No contact po rozstaniu, a ex wysyła mi zdjęcia dziecka ? co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » No contact po rozstaniu, a ex wysyła mi zdjęcia dziecka ? co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: No contact po rozstaniu, a ex wysyła mi zdjęcia dziecka ? co robić?

Cześć wszystkim, 
Jestem po rozstaniu i stosuję zasadę **no contact**, żeby dojść do siebie i poukładać sobie wszystko w głowie. Ex nie odzywała się do tej pory, a teraz nagle zaczęła wysyłać mi zdjęcia naszego dziecka. Nie pisze nic więcej, po prostu same zdjęcia. 

Nie wiem, jak to interpretować. Czy to jakaś próba kontaktu, testowanie mojej reakcji, czy coś innego? Może ktoś z Was miał podobną sytuację i podpowie, jak najlepiej się w takiej sytuacji zachować? Odpowiadać na takie wiadomości czy raczej ignorować, żeby trzymać się zasad no contact? 

Z góry dzięki za wszelkie rady!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: No contact po rozstaniu, a ex wysyła mi zdjęcia dziecka ? co robić?

Alimenty bedziesz placil to dlatego Ci wysyla zdjecia dziecka zebys sie domyslil ze albo masz sie nim zajmowac albo placic

3

Opowiedz jak doszło do rozstania

4 Ostatnio edytowany przez R_ita2 (2024-11-24 22:22:10)

Może jestem ostatnią osobą do umoralniania bo sama odeszłam i zostawiłam córkę z mężem (ale regularnie ją widuje) ale do kurwy, odszedłeś od kobiety, rozumiem, ale OD DZIECKA też odszedłeś? No contact, a co z dzieckiem? TWOIM dzieckiem. Nie masz po ludzku potrzeby być obecny w jego zyciu, brać czynni udział w wychowaniu, poczuwać się finansowo do jego bytu? Rozumiem, że rozstają się małżonkowie, ale... dziwisz się, że dostajesz zdjęcia swojego dziecka? Masz się nim zainteresować, bo jak zakładam JEST TEŻ TWOJE.

Czy ja po prostu podeszłam zbyt emocjonalnie i czegoś nie rozumiem? Ty masz z nim kontakt? Bo brzmi jakby nie....

5

R_ita2 napisał/a:

Może jestem ostatnią osobą do umoralniania bo sama odeszłam i zostawiłam córkę z mężem (ale regularnie ją widuje) ale do kurwy, odszedłeś od kobiety, rozumiem, ale OD DZIECKA też odszedłeś? No contact, a co z dzieckiem? TWOIM dzieckiem. Nie masz po ludzku potrzeby być obecny w jego zyciu, brać czynni udział w wychowaniu, poczuwać się finansowo do jego bytu? Rozumiem, że rozstają się małżonkowie, ale... dziwisz się, że dostajesz zdjęcia swojego dziecka? Masz się nim zainteresować, bo jak zakładam JEST TEŻ TWOJE.

Czy ja po prostu podeszłam zbyt emocjonalnie i czegoś nie rozumiem? Ty masz z nim kontakt? Bo brzmi jakby nie....

Bedzie placil alimenty to zaraz mu sie odwidzi. Wlasnie dlatego tez nigdy nie bede w zwiazku

6 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-11-24 22:30:59)

Test na ojcostwo zrobiony?

Istotka6 napisał/a:

https://www.netkobiety.pl/t134210.html

7

Legat napisał/a:

Test na ojcostwo zrobiony?

Istotka6 napisał/a:

https://www.netkobiety.pl/t134210.html

Nie zrobione, ona nie chce żadnych alimentów nie chce tez bym widywał się z dzieckiem.

8

To załatw to wreszcie.

9

No to bez sensu, że autor nie kontynuuje w tamtym wątku by był pełen ogląd na sprawę, nie każdy szuka historii użytkownika.

10

grep1985 napisał/a:

Cześć wszystkim, 
Jestem po rozstaniu i stosuję zasadę **no contact**, żeby dojść do siebie i poukładać sobie wszystko w głowie. Ex nie odzywała się do tej pory, a teraz nagle zaczęła wysyłać mi zdjęcia naszego dziecka. Nie pisze nic więcej, po prostu same zdjęcia. 

