tampon a dlugie paznokcie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » tampon a dlugie paznokcie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: tampon a dlugie paznokcie.

Witam, pytanie.troche glupie big_smile
Otoz, mam pięknie zrobione paznokcie przez kosmetyczke,dlugie.
Jak poradzic sobie z tamponem lub globulka, bo uzywam po okresie lactovaginal. Boje sie ze sobie cos uszkodze, zrobie jakas ranke. Moge uzyc lateksowych rekawic? Czy one nie szkodza? big_smile jakby sie zastanowic ginekolodzy takich uzywaja, sama nie wiem, prosze o.rade ! big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: tampon a dlugie paznokcie.

Najlepiej zapytaj ginekologa albo używaj podpasek.

3

głupio z takim pytaniem dzwonić do ginekologa. Ale i tak używam dopochwowego probiotyku, więc jeśli któras z was wie, czy takie rękawiczki szkodzą, to proszę o info big_smile

4

A prezerwatyw używałaś?
Prezerwatywy są robione z lateksu. Tak samo jak rękawiczki.

5

Yyy... To jakiej dluosci masz te paznokcie?! big_smile

Rozumiem, ze sa dluzsze niż zwykle, ale przeciez nie sa ostrzone jak noze, a ty czucia w rekch nie stracilas. Probowalas w ogole, czy tak boisz się na zapas?

Na dodaatek istnieja tampony z aplikatorem. A globulke mozesz wsunac jakimkolwwiek czyystym przedmiotem o odpowiednim "palcowym" ksztalcie.

6

z czystej ciekawości, jak radzisz sobie kiedy w sklepie dostajesz resztę w postaci monet?

7

Czarna Kotka napisał/a:

z czystej ciekawości, jak radzisz sobie kiedy w sklepie dostajesz resztę w postaci monet?

8

haha, dziewczyny big_smile
No właśnie paznokcie mam spiczaste, ale są tak piękne, ze musiałam je zrobić. Ogólnie z tamponem mam mniejszy problem niż z globulką. Bo tampon po prostu posuwam do przodu a globulka jest malusia i ostatnio własnie miałam takie uczucie jakbym sobie podrapała, poszczypała w środku. Racja, prezerwatywy też z lateksu, nie wiem czemu o tym nie pomyślałam, ale one są bezpośrednio z pudełka wyjmowane, a taka rękawiczka, jak kupię na sztuki, niewiadomo gdzie leżala big_smile

A drobne dostaje do ręki!
Soczewki też noszę, ale już sobie z tym poradziłam, haha big_smile
Dzieki za odpowiedzi big_smile

9

Przepraszam że to powiem ale kalectwo na własne życzenie tongue

A na serio to ja nie miałam z tym problemu tampon wkładasz kierując paznokieć do góry, opierasz tampon tak by przylegał bokiem do paznokcia tak by paznokciem nie przejechać po ściance pochwy.

A na przyszłość proponuję paznokcie wydłużać stopniowo, nie od razu na super długie bo to szok dla Ciebie i ciężko się przyzwyczaić, po kilku dniach takie problemy zwykle mijają bo się przyzwyczajasz. Ja mam odwrotny problem bardzo mi niewygodnie robić cokolwiek z krótkimi paznokciami, a że swoje mam słabe, a tipsy mi się zbytnio nie trzymają to się tak wściekam już przez całe życie tongue

10 Ostatnio edytowany przez netkobieta4444 (2015-04-30 22:02:19)

haha, tak,na własne życzenie, ale cóż..
tampon opanowałam, gorzej z tym probiotykiem dopochwowym, bo mała tabletka, ale wstąpie  po lateksowe rękawiczki to nie będzie żadnych podrażnien, no dzięki dziewczyny ! big_smile

p.s: mogą to być Pudrowane chirurgiczne rękawice lateksowe? Takie znalazłam w aptece, przeznaczone do chirurgi, ale szczerze, boję się, że jakiegoś zapalenia dostane,a wlasnie wyleczyłam:D

11

Na prawdę nie dasz rady normalnie, oprzyj globulkę na palcu tak aby opierał się o paznokieć, jak nie będzie odstawał to się nie podrapiesz, połóż się wygodnie i delikatnie ją włóż, a potem popchnij paznokciem smile

12

Skoro opanowałaś tampon, to nie możesz globulki popchnąć tamponem? big_smile Albo hmm... *rozgląda się po pomieszczeniu w poszukiwaniu odpowiednich przedmiotów*... błyszczykiem (takim długim, z tych z patyczkiem), szminką? xD

13

Pęsetą. O ile uda się wymanewrować z tipsami i pęsetą pomiędzy udami smile
Albo od razu z grubej rury big_smile - wibratorem popchnąć big_smile

14

Hahah, jestescie super big_smile
Chyba po prostu wepchne palcem w prezerwatywie zeby nie pokaleczyc sie i.tyle big_smile ale ten tampon dobry pomysl haha, pesete to bym musiala w prezerwatywe owinac chyba big_smile ah...zeby miec ladne paznokcie, trzeba cierpiec big_smile

15

można kupić w aptece rękawiczki lateksowe, chyba tam jest z 50 sztuk w opakowaniu, do pojedynczego wyjmowania (więc nie leżą luzem) i będziesz jednorazowo używać. Powinno wyjść taniej niż gumki tongue

16

netkobieta4444 jej Ja nie na temat ale Twoje paznokcie mnie zainteresowały jak sobie radzisz w kuchni robisz jedzenie itp. No chyba , że masz księcia to ci usługuje to przepraszam za głupie pytanie.

