Nowa telefonia ojca rydzyka "w rodzinie" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Nowa telefonia ojca rydzyka "w rodzinie"

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 83 ]

1 Ostatnio edytowany przez tygryska_tg (2009-07-21 19:29:49)

Temat: Nowa telefonia ojca rydzyka "w rodzinie"

Co sądzicie o tym przedsięwzięciu? Dla niewtajemniczonych krótkie wyjaśnienie:
Powstała nowa siec telefonii komórkowych "w rodzinie", która ma być używana przez chrześcijan, zamiast np orange. Wymaga zakupienia specjalnych aparatów telefonicznych. Koszt jednego to ok. 300 zł . Obecnie są dostępne w saturnie lub można je nabyć na stronie w rodzinie:) Wygląd takiego aparatu o dość kuszącej nazwie MAX-COM:

http://www.wrodzinie.com.pl/Portals/1/Files/img/Telephone/telefon_maxcom-3.jpg

jak ogłoszą gazety:

W "rodzinnej" sieci darmowe mają być połączenia m.in. do Radia Maryja i Telewizji Trwam, a docelowo bezpłatne ma być też komunikowanie się w Rodzinie Radia Maryja.

parametry aparacika (wg. http://www.wrodzinie.com.pl/):

Podświetlany wyświetlacz
Funkcja głośnomówiąca
Książka telefoniczna - 250 wpisów
Funkcja wysyłania i odbierania SMS-ów
3 przyciski pamięci bezpośredniej
pamięć połączeń:
-10 nieodebranych
-10 odebranych
-10 wybieranych
Wyświetlanie czasu połączenia
10 rodzajów dzwonka
Alarm wibracyjny
Latarka
Przełącznik blokady klawiatury
Lampka sygnalizująca połączenie przychodzące
Czas czuwania max. 250 h

dodatkowo należy zakupić:
starter (karta z numerem) - 20zł
karta doładowująca - zależy, jaką kwotę chcemy mieć na rozmowy

Jestem bardzo ciekawa waszych opinii smile Czy kościół powinien zakładać własna siec komórkowa? Nawet jeżeli, to czy koszt telefonu powinien być tak wysoki? Co sadzicie o tym przedsięwzięciu ?:)

Czy ktoś jest już w posiadaniu tego sprzętu  ?:)

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez uaaa (2009-07-21 19:19:33)

Odp: Nowa telefonia ojca rydzyka "w rodzinie"

Moim zdaniem super pomysł dla osoby niedowidzącej i mającej problemy z wzrokiem idealny aparat.
Duży wyświetlacz przyciski mam nadzieje że też mocny sygnał dźwiękowy zastanowię sie czy nie kupie babci która ma mały aparacik i ma problemy z jego użytkowaniem. No i jak do niej dzwonie to rzadko kiedy słyszy dzwonek....

Z teog co wiem to nie wymaga specjalnego apratu także możesz dołączyć ze swoim aparatem smile

3

Pierwszy raz o tym słysze, ale troche sie roześmiałam kiedy to przeczytałam smile chyba nie muszę tego komentować tongue

4

jak dla mnei parodia
kosciol bedzie kase zbijal na naiwnych, latwowiernych i bardzo wierzacych babciach i dziadkach

oczywiscie ten aparat jest cool, jak dla starszych osob w sam raz, i to dobry pomysl
ale sama koncepcja tego, kto bedzie z tego kase mial- to mi sie nie podoba

5 Ostatnio edytowany przez uaaa (2009-07-21 19:36:32)

Ale trochę mylicie tematy nie kościół a rydzyk ma w tym udział a dokładniej firma Pana Karkosika dobrego znajomego Ojca dyrektora także kościół nie ma z tym nic wspólnego ... moim zdnaiem Ta siec może się okazać sucksem takim jak Play pytanie czy się przebije do swojej grupy docelowej.... A konkurencja w telekumunikacji jest zawsze potrzebna będzie taniej i dla nas smile

6

wszystko w porządku, ale kto zapłaci 300 zł za telefon bez kolorowego wyświetlacza, jak można nabyć do 200 zł całkiem dobry telefon z aparatem i kilkoma bajerami smile

7

uaaa napisał/a:

Ale trochę mylicie tematy nie kościół a rydzyk ma w tym udział a dokładniej firma Pana Karkosika dobrego znajomego Ojca dyrektora także kościół nie ma z tym nic wspólnego ... moim zdnaiem Ta siec może się okazać sucksem takim jak Play pytanie czy się przebije do swojej grupy docelowej.... A konkurencja w telekumunikacji jest zawsze potrzebna będzie taniej i dla nas smile

no ale kto to promuje?? rydzyk, radio maryja, telewizja trwam! z czym sie to laczy? w kosciolem! kto oglata tel trwam, kto slucha radia maryja- babce i dziadki, i beda kupowac te telefony, nawet nei tyle ze tego potzrebuja, ale ze rydzyk, religia, kosciol sa za tym
widzialam w telewizji jak rydzyk w czasie mszy zachecal do kupna telefonu- smiech na sali po prostu

jak dla mnei wykorzystuwanie religii do zbijania kasy

i wiaodmo, ze rydzyk bedzie mial z tego kase, nie ma sie co uszukiwac

8

Wiesz co ikaa jednak oddzieliłbym Kościół od rydzyka to dwie różne kwestie. To że wykorzystuje się religie no cóż nie on pierwszy nie ostatni .... Ale on jeden tworzy cos dla tych osob niestety ....
Nie wiem co złego w tym że będą kupować prawa rynku sztuka dotarcia do grupy docelowej itd.

9

tygryska.... reklamę nowego interesu Rydzyka tu robisz, hi hi hiii

Skandal, że ksiądz wykorzystuje finansowo starszych ludzi, którym wcześniej pomieszał w głowie.

10

jaka tam zaraz reklama big_smile takie cudo nowoczesnej technologi .. no czarno - biały ekran, dzwonek polifoniczny ooo i wibrator ma! Tuż to produkt XXI wieku big_smile i za taka cenę, kto by nie dał big_smile

11 Ostatnio edytowany przez ikaa (2009-07-21 20:32:02)

kto by nie dal? wlasnie te babcie i dziadki, co non stop sluchaja radia maryja itd sa w stanie tyle zaplacic. przeciez nie szkoda wydac tyle kasy, przeca sam wielki ksiadz rydzyk to reklamuje
przeciez wiaodmo, ze starsi ludzie nei szczedza kasy na kosciol, tak samo bedzie z ta telefonia

12

Oferta bardzo nieatrakcyjna. Minuta połączenia poza siecią 49gr, minuta połączenia wewnątrz sieci 19gr (fakt że bez pakietów), sms bodaj 18gr. Przecież od marca w Play freshu rozmawia się za 29gr do wszystkich, 5gr wewnątrz sieci i na stacjonarne( pakiet 300min), a smsy po 9gr, a przy ładowaniu 30zł co miesiąc esemesy do wszystkich są za darmo. Pozostali operatorzy strukturalni tacy jak Orange, Plus,Era także już oferują rozmowy z telefonów na karty za 29gr/min.
"Wrodzinie" to tak zwany operator wirtualny (MVNO), podobnie zresztą jak mbank(27gr/min),biedronka(25gr/min naliczanie co 15sekund) i wielu innych, czyli taki który nie posiada własnej infrastruktury (nadajniki itp) , a korzysta z nadajników operatora strukturalnego, w tym przypadku z PTC czyli Ery.
Najbardziej żenujące było reklamowanie tego produktu tydzień temu na Jasnej Górze.

13

uaaa Ksiądz, z racji powołania i zawodu, ściśle związany jest z Kościołem. Dlatego słuszne wydaje się powiązanie Rydzyka z tą instytucją. Działa na tak wielką skalę i nastawiony jest na zbyt wielu odbiorców, by ignorować jego powiązania z Kościołem. Szczególnie, że profity z użytkowania omawianej tu sieci, mają właśnie katolicy, słuchający Radia Maria i oglądający Telewizję Trwam.
Rydzyk przecież stawia na konsumpcjonizm. We wszystkich jego przedsięwzięcia, o których słyszałam, priorytetem jest ogołacanie z pieniędzy portfeli wiernych. I takie też jest najnowsze dziecko toruńskiego księdza. Niestety....
Stety, że moja 82-letnia babcia z radiowych i telewizyjnych programów wybiera wyłącznie publiczne smile

14

Ta reklama to skandal! Wstyd po prostu dla polskiego Kościoła i tyle!

15

Reklama na jasnej górze tak faktycznie to skandal ale ogólnie sieć dla tej grupy ludzi też jest potrzebna świetny aparat naprawdę ułatwiający im obsługę wie to każdy kto opiekuje się starsza osoba. Popatrzcie też na to o czym wspominam wcześniej czyli totalne osamotnienie tej grupy osób tylko rydzyk ma dla nich ofertę i w tym jest główny problem....

16 Ostatnio edytowany przez koma5 (2009-07-21 21:02:03)

świetny aparat? wyświetlacz duży i tyle! Natomiast cena rozmów to rozbój.
Nie przesadzaj z tym "totalnym osamotnieniem", bo nie tylko takich wielbicieli ma Rydzyk. To ludzie podatni na taka socjotechnikę, tacy sami jak ci, którzy poddają sie sekciarstwu.

