wakacje z dziećmi za granicą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » wakacje z dziećmi za granicą

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 60 z 72 ]

Temat: wakacje z dziećmi za granicą

Witam wink
Mam zamiar wybrać się w tym roku z rodziną na wakacje za granicę
obecnie zaczęłam szukać ciekawych ofert ale jest tyle tego że nie wiadomo na co się zdecydować
Więc może doradzicie,polecicie coś?jakieś sprawdzone miejsca?
Cena wycieczki nie gra roli,jest nas razem czworo,2 dorosłe osoby,2 dzieci w wieku 3 i 13 lat
interesują mnie miejsca w których dziecko się nie będzie nudziło,hotele przyjazne rodzinom z dziecmi,hotele takie gdzie jest normalne jedzenie smile
takie gdzie jest dużo atrakcji dla dzieci,gdzie podróż samolotem nie trwa dłużej niż 5 godzin

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wakacje z dziećmi za granicą

Ja doświadczenia nie mam wink Chciałam tylko napisać, że moja rodzinka, z dziećmi w podobnym wieku wybrali się w te wakacje do Paryża i okolic. Dzieci - Disneyland i Asterix, dorośli - wiadomo wink Ale jak na moje oko trochę oklepane, chociaż na pewno warto smile

"Nie bój się, uwierz w siebie, masz już wszystko, poczuj więc, że przed tobą cała przyszłość, przecież wiesz"
"Trzeba przecież kochać coś, by żyć. Mieć gdzieś jakiś własny ląd choćby o te dziesięć godzin stąd"

3

Wycieczka do Paryża i Disneylandu pochłania kupę kasy.
Wiem, bo moi rodzice byli z jednym dzieckiem... a i tak splajtowali ;p

4 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2014-01-10 15:52:17)

Polecam Bułgarię- jest niedroga,jedzenie pyszne,pogoda zawsze gwarantowana.Jak to w nadmorskich kurortach przy każdej uliczce dmuchane place zabaw i inne rozrywki.Ja najczęściej jeżdże do Sozopola- piękne stare miasteczko.Polecam hotel Aqua z widokiem na plażę.
W okolicy niesamowity Aqua Park.

Równie fajna jest Grecja- szczególnie Riwiera Olimpijska- niebyt tłoczna,piękne miejsca do zwiedzania,piaszczyste plaże,super wypasione place zabaw i piękna pogoda.

I moja ulubiona- Chorwacja- z naciskiem na Kvarner.Mnóstwo cichych,pustych dzikich plaż.Są też miejskie- co ważne gdy jesteś dziećmi- z prysznicami- bo w Adriatyku woda potwornie słona.Jedzenie pychota,tubylcy lubią Polaków.Warto z dzieciakami wybrać się do Rezerwatu Plitvice.

Tylko czasem wśród mroku,straszy i krąży wokół zamyślony marabut, w lepkich błotach błądzący ptak
Lecz dzień lęki wymiecie,wiec spokojnie możecie drzwiami trzasnąć i zasnąć gdy "dobranoc" powiemy wam

5

właśnie zastanawiam się nad Chorwacją lub Bułgarią ,z tego w/g że jest blisko
Paryż też fajnie,ale  do Disneylandu możemy wyskoczyć w jakiś długi weekend,a z 3 latkiem nie usmiecha mi spędzić całego dnia na wyprawie i zwiedzaniu

gojka102 napisał/a:

Polecam Bułgarię- jest niedroga,jedzenie pyszne,pogoda zawsze gwarantowana.Jak to w nadmorskich kurortach przy każdej uliczce dmuchane place zabaw i inne rozrywki.Ja najczęściej jeżdże do Sozopola- piękne stare miasteczko.Polecam hotel Aqua z widokiem na plażę.

Równie fajna jest Grecja- szczególnie Riwiera Olimpijska- niebyt tłoczna,piękne miejsca do zwiedzania,piaszczyste plaże,super wypasione place zabaw i piękna pogoda.

I moja ulubiona- Chorwacja- z naciskiem na Kvarner.Mnóstwo cichych,pustych dzikich plaż.Są też miejskie- co ważne gdy jesteś dziećmi- z prysznicami- bo w Adriatyku woda potwornie słona.Jedzenie pychota,tubylcy lubią Polaków.Warto z dzieciakami wybrać się do Rezerwatu Plitvice.

Gojko 102, napisałbym Chorwacja z naciskiem na Dalmację. Dla przykładu Zadar ze słynnymi organami morskimi. Parki Narodowe Kornati, Paklenica i Wodospadów Krka.

Hrvatska Ljubavi Te!
Wierzę w miłość od pierwszego spojrzenia,
Serca ukojenia
Non omnis moriar?

