Szampony do włosów farbowanych. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Szampony do włosów farbowanych.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Szampony do włosów farbowanych.

W pażdzierniku pofarbowałam sobie włosy na ciemny zimny brąz, mój naturalny kolor jest o dwa tony jaśniejszy, przez dwa miesiące myłam włosy szamponem do włosów farbowanych, jednak włosy po nim były takie jakby lekko lepiące sie, choć dobrze szampon spłukiwałam, na dodatek robił mi sie przychlast na głowie i nabawiłam sie lekkiego łupieżu., po dwóch miesiącach, zaczęłam stosować innej firmy też do włosów farbowanych, jednak tutaj efekty może troche lepsze ale też włosy były oklapnięte szampon sie wogle nie pienił, w końcu zrezygnowana od niedawna farbuje sobie normalnym szamponem do włosów przetłuszczających sie, włosy znów miałam ładnie podniesione, jednak zauważyłam wtedy że kolor jakby wyblakł i stracił na intensywności, choć większość osób nie zauważyło różnicy, a jest to farba trwała. Czy ktoś może zna jakiś dobry szampon przedłużający kolor włosów, bez efektu przychlastu na głowie? kolor chce sobie odświeżyć na wiosnę. Zależy mi na jak najdłuższej intensywności koloru jednak bez tego oklapnięcia, po normalnych szamponach zawsze miałam ładnie podniesione i puszyste włosy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szampony do włosów farbowanych.

Ja używam szamponu do włosów farbowanych firmy Syoss. Lubię też firmę naturalną z rossmanna - alterra smile

3

Jak dla mnie to wszystkie szampony są takie same...

4

Lara200 napisał/a:

W pażdzierniku pofarbowałam sobie włosy na ciemny zimny brąz, mój naturalny kolor jest o dwa tony jaśniejszy, przez dwa miesiące myłam włosy szamponem do włosów farbowanych, jednak włosy po nim były takie jakby lekko lepiące sie, choć dobrze szampon spłukiwałam, na dodatek robił mi sie przychlast na głowie i nabawiłam sie lekkiego łupieżu., po dwóch miesiącach, zaczęłam stosować innej firmy też do włosów farbowanych, jednak tutaj efekty może troche lepsze ale też włosy były oklapnięte szampon sie wogle nie pienił, w końcu zrezygnowana od niedawna farbuje sobie normalnym szamponem do włosów przetłuszczających sie, włosy znów miałam ładnie podniesione, jednak zauważyłam wtedy że kolor jakby wyblakł i stracił na intensywności, choć większość osób nie zauważyło różnicy, a jest to farba trwała. Czy ktoś może zna jakiś dobry szampon przedłużający kolor włosów, bez efektu przychlastu na głowie? kolor chce sobie odświeżyć na wiosnę. Zależy mi na jak najdłuższej intensywności koloru jednak bez tego oklapnięcia, po normalnych szamponach zawsze miałam ładnie podniesione i puszyste włosy.

Sprobuj wrocic do szamponu, ktory dobrze chronil kolor, ale na koniec splucz wlosy octem (1/4 szkl octu winnego, dopelnij ciepłą woda, polej wlosy, delikatnierozmasuj, zeby pokrył cale wlosy, poczekaj minutę i ponownie splucz (krotko) wlosy wodą.  Jezeli masz dlugie wlosy koncowki wlosow splucz zimna woda.

Druga opcja - uzyj normalnego szamponu, tego co ci odpowiada, ale PRZED myciem najpierw na mokre wlosy naloz odzywke do wlosow farbowanych, poczekaj kilka minut, splucz i dalej umyj wlosy tradycyjnie.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Szampony do włosów farbowanych.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024