Coś na suche , zniszczone, łamliwe włosy... Pomocy! !!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Coś na suche , zniszczone, łamliwe włosy... Pomocy! !!!!

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 99 ]

Temat: Coś na suche , zniszczone, łamliwe włosy... Pomocy! !!!!

Cześć  dziewczyny wink . Chodzi o to ze kiedyś bardzo rozjasnialam  włosy. Tyle ile mogłam to oczywiście obcielam; ) a teraz pytanie do was znacie  jakieś dobry preparat lub sposoby domowe, naturalne . Lub cokolwiek innego żeby włosy nie były suche zniszczone łamliwe i żeby nie wypadały? smile  i oczywiscie nie drogie!:) czyli chodzi o preparaty full wypas  na wszystko jednym słowem smile) pomóżcie bo już nie wytrzymuje !!!:)

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Werapoznan (2015-04-28 15:34:17)

Odp: Coś na suche , zniszczone, łamliwe włosy... Pomocy! !!!!

Tez kiedyś zniszczyłam włosy blondem i pomogły mi ampułki loreal pro keratin  z tej samej serii szampon ok 65 zł za 1,5 l ale starcza na bardzo długo i cement termiczny z kerastase który może nie jest tani ale wystarcza na jakieś pół roku.:-)

3

Mi najbardziej pomogło odżywienie od wewnątrz, czyli suplementacja. Oczywiście też musiałam sporo podciąć włosy po takim rozjaśnianiu, ale to co zostało udało mi się uratować z pomocą Bio silici max. To takie tabletki z dużą dawką skrzypu, wystarczy brać raz dziennie i w miesiąc powinny widocznie poprawić kondycję Twoich włosów. Przynajmniej u mnie tak było tongue A z takich zewnętrznych preparatów, to maski z olejka kokosowego.

4

Ja polecam maseczkę domową robiona z żółtek jajka, olejku rycynowego i nafty kosmetycznej - jak dla mnie działa cuda smile maska przede wszystkim wzmacnia cebulki włosów, dzięki czemu włosy stają gęstsze i rosną szybciej. No ale i wyglądają lepiej - mają piękny połysk, nie rozdwajają się, wyglądają naprawdę zdrowo smile Jedynie zapach maski trochę nieprzyjemny tongue Trzeba umyć włosy co najmniej 2 razy żeby się go pozbyć. Mimo to polecam smile

Zawiedziona a w jakiej proporcje dajesz ? I co jaki czas robisz ta maseczkę i ile trzymasz na włosach? smile bo dzisiaj mam zamiar sobie ta maseczkę zrobić. . ;d

6 Ostatnio edytowany przez życiejestkrotkie (2015-05-02 14:31:07)

Zrobiłam tak ta maskę  bo tydzień nie mylam  włosów bo nigdzie nie wychodziłam  i nie potrzebowałam myć wiec przed tą maska umylam  raz włosy dałam maskę na wilgotne  włosy z jednego żółtka 2 łyżeczki nafty  i półtorej łyżeczki oleju rycynowego i trzymałam półtorej godziny potem  spłukalam maskę  głowy dałam szampon umylam  i dałam odżywkę  i o dziwo  dość dużo  włosów  mi wypadło.. może być to spowodowane tym ze tak długo włosów nie mylam  i tylko raz rozczesalam  w ciągu tego tygodnia..czy dlatego  ze masakra mi nie spsowala.  ? Mogę olejek  rycynowy dać  na końce  włosów bez spłukiwania  czy nie bardzo ?

7

Najlepiej kup odżywki z kreatyną. Bardzo dobre dla włosów zniszczonych jest również szampon oraz maska z Gliss Kur - czarna.

8

myślę, że można kupić sobie dobrą maseczkę, ale warto też pobawić się w naturalne papki na włosy, np. z mlekiem, miodem i jogurtem. jeśli masz problemy hormonalne np. związane z tarczycą to takie maski za wiele się nie przydadzą. polecam też suplementację np oeparolem femina. wzmacnia włosy i paznokcie

9

Jeśli chcesz wzmocnić trochę włosy,to spróbuj odżywki "Jantar". To wcierka do włosów,którą można kupić w zielarskich sklepach lub aptekach. Nie jest droga,bo kosztuje ok. 10 zł. Nie zaszkodzi,a może pomóc. smile

