Witam, pytanie.troche glupie ![]()
Otoz, mam pięknie zrobione paznokcie przez kosmetyczke,dlugie.
Jak poradzic sobie z tamponem lub globulka, bo uzywam po okresie lactovaginal. Boje sie ze sobie cos uszkodze, zrobie jakas ranke. Moge uzyc lateksowych rekawic? Czy one nie szkodza?
jakby sie zastanowic ginekolodzy takich uzywaja, sama nie wiem, prosze o.rade ! ![]()
Najlepiej zapytaj ginekologa albo używaj podpasek.
głupio z takim pytaniem dzwonić do ginekologa. Ale i tak używam dopochwowego probiotyku, więc jeśli któras z was wie, czy takie rękawiczki szkodzą, to proszę o info ![]()
A prezerwatyw używałaś?
Prezerwatywy są robione z lateksu. Tak samo jak rękawiczki.
Yyy... To jakiej dluosci masz te paznokcie?! ![]()
Rozumiem, ze sa dluzsze niż zwykle, ale przeciez nie sa ostrzone jak noze, a ty czucia w rekch nie stracilas. Probowalas w ogole, czy tak boisz się na zapas?
Na dodaatek istnieja tampony z aplikatorem. A globulke mozesz wsunac jakimkolwwiek czyystym przedmiotem o odpowiednim "palcowym" ksztalcie.
z czystej ciekawości, jak radzisz sobie kiedy w sklepie dostajesz resztę w postaci monet?
z czystej ciekawości, jak radzisz sobie kiedy w sklepie dostajesz resztę w postaci monet?
haha, dziewczyny ![]()
No właśnie paznokcie mam spiczaste, ale są tak piękne, ze musiałam je zrobić. Ogólnie z tamponem mam mniejszy problem niż z globulką. Bo tampon po prostu posuwam do przodu a globulka jest malusia i ostatnio własnie miałam takie uczucie jakbym sobie podrapała, poszczypała w środku. Racja, prezerwatywy też z lateksu, nie wiem czemu o tym nie pomyślałam, ale one są bezpośrednio z pudełka wyjmowane, a taka rękawiczka, jak kupię na sztuki, niewiadomo gdzie leżala ![]()
A drobne dostaje do ręki!
Soczewki też noszę, ale już sobie z tym poradziłam, haha ![]()
Dzieki za odpowiedzi ![]()
Przepraszam że to powiem ale kalectwo na własne życzenie ![]()
A na serio to ja nie miałam z tym problemu tampon wkładasz kierując paznokieć do góry, opierasz tampon tak by przylegał bokiem do paznokcia tak by paznokciem nie przejechać po ściance pochwy.
A na przyszłość proponuję paznokcie wydłużać stopniowo, nie od razu na super długie bo to szok dla Ciebie i ciężko się przyzwyczaić, po kilku dniach takie problemy zwykle mijają bo się przyzwyczajasz. Ja mam odwrotny problem bardzo mi niewygodnie robić cokolwiek z krótkimi paznokciami, a że swoje mam słabe, a tipsy mi się zbytnio nie trzymają to się tak wściekam już przez całe życie ![]()
10 2015-04-30 21:55:50 Ostatnio edytowany przez netkobieta4444 (2015-04-30 22:02:19)
haha, tak,na własne życzenie, ale cóż..
tampon opanowałam, gorzej z tym probiotykiem dopochwowym, bo mała tabletka, ale wstąpie po lateksowe rękawiczki to nie będzie żadnych podrażnien, no dzięki dziewczyny ! ![]()
p.s: mogą to być Pudrowane chirurgiczne rękawice lateksowe? Takie znalazłam w aptece, przeznaczone do chirurgi, ale szczerze, boję się, że jakiegoś zapalenia dostane,a wlasnie wyleczyłam:D
Na prawdę nie dasz rady normalnie, oprzyj globulkę na palcu tak aby opierał się o paznokieć, jak nie będzie odstawał to się nie podrapiesz, połóż się wygodnie i delikatnie ją włóż, a potem popchnij paznokciem ![]()
Skoro opanowałaś tampon, to nie możesz globulki popchnąć tamponem?
Albo hmm... *rozgląda się po pomieszczeniu w poszukiwaniu odpowiednich przedmiotów*... błyszczykiem (takim długim, z tych z patyczkiem), szminką? xD
Pęsetą. O ile uda się wymanewrować z tipsami i pęsetą pomiędzy udami ![]()
Albo od razu z grubej rury
- wibratorem popchnąć ![]()
Hahah, jestescie super
Chyba po prostu wepchne palcem w prezerwatywie zeby nie pokaleczyc sie i.tyle
ale ten tampon dobry pomysl haha, pesete to bym musiala w prezerwatywe owinac chyba
ah...zeby miec ladne paznokcie, trzeba cierpiec ![]()
można kupić w aptece rękawiczki lateksowe, chyba tam jest z 50 sztuk w opakowaniu, do pojedynczego wyjmowania (więc nie leżą luzem) i będziesz jednorazowo używać. Powinno wyjść taniej niż gumki ![]()
netkobieta4444 jej Ja nie na temat ale Twoje paznokcie mnie zainteresowały jak sobie radzisz w kuchni robisz jedzenie itp. No chyba , że masz księcia to ci usługuje to przepraszam za głupie pytanie.
netkobieta4444 jej Ja nie na temat ale Twoje paznokcie mnie zainteresowały jak sobie radzisz w kuchni robisz jedzenie itp. No chyba , że masz księcia to ci usługuje to przepraszam za głupie pytanie.
