Wyciek wód płodowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wyciek wód płodowych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Wyciek wód płodowych

Witam,

dziś w drodze do domu usłyszałam rozmowe dwoch kobiet ciezarnych, rozmawialy o wycieku wod plodowych... mówiły że podobno co raz częsciej on występuje u kobiet, które są narażone na stres w trakcie trwania ciąży. Co Wy o tym sądzicie i jakie macie doświadczenia??
Aha, wspominała jedna z nich, że już na wszelki wypadek zamówiła sobie test vision na wyciek wód płodowych... Czy są w ogóle takie testy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyciek wód płodowych

miałam dużo stresu w ciąży mi nic nie wyciekało ale widocznie może tak sie zdarzyć skoro są takie testy... nigdy o nich nie słyszałam ale wpisałam tą nazwę co podałaś w google i wyskoczyło w aptece internetowej do kupienia właśnie taki test na wyciek wód płodowych...więc test istnieje.

3

Odp: Wyciek wód płodowych

Wyciek wód płodowych może się zdarzyć ale wątpię aby przyczyną był stres, jest to bardziej spowodowane dźwiganiem, przeciążeniem macicy czy przemęczeniem. Sama się z tym nie spotkałam ale lekarz mi mówił że niekiedy trudno rozpoznać wyciek gdyż wygląda on jak wodnisty śluz a że w ciąży dużo tego typu śluzu się wydziela może to nie niepokoić, Aczkolwiek gdyby ktoś podejrzewał że wydziela się tego za dużo warto kupić właśnie taki test (istnieją takie kupuje się je w aptekach ale ciężko je spotkać) i sprawdzić czy to śluz czy wyciekają wody płodowe. Jeśli zdarzy się że to wody nie trzeba bardzo panikować chyba że jest ich naprawdę dużo, trzeba udać się do lekarza który skieruje do szpitala na nawadnianie.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wyciek wód płodowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023