Suche szampony do włosów, czyli "świeżość" w puszce. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Suche szampony do włosów, czyli "świeżość" w puszce.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63 ]

1

Temat: Suche szampony do włosów, czyli "świeżość" w puszce.

Dziewczyny, korzystałyście kiedyś z suchych szamponów do włosów?

Dla tych z Was, które nie słyszały o nich, krótkie wyjaśnienie: suchy szampon, to "szampon w spray'u", w formie podobnej do pudru, który powinien odświeżyć nam włosy, tak by nie trzeba było ich myć.

Nie chodzi oczywiście o unikanie mycia smile Ale czasem np na wyjazdach, gdy nie ma możliwości umycia głowy, przydałoby się takie cudo w puszce, żeby psiknąć tylko i wyglądać pięknie i świeżo smile)

Macie jakiekolwiek doświadczenia z suchymi szamponami do włosów?

Ja miałam okazję wypróbować jeden i przyznam, że było to ogromne rozczarowanie. Poza szarą smugą pudru na głowie, nie zrobił nic! Włosy jak były w nieciekawym, dwu-dniowym stanie, takimi pozostały... Podjęłam się kilku prób użycia tego produktu ale każda przyniosła beznadziejny efekt..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Suche szampony do włosów, czyli "świeżość" w puszce.

Ja używałam ale na moje włosy niestety słabo działa, prawe wcale. Natomiast brat, który użył tego samego szamponu efekt miał wspaniały. Jak po umyciu. Więc zależy to od włosów.

3 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-08-20 01:35:06)

Słyszałam, ale nie stosowałam i raczej po tym co napisałaś nie zamierzam . Jeżeli chodzi o włosy, to moje mają tendencję do przetłuszczania, to wydawałoby się, że taki specyfik idealny, gdy nie ma jak inaczej ich umyć. Ale powiem Ci tak. Rzadko zdarza się, żebym nie umyła, no chyba jak chora, ale to chyba każdy i wtedy zdarzało się, że powinnam myć co 2 dni, a nie myłam 4 dni i chyba każdy tak miewa. W sumie , na ogół też mi się tak zdarzyło, nawet przy chłopaku (ups), ale na pewno nie notorycznie i wtedy zazwyczaj włoski w kitkę i od razu trochę ładniej, mimo tłuszczyku na włoskach smile.

4

Czego ludzie nie wymyślą. smile Szkoda, że to ma takie słabe działanie, bo idea tego produktu jest dobra.

5

A ja nie słyszałam o takim szamponie:) ale nawet nie skorzystałabym z tego produktu, bo moje włosy i tak są nijakie, ani nie proste, ani nie kręcone, niepodatne na ułożenia, każdy włos w inną stronę, i nie wyobrazam sobie tego, żeby psikac go jakimiś specyfikami big_smile pewnie by mi się napuszyły tak jak od odżywki w spray bez spłukiwania. Tragedia z tymi włosami, koszmar, dramat, nic więcej.

6

Słyszałam o takiej możliwości, ale choć włosy szybko mi się przetłuszczają, więc i wymagają częstego mycia, to jednak do tej pory nigdy po żaden suchy szampon nie sięgnęłam. Zwyczajnie chyba nie wierzę, że bez wody i tradycyjnego kosmetyku włosy mogą naprawdę stać się ładne i czyste. Jak widać intuicja mnie nie zmyliła wink.

7

Przyznaję, od jakiegoś czasu nęci mnie ten specyfik - oczywiście nie do jakiegoś regularnego stosowania, ale bardziej sporadycznie. Czasem zdarza mi musieć "wylecieć" z domu w 10 minut, zaspać rano - i same wiecie, włosy nie wyglądają wtedy zbyt kwitnąco wink
Ale jakoś tam podświadomie chyba nie mam do końca przekonania do tych preparatów - moje włosy są mają własny pomysł na życie, wygląd i sympatię do konkretnych kosmetyków, więc obawiam się, że byłby to pieniądze wyrzucone w błoto.