7

to teraz powiedzcie jeśli wybiorę się do Chorwacji,nie licząc kosztów wycieczki,ile trzeba mniej więcej wziąść w kieszen? gdzie można płacić kartą a gdzie nie?

8

lena812 napisał/a:

Paryż też fajnie,ale  do Disneylandu możemy wyskoczyć w jakiś długi weekend,a z 3 latkiem nie usmiecha mi spędzić całego dnia na wyprawie i zwiedzaniu

Dokładnie smile

"Nie bój się, uwierz w siebie, masz już wszystko, poczuj więc, że przed tobą cała przyszłość, przecież wiesz"
"Trzeba przecież kochać coś, by żyć. Mieć gdzieś jakiś własny ląd choćby o te dziesięć godzin stąd"

9

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Gojko 102, napisałbym Chorwacja z naciskiem na Dalmację. Dla przykładu Zadar ze słynnymi organami morskimi. Parki Narodowe Kornati, Paklenica i Wodospadów Krka.

Wielbicielu a czy Kvarner nie jest przypadkiem w Dalmacji?:)

Tylko czasem wśród mroku,straszy i krąży wokół zamyślony marabut, w lepkich błotach błądzący ptak
Lecz dzień lęki wymiecie,wiec spokojnie możecie drzwiami trzasnąć i zasnąć gdy "dobranoc" powiemy wam
gojka102 napisał/a:
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Wielbicielu a czy Kvarner nie jest przypadkiem w Dalmacji?:)

Gojko 102 jednak nie. Zatoka Kvarner znajduje się między półwyspem Istria na zachodzie i północnym cyplem Dalmacji.
Leno 812 zabieram około 300-400 Euro. Zawsze mi coś zostaje z tej kwoty. W niektórych chorwackich punktach usługowych można płacić w Euro, w innych proszą o zapłatę w kunach. Nie stanowi to żadnego problemu, gdyż nawet w najmniejszym miasteczku istnieje możliwość wymiany walut. Ważne, aby nie wracać do Polski z kunami. W naszym kraju jest bardzo mało kantorów prowadzących ich skup. W Hrvatskiej kartą nigdy nie płaciłem. Na pewno w tych miejscach, gdzie można nią płacić znajdują się odpowiednie oznaczenia. Takimi miejscami będą z pewnością: duże sklepy, hotele o określonej liczbie gwiazdek itp.

Hrvatska Ljubavi Te!
Serca ukojenia
Non omnis moriar?

11

Jeśli chodzi o chorwację i bułgarię, to stosunkowo niewiele jest ofert z lotem samolotem.

Ja byłam w Turcji w hotelu Club Bell Sun - ceny nie zabójcze, hotel super dla rodzin, dużo animacji, baseny ze zjeżdżalniami, no w ogóle spoko smile jedzenie przepyszne, poza lokalnymi również pizza, frytki, spaghetti i hamburgery smile)))))

Gdy Ty i Ja, cały świat jest dla nas ...

12

do Chorwacji w ostateczności mogę jechać samochodem,jednak 15 godzin w aucie ,no jakoś nie widzi mi się smile
co do Chorwacji zastanawiam się jeszcze czy lepszy hotel,czy jakiś domek do wynajęcia bo przyznam że z moim 3 latkiem wolała bym domek

o Turcji też myślałam,kolezanka teraz wykupiła tam wczasy (Hotel Long Beach Riwiera Turecka / Incekum) no na fotkach fajnie wygląda,dużo atrakcji dla dzieci
niektórzy zachwalają inni nie,ale wiadomo tak jest ze wszystkim

lena812 napisał/a:

do Chorwacji w ostateczności mogę jechać samochodem,jednak 15 godzin w aucie ,no jakoś nie widzi mi się smile
co do Chorwacji zastanawiam się jeszcze czy lepszy hotel,czy jakiś domek do wynajęcia bo przyznam że z moim 3 latkiem wolała bym domek

o Turcji też myślałam,kolezanka teraz wykupiła tam wczasy (Hotel Long Beach Riwiera Turecka / Incekum) no na fotkach fajnie wygląda,dużo atrakcji dla dzieci
niektórzy zachwalają inni nie,ale wiadomo tak jest ze wszystkim

Leno 812 jadąc do Chorwacji samochodem zawsze można sobie zrobić przerwę na nocleg. Przykładowo w Austrii, lub Słowenii. Minusem/plusem takiego domku jest konieczność organizowania posiłków we własnym zakresie (uczęszczanie do restauracji, albo gotowanie).