10

o wlosy najlepiej dbac od wewnatrz i zewnatrz, bardzo fajne sa tabletki biotebal, mozna je kupic w aptece (choc kazdy organizm jest inny i jednym moga te tabletki pomoc a innym np. bellissa) warto jest raz na jakis czas zrobic saune na wlosy (mozna taki zabieg wykonac w dobrych salonach fryzjerskich) i wazna jest dobra maseczka na wlosy, ja lubie z mleka kokosowego al latte firmy serical mozna ja kupic w hurtowni fryzjerskiej i np. sklepie kosmetycznym hebe za ok 10 zl. za litrowa maske. po umyciu wlosow naloz maske na wlosy (mozesz nawet na pol godz) i splucz lub ja czasami wieczorem (bez mycia wlosow) nakladam ja na wlosy od polowy az po konce i dopiero na drugi dzien rano ja zmywam z wlosow ale wtedy juz normalnie myje wlosy szamponem

11

Cześć smile Miałam podobne problemy z moimi włoskami. Mogę ci polecić najzdrowsze rozwiązanie wg mnie smile. Dieta, ćwiczenia(aktywność fizyczna) wink do tego bardzo dobry suplement oparty na skrzypie polnym i pokrzywie. Dobra jest np bio silica max, ma bardzo dużo skrzypu i witami, dobrze i szybko działa.. Po takim zestawie możesz być pewna że twoje włosy odzyskają dawną formę. smile

12

Jeżeli chodzi o domowe sposoby to zalecam stosowanie olejku arganowego oraz oliwy z oliwek, dobrze jest również od czasu do czasu zastosować maseczkę na bazie miodu i żółtka.

13

Ja też takie mam. Niby mówi sie aby stosować olejek arganowy na włosy ale w swojej naturalnej postaci średnio mi podpasował. Jest dla mnie zbyt ciężki i jednak je obciążał. Za to lubię kosmetyki z jego zawartością w składzie. Bardzo fajna jest seria cece z olejkiem argnowym. Jakieś dwa tygodnie temu skusiłam się na szampon oraz odżywke z ich nowej serii Cece Experto Professional. I chyba się polubimy. Włosy są mocniejsze, bardziej wygładzone. Ostatecznie napiszę jak działa po jakimś czasie ale jestem na tak.

14

Lesandra napisał/a:

Ja też takie mam. Niby mówi sie aby stosować olejek arganowy na włosy ale w swojej naturalnej postaci średnio mi podpasował. Jest dla mnie zbyt ciężki i jednak je obciążał. Za to lubię kosmetyki z jego zawartością w składzie. Bardzo fajna jest seria cece z olejkiem argnowym. Jakieś dwa tygodnie temu skusiłam się na szampon oraz odżywke z ich nowej serii Cece Experto Professional. I chyba się polubimy. Włosy są mocniejsze, bardziej wygładzone. Ostatecznie napiszę jak działa po jakimś czasie ale jestem na tak.

No tak, czasem pewnie coś dane same jest za ciężkie i czasem potrzebuje dodatków. Dlatego takie serie no jasne tez są dobre, a można tez i raczej samemu np olejek arganowy mieszać z czymś smile Wtedy też będzie może nieco lżejszy, zależnie od tego co dodamy.

15

Kochana , mam to samo. Moja fryzjerka zamówiła mi ostatnio tą maskę http://i-styl.pl/maski-do-wlosow/1773-l-oreal-absolut-repair-lipidium-maska-200-ml-expert-3474630640702.html , zamawia to waśnie z tego sklepu jako fryzjerka, ale z tego co się orientuję można chyba też zamawiać pojedyńcze sztuki. Co do maski jest naprawdę rewelacyjna. Po kilku razach naprawdę widać różnicę. Ja zawsze nakładam ją na włosy i trzymam minimum 40- 50 minut zanim ją spłuczę. Możesz też nałożyć tą maskę i robić sobie sama tzw; parówki czyli zakładasz na głowę foliowa reklamówę i na to ręcznik po czym pod ręcznik wkładasz suszarkę i włączasz na najmnijszy nawiew.

16

Serum Goodbye Damage na zniszczone włosy.