8

Taki sam efekt uzyskamy, jeśli wetrzemy we włosy odrobinę skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej smile Może mniej wygodnie, bo nie w sprayu, ale na pewno taniej. A kiedyś w sklepie czytałam skład takiego "suchego szamponu" i jego bazą była skrobia...

9

Ja również słyszałam i to już dość dawno. Nawet pamiętam, ze chciałam sobei zakupić jeden z takich produktów ale był dosyć drogi, ok 70 zł za buteleczke spray'u.. Nie wiem jak teraz stoi to cenowo, a przyznam się szczerze, ze przydałoby mi się takie cudo.

Moje włosy należą do szybko przetłuszczających się, a często miewam takie sytuacje że nie mam możliwości umycia włosów - albo umyć jak jest ale wysuszyć nie ma jak - a to u mnei wygląda tak jakbym w ogóle nie umyła.. sad

Tylko widzę Wasze opinie i tak ciężko się to przedstwaia. Może jak znalazłabym coś tańszego to bym się pokusiła o kupno dla sprawdzenia..

Jakieś konkretne macie?

10

Anemonne napisał/a:

Taki sam efekt uzyskamy, jeśli wetrzemy we włosy odrobinę skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej smile Może mniej wygodnie, bo nie w sprayu, ale na pewno taniej. A kiedyś w sklepie czytałam skład takiego "suchego szamponu" i jego bazą była skrobia...

Ja akurat jestem blondynką, więc nie ma problemu, jak się chce na szybko itp.. ale chyba dla ciemniejszych włosów się to nie nadaje, jak łupież będzie wyglądać. sad

11

niki_82 napisał/a:
Anemonne napisał/a:

Ja akurat jestem blondynką, więc nie ma problemu, jak się chce na szybko itp.. ale chyba dla ciemniejszych włosów się to nie nadaje, jak łupież będzie wyglądać. sad

Ja mam czarne włosy i nie było problemu wink Jeśli się nie przesadzi z ilością, nic nie widać.

BTW, muszę napisać jako moderator: nie pisz postów jeden pod drugim, edytuj je jeśli chcesz coś dodać.

12

Anemonne napisał/a:
niki_82 napisał/a:
Anemonne napisał/a:

Ja mam czarne włosy i nie było problemu wink Jeśli się nie przesadzi z ilością, nic nie widać.

BTW, muszę napisać jako moderator: nie pisz postów jeden pod drugim, edytuj je jeśli chcesz coś dodać.

Co do włosów - po dobrze, ze  nie widać, więc można kiedyś będzie w sytuacji kryzysowej wypróbować spokojnie. smile

A co do postów to przepraszam.. sad Zamachnęłam się.. Ale obiecuję poprawę smile jeszcze się uczę smile

13

Hej,

Ja używałam takiego produktu kończę właśnie opakowanie i muszę przyznać, że wyrzuciłam pieniądze w błoto.Suchy szampon skleja moje włosy w dodatku moje blond włosy robią się od tego takie żółte.Jedynym plusem jest to, że szampon ma ładny zapach, ale i tak nie zdecyduję się na kupno kolejnego opakowania.

14

ja też nie polecam, po około 3 godzinach od użycia mam na głowie jeszcze większą masakrę niż przed użyciem. Włosy mi się dosłownie lepią.  Ale mam włosy za ramiona, a znajoma co ma krótkie włosy bardzo sobie chwali.

15

Także nie polecam, pieniądze wyrzucone w błoto sad

16

a ja sie zastanawialam czy to kupic.. chyba jednak zrezygnuje..

17

Też się zastanawiałam nad kupnem, ale skoro to taka beznadzieja, to szkoda mi kasy big_smile To już prędzej wypróbuję tego triku ze skrobią big_smile

18

zanim kupiłam ten suchy szampon, stosowałam skrobię i wrócę do tego sposobu, jest 100 razy lepszy niż suchy szampon kupiony w sklepie.