Hrvatska Ljubavi Te!
Serca ukojenia
Non omnis moriar?

14

właśnie stania przy garach to ja wolałabym uniknąc,w końcu i od tego chcę odpocząc smile
ile takie obiady w Chorwacji kosztują? w takiej przeciętnej restauracji nie mówię już o tych z górnej półki

15 Ostatnio edytowany przez Wielbiciel Lidiji Bacic (2014-01-12 13:09:58)

lena812 napisał/a:

właśnie stania przy garach to ja wolałabym uniknąc,w końcu i od tego chcę odpocząc smile
ile takie obiady w Chorwacji kosztują? w takiej przeciętnej restauracji nie mówię już o tych z górnej półki

Leno 812 generalnie są z pewnością droższe niż w Polsce. Rozważam w myślach jaką średnią cenę podać. Obiad z mięsem (1 porcja) waha się w granicach 45-100 HRK. Dane pochodzą z 2012 roku. Przelicznik Euro-kuna wynosi 1 Euro- 7,51 HRK (dane aktualne). Od wejścia Chorwacji do UE wszelkie usługi miały w kraju lawendy potanieć.

Hrvatska Ljubavi Te!
Serca ukojenia
Non omnis moriar?

16

Ja też zostałabym przy Chorwacji. Naprawdę bajeczne miejsce i jak już ktoś wcześniej pisał, atrakcji dla dzieci z pewnością nie zabraknie. Co do noclegu. Mimo wszystko wolałabym hotel i ogólnie dobrze zorganizowaną wycieczkę. Dziecko trzyletnie nie jest już wcale takie małe. W hotelu będziesz miała wszystko "full wypas" od jedzenia po atrakcje i rozrywki dla dzieci, a takie dochodzenie po ileś razy dziennie z domku do restauracji może być męczące...

martusia000 napisał/a:

Ja też zostałabym przy Chorwacji. Naprawdę bajeczne miejsce i jak już ktoś wcześniej pisał, atrakcji dla dzieci z pewnością nie zabraknie. Co do noclegu. Mimo wszystko wolałabym hotel i ogólnie dobrze zorganizowaną wycieczkę. Dziecko trzyletnie nie jest już wcale takie małe. W hotelu będziesz miała wszystko "full wypas" od jedzenia po atrakcje i rozrywki dla dzieci, a takie dochodzenie po ileś razy dziennie z domku do restauracji może być męczące...

Szczególnie w okresie największych chorwackich upałów. Słuszne spostrzeżenia.

Hrvatska Ljubavi Te!
Serca ukojenia
Non omnis moriar?

18

lena, Grecja!!! Nie byłam ale chcę się tam wybrać wink Więc jeśli odwiedzisz ten kraj pierwsza to opowiesz i pokażesz jak było big_smile

21.12.2011- ...You're My Life now...
20.09.2013- happy event
20.04.2014- wedding
08.08.2014-Emily,

19

Co do upałów to rzeczywiście ważna kwestia. O ile dorośli całkiem nieźle sobie z tym radzą (choć też nie wszyscy), o tyle już z dziećmi jest gorzej, bo dziecko samo się nie upilnuje. Dopiero jak źle się poczuje to powie, albo to zobaczymy, ale już wtedy jest trochę za późno. Zawsze wybierając się na urlop, zwłaszcza tam gdzie panują duże upały, trzeba dziecka pilnować. Parasolki, kremy czapki etc. są konieczne:)

20

Poki co na razie pozostaje Chorwacja
Macie jakies sprawdzone hotele?

lena812 napisał/a:

Poki co na razie pozostaje Chorwacja
Macie jakies sprawdzone hotele?

Niezwykle cieszą mnie te słowa. Wszystko zależy od tego, jakie masz oczekiwania w stosunku do chorwackich hoteli?

Hrvatska Ljubavi Te!
Serca ukojenia
Non omnis moriar?

22 Ostatnio edytowany przez lena812 (2014-01-30 19:36:26)

przede wszystkim przyjazne dzieciom,z jakimiś atrakcjami dla nich i wyżywienie powiedzmy ultra all Inclusive najlepiej

lena812 napisał/a:

przede wszystkim przyjazne dzieciom,z jakimiś atrakcjami dla nich i wyżywienie powiedzmy ultra all Inclusive najlepiej

Z takiej oferty w Chorwacji, jeszcze nie korzystałem. Jednak przeglądając katalogi biur podróży, znajduję wiele takich hoteli.

Hrvatska Ljubavi Te!
Serca ukojenia
Non omnis moriar?