17

Fajne są produkty firmy FAROUK i pomagają . Polecam serdecznie

18

najważniejsze to podciąć włosy - przynajmniej końcówki. a potem olejowanie, używanie masek z kallosa, odżywek garnier goodbye damage/nivea long repair, zabezpieczanie specjalnym serum końcówek i zrezygnowanie ze wszystkich gumek z metalowymi elementami

Świetne odżywki do włosów znalazłam na Feegle.pl - wyszukiwarce zakupów, zwłaszcza polecam Essence Ultimate

20

Moim zdaniem niezastąpiona jest maska Biovax do włosów suchych i zniszczonych, a na końce włosów serum A+E. Jak jeszcze dodasz do tego olejowanie, to gwarantuję, że zobaczysz poprawę włosów. Musisz być tylko cierpliwa i regularna w pielęgnacji.

21

W moim przypadku olejek arganowy poprawia wygląd włosów. Ale nie mam więcej sprawdzonych specyfików... moje włosy odkąd pamiętam są cienkie, a jakby tego było mało zniszczone i suche (nie wiem od czego, nigdy nie farbowałam włosów, nie katuję ich prostownicą, kiedyś długo używałam suszarki ale włosy podczas używania suszarki były ładniejsze niż podczas rocznego odwyku od suszenia). hmm

22

A czy takie zabiegi kreatynowe u fryzjera sprawdzają się w przypadku suchych i zniszczonych włosów po farbowaniu i prostowaniu?

23

Mi pomaga odzywka z olejkiem arganowym z serii argan Professional, kupuje ją w Biedronce, ale nie jest ona cały czas tam w sprzedaży.
Niedawno pojawiła się znowu i zrobiłam sobie mały zapas, odzywka jest tania i starcz na długo. no i przede wszystkim jest skuteczna.

24

Na suche włosy najlepszy jest olej arganowy smile stosuję od lat.

A może Wax? smile

jest taka naturalna metoda na odżywienie skóry głowy.Czarna rzodkiew,o tej porze roku można dostać w każdym warzywniaku.Zetrzeć na tarce,wycisnąć sok i wetrzeć go w skórę głowy.

27

Proponuję zakupić maskę regenerującą. Ważne jest słowo "regenerująca" ponieważ większość  odżywek dostępnych w drogeriach  jest kondycjonująca co oznacza że poprawiają zewnętrzną kondycję włosa (miękkość, blask) tylko do następnego mycia i nie wnikają wewnątrz włosa. Natomiast maski regenerujące wnikają w głąb łodygi włosa i ją odżywiają. Proponuję maski do włosów WAX.  Jest duży wybór do każdego rodzaju włosów a koszt to 10 - 35zł. Stosuje się je raz na tydzień. Fryzjerzy wykonują takie zabiegi przy pomocy urządzenia zwanego sauną, ale śmiało można sobie poradzić w domu a efekt będzie taki sam. Trzeba umyć głowę wodą cieplejszą niż zwykle po to żeby łuski włosowe się rozchyliły, osuszamy lekko ręcznikiem i aplikujemy maskę. Na głowę nakładamy foliowy czepek i podgrzewamy suszarką (uzyskamy efekt sauny) wystarczy 5 -10 minut. Na koniec płuczemy głowę chłodniejszą wodą co spowoduje ponowne zamknięcie łusek włosowych.

28

przede wszystkim nawilżanie, olejowanie.. Ale i od środka dbam o odżywianie skóry włosów i paznokci, kuracja z Royal Collagen - naturalne tabletki, które biorę dwa razy dziennie zaczęły działać.. zauważyłam, że moje paznokcie są mocniejsze, a skóra odżywiona.

29

Nakładaj conajmniej dwa razy w tygodniu maskę na włosy, na to czepek, ręcznik i ogrzewaj suszarką. Otworzą Ci się pory na głowie i wszystko lepiej wniknie nie tylko we włosy ale również w skórę głowy smile

30

gabrysiaKA napisał/a:

Nakładaj conajmniej dwa razy w tygodniu maskę na włosy, na to czepek, ręcznik i ogrzewaj suszarką. Otworzą Ci się pory na głowie i wszystko lepiej wniknie nie tylko we włosy ale również w skórę głowy smile

A jaką maskę polecasz? masz coś sprawdzonego? ja się wybierałam na jakiś zabieg odbudowujący do mojej fryzjerki, ale nie wiem czy w tym roku mi się uda...