19

W pierwszym poście odnosiłam się do mojej opinii na temat szamponu firmy Tressemme. Ale.. ostatnio wypróbowałam szamponu Batiste i jestem mega zadowolona z efektu! Włosy podniosły się, szampon nadał im pięknego zapachu! Wyglądały naprawdę świeżo i zdrowo!

Zatem kwestia leży chyba w tym, jakiej firmy produkt wybierzemy...

http://www.alldaypharmacy.co.uk/product_images/y/577/Batiste_dry_shampoo_blush__84171_std.jpg

20

A czy po użyciu takiego suchego szamponu włosy nie są oklapnięte?

21

Użycie szamponu, który ja kupiłam nie zmieniał fryzury, więc jeśli masz ułożone włosy i użyjesz suchego szamponu kształt fryzury zostanie zachowany, przynajmniej u mnie tak było

22

A czy na włosach nie pozostają białe pyłki?

23

Nie białe pyłki po moim szamponie nie zostają , ale włosy są bardzo niemiłe w dotyku i na moich blond włosach robi się żółty odcień.Nie wiem jaki ty masz kolor, bo może na ciemniejszych byłoby coś widać.

24

Ja mam czarne włosy, dlatego też obawiam się o widoczność pyłków wink ale skoro mówicie,że suche szampony są ok.. to moze się skuszę i wypróbuję wink

25

Jka wypróbujesz to daj znać o efektach

26

Dam Wam znać i powiem czy warto go kupowac wink

27

Ja nie używam i prawdopodobnie po czytaniu tych postów nie użyję : D Dzięki za opinie na ten temat ;D

28

Mam suchy szampon firmy Syoss i jest naprawdę ok, nie skleja włosów, ładnie się wyczesuje, włosy wyglądają świeżo i są puszyste smile.

29 Ostatnio edytowany przez niki_82 (2011-11-04 09:48:23)

Ten post:

Fumiko napisał/a:

W pierwszym poście odnosiłam się do mojej opinii na temat szamponu firmy Tressemme. Ale.. ostatnio wypróbowałam szamponu Batiste i jestem mega zadowolona z efektu! Włosy podniosły się, szampon nadał im pięknego zapachu! Wyglądały naprawdę świeżo i zdrowo!

Zatem kwestia leży chyba w tym, jakiej firmy produkt wybierzemy...

http://www.alldaypharmacy.co.uk/product … 71_std.jpg

i ten:

kotoko napisał/a:

Mam suchy szampon firmy Syoss i jest naprawdę ok, nie skleja włosów, ładnie się wyczesuje, włosy wyglądają świeżo i są puszyste smile.

W sumie skłoniły mnie do tego, aby wypróbować jakiegoś. Zaczęłam szukać ich cen w internecie i jeden jest w okolicy 20 zł a drugi 15 zł, na początku jak to tylko się pojawiło na rynku - już nie pamiętam jaka to wtedy była firma, to czegoś poniżej 70 zł znaleźć nie mogłam. A to jest jednak różnica cenowa.

P.S. Powiedzcie mi jeszcze tylko dziewczyny: Fumiko i Kotoko, jakie macie włosy? Jasne czy ciemne, cienkie czy grube, szybko przetłuszczające się czy nie...?

30

Ja nigdy nie używałam suchego szamponu, ale myślę że kupie jedna puszeczke na sprobowanie, bo juz nie wiem co mam zrobic z moimi ciagle przetluszczajacymi sie wlosami.....