24

A w jakich hotelach bywałes? Nazwy wystrczą poszukam w necie,

lena812 napisał/a:

A w jakich hotelach bywałes? Nazwy wystrczą poszukam w necie,

Hotel "Lisanj" w miejscowości Novi Vinodolski. Spędziłem w nim jedną noc. Hotel, w którym przebywałem w Biogradzie na Moru, nie miał zaplecza dla dzieci. Posiadał za to pamiątkę po wojnie o niepodległość. Przepraszam za niesatysfakcjonującą Cię informację.

Hrvatska Ljubavi Te!
Serca ukojenia
Non omnis moriar?

26

Ok nie ma sprawy kazda informacja sie przyda smile

27

ostatnio byliśmy w Chorwacji w Trogirze. Wynajęliśmy cały dom. Było super.

28

matka80 napisał/a:

ostatnio byliśmy w Chorwacji w Trogirze. Wynajęliśmy cały dom. Było super.

napisz coś więcej,taka opcja też mnie interesuje
ile byliście? koszt wynajęcia itp smile

29

ja polecam Czarnogórę. Byłam tam z siostrą i jej dziećmi i było na prawdę super. byliśmy nad zatoką kotorską, mniej turystów, spokój, dzieciaki szalały:) wiadomo trochę dalej niż Chorwacja ale moim zdaniem warto:)

30

Julia UK napisał/a:

lena, Grecja!!! Nie byłam ale chcę się tam wybrać wink Więc jeśli odwiedzisz ten kraj pierwsza to opowiesz i pokażesz jak było big_smile

miałam okazję być w Grecji zeszłego roku na majówce w miejscowości Nei Pori. co do moich wrażeń/komentarzy :

-bardzo brudna plaża (może dlatego że to maj, to nie sezon wakacyjny, ale naprawde pełno papierosów, puszek, piasek taki dziwny)

- baardzo słone morze, skaleczyłam sie w palec i zapominając o tym wskoczyłam do wody to myślałam że pół okolicy mnie usłyszy ;p

- sporo dziwnych żyjątek morskich  (że to tak nazwę:D),meduzy, takie cos dziwne galaretowate brrrr, trzeba było szukac dobrego miejsca bo one miały swoje skupiska

- mała liczba sklepów spozywczych (no ale to była wioseczka, z wycieczka kierowca 2 razy podjeżdzał do bliskiej miejscowości z nami do tamtejszego Lidla, to ceny tam był naprawde baardzo bardzooo korzystne;))

- widok Olimpu z plazy, super widok wink

- na przełomie kwietnia/maja upały niesamowite, byłam 5 dni to po 3 juz byłam spalona na czekoladke i opalenizna baardzo długo się utrzymywała;)

- ceny w tawernach i restauracjach baardzo niskie,miłe zaskoczenie, w jedej z nich położonej tuż nad samym morzem dysponowali nawet menu w języku polskim! pyszne jedzenie, tradycyjne oliwki czy tzatziki mmmmm,bardzo miła obsługa,ludzie ciekawi turystów, zawsze się zatrzymali zagadali,usmiechneli...

- widok dojrzewających pomarańczy na drzewkach wzdłuż ulicy -bajka wink

- blisko znajdujące się Meteory...cuuuudo ! warte zwiedzania i wybrania się...

to chyba na tyle wink

"Znudziłem się wam? Tak? Jesteście tylko zgrają snobistycznych snobów. Snobistycznych snobów, którzy się snobują. I tak was nie potrzebuję. Obejdę się i bez was. A kiedy odniosę sukces, wydam wielkie barbecue. I żadnego nie zaproszę. Pokażę wam. Jeszcze zobaczycie!"

Johnny Bravo !

31 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-03-24 20:11:03)

Co do hoteli przyjaznych dzieciom, z jakimiś atrakcjami w obiekcie, to najlepiej szukać za pomocą internetowych baz hoteli.
Przykładowo na spam albo w podobnych serwisach, gdzie wszelkie udogodnienia i atrakcje są oznaczone w ogłoszeniu.
Myślę, że to daje najlepszy przekrój różnych możliwości.

