Pierścionek zaręczynowy - niechęć do wszystkich metali (złoto, srebro) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Pierścionek zaręczynowy - niechęć do wszystkich metali (złoto, srebro)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Pierścionek zaręczynowy - niechęć do wszystkich metali (złoto, srebro)

Witam,
jestem troszkę załamany i w bardzo niekomfortowej sytuacji. Chciałbym oświadczyć się swojej dziewczynie, plan oświadczyn mam już w głowie w 90% poukładany ale jest jeden wielki problem. Moje dziewczyna nie znosi metali, nienawidzi, nie cierpi. Każdy pierścionek ze złota, srebra, białego złota odpada. Stać mnie na to aby z takich metali szlachetnych coś fajnego jej kupić. Jest cudowną kobietą i wiem, że zasługuje na coś naprawdę pięknego i wyjątkowego co nosiła by z dumą. Lecz każdy metal odpada. Raz na jakaś okazję dostała ode mnie coś ze srebra, ucieszyła się ale ani raz tego nie założyła. Jak kiedyś się zgadaliśmy o pierścionkach to powiedziała mi abym kupił jak najtańszy ze srebra, nawet za 30 zł bo i tak ona go nie będzie nosić. Ma po prostu straszną niechęć do tego typu spraw. A ja bym bardzo chciał, aby pierścionek który ode mnie dostanie sprawił Jej radość a nie coś co przysporzy ją o ból głowy.
Myślałem o tym aby z innego tworzywa pierścionek kupić ale np z plastiku to jest strasznie brzydkie i tandetne a ja chciałbym aby to kilka naście lat przerwało. Patrzyłem też na pierścionki z drewna ale to też jest tak piękne, że nawet ja facet widzę, że co to ale to nie.
Proszę o jakieś uwagi gdzie mógłbym szukać pomocy z tym. Jakiego zastępczego materiału mógłbym użyć aby był pierścionek piękny i aby nie musiała się go wstydzić i była nim po prostu zachwycona. Moja dziewczyna lubi skromne rzeczy więc to też prosiłbym aby uwzględnić.

Pozdrawiam,

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierścionek zaręczynowy - niechęć do wszystkich metali (złoto, srebro)

A zegarek nosi ?

3

Nie, nic nie nosi co jest zrobione z metalu:(

4

Badz oryginalny, kup jej szklany pierscionek.
Popatrz na allegro, tam jest duzo aukcji z tego typu rekodzielem.

http://img706.imageshack.us/img706/7326/8fs5.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ALBO

http://img9.imageshack.us/img9/8547/dldu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

5

A może łańcuszek z wisiorkiem + coś wygrawerowanego?

6

Róża 27 napisał/a:

To wyklepane i tandetne - moim zdaniem.

7

Cynicznahipo napisał/a:
Róża 27 napisał/a:

Tu akurat może pozostawmy decyzję autorowi, czy pomysł jest dobry czy też nie, bo szczerze mówiąc moim zdaniem wyjątkowo tandetne i kiczowate to są akurat te szklane pierścionki a nie zawieszka z grawerem smile I nie chcę Cię tu w żaden sposób urazić, tylko zaznaczyć, że to kwestia gustu.

Pierścionek z włókna węglowego ? smile Ja zaręczynowy wolałabym mieć klasyczny, ale z innej okazji chętnie bym przyjęła!
(wybrałam klasyczną gładką obrączkę, skoro ma być skromnie)

http://img0.etsystatic.com/008/0/5835073/il_570xN.381699708_bwxh.jpg

8

Ja bym proponowała zamówić u jubilera pierscionek w całości wykonany z bursztynu, masy perłowej lub jakiegoś kamienia polszlachetnego czy kombinacji - bursztyn lub opal inkrustowany masa perlowa itp.

9

oh!illusion napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:
Róża 27 napisał/a:

Tu akurat może pozostawmy decyzję autorowi, czy pomysł jest dobry czy też nie, bo szczerze mówiąc moim zdaniem wyjątkowo tandetne i kiczowate to są akurat te szklane pierścionki a nie zawieszka z grawerem smile I nie chcę Cię tu w żaden sposób urazić, tylko zaznaczyć, że to kwestia gustu.

Oczywiście, ze to kwestia gustu, dlatego napisałam tylko to, co ja myślę na ten temat. Acha, to nie jest takie zwyczajne szkło, jak te, z którego robi się szklanki.

Pomysł Iceni jest super! Szczególnie podoba mi się ten z masa perłową.

10

Tak, masa perłowa byłaby super smile

11

zalamka007 napisał/a:

Witam,
Moje dziewczyna nie znosi metali, nienawidzi, nie cierpi. Każdy pierścionek ze złota, srebra, białego złota odpada. Stać mnie na to aby z takich metali szlachetnych coś fajnego jej kupić. Jest cudowną kobietą i wiem, że zasługuje na coś naprawdę pięknego i wyjątkowego co nosiła by z dumą. Lecz każdy metal odpada. Raz na jakaś okazję dostała ode mnie coś ze srebra, ucieszyła się ale ani raz tego nie założyła. Jak kiedyś się zgadaliśmy o pierścionkach to powiedziała mi abym kupił jak najtańszy ze srebra, nawet za 30 zł bo i tak ona go nie będzie nosić.

