fryzjer meski hit czy kit?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » fryzjer meski hit czy kit??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: fryzjer meski hit czy kit??

Witam, chciałabym zapytać czy orientuje się ktoś może czy da sie zarobić wiecej niz 1000 zl tylko obcinajac mezczyzn?? Bo juz trace nadzieje...

Poniewaz w dobrze znanym, wiekszym salonie pracujac na umowie na cały etat, i za najnizsza krajowa ( chociaz tu zarobek ma sie od procentu ) nie dosc, ze nie ma podstawy to jeszcze urlopy tylko bezpłatne...

Czy we wszystkich salonach jest tak beznadziejnie czy to norma? Zastanawiam sie czy zmieniac ale z tego co sie orientuje to w 80% salonow nawet umowy nie daja konkretnej...

Co o tym sadzicie drogie forumowiczki???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: fryzjer meski hit czy kit??

Nie znam tej branży, mało mam doczynienia z fryzjerstwem, ale pytanie podstawowe, mówisz o ewentualnej zmianie, to chcesz pracować dla kogoś czy na swoim też bierzesz pod uwagę?

3

Odp: fryzjer meski hit czy kit??

Moim zdaniem dużo zależy od miasta. Po pierwsze - większe miasto to zazwyczaj wyższe ceny. Fryzjer w Warszawie weźmie więcej za daną fryzurę, niż  fryzjer w małej wiosce na końcu świata. Po drugie - w dużym mieście będzie więcej hm... oryginalnych fryzur do zrobienia. Tzn. w małym mieście, w którym chodziłam do szkoły, nie widziałam zbyt wielu facetów z fryzurą wymagającą więcej niż maszynki/nożyczek. I w tym małym mieście za takie ścięcie fryzjerzy brali 10-15, w porywach do 20 złotych. A w większym mieście częściej ktoś chce coś specjalnego - ostatnio mój znajomy lata do fryzjera i robi sobie NowąFryzuręRonaldo. -.-

Jest jeszcze jedna opcja, jeśli ludzie już Cię znają. Masz stałych klientów, pracujesz na czarno w domu, bierzesz mniej, niż w salonie, ale wszystko do Twojej kieszeni. A oni zazwyczaj podają tę informację dalej - sama chodziłam przez jakiś czas do genialnej fryzjerki, która zanim otworzyła swój zakład, to pracowała w domu, bo u kogoś jej się nie opłacało. I terminy zawalone od 7 rano do 22 nieraz. Tyle że u kobiet z tym łatwiej, bo jeśli za balejaż zamiast 120 zł zapłaci 70, to opłaca jej się tak kombinować. Jeśli facet zamiast 20 zł zapłaci 15, to już mu pewnie bez różnicy.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » fryzjer meski hit czy kit??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024