Nie wiem, jak to interpretować. Czy to jakaś próba kontaktu, testowanie mojej reakcji, czy coś innego? Może ktoś z Was miał podobną sytuację i podpowie, jak najlepiej się w takiej sytuacji zachować? Odpowiadać na takie wiadomości czy raczej ignorować, żeby trzymać się zasad no contact? 

Moim zdaniem to próba kontaktu, taka dość nietypowa, w pewnym sensie manipulacja, ale jednak.
Chce żebyś Ty  upomniał się o kontakt z dzieckiem, czyli  pierwszy wystąpił z inicjatywą.

Rada jest jedna - rób to, czego Ty chcesz. Jeśli chcesz nawiązać kontakt to właśnie dostarcza Ci powód.

11

Agnes76 napisał/a:
grep1985 napisał/a:

Cześć wszystkim, 

Moim zdaniem to próba kontaktu, taka dość nietypowa, w pewnym sensie manipulacja, ale jednak.
Chce żebyś Ty  upomniał się o kontakt z dzieckiem, czyli  pierwszy wystąpił z inicjatywą.

Rada jest jedna - rób to, czego Ty chcesz. Jeśli chcesz nawiązać kontakt to właśnie dostarcza Ci powód.

Mam wrażenie że jest to osoba chora psychicznie bo wyśle zdjęcie dziecka a jak zapytam co u dziecka to nie odpisze nic jeśli zaproponuje spotkanie z dzieckiem to nie odpisze nic.
Nie jestem znawcą ale w ten sposób chce mnie kontrolować czy jeszcze tam jestem.

Jej od samego początku nie zależało na tym by dziecko znało ojca wręcz podczas wyprowadzki wraz ze swoją toksyczną matką wykrzyczały że mam się zrzec dziecka, nie płacić alimentów nie kontaktować itd. mam się zwyczajnie odciąć.
Teraz gdy dziecko 15 grudnia będzie miało rok nagle wysyła mi mms ze zdjęciem dziecka i sms

Ona: Przemyśl swoje postepowanie ,brak opieki nad dzieckiem...Ciekawe jak sie wysilisz w grudniu,XXX ma imieniny,roczek ,gwiazdkę i mikolajki?? Od babciuni juz dostał rowerek trójkołowy na roczek za 700 stów

12

grep1985 napisał/a:

Ona: Przemyśl swoje postepowanie ,brak opieki nad dzieckiem...Ciekawe jak sie wysilisz w grudniu,XXX ma imieniny,roczek ,gwiazdkę i mikolajki?? Od babciuni juz dostał rowerek trójkołowy na roczek za 700 stów

Zaburzona manipulantka.
Szkoda, że nie ma testu na ojcostwo.

13

Farmer napisał/a:
grep1985 napisał/a:

Zaburzona manipulantka.

To że zaburzona to już wiemy ale co dalej w takiej sytuacji ?

14

grep1985 napisał/a:
Farmer napisał/a:
grep1985 napisał/a:

Zaburzona manipulantka.

Przypomnij jej słowa - nie chciałaś żebym kontaktował się z dzieckiem, nie chciałaś alimentów, żądałaś bym się  zrzekł dziecka.
Zapytaj też czy coś się w tej sprawie zmieniło, dlaczego teraz ma inne zdanie, czego naprawdę chce, po co wysyła Ci zdjęcia.
Nie idź torem jaki ona Ci narzuca, sam kieruj rozmową, sam kreuj pytania i powtarzaj je aż do skutku, do otrzymania jasnej i rzeczowej odpowiedzi.

15

Agnes76 napisał/a:
grep1985 napisał/a:
Farmer napisał/a:

Zaburzona manipulantka.

Przypomnij jej słowa - nie chciałaś żebym kontaktował się z dzieckiem, nie chciałaś alimentów, żądałaś bym się  zrzekł dziecka.
Zapytaj też czy coś się w tej sprawie zmieniło, dlaczego teraz ma inne zdanie, czego naprawdę chce, po co wysyła Ci zdjęcia.
Nie idź torem jaki ona Ci narzuca, sam kieruj rozmową, sam kreuj pytania i powtarzaj je aż do skutku, do otrzymania jasnej i rzeczowej odpowiedzi.

Masz racje i tak zrobie ale póki co pomilczę jeszcze zobaczymy jakie będą jej kolejne kroki.
Jeśli zacznie bombardować mnie mms to dokładnie tak zrobie.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » No contact po rozstaniu, a ex wysyła mi zdjęcia dziecka ? co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024