolci" - proste, mądre teksty i rytmiczna, bardzo melodyjna muzyka. Proste kilkuelementowe puzzle, duże klocki.
Dla pięciolatki: z niedrogich rzeczy to tez polecałabym książkę. Albo puzzle, jakaś grę. Widziałam tez taki jakby zestaw do pieczenia ciasteczek - blaszka, wałeczek i kilka foremek.
Dla jedenastolatki - w Pepco są fajne takie skrzyneczki - komódki z lusterkiem i szufladkami na drobiazgi typu spinki do włosów, gumki albo inne dziewczyńskie skarby. Kosztowało chyba około dwudziestu włosów i było śliczne. Albo zestaw do robienia bransoletek z gumek. Chyba moda aż tak bardzo na to nie minęła.
Dla czternastolatek... z tym miałabym problem.... jeżeli wiesz czym się interesują to może coś związanego z ich zainteresowaniami - tylko raczej to pewnie będą kosztowniejsze rzeczy...Ewentualnie jakiś kosmetyk, perfumy. Powiem Ci, że ostatnio psiknęłam się perfumami w NETTO i miały bardzo ładny zapach i trzymały się na ubraniu przez dwa dni. Kosztowały coś koło 11 złotych.

4

Te komódki to super pomysł.
Małej już wymyśliłam, a chłopcu kupię jakąś grę.
Najgorzej jest z chrześnicą, która jest na etapie zabawek.
Książka ją zadmuci- niestety...

5

A jakaś prosta gra? Kiedyś przyjechał do nas kuzyn, lat 6, graliśmy godzinami w "Zbuduj wieżowiec". Klocki w kształcie prostokąta układa się po 3, w kwadrat, z takich kwadratów stawia wieżowiec, jest specjalna kostka - na niej 3 kolory, tracisz kolejkę, dodatkowy rzut i wyciągnij dwa. Przegrywa ten, kto rozwali wieżowiec. Proste, łatwe do zapamiętania, u mnie było hitem.

6

Tylko wiecie co.... z grami jest jeden zasadniczy problem - trzeba mieć do nich towarzystwo. Więc dla dzisiejszego jedynaka, który kolegów spotyka tylko w szkole, rodzice nie maja czasu lub chęci ( nie dziwię się, sama nie lubię grać) to gra "analogowa" jest prezentem chybionym.
Sama miałam problem z siedmioletnia chrześnicą. Tyle fajnych gier widziałam, ale co z tego...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Prezenty= zmora, koszmar.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024