31

Masek jest sporo dostępnych w sklepach, moim zdaniem to trzeba próbować i sprawdzać jak włosy zareagują, bo reguły nie ma...ja tam mam takie serum na końcówki włosów venita salon się nazywa, kupiłam w auchan jest z olejkiem arganowym i buriti (?;))  Zawiera naturalne olejki: jojoba i macadamia, bogate w witaminy B, F, E, skwalen, kwas tłuszczowy omega-7 oraz składniki mineralne (Mg, Ca, P, Se), niacynę i kwas foliowy, dzięki temu dobrze mi nawilża i odżywia włosy

32

Ogólnie bardzo dobrze działają naturalne oleje. Jeżeli nie chcesz kupować wielkiego słoja olejku kokosowego, możesz też zdecydować się na maskę lub odżywkę z całym zestawem naturalnych olejków. Ale ogólnie polecam olej kokosowy - jest świetny i do pielęgnacji włosów i do celów kulinarnych. smile No i ten zapach....

33

jantar jest dobry, ale to raczej na porost wlosow. a na zniszczone wlosy nie pomoze hmm w takich przypadkach uzywam odzywki Help z Inoaru smile i bardzo szybko naprawia moje wlosy wink sprawdz na ich stronie, wiem ze maja tez sporo innych odżywek, wiec moze cos ci wpadnie w oko wink

34

ja używam odżywek z keratyną, do spłukiwania i w sprayu. Biorę biotynę, i krzem. nie prostuję włosów, uzywam specjalnego serum do ochrony przed wysoka temperatura podczas suszenia, ostanio byłam u fryzjera i obciął mi końcówki

35

Polecam odżywkę Jantar. Można ją kupić w aptece.

36

Hej!:) ja też rozjaśniałam włosy i mam blond od ładnych paru lat. Polecam Ci używać maskę po kazdym myciu włosów, zostawić na 10 min i spłukać. Ja uzywam maske Loreal z keratyną i bardzo mi służy!:)

37

Zetnij włosy i już nie rozjaśniaj więcej.

38

A może olejowanie pomoże? Najlepiej kupić sobie olejek arganowy, albo macadamia i wcierać go we włosy. efekty będą szybko.

39

Polecam maseczke z keratyną Biovax, niewiele kosztuje, ale daje super efekty. Na początku stosowałam ją po każdym myciu, a teraz raz na tydzień. kupują maseczkę w saszetkach, i wystarcza mi teraz na 2-3 użycia. I po każdym umyciu także stosuje Sayoss Anti Frizz, bo mam długie włosy, więc musze suszyć włosy suszarką, więc otrzymują dodatkową ochronę przed gorącym powietrzem z suszarki.

40

Również polecam Biovax, a do tego ostatnio świetnie sprawdza się u mnie maska Loreal Elseve Total Repair

41

zgadzam się biovax jest super, chociaż ostatnio staram się przerzucić na bardziej naturalne kosmetyki. Próbuje właśnie maskę z Babci Agafii i póki co jest ok.

42

Możecie się udać do fryzjera na saunę na włosy, polecam

43

Jest taka maska do kupienia w aptece, Herb coś tam białe pudełko z brązowym napisem, jest dobra, ale trzeba regularnie stosować

44

Sauna jest dobra, ale pod warunkiem, że podczas tego zabiegi używane są kosmetyki dobrej jakości.

45

Według mnie warto zainwestować w witaminy, suplementy. Mi np. pomógł cynk i unika tanie suszenia.

46

PRzy suchych i zniszczonych wlosach moge Ci polecic olejowanie wlosow, ale musisz sobie dokladnie poczytac ktory z olejow bedzie dla Ciebie najlepszy

