Witam
Mam problem
mój znajomy ma moje zdjęcia nie nagie lecz w bieliźnie ,a także dowód osobisty skopiowany.
Szantażuje mnie w każdy sposób możliwy.
Co mam robić w tej sytuacji ?
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Udostępnione zdjęcia -Co robić ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Mam problem
mój znajomy ma moje zdjęcia nie nagie lecz w bieliźnie ,a także dowód osobisty skopiowany.
Szantażuje mnie w każdy sposób możliwy.
Co mam robić w tej sytuacji ?
Ja bym zgłosiła na policji. Masz prawo mieć fotki czy to w bieliźnie czy nago a on nie ma prawa w żaden sposób się nimi posługiwać. O co dokładnie chodzi z kopią dowodu? W jaki sposób spodziewasz się że może Ci zaszkodzić? W sensie że ma dostęp do tych informacji?
Witam
Mam problem
Szantażuje mnie w każdy sposób możliwy.Co mam robić w tej sytuacji ?
zgłosić ten proceder odpowiednim służbom. pamiętaj, że dobre imię człowieka jest tak samo ważne, jak wszystko inne. porozmawiaj z kolegą o tym i uprzedź go. może wycofa się bez podejmowania takich drastycznych kroków. a jeśli nie... wiesz co robić. na zachowanie Twojego kolegi jest paragraf.
Najlepiej jeśli to możliwe zdobądź dowody,że on Cię szantażuje.Nagraj dyktafonem,może jakieś smsy z groźbami Ci przesyła.
Z tym wszystkim pójdź do prawnika i pozwijcie go,bo szantaż jest przestępstwem.
maga164
Szantażuje mnie w ten sposób,że pokaże moje zdjęcia mojej rodzinie,w jaki sposób pracowałam dawno temu.Przeszłości nie mogę wykreślić ,ze swojego życia .Natomiast nie chcę aby się moja własna rodzina o tym dowiedziała. A kopie dowodu z moim adresem zameldowania wszystko ma .Sprawdził nawet gdzie mieszkam on wszystko wie..
Zdecydowałam ,że jeżeli podejmie jakieś dalsze kroki wobec mnie idę z tym wszystkim na policję .Zaczynam go nagrywać
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi i za bardzo dobre rady!
Pozdrawiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Udostępnione zdjęcia -Co robić ?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024