31

To cos dla mnie!Mam włosy przetłuszczajace sie które sa bardzo kłopotliwe i od dłuzszego czasu zastanawiam sie czy suche szampony sa skuteczne smile
Po waszych opiniach  kupie i wypróbuje moze i u mnie sie sprawdzi

32

Dla mnie to konieczność gdy nie chcę myc włosów codziennie. Ja mam rossmanowy z Isany. Zanim go kupiłam używałam pudru dla niemowląt - i szczerze mówiąc efekt ten sam, a puder wychodzi o wieeeeeele taniej. Tylko po pudrze włosy sie elektryzują trochę i trudniej się go używa.

33

Wydaje mi się że powinnaś popróbować różne szampony z różnych firm.

Nie każdy jest dobr a też nie każdy działa na każdego tak jak powinien.

Myślę że jest to kwestia dobrego wyboru jeśli już chcesz takie rozwiązanie wybrać wink

34

Ja widziałam w Rossmanie suchy szampon Toni&Guy i tak sie zastanawiałam jak on działa. Czasami własnie musimy w danej chwili wygladac dobrze, a na pewno taki szampon jednym ruchem ręki jest nam w stanie to zapewnic.

35

Ja polecam szampon Osmo (OSMO DAY TWO STYLER DRY SHAMPOO) jak dla mnie super. Naprawdę przydaje się w sytuacjach gdy nie mamy czasu na umycie włosów a musimy gdzieś szybko wyjść...

http://sklep.osmoikon.pl/13-20-large/day-two-styler-150ml.jpg

36

patryckab napisał/a:

Ja widziałam w Rossmanie suchy szampon Toni&Guy i tak sie zastanawiałam jak on działa. Czasami własnie musimy w danej chwili wygladac dobrze, a na pewno taki szampon jednym ruchem ręki jest nam w stanie to zapewnic.

Ja już kilka razy go użyłam, bo nie mogę codziennie myć włosów - chyba bym ogłupiała. "Suchy Toni" ;P to dobre rozwiązanie:)

37

Aster05 napisał/a:

Ja już kilka razy go użyłam, bo nie mogę codziennie myć włosów - chyba bym ogłupiała. "Suchy Toni" ;P to dobre rozwiązanie:)

Suchy Toni:) w sumie taki suchy szampon to dosyc wygodne rozwiazanie dla zapracowanych osob.

38 Ostatnio edytowany przez Aster05 (2012-12-29 11:49:19)

No dokładnie. Wiem, że suchy Toni to śmieszne określenie, ale odkąd go używam to tak go nazywam:)

39 Ostatnio edytowany przez roseann (2013-01-30 00:18:04)

y

40

HAHAH ;D muszę sobie dokupić jakiś suchy szampon, po ile one teraz stoją?

41

Jak na razie takiego cuda używałam tylko z Oriflame i nie polecam... czas wypróbować inne

42

t&G to standardowo, coś koło 3 dyszek smile

43

warto pamiętać że taki suchy to od czasu do czasu można stosować, w awaryjnej sytuacji, nie zastąpi zwykłego mycia włosów smile

44

Nie, no jasne, ja to właśnie chciałabym się zaopatrzyć w taki suchy szampon, żeby np po imprezie odświeżyć włosy. Ostatnio pojechałam spać do przyjaciół i rano była awaria wody, więc nie poszłam na zajęcia. A tak to bym ogarnęła włosy takim szamponem i byłoby po kłopocie.

45

polecam suchy szampon z Tony&Guy na przedłużenie jednodniowe jest genialną sprawą smile Po dłuższym stosowaniu jak to po nadmiarze kosmetyków włosy się sklejają i mycie obowiązkowe.

46

Nie wiecie czy T&G można zamówić przez internet? oczywiście mam na wszystko czas, ale nie na to żeby iść na zakupy wink)

47

hm... z tego co wiem to T&G jest sprzedawany tylko w Rossmanie, więc prubój przez rossnet

48

Jejuu... łupież i nic wiecej! nie polecam! dla mnie dno i bzdura!