47

Ehh nie potrzebne tam jakies nie wiadomo jakie drogie kosmetyki. Jesli cie interesuje to przeczytaj to : Jestem po trzech rozjaśnianiach włosów ( ombre ) , wkurzyłam sie troszkę bo niszczylo mi to włosy i zafarbowalam sie na jednolity kolor z firmy Joanna zimny brąz. Miałam strasznie suche włosy.moj partner z nie chęcią mnie pzytulal ponieważ kuły go moje włosy ;/ kup sobie najlepiej szampon z firmy pantene pro v ( wpisz w Google i zobaczysz ) a awet możesz wybrać najtańszy . Myj tylko przy skórze glowy, nie na końcach włosów bo to zle. Odzywki sa na końce. Z odzywek polecam ci tylko jedna ktora tak mi pięknie pomogla ! Naprawde tak jak pisali na opakowaniu produktu . Włosy po pierwszy razie jak z salonu! Myje qlosy co 4 - 5 dni i powiem ci efekt delikatnosci jest do 3 dni . Każdy ma inne włosy ale polecilam kolezanka i sa zadowolone. Jesli chcesz maseczkę to spoko to juz twoj wybór . Jak masz naprawde zniszczone to weź keratyna . Maski sa większości drogie i ja nie kupuje bo po co nakladac tyle chemii. Kup sobie jednorazowa maseczkę-odżywkę w np. Astoze . Kosztuje 6 zl . Kiedy bedziesz miała leniwa sobotę gdzie nie bedziesz nigdzie wychodzić : Nałóż ta saszetkę z odzywka na włosy i nos przez caly dzień. Efekt znakomity! Niestety nie pamiętam firmy ale w astorze panie ci tam pokażą. Jesli chodzi o dbanie : Jesli chcesz robic loki czy prostowanie to używaj kosmetyków termoochrona wink a tu ci pisze odzywka jak sie nazywa : Naprawde pomaga i możesz ja znalezc w biedronce : Firma eveline - arganowa odzywka 8 w 1 , kompleksowa odbudowa + ochrona koloru , do włosów farbowanych. Rozjasnianych i ZNISZCZONYCH . Duza czarna tubka ze złotym przodem

48

Ja polecam maskę z oleju kokosowego. Nakładam na wilgotne włosy, trzymam pod czepkiem i ręcznikiem przez 30min i później 2 razy zmywam szamponem dla dzieci z rossmanna (babydream)- włosy są nawilżone, ładnie się układają i nie puszą się smile Tylko trzeba na parwdę dobrze zmyć, żeby nie były tłuste....:)

49

A co uważacie o olejku rycynowym? Ktos stosował?

50

Olejki, olejki i jeszcze raz olejki, wg mnie najlepiej się sprawdza olejowanie włosów wink
Ale nie tylko same włosy ale i skóra głowy. Najlepiej na noc zostawić i rano umyć włosy i dobre maski, mocno nawilżające włosy...

51 Ostatnio edytowany przez Husky (2016-12-17 22:45:15)

Dziewczyny dobrze prawią - olejowanie czyni cuda;)
tylko nie każdemu podpasuje akurat dany olej i ciężko ocenić jaki będzie dobry akurat dla Ciebie. Musisz trochę poeksperymentować, ale nie zrażaj się, jeśli po pierwszej próbie będziesz miała najgorszy bad hair day swojego życia - może następna próba będzie lepsza.
Osobiście bardzo lubię arganowy.

52

Wybór najlepszego olejku do pielęgnacji włosów nie jest trudny, ale wymaga sprawdzenia stopnia porowatości naszych włosów. Na stronie olejowaniewlosow.org oprócz informacji w jaki sposób możemy to sprawdzić, znajdziemy również szereg wskazówek dotyczących przeprowadzenia zabiegu olejowania włosów, jak również rekomendacje dostępnych na rynku olejków. Włączenie ich do codziennej pielęgnacji włosów sprawi, iż nasze włosy odzyskają blask.

53

Schodziłam z czarnego do blondu. To co mi zrobiła fryzjerka na głowie to ciezko nazwac nawet sieczką ;/
oczywiście pomogło ściecie. Reanimowałam wcierkami, maskami, maseczkami domowej roboty, szamponami ziołowymi (polecam radical).
Było lepiej. Potem zaszłam w ciążę i znowu masakra ;/ dodatkowo po ciaży leciały jak szalone. Więc wszystko od nowa.
Teraz na święta dostałam kosmetyki na bazie komórek macierzystych. Stosuję krótko, ale co mi się rzuciło w oczy - nie obciążają mi włosów. Niby suche i zniszczone, ale jak nałożyłam np maseczkę z jajka to potem masakra. Dam znać jak efekty wink

54

U mnie dobrze sprawdza się zwykły olejek arganowy, albo odzywka i maska do włosów Biovax, z naturalnymi olejami... Dobrze nawilżaja i wzmacniają włosy, są potem bardziej odżywione

55

Sama odżywka nie pomoże,  zniszczone włosy dobrze regeneruje olej z wiesiołka, najlepiej taki gotowy specjalnie przeznaczony do włosów oeparol kupić.  Piękna skóra, włosy i paznokcie się nazywa, jest super na te sprawy. Przy okazji zadbamy o skórę i paznokcie, dla mnie rewelacja.

56

Mogę se już wypowiedzieć bo kończę kurację i zamawiam nastęną. Polecam Revitacel plus do codziennej pielęgnacji Radical. No mega efekty.