Skoro nie będzie pierścionka nosić, to chyba bez sensu jej go kupować.
No chyba, że zapakujesz do pięknego pudełeczka lub oprawisz w ramkę i ona sobie go powiesi lub postawi na półkę tongue

Generalnie nie ma co uszczęśliwiać kogoś na siłę i kupować czegoś, co nie sprawi przyjemności obdarowanemu.

Pierścionek zaręczynowy, to jednak nie jakiś pierwszy lepszy prezent, on ma konkretną wartość symboliczną. Dziewczyna może nie nosić biżuterii tego typu, ale pierścionek od ukochanego wręczony podczas oświadczyn, może zostać zupełnie inaczej potraktowany.

W najgorszym wypadku trafi na rzemyk i na szyję lub do szuflady. Nie to jest najważniejsze. Ważna jest jego symbolika, która nie straci przesłania, nawet głęboko schowana wink

12 Ostatnio edytowany przez P&P (2013-09-01 15:52:17)

A tam, a tam. W Aparcie weszły niedawno piękne pierścionki ceramiczne- Guy Laroche. Są świetną alternatywą dla takich dziewczyn jak Twoja. Mnie osobiście marzy się taki pierścionek. Są oryginalne, ogromny wybór, tylko cena trochę powala- od 1 200 zł nawet do 10 000 zł. Zależy jaki model. Wejdź sobie na stronę internetową Apart i zobacz smile

A jesli nie chcesz pójść z torbami, to jest tańsza kolekcja- bez brylantów big_smile Wygląda praktycznie tak samo (jest ciut skromniejsza) i ceny wahają się od 129 zł do 500 zł. smile Kolekcja nazywa się Elegance.

13

zalamka007 napisał/a:

Witam,
jestem troszkę załamany i w bardzo niekomfortowej sytuacji. Chciałbym oświadczyć się swojej dziewczynie, plan oświadczyn mam już w głowie w 90% poukładany ale jest jeden wielki problem. Moje dziewczyna nie znosi metali, nienawidzi, nie cierpi. Każdy pierścionek ze złota, srebra, białego złota odpada. Stać mnie na to aby z takich metali szlachetnych coś fajnego jej kupić. Jest cudowną kobietą i wiem, że zasługuje na coś naprawdę pięknego i wyjątkowego co nosiła by z dumą. Lecz każdy metal odpada. Raz na jakaś okazję dostała ode mnie coś ze srebra, ucieszyła się ale ani raz tego nie założyła. Jak kiedyś się zgadaliśmy o pierścionkach to powiedziała mi abym kupił jak najtańszy ze srebra, nawet za 30 zł bo i tak ona go nie będzie nosić. Ma po prostu straszną niechęć do tego typu spraw. A ja bym bardzo chciał, aby pierścionek który ode mnie dostanie sprawił Jej radość a nie coś co przysporzy ją o ból głowy.
Myślałem o tym aby z innego tworzywa pierścionek kupić ale np z plastiku to jest strasznie brzydkie i tandetne a ja chciałbym aby to kilka naście lat przerwało. Patrzyłem też na pierścionki z drewna ale to też jest tak piękne, że nawet ja facet widzę, że co to ale to nie.
Proszę o jakieś uwagi gdzie mógłbym szukać pomocy z tym. Jakiego zastępczego materiału mógłbym użyć aby był pierścionek piękny i aby nie musiała się go wstydzić i była nim po prostu zachwycona. Moja dziewczyna lubi skromne rzeczy więc to też prosiłbym aby uwzględnić.

Pozdrawiam,

Ostatnio będąc na wycieczce w pewnym mieście ,weszłam z Moim Szczęściem
do Muzeum minerałów. Obejrzeliśmy gablota po gablocie piękne kamienie
z różnych okolic Polski i nie tylko. A na koniec oczom naszym ukazała się
gablota z różnościami biżuterii : pierścionki z Agatu .... i innych również.
Ceny niskie naprawdę,ale pieścionki , obrączki są z kamienia....
Polecam tego typu prezencik.

Pozdrawiam

14 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-07-04 16:41:13)

Myślę że tutaj może nic nie pomóc.
Chociaż warto próbować. Bardzo piękne i oryginalne są pierścionki z ceramiki.
Z moimi nie potrafię się rozstać, gdyż różnica w porównaniu z tradycyjnym jest nieporównywalna.
Po prostu coś innego, ale szalenie fajnego. U mnie biel wygrywa smile
Kupiłam w jednym sklepie internetowym, chyba spam
Pozdrawiam Martix

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Pierścionek zaręczynowy - niechęć do wszystkich metali (złoto, srebro)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023