Opiekunka środowiskowa Dobry wybór? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Opiekunka środowiskowa Dobry wybór?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Opiekunka środowiskowa Dobry wybór?

Mam zamiar podjąć studia zaoczne o tym kierunku.Czy Waszym zdaniem to dobry pomysł?Co o tym myslicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Opiekunka środowiskowa Dobry wybór?

Chyba nie ma takich studiów. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo?

3 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-10-07 22:20:24)

Oj jest coś takiego, tylko ze to szkoła policealna link

4

Szkoła policealna owszem, ale szkoła policealna to nie są studia...

5

również wybrałam ten kierunek w szkole policealnej wink

6

na dzień dzisiejszy ponoć nie jest to najszczęśliwszy wybór, ale z tego co ostatnio czytałam - będzie to zawód przyszłości - w końcu mamy starzejące się społeczeństwo i takich osób będzie potrzebnych coraz więcej

7

Na praktykach głównie w DPSach pracowałyśmy razem z takimi opiekunami (mimo, że jestem na pielęgniarstwie) i powiem tak, jest to bardzo ciężka praca. Bo o ile w szpitalu pielęgniarki nie mają lekko ponieważ wszystkie czynności pielęgnacyjne plus zabiegowe wykonują same, o tyle w DPSach pielęgnacją zajmują się właśnie opiekunowie. Jeszcze nie spotkałam się w żadnym DPS z pielęgniarką idącą umyć pacjenta czy zmienić pampersa. One są tylko zabiegowymi. Dlatego uważam, że do tej pracy trzeba mieć pewne predyspozycje, bo jest bardzo ciężka (mycie, karmienie, przebieranie, podnoszenie, przenoszenie) i mało płatna, ale w naszym kraju to akurat nie dziwi. Wybierając tego typu zawód trzeba się z tym wszystkim liczyć. Wiem jakie to ciężkie bo same na praktykach tylko to robimy. Jednak spotkałam super opiekunki, oddane, przywiązane do swoich pacjentów, zadowolone z pracy więc jeśli komuś to odpowiada to jest OK. Praca na pewno przyszłościowa, bo społeczeństwo się starzeje. Domy pomocy przepełnione. Reszta zależy już tylko od Waszych własnych predyspozycji, podejścia, charakteru, oddania, sumienia...

8

Moj brat teraz nie dostał sie na studia i nie chce miec straconego roku, albo nawet i 2 kiedy znowu bedzie próbował wiec zapisal sie do takiej własnie szkoły. To też jest moim zdaniem dobre rozwiązanie.

9

Yessa bardzo dobrze zauważyła - jest to bardzo ciężka praca i trzeba mieć naprawdę powołanie żeby pracować w tym zawodzie i być szczęśliwą, spełniać się. Tak czy siak - życzę powodzenia smile

10

Słuchajcie a co myślicie o wyborze szkoły policealnej w wieku 35 lat ?
Czy to jeszcze jest dobry czas na naukę ? Nie jest sie za starym?

11

Na naukę nigdy nie jest za pózno,bez względu na wiek,warto się uczyć,warto poznawać świat,to zostaje w człowieku,tego nikt nam nie odbierze.

12

Tez tak uważam. Ja znam i 45 latke która podążając troszkę za modą zapisała sie na kurs przedłużania rzęs... Wiec można w kazdym wieku, wazne zeby chęci na nauke były wink

13

kalamandra napisał/a:

Na naukę nigdy nie jest za pózno,bez względu na wiek,warto się uczyć,warto poznawać świat,to zostaje w człowieku,tego nikt nam nie odbierze.

No własnie tez tak pomyslałam i czas zacząc 2 lata w policealnej smile
mam nadzieje ze bedzie mi sie chciało uczyc smile

14

Jesli masz wybór pomiędzy studium  opiekunka srodowiskowa a opiekunka medyczna, to radze wybrac medyczną.
Opiekunka  medyczna moze podjac prace rowniez w szpitalu.

15

No własnie tutaj trzeba po prostu sie powaznie nad tym zastanowic i własnie rozważyć jaki kierunek bedzie bardziej atrakcyjny jesli chodzi własnie o rynek pracy.

16

Ja studiowałam podyplomowo na kierunku opiekunka środowiskowa, online w WSKZ. Z czystym sercem moge ten kierunek polecić, realizuje sie teraz zawodowo w tym zakresie. A co do samej uczelni to studiowanie było bardzo przyjemne, bez wychodzenia z domu i wszystkie formalności bezproblemowo załatwione.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Opiekunka środowiskowa Dobry wybór?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024