Cześć ,mam problem. Choruję na kilka chorób przewlekłych. Mój stan zdrowia podlega ciągłym zmianom i wahaniom. Zazwyczaj rano słabo się czuję ,kręci mi się w głowie mam duszności i dolegliwości ze strony układu pokarmowego. W tym roku rozpoczęłam studia a moje dolegliwości które po miesięcznych leczeniach trochę się zagoiły znowu powracają. Problem w tym ,że chce się kształcić.. nie wiem tylko w jaki sposób to zrobić jeśli moje nie obecności mogą spowodować nie zaliczenie przedmiotu. Czy mogę już na pierwszym roku i w 1 semestrze starać się o indywidualną organizacje studiów ? 3 kl liceum także ukończyłam na zasadzie zajęć indywidualnych do wszystkiego przygotowywałam się sama także do matury.. Jak myślicie czy w ogóle studia w moim przypadku są możliwe ?
Zależy w jakiej szkole/uczelni się kształcisz:) Indywidualny tok nauczania np. w mojej szkole jest możliwy już na 1 roku, jedyny warunek jest taki, że trzeba mieć 50% obecności na zajęciach. Więc myślę że zależy to od uczelni, najlepiej po prostu podejdz do rektoratu i zapytaj:)
Myślę, że najlepiej jak pójdziesz do dziekanatu/sekretariatu swojej uczelni i porozmawiasz, jak rozwiązać tę sytuację - chyba najlepiej byłoby, gdyby udało Ci się umówić na jakieś osobiste spotkanie z osobą zajmującą się tego typu rzeczami, żebyś mogła poradzić się jej jak rozwiązać tego typu sytuację (myślę, że jak najbardziej powinnaś mieć możliwość indywidualnego toku studiów).
Potwierdzam to co powiedziały przedmówczynie - dziekanat jest od tego, żeby pomagać studentom A im zależy na zadowoleniu "klienta" więc udaj się tam najlepiej i... coś się uda zrobić na 100%