Jak myślicie, która uczelnia jest lepsza?
UJK Bałagan bałagan i jeszcze raz bałagan!:)
UJK kształci w kierunkach w których ciężko się rozwinąć i zero nowości. Też uważam, że mają bałagan.
Co macie na myśli mówiąc bałagan?:)
5 2012-09-24 17:53:16 Ostatnio edytowany przez Fascynacja (2012-09-24 17:54:42)
Idziesz na kierunek o wybranej przez siebie specjalizacji chodzisz pierwszy semestr wszystko ładnie pięknie a Poźniej przychodzi ktoś i informuje Cię że przepraszają ale u nich takiej specjalizacji nie ma. Sami nie wiedzą co mają a mają na pewno straszny bałagan.
Z załatwieniem czego kolwiek jest bardzo ciężko a jeśli chcesz się przenieść to już nie wspomnę. Ale to Twoja decyzja:)
To tam specjalność wybiera się od razu?Na stronie pisali,że dopiero w trakcie studiów dlatego się zaczęłam zastanawiać po jakim czasie.Mam nadzieję że nie po roku dopiero.Hm o takim czymś jeszcze nie słyszałam aż się zastanawiam co to za specjalność,której może nie być:).Bo raczej na pedagogice są standardowe.A co do przeniesienia to dokładnie takie same problemy miałam na ur w Rzeszowie.Dziekan nawet nie chciał słyszeć i musiałam chodzić na coś co mnie średnio interesowało.Dlatego teraz czuję się jakbym dopiero zaczynała studia.Gdzie bym nie poszła chyba gorzej nie będzie.:)
Składasz podanie i odrazu piszesz na jaką specjalność w moim przypadku tak było. Jak za mojej kadencji decydowałam się tam pójść to wiele rzeczy obiecywali a wyszło jak wyszło.
Masz rację na pedagogice może być inaczej. Oczywiście to jest Twoja decyzja i mojego zdania nie musisz brać pod uwagę.
8 2012-09-25 17:28:06 Ostatnio edytowany przez Kerty (2012-09-25 17:29:23)
To tam specjalność wybiera się od razu?Na stronie pisali,że dopiero w trakcie studiów dlatego się zaczęłam zastanawiać po jakim czasie.Mam nadzieję że nie po roku dopiero.Hm o takim czymś jeszcze nie słyszałam aż się zastanawiam co to za specjalność,której może nie być:).Bo raczej na pedagogice są standardowe.A co do przeniesienia to dokładnie takie same problemy miałam na ur w Rzeszowie.Dziekan nawet nie chciał słyszeć i musiałam chodzić na coś co mnie średnio interesowało.Dlatego teraz czuję się jakbym dopiero zaczynała studia.Gdzie bym nie poszła chyba gorzej nie będzie.:)
Potwierdzam, że specjalność na UJK wybiera się na początku (pierwszy semestr i już ze specjalnością).
Obydwie bez szału, ale wybrałabym KUL. Słyszałam o UJK same złe rzeczy....a o KUL tylko trochę