57

Spróbujcie jeszcze nafty kosmetycznej, cuda robi z wlosami suchymi i zniszczonymi. Stary sprawdzony sposób naszych babć.  Ja wprawdzie nie mam czasu na stosowanie jej domowymi sposobami ale szukałam i znalazlam kosmetyki z naftą w składzie - szampon, balsam i lotion Seboradin z Naftą kosmetyczną , cena nieduża ok 12 zł za szampon czy balsam a szybkie zauwazalne efekty

58

Zdecydowanie preparaty na zagęszczenie włosów pomogą. Przyczyn słabych włosów jest sporo i czasem ciężko je zlokalizować ale na pewno warto używać preparatów na ich wzmocnienie. Pozdrawiam!

59

Zwróć też uwagę na swoją suszarkę, lokówkę i prostownicę – zależy czego tam używasz. W każdym razie, teraz możesz kupić sprzęty do dbania o włosy z czujnikiem temperatury, więc nie będziesz sobie ich przegrzewać, co też ma olbrzymie znaczenie przy wypadaniu.

60

Mi osobiście pomagają dobre odżywki i maski. Z odżywek u mnei super się sprawdziły z avokado z garniera i z granatem z alterry.
Do tego olejki, czy to na całą noc i rano umyć włosę, czy też kilka kropel wtartych w umyte włosy..
No i staram się pić dużo wody

61 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-06 22:15:10)

Najlepiej stosować naturalne olejki. Fakt faktem, że nie jest to szybkie ani czyste, ale olejki poprawiają kondycję włosa najlepiej. Ja kiedyś spaliłam sobie włosy zbyt częstym prostowaniem i miałam siano na głowie i to dosłownie. Zaczęłam wtedy stosować olejki między innymi kokosowy i z wiesiołka i w ciągu roku włosy mi tak odbiły, że to aż nieprawdopodobne. Tylko zwróć uwagę na skład takiego olejku. Im czystszy, im więcej oleju w olejku tym lepiej. A w ogóle to najlepiej kupować czyste świeżotłoczone olejki, ja swoje zamawiam z spamowanie i umieszczanie reklam na forum jest niezgodne z regulaminem ale stacjonarnie też pewnie dostaniesz gdzieś.

62 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-25 22:21:41)

Tu jest baaaardzo dużo przepisów na naturalne maseczki, które możesz zrobić sobie w domu smile umieszczanie linków na forum jest niezgodne z regulaminem A pomijając już konkretne firmy, to moja przedmówczyni ma rację, naturalne olejki sa super, zwłaszcza do włosów które się puszą i są zniszczone - zdrowe, ciężkie włosy mogą być trochę obciążone i oklapnięte po olejowaniu, ale dla Ciebie powinno to być super sprawa big_smile

63 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-25 22:22:23)

Moje włosy zniszczyłam farbowaniem na różne strony - wiele lat rozjaśniałam, potem ściągnęłam kolor ciemny i znowu rozjaśniałam i tak w kółko, a do tego prostownica na stałe gościła w mojej łazience. Tak zniszczyłam włosy, że przestały być ozdobą, a ponieważ nie chciałam całkiem obcinać na krótko, bo nie czuję się w takich włosach komfortowo, to ostatnią deską ratunku okazało się olejowanie naturalnymi olejkami, czy nawet zwykłą oliwą i olejem, gdy niczego innego nie było pod ręką. Warto spróbować, a instrukcję jak olejować włosy można znaleźć np. tutaj: umieszczanie linków na forum jest niezgodne z regulaminem

64

Płukanka z miodu. W szoku byłam jakie daje dobre efekty. Na litr ciepłej wody rozpuszcza się łyżkę miodu. Nieziemski efekt...
A nie sa włosy po nim klejące czy coś smile

65 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-04-06 13:38:22)

Troszkę wybijam się z tematu, ale jeśli chodzi o mnie to przez dłuższy czas miałam problem z suchą skóry ogólnie - cera, nogi, ręce i włosy też miałam suche. Może to jest ze sobą ściśle połączone, nie wiem... Ale pamiętam, że pomogła mi spam -suplementy diety. Mnie na przykład w ogóle nie pomagały maści, kremy itd. Dopiero kuracja od środka zadziałała.

Posty [ 1 do 65 z 99 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Coś na suche , zniszczone, łamliwe włosy... Pomocy! !!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024