32

sarenka1990 napisał/a:
Julia UK napisał/a:

miałam okazję być w Grecji zeszłego roku na majówce w miejscowości Nei Pori. co do moich wrażeń/komentarzy :

-bardzo brudna plaża (może dlatego że to maj, to nie sezon wakacyjny, ale naprawde pełno papierosów, puszek, piasek taki dziwny)

- baardzo słone morze, skaleczyłam sie w palec i zapominając o tym wskoczyłam do wody to myślałam że pół okolicy mnie usłyszy ;p

- sporo dziwnych żyjątek morskich  (że to tak nazwę:D),meduzy, takie cos dziwne galaretowate brrrr, trzeba było szukac dobrego miejsca bo one miały swoje skupiska

- mała liczba sklepów spozywczych (no ale to była wioseczka, z wycieczka kierowca 2 razy podjeżdzał do bliskiej miejscowości z nami do tamtejszego Lidla, to ceny tam był naprawde baardzo bardzooo korzystne;))

- na przełomie kwietnia/maja upały niesamowite, byłam 5 dni to po 3 juz byłam spalona na czekoladke i opalenizna baardzo długo się utrzymywała;)

- ceny w tawernach i restauracjach baardzo niskie,miłe zaskoczenie, w jedej z nich położonej tuż nad samym morzem dysponowali nawet menu w języku polskim! pyszne jedzenie, tradycyjne oliwki czy tzatziki mmmmm,bardzo miła obsługa,ludzie ciekawi turystów, zawsze się zatrzymali zagadali,usmiechneli...

to chyba na tyle wink

Upały w maju ??
My właśnie w maju lecimy a dokładnie 4go Maja na 10 dni do Corfu smile Może mogłabyś coś napisać o tej wyspie?
To nasz miesiąc miodowy ale lecimy z córcią i będę już w 24 tc tongue Czy to bezpieczne miejsce dla kobiet w ciąży i niemowlaków? Wiesz może jaka jest opieka w greckich szpitalach etc..?

20.09.2013- happy event
20.04.2014- wedding
08.08.2014-Emily,

33 Ostatnio edytowany przez sarenka1990 (2014-03-01 19:28:13)

Julia UK napisał/a:
sarenka1990 napisał/a:
Julia UK napisał/a:

to chyba na tyle wink

Upały w maju ??
My właśnie w maju lecimy a dokładnie 4go Maja na 10 dni do Corfu smile Może mogłabyś coś napisać o tej wyspie?
To nasz miesiąc miodowy ale lecimy z córcią i będę już w 24 tc tongue Czy to bezpieczne miejsce dla kobiet w ciąży i niemowlaków? Wiesz może jaka jest opieka w greckich szpitalach etc..?

Twoja wyspa znajduje się mniej więcej na podobnej długości geograficznej co miejsce gdzie  byłam , więc gwarantuje Ci że pogoda będzie dopisywała, o to możesz być spokojna,( z greckich miast byłam jeszcze w Salonikach, jednak jakoś szczególnie miasto to mnie nie urzekło) smile

Co do opieki w greckich szpitalac nie moge Ci nic konkretnego napisać,  gdyż na szczęście nie miałam powodu tam trafiać (tego Tobie i rodzinie życzę;)), ale podejrzewam że są na pewno w lepszej kondycji niż te polskie. Wyrobiłam sobie przed wycieczką EKUZ za darmo, na wszelki wypadek gdyby mi się coś zdarzyło to żebym mogła skorzystać z opieki lekarskiej.

Nie powinnaś się martwić o bezpieczeństwo  - naprawde grecy bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli uprzejmością i pozytywnym nastawieniem do życia - w tawernach niemal zawsze do zamawianego dania dodawali od siebie  za darmo a to lampke wina greckiego czy lody, a raz poczestowali tez truskawkami w czekoladzie, co było moim zdaniem bardzo miłym gestem. Wieczorami bez obaw można było wyjśc na deptak czy przejść sie plażą bez strachu o jakieś zaczepki.

jeśli byś chciała  mogę Ci  wysłać kilka fotek wink

I w ogóle życzę super urlopu !

"Znudziłem się wam? Tak? Jesteście tylko zgrają snobistycznych snobów. Snobistycznych snobów, którzy się snobują. I tak was nie potrzebuję. Obejdę się i bez was. A kiedy odniosę sukces, wydam wielkie barbecue. I żadnego nie zaproszę. Pokażę wam. Jeszcze zobaczycie!"

Johnny Bravo !

34

Dziękuję za odpowiedz smile Miło jest usłyszeć tyle pozytywów na temat Grecji smile Narzeczony zarezerwował pokój superior w hotelu Corfu Palace z widokiem na morze smile i już się nie mogę doczekać !!! Mamy możliwość anulacji do 27 kwietnia, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.
A zdjęcia jak najbardziej chcę obejrzeć smile tylko, że czy tu możesz wkleić? Czy może podam Ci e-mail?
P.S. Dziękuję smile Mam nadzieję, że urlop się uda upsss- miesiąc miodowy-lecimy po ślubie smile

20.09.2013- happy event
20.04.2014- wedding
08.08.2014-Emily,

35

Julia UK napisał/a:

Dziękuję za odpowiedz smile Miło jest usłyszeć tyle pozytywów na temat Grecji smile Narzeczony zarezerwował pokój superior w hotelu Corfu Palace z widokiem na morze smile i już się nie mogę doczekać !!! Mamy możliwość anulacji do 27 kwietnia, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.
A zdjęcia jak najbardziej chcę obejrzeć smile tylko, że czy tu możesz wkleić? Czy może podam Ci e-mail?
P.S. Dziękuję smile Mam nadzieję, że urlop się uda upsss- miesiąc miodowy-lecimy po ślubie smile

wyślij do mnie maila, do odeśle wink

Johnny Bravo !