17

Jak dla mnie to jakieś dziwne jest. Ojciec Rydzyk nie jest od telefonów, ale od wiary.A cena telefonu jest zbyt duża, szczególnie jak na standard telefonu. Pewnie znów starsi ludzie dadzą się nabrać i kupią.

18

no fakt, ze rydzyk zrobil cos dla starszych, ale jak dla mnei przegeice ze to sie wsyztsko laczy z kosciolem i religia, i ze bedzie zbijal kase wykorzstujac wiare ludzi

19

Rydzyk już radia sprzedawał, gdzie można było tylko słuchać Radio Maryja. Teraz telefony. Jak dla mnie to przegięcie. On ma tyle pieniędzy a zamiast wspierać jakiś Caritas czy coś to namawia ludzi na kolejną kasę.

20

uaaa napisał/a:

.... Ale on jeden tworzy cos dla tych osob niestety ....

Nie zgodzę się Tobą, jest wiele wspólnot łączących katolików. Weźmy na przykład wyjazdy zwane oazami. Dzieci, młodzież, dorośli i schorowani - dla tych grup stworzono odrębne rekolekcje. Tam mogą rozmawiać o Bogu, poznawać ludzi, którzy rozumieją ich problemy, czyli wszystko to, co daje też sieć W Rodzinie. Ale na oazach, tych wyjazdowych i miejscowych komunikują się twarzą w twarz, co daje zdecydowanie lepszy kontakt z rozmówcą. A do Radia Maryja można się równie dobrze dodzwonić z jakiejkolwiek innej sieci. W Rodzinie stanowi kolejny dochód Rydzyka. Na pewno stwarzając tę telefonię  myślał kasie, jaką może na niej zbić, a pretekstem stał się rzekomy brak komunikacji między jego biednymi wyznawcami (celowo użyłam tego słowa).

21

Nie no telefonik full wypas ha ha smile Szkoda mi tych wszystkich naiwnych ludzi,którzy się połaszczą na to "cudeńko" smile Przecież to już przechodzi ludzkie pojęcie,co ten ojciec Rydzyk wyczynia.Tylko jeżeli to robi dla ludzi starszych jak było wspomniane w tym poście,to chyba zapomniał o jednym ważnym fakcie,że przeważnie ci ludzie żyją skromnie z niskich rent lub emerytur,więc cena jest bardzo wygórowana.Ciekawe co jeszcze wymyśli,aby wspomóc swoją kieszeń,myślę,że pominął się z powołaniem i zamiast księdzem powinien zostać biznesmenem,bo wie co jest na czasie smile:):)

22 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2009-07-22 10:16:37)

Muszę powiedzieć , że to bardzo rydzykowny pomysł smile Z pewnościa wielu ludzi nie wykupi swoich recept dlatego , żeby zakupić owe cudo.
Sama się zastanawiam nad zakupem , bo jest prosty w obsłudze , no i ma latarke !
Pozdrawiam - Jedna z nich .
http://bi.gazeta.pl/im/7/5965/z5965817X.jpg big_smile tongue

23 Ostatnio edytowany przez brysia (2009-07-22 10:40:07)

Jeanne!!!!!prosiłam tyle razy żebyś publicznie nie pokazywała naszych zdjęć!!!!a teraz co?wszyscy będą nas oglądać!!!!ale.....telefonikiem to też byłabym zainteresowana bo wzrok już nie ten no i ma więcej pamięci niż ja!!!!!!!!!

PS.Dziewczyny!!!!!!!!pamietacie!!!!!to przecież my!!!nasze pierwsze wspólne wakacje!!!!!To były piękne czasy!!!tylko my,wspólna ławka!wspólny śpiewnik i.......ON!!!!nasz kochany ojciec dyrektor
tak bardzo człowiek chciałby wrócić do tamtych wspaniałych chwil-ale......kupimy sobie telefony i będziemy miały połączenia do siebie za freeeee!!!!!!

24

Dajta spokój:D Też wymyślił, przecież to żenujący pomysł. Cel tego wszystkiego to chyba zarobienie na tych łatwowiernych ludziach.

25

brysia napisał/a:

Jeanne!!!!!prosiłam tyle razy żebyś publicznie nie pokazywała naszych zdjęć!!!!a teraz co?wszyscy będą nas oglądać!!!!ale.....telefonikiem to też byłabym zainteresowana bo wzrok już nie ten no i ma więcej pamięci niż ja!!!!!!!!!