49

ja jestem zadowolona z tego "magicznego" specyfiku. dokładnie z firmy syoss, innych nie próbowałam. co prawda nie przedłuża świeżości włosów na długo, bo na kilka godzin, ale jak na jakieś wyjście w sam raz:) tylko po nałożeniu trzeba porządnie wytrzeć włosy ręcznikiem.

50

Kupiłam ostatnio timotei z ekstraktem z grejpfruta, ładnie pachnie, włosy są lekkie, ale nie sianowate. Z odżywką.

51 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-07-20 18:45:30)

Mam suchy szampon syoss, dostałam raz, na Wigilię i niestety mimo że firma niby dobra to szampon ten nie spełnia moich oczekiwań. Opinie też ma kiepskie, więc widać, jedyna nie jestem. Zostawia biały nalot, niezbyt odświeża, nadal są w sumie przetłuszczone, nie daje żadnych efektów. A to jest dokładnie wersja Syoss Anti-Grease, czyli dla włosów szybko przetłuszczających się. Szkoda, że tak słabo działa i włosy nadal są po nim przyklapnięte i niezbyt świeże. Lepiej kupić inny na pewno wink

52

To spróbuj sobie któryś z tych nowych szamponów timotei z róąą z jerycha, jest taki do włosów przetłuszczających się.

53

W tej nowej serii jest kilka rodzajów, do różnych włosów. Na pewno coś znajdziesz.

54

Raz użyłam suchego szamponu- syossa- bardziej z ciekawości, czy zadziała, niż konieczności.
Włosy po użyciu faktycznie z wyglądu lepsze, mniej tłuste- jednak nie tak, jak po umyciu normalnym szamponem. Świadomość, że nie umyłam włosów a jedynie je przypudrowałam nie była zbyt komfortowa.
Koniec końców umyłam włosy w tradycyjny sposób wink Z suchym szamponem więcej nie eksperymentowałam.

55

Podobno świetny jest suchy szampon Radical, ja używam szampon z tej serii i jestem zadowolona. Cena tego suchego szamponu to jakoś 10 zł, chyba kupię smile

56

Spróbujcie DOMOWEGO SUCHEGO SZAMPONU.
Skład:
- trochę mąki ziemniaczanej
- trochę kakao (ale to już według własnej chęci do przyciemnienia).

Możecie dać to pojemniczka, albo opakowaniu po talku i trochę nasypać na tłuste włosy. Mąka ziemniaczana wchłania tłuszcz. Tanie, bez dodatkowych składników zawartych w drogeryjnych suchych szamponach.
POLECAM! smile

57

Ja lubię szampony firmy Batiste i zamawiam je na allegro, kupuję, gdy wpadam do Niemiec lub UK. Przedtem używałam sprayów innych marek, ale najlepiej sprawdza się Batiste właśnie smile

58

Ja spokojnie znajduję coś w naszych sklepach, mamy duży wybór, nie muszę szukać na rynku zagranicznym.

59

teLimena29 napisał/a:

Ja spokojnie znajduję coś w naszych sklepach, mamy duży wybór, nie muszę szukać na rynku zagranicznym.

Powiedziałabym, że jest wręcz za dużo :-)
Teraz jest trochę nowości na półkach z różnymi ekstraktami z owoców i ziół. Można coś dobrać na swoje włosy.

60

A mogłaby ktoras z was sklad z opakowania podrzucic bo ciekawi mnie co to ma w sobie

61

Mam ale uzylam raz. Tak na wszelki wypadek posiadam. Efekt slaby, wlosy matowe ale jak nie ma jak umyc glowy a trzeba wyjsc to dobry pomysl.

62

Teraz jak rano jest mgła, to moje włosy wyglądają fatalnie. Zanim dojdę do pracy część się skręca i puszy od wilgoci. Fajnie działa ta odżywka z awokado od timotei, włosy są gładsze.

Posty [ 63 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Suche szampony do włosów, czyli "świeżość" w puszce.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024