36

wyslij mi foteczki na tego e-maila dzulije@wp.pl
Czekam smile

20.09.2013- happy event
20.04.2014- wedding
08.08.2014-Emily,

37

już wysyłam ; )

Johnny Bravo !

38

sarenko, obejrzałam zdjęcia i jeszcze bardziej zakochałam się w Grecji wink Ja chcę tam mieszkać big_smile !!! Piękne fotki ! A jaki apetyt mi zrobiłaś tą sałatką mmmniammm big_smile English breakfast się chowa tongue uwielbiam grecką kuchnie...
p.s i miło mi Cię poznać smile
Dziękuję i również pozdrawiam

20.09.2013- happy event
20.04.2014- wedding
08.08.2014-Emily,

39

sarenka a mi wyślesz też fotki? wink

40

Albo wstawisz na forum? smile

Chorwacja, Grecja... wszystko pięknie ale trzeba mieć na to niestety pieniądze a my po ostatnim remoncie domu możemy sobie pomarzyć póki co o takich dalekich podróżach... musimy się trochę odkuć... wink. W tym roku czekają nas krótkie wakacje na mazurach ale specjalnie nad tym nie ubolewam, bo przypominają mi się czasy gdy wszystkie wyjazdy ograniczały się do wycieczek po kraju, a to góry, a to morze... wspominam to z przecież uśmiechem na twarzy wink Czytałam niedawno taki artykuł http://www.eioba.pl/a/4ipx/ojej-to-polska-lezy-nad-morzem i wygląda na to, że następuje mały ?powrót do korzeni? i znów do łask wracają wakacje w Polsce smile Pozytywnie, może będę mogła jednak porozmawiać z koleżankami o swoich wakacjach bez ?wstydu? big_smile

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."
? Paulo Coelho

42

Nie no u mnie wakacje u nas tez wchodza w gre ale to juz w ostatecznosci,bo jeszcze niewiadomo jak bedzie sytuacja z praca chodzi o wolne.
Wiadomo ze wypad za granice wiaze sie z kosztami na szczescie z tym nie mamy problemu
A dzisiaj wpadla mi oferta legolandu w Danii i zastanawiam sie czy warto tam jechac,ale na max 3 dni

43

witam Was,serdecznie,przepraszam,dopiero co mam dostęp do neta,miałam troszke zawirowań rodzinnych dlatego byłam odłączona od świata ; (
a co do fotek,oczywiście, moge wstawić tylko mam problem -nie wiem jak to się robi ;D czy ktoś mądry może mnie oświecić ?:)

Johnny Bravo !

44

Najlepiej iść do biura podróży bo tam jest pełno ofert na wakacje z dziećmi. My od paru lat wyjeżdżamy z Itaką i wczasy na ten rok wykupiliśmy już w grudniu. Z tego co wiem to do 19 marca można jeszcze taniej wczasy wykupić ze zniżkami dla potomstwa:)

45

sarenka1990 napisał/a:

witam Was,serdecznie,przepraszam,dopiero co mam dostęp do neta,miałam troszke zawirowań rodzinnych dlatego byłam odłączona od świata ; (
a co do fotek,oczywiście, moge wstawić tylko mam problem -nie wiem jak to się robi ;D czy ktoś mądry może mnie oświecić ?:)

Sarenka tu poczytaj wink
http://www.netkobiety.pl/t17060.html

ja sama jeszcze się gubię ze wstawianiem fotek tutaj

46 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-03-10 00:04:08)

Ostatnio dobra cena do Emiratów była na tym blogu: spam polecam Wam śledzić go na FB. Zaczynam właśnie planowąc podróż poślubną i mi wpadło smile

47

wybaczcie, ale mogę Wam na maila wysłać je bo tu za Chiny nie moge ich wrzucic ahh ; wink)

Johnny Bravo !

48 Ostatnio edytowany przez lena812 (2014-03-16 22:43:25)

No tak sarenko wysle ci swojego meila zaraz

Jak odblokujesz opcje meili wink

49

pzrepraszam zapomnialam o tym kompletnie!

ale już zrobione,odblokowane;)

a w razie czego :sarenka1601@gmail.com   wink

Johnny Bravo !

