wypadaja mi wlosy i rozdwajaja paznokcie :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » wypadaja mi wlosy i rozdwajaja paznokcie :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: wypadaja mi wlosy i rozdwajaja paznokcie :(

Kochane kobietki jestem w szóstym miesiącu ciąży i jak dotąd wszystko było pięknie, zdrowo i kolorowo smile jednak od jakiś dwóch tygodni zauważyłam, że wypadają mi włosy...dosłownie garściami wyjmuje je ze szczotki. Do tego zaczęły mi się rozdwajać paznokcie, są cienkie i łamliwe. Nie wiem jak temu zaradzić?, czy mogę brać jakieś dodatkowe witaminy a może coś wprowadzić do diety/ lub usunąć? Biorę suplement dla kobiet w ciąży Falvit i no-spę. Pomóżcie nie chcę stracić wszystkich włosów sad(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wypadaja mi wlosy i rozdwajaja paznokcie :(

Myślę, że skoro jesteś w ciąży to najlepiej będzie poradzić się lekarza a nie robić coś na własną rękę.

Mam taki sam problem jak Ty. Tzn nie jestem w ciąży ale mam problemy z włosami, przez moje leczenie (o którym już gdzieś pisałam).

Nie wiem czy to istotne ale ostatnio dużo moich znajomych skarży się na większą utratę włosów, może jest to spowodowane też porą roku? no nie wiem. Ale leć do lekarza może zaleci ci jakieś witaminki.

3

koteczek tongue napisał/a:

Kochane kobietki jestem w szóstym miesiącu ciąży i jak dotąd wszystko było pięknie, zdrowo i kolorowo smile jednak od jakiś dwóch tygodni zauważyłam, że wypadają mi włosy...dosłownie garściami wyjmuje je ze szczotki. Do tego zaczęły mi się rozdwajać paznokcie, są cienkie i łamliwe. Nie wiem jak temu zaradzić?, czy mogę brać jakieś dodatkowe witaminy a może coś wprowadzić do diety/ lub usunąć? Biorę suplement dla kobiet w ciąży Falvit i no-spę. Pomóżcie nie chcę stracić wszystkich włosów sad(

Ja miałam problem z włosami i bez ciąży - słabe, rzadkie, cienkie... W ciąży skróciłam je więc dość drastycznie (jeżyk 1,5 cm), podobnie zaraz po ciąży; już widzę pozytywne efekty smile I więcej nabiału (jeżeli możesz), szczególnie przetwory np. biały ser. Co do jakichś środków (wszystko jedno czy podawanych doustnie czy do wcierania / mycia / smarowania), spytaj lekarza

4

Malinowy_Elf napisał/a:

Myślę, że skoro jesteś w ciąży to najlepiej będzie poradzić się lekarza a nie robić coś na własną rękę.

Mam taki sam problem jak Ty. Tzn nie jestem w ciąży ale mam problemy z włosami, przez moje leczenie (o którym już gdzieś pisałam).

Nie wiem czy to istotne ale ostatnio dużo moich znajomych skarży się na większą utratę włosów, może jest to spowodowane też porą roku? no nie wiem. Ale leć do lekarza może zaleci ci jakieś witaminki.

Też często zauważałam wzmożone wypadanie i przetłuszczanie włosów w zimie - być może chodziło o noszenie czapki (niezależnie od materiału i środków piorących, chodzi o sam fakt noszenia czegoś na głowie, ale przy mrozie nie ma rady inaczej smile).

5

Dziękuje Wam za wszystkie odpowiedzi smile fryzjerka też doradziła mi skrócenie włosów...choć nie tak drastycznie ;P ..... boję się takiego cięcia, bo zawsze miałam długie włosy....ale obiecuję, że się zastanowię smile pozdrawiam smile

6

Ciąża to okres w którym wzmaga się aktywność hormonów,zwłaszcza estrogenów.Wydaje mi się że mogłabyś skorzystać z  wizyty u lekarza i zrobić podstawowe badania.Może przepisze dodatkowe suplementy.Oprócz tego nie powinnaś się przemęczać i dbać o prawidłową dietę. smile

7 Ostatnio edytowany przez Maugosias (2012-03-09 14:19:20)

koteczek tongue napisał/a:

Dziękuje Wam za wszystkie odpowiedzi smile fryzjerka też doradziła mi skrócenie włosów...choć nie tak drastycznie ;P ..... boję się takiego cięcia, bo zawsze miałam długie włosy....ale obiecuję, że się zastanowię smile pozdrawiam smile

Kochana, włosy -  kiedy mają szansę się wzmocnić - odrastają szybko, a fryzjer zawsze doradzi jak zrobić, żeby mimo wszystko "wyszło fajnie" smile Zdrowie najważniejsze. Szoruj do fryzjera i lekarza po suplementy i odpowiednią dietę :-)

8 Ostatnio edytowany przez sylfka (2012-04-12 20:24:45)

Mnie znajoma poleciła tabletki musujące Plusssz Lady właśnie wspomagające włosy i paznokcie. Moje są w opłakanym stanie i już sama nie wiem co mam z nimi robić. z tym że ja jestem po ciąży.. a bliźniaki zeżarły ze mnie wszystko co dobre. w ciąży chyba nie ma za wiele wsparcia z zewnątrz... 12 złoty to nie jest jeszcze jakaś zabójcza cena a wolę chyba pić witaminy niż łykać. Czy ktoś z Was zna, stosuje tę serię?

w ciąży cieszyłam się pięknymi włosami i paznokciami.. a teraz... porażka sad

9

Przechodziłam przez to 2 lata temu. Spróbuj wprowadzić sobie oliwkę, ewentualnie odżywkę do paznokci, ale to na dłuższy czas. Niestety, ale w czasie ciąży trzeba szczególnie o siebie dbać, wszystko jest jakieś osłabione, tym bardziej tyczy się to zębów...

10

może to przez jakies niedobory. Ja jak miałam to taki zestaw Merz Spezial zażywałam. Na uzupełnienie dość popularny

11

Dagalis napisał/a:

może to przez jakies niedobory. Ja jak miałam to taki zestaw Merz Spezial zażywałam. Na uzupełnienie dość popularny

bardzo dobry zestaw

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » wypadaja mi wlosy i rozdwajaja paznokcie :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024