Przeciez Ciebie nie widać.Ty to ta ubrana na czerwono.
Apropos telefonu...Mnie najbardziej podobaja się funkcje:
Funkcja głośnomówiąca
10 rodzajów dzwonka
Alarm wibracyjny !
Latarka
Czas czuwania max. 250 h

26

Jeanne napisał/a:
brysia napisał/a:

Przeciez Ciebie nie widać.Ty to ta ubrana na czerwono.
Apropos telefonu...Mnie najbardziej podobaja się funkcje:
Funkcja głośnomówiąca
10 rodzajów dzwonka
Alarm wibracyjny !
Latarka
Czas czuwania max. 250 h

Żal mi ciebie koleżanko mocno się twoja pamięć w czasie posunęła!!!!!ja miałam granatowy berecik!!!sama mi go poleciłaś!!
co do funkcji ja jestem za wibracjami:=D

27

Chyba jesteśmy świadkami narodzin rydzykowych netkobiet smile
Nie wiedziałam, że te dwie społeczności da się połączyć, a tu proszę jak efektownie współgrają smile

28

Oczywiście!!nie wyobrażam sobie inaczej!!!!!a ciebie tam z nami nie było???o!!to żałuj-jest co wspominać!!!!

29

Nic straconego smile Spotkamy się na najbliższym Rydzykowym zjeździe. Tylko kupię ten bajerancki telefon, a wtedy się dokładnie umówimy big_smile
Od razu mi napiszcie czy są jakieś ekstradzwonki, np. Ojciec Dyrektor niech żyje, żyje nam.... To se ustawię, a co! big_smile

30

sto lat mało jeszcze....niech nam żyje ponad 200!!!!!!!!
oczywiście jak tylko zakupimy te cacka to się zdzwonimy!!w rodzinie taniej!!!a właściwie jak wszysto dobrze pójdzie to za darmo-albo przez stację się umówimy to jeszcze ściągniemy dalszą ekipę!!!

31

Z pewnością będzie dzwonek "wiernie trwam przy telewizji trwam" lub "moherowe berety do boju!" kto wie, co będzie następne ? Nałożenie ograniczenia na internet ;p pakiet moherowych stron "www.radiomaryja i www.telewizjatrwam". Może niedługo powstanie specjalna wyszukiwarka w sieci "Rydz.yk", przebijająca sławne Google. Może można będzie ustawić filtr na wszystkie strony nie związane z działalnością Rydzyka?

32 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2009-07-22 11:26:15)

No widzę , że jaja w wątku jak berety big_smile To co ? Kupujemy telefoniki i umawiamy się na zjazd.Ciekawe , czy te 10 dzwonków można przyporządkować 10 osobom ? Ja bym sobie ustawiła taki : http://www.youtube.com/watch?v=R-y9_zkqH5A

33

Pozostaje dodać tylko:
Oj, będzie się działo big_smile

Ciekawe czy numery użytkowników będą rozprowadzane przez RM czy Trwam? W końcu jakoś się odnaleźć musimy. Tylko, że teraz książka w aparacie na 250 miejsc to zdecydowanie za mało! Przecież rodzina duża sad

34

to pozostaje nam zakupić więcej jak jedną sztukę!!!w końcu rodzina jest najważniejsza a w razie problemów możemy zawsze zgłosić się do ojca dyrektora o pożyczkę na procent!!!!!!!!oczywiście raty 0%

35

Będzie tego używać tyle samo ludzi co telefonii komórkowej Carrefour tongue

36

myślę, że wiele "moherów" przekona się do telefonów komórkowych hahah tongue A ja się zastanawiam, czy ten stary cep wymyśli kiedykolwiek coś, na czym nie będzie zarabiać? Pewnie nie

37

No bo właśnie o to w tym chodzi, o kasę i nic więcej .. przecież ta reklama na jasnej górze... a pamiętacie w telewizji obietnicę p. Kaczyńskiego, ze sprawi sobie ten telefonik? To taki genialny pomysł wg niego... widział go już ktoś z takim sprzętem na jakimś kanale ?

38

Paranoja, zastanówmy się nad tym czy Rydzyk nie ma problemów finansowych...
Niedługo wprowadzi telewizory Rydzyk, Lodówki Rydzyk itd. Jestem bardzo Anty na ta cała organizacje zwaną Radio Maryja i ojciec Rydzyk, a jeszcze Kaczyński, dopuszcza się popierania publicznego jego akcji, chory kraj... bez urazy dla innych, mówię ogółem.