50 Ostatnio edytowany przez Julia UK (2014-03-18 16:38:08)

sarenka, wrzuć fotki np. na pokazywarka i wklej link zdjęcia

Znalazłam kilka zdjęć z Corfu smile Bajka!!! Ja już chcę tam być!!:)
http://static.pokazywarka.pl/i/2786940/550671/corfu.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2786940/155521/corfu2.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2786940/607387/corfu-1.jpg

20.09.2013- happy event
20.04.2014- wedding
08.08.2014-Emily,

51

Również szukam jakiejś ciekawej propozycji na wakacje z dziećmi.
Wiadomo, bez problemu można wykupić wyjazd w biurze podróży.
Ale jak dla mnie jest dosyć drogo.
Wybieram się już na 2 tyg na majówkę i na wakacje szukam czegoś tańszego.
W zeszłym roku byłam z dziećmi nad polskim morzem.
Było prześlicznie, ale zimno i wietrznie.
Nabiegałam się za dzieckiem strasznie.
Dzieci mam w wieku 2,3 ;   5,5 ;   14,5;   18, 5.
Samochód niestety bardzo mały i nieekonomiczny. Na wyjazdy z czwórką dzieci i wózkiem dziecięcym potrzebuję bagażnik na dach, który wynajmuję.
Koszty przejazdu autostradami, ubezpieczenia itp sprawiają, że podróż wcale do tanich nie należy.

Mimo wszystko bardzo lubię podróżować samochodem.
Dodam, że jadę z dziećmi sama i jestem jedynym kierowcą.
Najstarszy syn, nie chce już z nami jechać.
Mamy też różne upodobania. Ja lubię trochę dzicz...
To znaczy, ekscytuje mnie sama przygoda.
Planowanie podróży, podróż, podziwianie widoków itp.
Na miejscu też wystarczy pokój bądź apartament. Może być skromnie.
Nie chciałabym przyzwyczaić maluchów do kosztownej wygody.
Miejsca mało oblegane... itp...
Najstarszy preferuje wyjazd typu all inclusive, internet, drinki przy basenie, duży kurort.

Jeśli nic nie załatwię tragedii nie będzie.
Kemping w górach.
Ale wolałabym coś nowego.

W zeszłym roku na majówkę zabrałam dzieci na Makarską w Chorwacji.
Było przepięknie. Polecam Chorwację przed sezonem.
Wszystko kwitnie, niesamowite zapachy. Wytchnienie jakie lubię. Ale też sporo atrakcji np dla dzieci.

Plażowanie tragedia na tych kamolach.
Mały wciąż zajadał kamienie. Przewracał się w wodzie.
Mimo, że zaopatrzyłam dzieci w obuwie do wody, drobne kamyczki dostawały się pod wkładkę.

Zdecydowanie przyjemniejszy byłby piasek.

Ale gdzie taki piękny jak w Polsce znaleźć?

Już chyba się pogodzę z tymi kamykami.

Szukałam coś na Korculi.
Co ciekawsze apartamenty dawno już zarezerwowane. Mam taki jeden upatrzony na przyszłość:)

Ewentualnie namiar na 30m od morza. Ale taki sobie...
I droższy.
No i co z podróżą. Nie dojadę w jeden dzień ze Śląska. Mogłabym nie zdążyć na przeprawę promem.

Więc gdzie się zatrzymać?
Albo może ktoś poleca jakieś inne dobre dla rodzin z dziećmi miejsce lub inny kraj.
Na przykład Francja. Tylko jak tam z podróżą, kosztami?

W Chorwacji znajdę noclegi już za 60 Euro za apartament za nocleg.

Będę wdzięczna za wskazówki.

52 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-08-12 21:19:52)

Drogie mamy, i jak Wasze wakacje 2014? U nas juz po wakacjach i muszę przyznac, że udało nam się jak nie wiem co. Wybralismy się wreszcie na rodzinne wczasy z biurem podrózy (spam). Jako że rezerwacja była w grudniu, to wyszło nas to nie drożej niż Bałtyk. A pogoda kapitalna! Do tego cała masa atrakcji, łacznie z pierwszą w życiu podróżą samolotem młodszego pokolenia smile byliśmy w hotelu Festa Panorama w Bułgarii (Słoneczny Brzeg). Kompleks hotelowy czysty, elegancki, jedzenie smaczne. I najważniejsze - ANIMATORKI! Dzieci miały profesjonalną opiekę pań Oli i Martyny, a rodzice chwile spokoju smile polecam serdecznie taką forme wypoczynku smile