Moje paznokcie wyglądaja mniej wiecej tak : http://img.szafa.pl/ubrania/0/019439090/1410792741/matowe-migdalki-trwaly-manicure-opi-gel-color.jpg
W kuchni, to chyba tylko przy obiadach mam kłopot jak mielone robię albo kurczaka w jakiejs maryncie, wiadomo, że powłazi pod te paznokcie (bleh) ale coś za cś, oczywiscie czyszcze je od razu zwykła szczoteczką do paznokci ![]()
flores18261 napisał/a:netkobieta4444 jej Ja nie na temat ale Twoje paznokcie mnie zainteresowały jak sobie radzisz w kuchni robisz jedzenie itp. No chyba , że masz księcia to ci usługuje to przepraszam za głupie pytanie.
Moje paznokcie wyglądaja mniej wiecej tak : http://img.szafa.pl/ubrania/0/019439090/1410792741/matowe-migdalki-trwaly-manicure-opi-gel-color.jpg
W kuchni, to chyba tylko przy obiadach mam kłopot jak mielone robię albo kurczaka w jakiejs maryncie, wiadomo, że powłazi pod te paznokcie (bleh) ale coś za cś, oczywiscie czyszcze je od razu zwykła szczoteczką do paznokci
mam dłuższe paznokcie od twoich i co do postu wyżej jak sobie radzić? normalnie, ja długie paznokcie miałam od zawsze podobają mi sie i nie zmienie na krótkie, gotuje codziennie i nie odczuwam tego, że mogą mi przeszkadzać jak cos wejdzie pod paznokiec to isc umyć rece i tego nie ma
z tamponami też nie ma problemów, dlugie paznokcie można porównać do chodzenia na szpilkach albo ktoś potrafi i sobie świetnie radzi albo po prostu rezygnuje na samym początku ![]()
a jakies globulki stosowałas? bo ja z tamponem sobie radzę, ale jak mam spiczaste to taka globulke mała ciężko mi zastosować, niedość ze cieżko chwycić to potem z zastossowaniem problem, ze sobie podrażniam te miejsca, drapie lekko itp. Już ostatnio to odczułam. Co do wkładania tamponem to szkoda by mi było wyrzucać po 5 tamponów jak mam po każdym stosunku zażyć probiotyk
a jakimś przedmiotem to bym się bała i nie wiem czy czułabym czy tabletka jest na właściwym miejscu ![]()
Witam, pytanie.troche glupie
Jak poradzic sobie z tamponem lub globulka, bo uzywam po okresie lactovaginal. Boje sie ze sobie cos uszkodze, zrobie jakas ranke. Moge uzyc lateksowych rekawic? Czy one nie szkodza?jakby sie zastanowic ginekolodzy takich uzywaja, sama nie wiem, prosze o.rade !
Masz kobieto dylemat, nie ma co.
Przypomina mi się żart.
Co łączy piłę lańcuchową i papier toaletowy?
Chwila nieuwagi i palec ujebany.
netkobieta4444 napisał/a:Witam, pytanie.troche glupie
Jak poradzic sobie z tamponem lub globulka, bo uzywam po okresie lactovaginal. Boje sie ze sobie cos uszkodze, zrobie jakas ranke. Moge uzyc lateksowych rekawic? Czy one nie szkodza?jakby sie zastanowic ginekolodzy takich uzywaja, sama nie wiem, prosze o.rade !
Masz kobieto dylemat, nie ma co.
Przypomina mi się żart.
Co łączy piłę lańcuchową i papier toaletowy?
Chwila nieuwagi i palec ujebany.
facet nie zrozumie
Idź pan w c**j ![]()
facet nie zrozumie
Idź pan w c**j
Poszedłbym ale nie znalazłem na mapie he he ![]()
Zamiast lateksowych rękawiczek kup mężowi kije do golfa. Usiądziesz na podłodze, rozłożysz nogi a on będzie próbował trafić globulką do dołka ![]()
A potem będzie jak w tej scenie z piłeczką pingpongową w Priscilli Królowej Pustyni
24 2015-05-05 19:00:25 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2015-05-05 19:02:16)
netkobieta4444 napisał/a:flores18261 napisał/a:netkobieta4444 jej Ja nie na temat ale Twoje paznokcie mnie zainteresowały jak sobie radzisz w kuchni robisz jedzenie itp. No chyba , że masz księcia to ci usługuje to przepraszam za głupie pytanie.
W kuchni, to chyba tylko przy obiadach mam kłopot jak mielone robię albo kurczaka w jakiejs maryncie, wiadomo, że powłazi pod te paznokcie (bleh) ale coś za cś, oczywiscie czyszcze je od razu zwykła szczoteczką do paznokcimam dłuższe paznokcie od twoich i co do postu wyżej jak sobie radzić? normalnie, ja długie paznokcie miałam od zawsze podobają mi sie i nie zmienie na krótkie, gotuje codziennie i nie odczuwam tego, że mogą mi przeszkadzać jak cos wejdzie pod paznokiec to isc umyć rece i tego nie ma
z tamponami też nie ma problemów, dlugie paznokcie można porównać do chodzenia na szpilkach albo ktoś potrafi i sobie świetnie radzi albo po prostu rezygnuje na samym początku
Dziękuję dziewczyny , że nie odebrałyście zle mojej odpowiedzi bo nie byłam złośliwa bo Ja mam krótkie paznokcie wręcz za krótkie obgryzam i nie umiem już sobie z tym poradzić . marleox Tak jak piszesz z tymi szpilkami też akurat nie umiem ich nosić . Ostatnio to tylko buty noszę na płaskim lub na delikatnym obcasie zimą ewentualnie koturna.