39

Kami90 napisał/a:

Niedługo wprowadzi telewizory Rydzyk, Lodówki Rydzyk itd.

zawsze marzyłam o takiej lodówce big_smile ciekawe czy to będzie lodówka no frost, o której ktoś wspominał w innym wątku big_smile

posiadając telewizor Rydzyk miałoby się darmowy dostęp o każdej porze dnia i nocy do telewizji Trwam, bo niestety mój LG nie odbiera tego kanału...   big_smile

40

słuszna uwaga elviska18 big_smile można by wykupić całoroczny abonament tylko na telewizje trwam big_smile może dodatkowo będzie można zadzwonić po posłańca, który przyjdzie z pojemnikiem na datki, żeby moherowe pokolenie nie musiało się wysilać, oddając całe wypłaty i renty ojcu dyrektorowi .. coś jak infolinia na telepizze.. big_smile

41

wiecie, chyba sobie kupię. Moja babcia ma alcatela z klapką, i sobie nieźle radzi. Do tego korzystam z jej kompa, jej internetu, i czasami pożyczam od niej laptopa. A i jak mi drukarka nie chce działać to się jej pytam co się stało. Teraz jest w Australii to sobie mailujemy ale za to swoje bmw zostawiła to mam czym pojeździć. Bez beki. Także TO NIE JEST DLA BABĆ!!!!!!!! big_smile:D:D:D ale ubaw po pachy

42

zaznaczam, to nie kościół tę telefonie wymyślił, tylko rydzyk

43

martadela napisał/a:

zaznaczam, to nie kościół tę telefonie wymyślił, tylko rydzyk

nikt tutaj nie krytykuje kosciola, tylko  rydzyka, ktory wlasnie wykorzystuje wiare i religie do zbijania kasy

44

...a większości biskupom to sie podoba, Rydzyk ma przyzwolenie swoich zwierzchników na taka działalność.

45

Model telefonu to wypasiony a funkcje jeszcze bardziej smile
Nie ma co dużo mówić Rydzyk wie jak robic pieniądze.

Jeanne skąd Ty wytrzasnęłaś to nasze zdjęcie big_smile Ty to jak zawsze musisz wszystko wiedzieć nawet podczas kazania oglądasz się za siebie.:D

46

Telefon dla ludzi starszych,ok..drogo!reszta bez komentarza

47

Zakonnik może stracić częstotliwość.

Wojewódzki Sąd Administracyjny uznał
    , że przetarg, w wyniku którego sieć Centernet wygrała w 2007 częstotliwość, został przeprowadzony nieprawidłowo. Tym samym unieważnił jego wynik
    - podaje "Dziennik".

O nieprawidłowości w przetargu oskarżyła Urząd Komunikacji
Elektronicznej sieć Era, zarzucając mu dyskryminację oraz niedopełnienie wymogów przetargu.

48

dziewczyny a teraz :ojciec Rydzyk z innej beczki-w wolnej chwili poczytajcie sobie to:umor prosto z anteny
From Muzeum IV RP
Jump to: navigation, search

* Słuchaczka: Pół emerytury będę oddawać dla mojego ukochanego Radia Maryja.
    * Ojciec Jerzy: To pięknie. A ile ma pani tej emerytury?

* Telefon do RM: Od kilku lat postanowiłam walczyć z tymi wstrętnymi wulgaryzmami w języku polskim. Na przykład idę przez park i słyszę, jak młodzi ludzie - tacy po trzynaście, czternaście lat - co drugie słowo tylko kur*a i kur*a. No to podchodzę do nich i mówię: "Ja wam, gówniarze jedni, zaraz nogi z du*y powyrywam". I wie ksiądz, że to skutkuje...

* Słuchaczka: Skąd się w Polsce bierze ten antysemityzm? Ja jestem właśnie takiego pochodzenia...
    * Ojciec Jacek: Współczujemy pani wszyscy...

* Słuchacz: Postanowiłem w następnych wyborach głosować na Platformę Obywatelską.
    * Ojciec Rydzyk: No to pan cierpi na schizofremię. Trzeba się przebadać, a ja pana na razie wyłączam.

* Ekspert RM: Masoni są narzędziem szatana, a ich znakiem jest słońce. Zwróćcie uwagę, że ten znak starają się umieścić wszędzie. Na przykład w Polsacie się ono pojawia i na butelkach wody "Bonaqua", i jako logo partii Unia Wolności. Żebyśmy mieli kilkuset takich ojców Rydzyków w Polsce, to nie musielibyśmy się bać masonerii.

* Telefon do RM: Postuluję wyrzucenie z nazwy telewizji Polsat liter: pol. Bo to nie polskie. I co wtedy zostanie? Sat zostanie. I jak dodamy do tego skrót od anteny, zobaczymy całą prawdę Sat-an!

* Telefon słuchaczki do RM: Ja sobie taką modlitwę wymyśliłam sama. Mogę powiedzieć?
    * Jeden z Ojców: Prosimy...
    * Słuchaczka: "Jak to dobrze, że jesteś, Ojcze Rydzyku, jak to dobrze, że ciebie ta mama urodziła, niepokalana..."

* Słuchacz RM: Chciałem pozdrowić moją zmarłą siostrę. Żeby zawsze była zdrowa.

* Jeden z Ojców: Słuchamy, Radio Maryja... w czyjej intencji modlitwa?
    * Słuchaczka: Ja bym chciała się pomodlić za wszystkich oszustów, kłamców i złodziei... no i za Ojca Dyrektora oczywiście.

