Witam Tak jak w tytule. Planujemy z chlopakiem urlop, chcielibysmy pojechac gdzies w blizsze gory (od północy). Ze wzgledu na brak terminow w wiekszosci znanych nam miejsc bierzemy pod uwage Szklarska Porębe. Czy ktoś z was tam był? Jest tam fajna okolica i ciekawe góry?
Byłam, zwiedziłam i miło zapamiętałam.. ogólnie jest to ciche miejsce, dobre na odpoczynek i odetchnięcie ale nie ma tam za bardzo co "zwiedzać" . Oczywiście są ładne miejsca które warto zobaczyć ale jak kto woli.. Ja mimo wszystko jestem zadowolona
I polecam pensjonat "Cykada" -ślicznie i nie drogi Akurat jedno z najlepszych lokum w jakim miałam okazję gościć
Lokum to my juz mamy A jakie tam są góry? Wysokie/niskie, skaliste, czy raczej trawiaste?
4 2014-06-26 10:38:47 Ostatnio edytowany przez TakaOtoJa (2014-06-26 10:39:21)
5 2014-06-26 18:35:35 Ostatnio edytowany przez hassana (2014-06-26 18:35:56)
Ja raczej nastawiam sie na spacery typowo w gorach i bardzo bym chciala zeby byly skaliste Szukalismy czegos w Zakopanym, ale niestety nie bylo terminow na nasz urlop
TakaOtoJa a czy jestes w stanie polecic nam jakies konkretne miejsca?
7 2014-06-26 22:47:34 Ostatnio edytowany przez nbm (2014-06-26 22:49:57)
Wybór masz całkiem spory. Śnieżka, Śnieżne Kotły, Wodospady: Szklarki i Kamieńczyka, pokręcić się po Izerach (Schronisko Orle, Kopalnia Stanisław, Wysoki Kamień, Chybotek) - na polanie Jakuszyckiej możecie wypożyczyć rowery i wybrać się na wycieczkę, Karpacz (jest tu takie miejsce, że samochody same jada pod górę ), Szrenica, kilka godzin można poświęcić na Jelenią Górę, do tego okoliczne Zamki i Pałace, nie tylko Chojnik.
Wybór masz całkiem spory. Śnieżka, Śnieżne Kotły, Wodospady: Szklarki i Kamieńczyka, pokręcić się po Izerach (Schronisko Orle, Kopalnia Stanisław, Wysoki Kamień, Chybotek) - na polanie Jakuszyckiej możecie wypożyczyć rowery i wybrać się na wycieczkę, Karpacz (jest tu takie miejsce, że samochody same jada pod górę ), Szrenica, kilka godzin można poświęcić na Jelenią Górę, do tego okoliczne Zamki i Pałace, nie tylko Chojnik.
potwierdzam
Ale to wszystko nie znajduje sie przeciez bezposrednio w Szklarskiej Porebie? Widze, ze wymieniles kilka miejsc z Karpacza, a co tego mamy bezposrednio na miejscu?
Kiedy jest najlepsza pora żeby odwiedzić te okolice? Taka pogoda typowo jesienna chyba nie bardzo...?