53

moje wakacje z dzieckiem zaczynaja się zima wink dlatego jedziemy w tym roku z bfc w dolomity, słyszałam duzo pozytywnych komentarzy na temat tego biura ze profesjonalni, zorganizowani wiec zobaczymy jak to będzie chce zeby mala dobrze wspominala dziecinstwo dlatego staram sie raz na rok gdzies ja zabierac.  już nie możemy się doczekac zimowego szaleństwa, smile

54

Zdecydowanie polecam wakacje z dzieckiem na Cyprze. Mieszkam na wyspie już 3 lata i moja 2letnia córka nie miała problemu z zaklimatyzowaniem się. Zapraszam serdecznie na moją autorską strone o Cyprze, na której znajdują sie informacje na temat atrakcji turystycznych na Cyprze a także wskazówki, jak się przygotować do wyjazdu z dzieckiem:  www[kropka]cypr[kropka]link

55

Ja nie mogę odważyć się na wakacje z dzieckiem zagranicą ale co roku jeździmy na wakacje w Polskę. W tamtym roku byliśmy w Sianożętach w Eco Vicie, ośrodek godny polecenia. Zdecydowanie przystosowany do pobytów z dziećmi. Dużo atrakcji bardzo blisko do morza Pokoje zadbane przestronne. No i co najważniejsze bardzo dobra cena!! I chociaż co roku jeździmy w inne miejsce mamy juz rezerwacje na ten sezon w eco vicie.

56

W Niemczech jest taki park rozrywki dla młodszych dzieci, nazywa się Kulturinsel. Nie ma szans, żeby dzieci się tam nudziły smile Mają tam nawet hotel w formie domku na drzewie, nie spotkałam się z czymś takim w żadnym innym miejscu. Polecam, naprawdę fajne miejsce, a daleko jechać nie trzeba smile

57

jesli coś dla dzieci, to polecam Majorkę. mnóstwo atrakcji dla dzieciakow, aquaparki i tym podobne. z tego co wiem, to Majorka jest tak bardzo nastawiona na turystykę, że niektóre miasteczka są specjalnie "nastawione" na turystów z dziećmi smile ale przejrzyj sobie jeszcze informacje na temat tamtejszych miejscowości, polecam magazyn.startholidays.pl, widziałam tam sporo ciekawych tekstów o Majorce i jej atrakcjach

58

z dziećmi to trzeba mieć wszytko dobrze zorganizowane... myśmy wszystko po rezerwowali przez internet, od przelotu po nocleg na transferzez lotniska  z polskim przewoźnikiem Lukasexpress łącznie

59

Szkoda, że nie zajrzałam na ten temat wcześniej,mogłabym coś doradzić w sprawie Chorwacji, byłam dwa razy ,raz w Novi Vinodolski  drugi raz w Makarska i za pierwszym razem i za drugim mieliśmy pokoje w prywatnym domu tzw apartamenty,zresztą na Chorwacji w każdym domu są apartamenty do wynającia.I w jednym miejscu i drugim było cudownie,z tym, że w Novi Vinodolski do Morza było kawałek drogi, ( ale z górki,gorzej było z powrotem bo było pod górę) za to w Makarska mieliśmy apartament  - z dużym tarasem - nad samym Morzem. Woda aż przeźroczysta,pogoda cudowna , dla dzieci były atrakcje nad brzegiem Morza( odgrodzone zjeżdżalnie) Posiłki można jadać w restauracjach,bądź gotować samemu w apartamentach ( jest do dyspozycji kuchnia umeblowana i wyposażona) z tym,że dobrze byłoby zaklepać sobie miejsce w takim apartamencie wcześniej. Ciągle piszę "apartament" bo na Chorwacji tak się to nazywa. Tam też można wymienić walutę,tylko, że na Chorwacji wymiana nie jest korzystna, lepiej wymieniać walutę w Polsce,oczywiście tam można płacić w Euro, lub jak kto ma - w walucie Chorwackiej czyli w kunach i lipach.

Nawet mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje
- Ezop -

60

Ale skąd ten pomysł, że z dzieckiem trzeba jechać akurat za granicę? Ja bym właśnie zaczęła od małego pokazywać dziecku piękne miejsca w Polsce, by poznało i doceniło swój własny kraj, zanim ruszy poznawać obce strony. Tym bardziej, że dziecko nie potrzebuje egzotyki, żeby się dobrze bawić. Na przykład moc atrakcji dla dzieci jest w Gdyni i maluch może się tam na pewno bawić lepiej niż za granicą.

Posty [ 1 do 60 z 72 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » wakacje z dziećmi za granicą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021