* Ojciec Rydzyk: Patrzę... leży na ziemi nieprzytomna staruszka. Podchodzę i pytam ja, co się stało? A ona: - A co to pana obchodzi.

* Słuchaczka: Jak byłam mała, to przychodził do nas taki wysoki ksiądz. Brał mnie na ręce i tak gładził po pupce. Teraz jestem duża, ale czasem tak bardzo chcę, aby tamten ksiądz znów mnie przytulał i głaskał po pupie.

* Słuchaczka: Wczoraj gdy szłam po ulicy zauważyłam księdza który był z papugą... Był bardzo miły... Chcę się pomodlić za niego i jego ptaka...

* Słuchaczka: Mąż sprzedał dosłownie wszystko z domu na wódkę. Ale jak chciał już sprzedać radio, na którym słucham Radia Maryja, to się zdenerwowałam.

* Słuchacz: A ja uważam, że jednak PO nie jest takie złe...
    * Ekspert RM: No to pan jest szatanem który wstąpił na ziemię aby zniszczyć ład i porządek...

* Gość RM: A co robisz, Ojcze Jacku, gdy widzisz, teraz w lecie, piękną, skąpo ubraną dziewczynę?
    * Ojciec Jacek: To rzeczywiście trudne pytanie, ale tylko trudne na oko. Bo ja wtedy natychmiast myślę o wielkości Stwórcy, który był w stanie coś tak doskonałego stworzyć. I jestem dla niego pełen wdzięczności.

* Słuchaczka: Papierosy, chłopcy, trochę alkoholu... no puszczam się i jestem szczęśliwa, i jest mi dobrze.
    * Ojciec Piotr: Dziecko... czy ty wykręciłaś właściwy numer telefonu?

* Słuchacz: Ja broniłem Boga gdy biłem tych masonów pałą w stoczni!

* Słuchaczka: Zawsze jestem zabezpieczona i noszę przy sobie prezerwatywę. I co w tym złego? Ktoś by powiedział, że jestem puszczalska...
    * Ojciec Jacek: No więc jest pani puszczalska... Na szczęście... to znaczy, niestety...

* Ekspert RM: Weźmy słowo "komputer". Wszystkie litery w tym słowie przyporządkujmy kolejnym liczbom w alfabecie, potem dodajmy je do siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666. A więc i komputer i Internet to narzędzia diabła.

* Jeden z Ojców odbiera telefon od słuchacza: Dzien Dobry, z kim rozmawiamy?
    * Słuchacz: Stanisław Szanowski
    * Ojciec: Szanowski?
    * Słuchacz: Tak, tak.
    * Ojciec: Pięknie ...

* Jeden z Ojców na antenie RM: Jest dziś u nas w rozgłośni Marcin. Skąd przyjechałeś?
    * Marcin: Z Bydgoszczy.
    * Ojciec A ile się jedzie z Bydgoszczy do Torunia?
    * Marcin: Półtorej godziny.
    * Ojciec Jesteś bardzo dzielny, Marcinie.

* Ojciec Rydzyk: Jest takie przysłowie: "Jedno jabłko zjedz dziennie, a lekarz będzie z daleka od ciebie". Żydzi to jabłko zamienili na czosnek i teraz wszyscy porządni ludzie są z daleka od nich.

* Słuchacz: Polaków to powinno się rozróżniać po nazwiskach. Np. Płotka, Kąkol, Krawiec, Hebel... od razu widać, że to prawdziwi Polacy z dziada pradziada...
    * Ojciec Jacek: Tak, ma pan rację... Tylko z tym Heblem to ja bym dyskutował...

* Ojciec Rydzyk: Każdy liberał jest durniem, a każdy dureń - liberałem.

* Ojciec Rydzyk w "Rozmowach niedokończonych": W Koszalinie podszedł do mnie taki jeden i prosi o pięćdziesiąt groszy, a ja musiałem nos zatykać i uciekać... taki był niemyty. Dlaczego oni się nie myją? Kochani, trzeba się myć i siać, siać, siać... bo tylko jak będziemy siać, to zgasimy płomień nienawiści.

* Słuchacz: Jak się do was dzwoni, to trzeba pochwalić Maryję zawsze dziewicę... prawda?
    * Ojciec Jerzy: Tak jest przyjęte.
    * Słuchacz: Ale to przecież było dwa tysiące lat temu, to skąd wiadomo, że ona jest nadal dziewicą?
    * Ojciec Jerzy: No... pan sobie musiał dzisiaj nieźle golnąć.