17

flores18261 napisał/a:

netkobieta4444 jej Ja nie na temat ale Twoje paznokcie mnie zainteresowały jak sobie radzisz w kuchni robisz jedzenie itp. No chyba , że masz księcia to ci usługuje to przepraszam za głupie pytanie.

Moje paznokcie wyglądaja mniej wiecej tak : http://img.szafa.pl/ubrania/0/019439090/1410792741/matowe-migdalki-trwaly-manicure-opi-gel-color.jpg
W kuchni, to chyba tylko przy obiadach mam kłopot jak mielone robię albo kurczaka w jakiejs maryncie, wiadomo, że powłazi pod te paznokcie (bleh) ale coś za cś, oczywiscie czyszcze je od razu zwykła szczoteczką do paznokci big_smile

18

netkobieta4444 napisał/a:
flores18261 napisał/a:

Moje paznokcie wyglądaja mniej wiecej tak : http://img.szafa.pl/ubrania/0/019439090/1410792741/matowe-migdalki-trwaly-manicure-opi-gel-color.jpg
W kuchni, to chyba tylko przy obiadach mam kłopot jak mielone robię albo kurczaka w jakiejs maryncie, wiadomo, że powłazi pod te paznokcie (bleh) ale coś za cś, oczywiscie czyszcze je od razu zwykła szczoteczką do paznokci big_smile

mam dłuższe paznokcie od twoich i co do postu wyżej jak sobie radzić? normalnie, ja długie paznokcie miałam od zawsze podobają mi sie i nie zmienie na krótkie, gotuje codziennie i nie odczuwam tego, że mogą mi przeszkadzać jak cos wejdzie pod paznokiec to isc umyć rece i tego nie ma wink z tamponami też nie ma problemów, dlugie paznokcie można porównać do chodzenia na szpilkach albo ktoś potrafi i sobie świetnie radzi albo po prostu rezygnuje na samym początku tongue

19

a jakies globulki stosowałas? bo ja z tamponem sobie radzę, ale jak mam spiczaste to taka globulke mała ciężko mi zastosować, niedość ze cieżko chwycić to potem z zastossowaniem problem, ze sobie podrażniam te miejsca, drapie lekko itp. Już ostatnio to odczułam. Co do wkładania tamponem to szkoda by mi było wyrzucać po 5 tamponów jak mam po każdym stosunku zażyć probiotyk big_smile a jakimś przedmiotem to bym się bała i nie wiem czy czułabym czy tabletka jest na właściwym miejscu big_smile

20

Jak poradzic sobie z tamponem lub globulka, bo uzywam po okresie lactovaginal. Boje sie ze sobie cos uszkodze, zrobie jakas ranke. Moge uzyc lateksowych rekawic? Czy one nie szkodza? big_smile jakby sie zastanowic ginekolodzy takich uzywaja, sama nie wiem, prosze o.rade ! big_smile

Masz kobieto dylemat, nie ma co.
Przypomina mi się żart.
Co łączy piłę lańcuchową i papier toaletowy?
Chwila nieuwagi i palec ujebany.

21

Rumpelstiltskin napisał/a:

Masz kobieto dylemat, nie ma co.
Przypomina mi się żart.
Co łączy piłę lańcuchową i papier toaletowy?
Chwila nieuwagi i palec ujebany.

facet nie zrozumie big_smile Idź pan w c**j big_smile

22

facet nie zrozumie big_smile Idź pan w c**j big_smile

Poszedłbym ale nie znalazłem na mapie he he smile
Zamiast lateksowych rękawiczek kup mężowi kije do golfa. Usiądziesz na podłodze, rozłożysz nogi a on będzie próbował trafić globulką do dołka smile

23

A potem będzie jak w tej scenie z piłeczką pingpongową w Priscilli Królowej Pustyni

24 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2015-05-05 19:02:16)

marleox napisał/a:
flores18261 napisał/a:

mam dłuższe paznokcie od twoich i co do postu wyżej jak sobie radzić? normalnie, ja długie paznokcie miałam od zawsze podobają mi sie i nie zmienie na krótkie, gotuje codziennie i nie odczuwam tego, że mogą mi przeszkadzać jak cos wejdzie pod paznokiec to isc umyć rece i tego nie ma wink z tamponami też nie ma problemów, dlugie paznokcie można porównać do chodzenia na szpilkach albo ktoś potrafi i sobie świetnie radzi albo po prostu rezygnuje na samym początku tongue

Dziękuję dziewczyny , że nie odebrałyście zle mojej odpowiedzi bo nie byłam złośliwa bo Ja mam krótkie paznokcie wręcz za krótkie obgryzam i nie umiem już sobie z tym poradzić . marleox Tak jak piszesz z tymi szpilkami też akurat nie umiem ich nosić . Ostatnio to tylko buty noszę na płaskim lub na delikatnym obcasie zimą ewentualnie koturna.

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » tampon a dlugie paznokcie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024