marchew na żołądek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: marchew na żołądek

Marchew jest jednym z najpopularniejszych i najzdrowszych warzyw jakie jemy. Używana do zup, sałatek, może być również konsumowana w postaci smażonej, gotowanej czy też na surowo, oczywiście po dokładnym jej umyciu i obraniu ze skórki. W Polsce marchew jest rośliną bardzo pospolitą. Właściwie chyba każdy kto ma ogródek, posiada w nim marchew. Marchew należy również do warzyw szybkostrawnych.

Zastosowanie

Marchew stosuje się w szczególności w problemach z przewodem pokarmowym, a także przy niedoborze witaminy A.

Składniki

Korzeń marchwi zawiera białko, witaminy B1, B2, B6, C, E, H, K, PP oraz takie minerały jak fosfor, wapń, żelazo oraz różne kwasy.

Działanie marchwi

Działanie marchwi ogranicza się w zasadzie tylko do przewodu pokarmowego. Stwierdzono, że może blokować ona biegunkę, oraz uspokajać żołądek. Pomaga też odbudowywać florę bakteryjną.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: marchew na żołądek

Karoten zawarty w marchwi-pięknie poprawia i przyspiesza opalanie.Moja córka spożywa jej dużo przez cały rok.Choć jest blondynką,o jasnej karnacji-pierwsze promyki słońca opalają ją bardzo ładnie.

3

dobra na żoładek ale może być szkodliwa w dużych ilościach na wątrobe smile

4

Wypróbowałam marchew w próbując pozbyć się  zgagi, jestem w ciąży i jakaś starsza pani mi doradziła. Niestety, ale nie zdziałała cudów natomiast faktycznie podawałam marchewkę gotowaną dziecku kiedy leczyłam je z zatrucia pokarmowego i efekt był zadowalający ( zarówno synka jak i mnie  ).

Jaką rolę marchew odgrywa w waszej diecie ? czy poza szeregiem witamin, które zawiera ma jakieś jeszcze właściwości o których warto wiedzieć ?

5

nokia napisał/a:

dobra na żoładek ale może być szkodliwa w dużych ilościach na wątrobe smile

Prawda.

6

Ze względu na obecność witaminy A, jedzenie marchwi zaleca się osobom, które mają problemy ze wzrokiem. Ponadto zdaniem amerykańskich naukowców, jedzenie jednej marchewki dziennie obniża poziom złego cholesterolu, co zmniejsza ryzyko zawału serca nawet o 20%.

7

Dodałabym do tego, że dzięki witaminie A zapewnia naszej skórze zdrowy kolor (nawet w okresie zimowym skóra nie jest "sina")

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023