* Słuchacz: Jedziemy właśnie z pielgrzymką rowerową dookoła Polski, a na koniec do Częstochowy i co pięć kilometrów stajemy i odmawiamy różaniec.
    * Ojciec Rydzyk: To pięknie, tylko czy w ten sposób dojedziecie do Częstochowy w tym roku?

* Ojciec Jerzy: Ekonomia to jest coś takiego: mam w domu odkurzacz i muszę się zastanowić, czy odkurzać codziennie, czy też sprzedać ten odkurzacz i za te pieniądze wynająć sobie firmę, która będzie mi odkurzała.
    * Słuchacz: Wie ksiądz co? Ja myślałem, że my rozmawiamy poważnie, a ksiądz tu jakieś brednie opowiada. A ten odkurzacz to niech sobie ksiądz w dupę wsadzi. Szczęść Boże!

* Ojciec Rydzyk w "Rozmowach niedokończonych": Jest taka gazeta "Fakty i Mity" i wszyscy tam pracujący przedtem pracowali w departamencie czwartym UB. A ten ksiądz, który porzucił kapłaństwo... Ja się modlę za niego i to nic nie daje, bo on jest coraz bardziej jakiś pokaleczony. Na niego to już nawet sierpa i młota szkoda używać...

* Jeden z Ojców w rozmowie na antenie RM: Proszę powiedzieć słuchaczom, dlaczego zdecydował się pan kandydować w przyszłych wyborach do Sejmu.
    * Kandydat: Bo Polska jest sprzedawana i tylko Radio Maryja o tym głośno mówi. Jak będę posłem, to w każdym urzędzie, na ulicach i nawet w restauracjach będą wisieć głośniki nadające tylko audycję Ojca Dyrektora. Bo jak Polacy nie mają żadnych wartości, to niech chociaż mają wartości chrześcijańskie. Jestem też przeciwko eutanazji nienarodzonych dzieci.

* Ojciec Rydzyk: Pani Agnieszka? Jak miło... Prosimy o pani świadectwo...
    * Słuchaczka: Trzeba siać, siać, siać, siać, siać... Siać...
    * Ojciec Rydzyk: Zamurowało panią z tym sianiem, czy co?

* Ojciec Rydzyk w pogadance: Pojawiły się billboardy reklamujące miesięcznik... tak zwany dla mężczyzn. A na nich była naga kobieta. Wyuzdana, wstrętna, brzydka. Idę i widzę tych wszystkich młodych mężczyzn, którym na jej widok ślina z gąb cieknie. Szatan, mówię wam, szatan.

* Słuchacz: Siły zła ustawionego oligarchicznie, zachęcająco przymilnie i prominentnie, a jakże często niekompetentnie, karierowiczowskiej postawy fałszu, zakłamania, cynizmu i obłudy, za cenę prawdy, wiary i miłości bliźniego, także ojczyzny, słowem poprawności politycznej, nie liczą się z faktem, że z prądem rzeki płyną chore i zdechłe ryby. Nie liczą się z roztropnym, normalnym rozwojem jej i równością praw obywatelskich, odczuwalną rzeczywistość wyżej ..

49

Dziesięć przykazań Rydzyka

Nie będziesz miał Radiów cudzych poza moim.
Nie będziesz odbierał Radia mego bez wpłaty.
Pamiętaj aby w dzień święty rentę przysłać.
Czcij Ojca swego i Rozgłośnię jego.
Nie zagłuszaj.
Nie cudzosłysz.
Nie przestrajaj.
Nie unikaj fałszywego świadectwa na antenie mojej.
Nie pożądaj Maybacha Dyrektora swego.
Ani żadnej kasy, która Jego jest.

Będziesz wspierał Ojca Dyrektora z całego serca swego,z całej duszy swojej,z całej renty swojej i ze wszystkich sił swoich! A rozgłośnię jego, jak siebie samego!

To samo się tyczy nowej telefonii big_smile

50

oddam!!!!!
Cena: za darmo

Nr referencyjny ogłoszenia: 143745049
  Wizyty: 95    
Miasto: Warszawa
Data dodania: 22/07/2009

Witam, oddam teściowa, mało używany egzemplarz. Same zalety: nie łazi i nie gada za uszami - C A L Y  swój czas poświęca Ojcu Dyrektorowi. Nie ma ryzyka, ze wpadnie z niezapowiedziana wizyta - jak nie musi to koniem jej tyłka od kanapy a ucha od radia nie oderwiesz.
Nie jest rozrzutna - mimo iż mieszka w okolicach Arkadii, nigdy tam nie była i nie zostawiła tam ani 1 zeta.
Pozbędę się tego gada raz na zawsze z mojego życia, a nawet dostarczę osobie zainteresowanej we wskazane miejsce.
Obiecuje ze odpowiem na każdego maila - zdjęcia nie wyślę - nie wiem czy aparat by to wytrzymał, a kontakt staram się zachować z nia tylko i wyłącznie telefoniczny  wink

Takie oto znalazłam ogłoszenie-chyba na temat!!!he,he

51

sprostowanie - ten telefon jest odrębnym bytem od telefoni "w rodzinie" jest oczywiście przeznaczony dla osób starszych, niedowidzących z tą myślą został stworzony, jest dostępny w saturnie i w biedronkach - i można mieć na nim ere, plusa czy co kto tam chce. a cena faktycznie troche za wysoka....

