Choroby przewlekłe a studiowanie - jak to połączyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Choroby przewlekłe a studiowanie - jak to połączyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Choroby przewlekłe a studiowanie - jak to połączyć?

Cześć ,mam problem. Choruję na kilka chorób przewlekłych. Mój stan zdrowia podlega ciągłym zmianom i wahaniom. Zazwyczaj rano słabo się czuję ,kręci mi się w głowie mam duszności i dolegliwości ze strony układu pokarmowego. W tym roku rozpoczęłam studia a moje dolegliwości które po miesięcznych leczeniach trochę się zagoiły znowu powracają. Problem w tym ,że chce się kształcić.. nie wiem tylko w jaki sposób to zrobić jeśli moje nie obecności mogą spowodować nie zaliczenie przedmiotu. Czy mogę już na pierwszym roku i w 1 semestrze starać się o indywidualną organizacje studiów ? 3 kl liceum także ukończyłam na zasadzie zajęć indywidualnych do wszystkiego przygotowywałam się sama także do matury.. Jak myślicie czy w ogóle studia w moim przypadku są możliwe ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Choroby przewlekłe a studiowanie - jak to połączyć?

Zależy w jakiej szkole/uczelni się kształcisz:) Indywidualny tok nauczania np. w mojej szkole jest możliwy już na 1 roku, jedyny warunek jest taki, że trzeba mieć 50% obecności na zajęciach. Więc myślę że zależy to od uczelni, najlepiej po prostu podejdz do rektoratu i zapytaj:)

3

Myślę, że najlepiej jak pójdziesz do dziekanatu/sekretariatu swojej uczelni i porozmawiasz, jak rozwiązać tę sytuację - chyba najlepiej byłoby, gdyby udało Ci się umówić na jakieś osobiste spotkanie z osobą zajmującą się tego typu rzeczami, żebyś mogła poradzić się jej jak rozwiązać tego typu sytuację (myślę, że jak najbardziej powinnaś mieć możliwość indywidualnego toku studiów).

4

Potwierdzam to co powiedziały przedmówczynie - dziekanat jest od tego, żeby pomagać studentom smile A im zależy na zadowoleniu "klienta" więc udaj się tam najlepiej i... coś się uda zrobić na 100% smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Choroby przewlekłe a studiowanie - jak to połączyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023