52

przecież to jest poważne forum, a my się tu wszystkie z Ojca Dyrektora śmiejemy... big_smile

53

elviska18 tylko patrzeć jak nas do sądu pozwie-on ma wtyki wszędzie!!!!!!!

54

elviska18 napisał/a:

przecież to jest poważne forum, a my się tu wszystkie z Ojca Dyrektora śmiejemy... big_smile

Forum może i poważne jest , ale czy Ojciec Dyrektor ? Czytając jego wypowiedzi na antenie RM żałuje tylko , że nie jest zarejestrowany na tym forum.Z pewnością można by było liczyć na jego wsparcie , radę i trafną ripostę smile
To człowiek , z którego przykład mogą brać wszyscy dotknięci kryzysem gospodarczym biznesmeni.

55

Brysiu, pośmiałam się do łez big_smile część wypowiedzi znałam, ale nie wszystkie! big_smile

56

dla mnie to chore;D poza tym na czym polega owa niezwykłość aparatów do tej telefonii;D? to tak jak kiedyś z radioodbiornikami to RM;D babcie szykujcie kasę;D a no i raczej nie powiedziałabym, że to "kościół" sobie telefonię robi. Rydzyki to nie kościół. Moim zdaniem oni nie mają nic wspólnego. Porównanie ich do reszty koscioła to obelga;D Piszę to całkiem obiektywnie bo jestem osobą nie wierzącą.:)

57

chore, ale śmieszne wink

58

Dla mnie jednak obelgą Kościoła jest sam Rydzyk i wszystko to, czego dotknie. Pamiętajmy, że on reprezentuje określoną społeczność religijną. I to "rzekomo" dla tej grupy urzeczywistnia kolejne pomysły. Czego, jednym z wielu przykładów, jest sieć W RODZINIE. Ale faktem jest, że przez swoje moherki, chce pozyskać szerszą klientelę. A że mu się nie uda, niedługo zapozna nas z kolejnym szatańskim dziełem. I tak w kółko....

59 Ostatnio edytowany przez NADIA<3 (2009-07-24 04:08:08)

Ach...zarty zartami, ale to przeciez powazne sprawy. Nie tak latwo zostac biznesmanem big_smile

60

eee a może ten telefon ma jeszcze jakieś właściwości lecznicze??? dlatego jest taki drogi i wyjątkowy??? i musimy go miec?! może pomoże na reumatyzm i łupanie w krzyżu??? bo wiecie... te wszystkie normalne telefony to takie sa niezdrowe  wręcz szkodliwe!MOze to całe promieniowanie to cudotwórcze jest?? Biegiem wszyscy do Saturna!:D

61

OmG!!!!:)

Pan BÓg powinien z Nieba na to krzyczeć!!!

62

e tam, po co zaraz krzyczeć? lepiej niech zadzwoni... big_smile

63

dziewczyny żarty żartami-ale popatrzcie jakie to przykre tak wykorzystywać starych i schorowanych ludzi-co?dlaczego nikt go za łeb nie weźmie i nim nie wstrząśnie?Dlaczego nasz powalony rząd pozwala tak bezkarnie wykorzystywać tych którzy kiedyś walczyli o to żebyśmy mieli swoje miejsce na mapie!!?Nie dość że rząd ich kroi na wszystkim:na rentach emeryturach,lekach itp,to jeszcze taki Rydzyk!!!!Ciekawe co nas czeka?za parę lat to jeszcze gorsze cwaniaki wyrosną!!!!w końcu uczą się od najlepszych

64

Słuchajcie , to Wy nie wiecie , że obłowić się można tylko na biednych ludziach ? Bogaty się nie da oskubać , a biedny nie ma wyjścia - odda wszystko co ma.Co jak co , ale szkoda mimo wszystko , że nikt nie wpadł na pomysł , żeby sklonować Robin Hooda big_smile

65

A tobie to już widzę kochana gorzej-nie wiem tylko czy to wina pogody czy wpływ tego wątku tak na ciebie działa!!!!co ci przyszło z tym robinem?Może bardziej by się przydało sklonować takiego co by ich wszystkich kopnął w D******** tak daleko że kosmos tego nie ogarnie?

Posty [ 1 do 65 z 83 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Nowa telefonia ojca rydzyka "w rodzinie"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024