2 kreski na tescie i brak miesiaczki teraz skonczyły sie limity przyjec u lekarza ginekologa do jakiego lekarza mam isc? jakie badania zrobic? skad mam wiedziec ktory to tydzień? mam okropne i bolesne skurcze na dole brzucha nie wiem czy tak ma byc.... czy cos jest nie tak... co mi wolno a czego nie? w ogole byłam u ginekologa 5 dni przed zrobieniem testu(3 dni przed okresem) i dala mi globulki dopochwowe na zakazenie grzybiczne badała mnie usg dopochwowym -to mozliwe ze nie zauwazyla ze jestem w ciazy?
dziwne, ze nie zauważyła. No to idź do jakiegos innego ginekologa...
mysle ze im szybciej tym lepiej -dzidzius jest spelnieniem moich marzen ,chlopak ktory tak sie opierał tez sie cieszy wiec oby tylko urodzil sie zdrowy .Nie wiem do jakiego mam isc do tej lekarki chodze od16 r zycia... (bo jest kobieta i nie ma innej lekarki tylko sami faceci...) tez ie dziwe ze nie zauwazyła ale bole mam juz ze 3 tygodnie mdlosci itd nie mam wrecz przeciwnie ogromny apetyt... wziazku z bolami brzucha moglam z jakiejs przyczyny nie dostac okresu i jecze to zakazenie tylko skad te 2 kreski?....
Gdy płud ma tydzień lub dwa to może byc nie wykryty na usg, ale lepiej wybrac się czym prędzej do lekarza. Ja na początku miałam bóle krzyrza i tak trwało to miesiąc więc nie zawsze ból znaczy że coś jest nie tak choc lepiej dmuchac na zimne. Co do lekarza to z doświadczenia wiem że facet jest leprzy i ma większe wyczucie. Jeśli pujdziesz do lekarza to powiedz o teście i bólach no i o zapaleniu może poleci ci zrobic test z krwi.
jesli mi sie nie uda szybko dostac do ginekologa to sie chociaz z ogolnym porozmawiam moze ta niechec do faceta ginekologa spowodowana jest tym ze jestem mloda i sie wstydze ale przeciez chodzi o moje malemstwo
lady.sweet radzę iść do lekarza.Wiem , że jesteś młoda , ale powiem Ci z własnego doświadczenia , że chodzę tylko do ginekologa - faceta.Do ginekolożki już bym nie poszła.Nie mam z żadna dobrych doświadczeń.Skoro nie możesz się dostać do swojej lekarki , idz do innego lekarza.Nie ma na co czekać.A nuż okaże się , że jest lepszy od tej lekarki , której się tak kurczowo trzymasz ? Rozumiem, że idziesz do przychodni , a nie prywatnie , więc nic nie tracisz.
Owszem, może się zdarzyć , że na USG lekarz nie zauważy 2 - tyg płodu.( mam na myśli wiek płodu m, a nie ciąży).Musisz koniecznie pójść do lekarza , który Cię zbada.My tutaj możemy sobie tylko gdybać ,co może Ci być, w Twoim przypadku do niczego dobrego to nie doprowadzi.
Czekamy na wieści
Tak samo jak Jeanne chodzę tylko do PANA ginekologa. pierwszy raz kiedy do niego poszłam miałam 12 lat. nie wstydziłam się chociaż wszystkie moje koleżanki miały taką wizytę jeszcze długo przed sobą a niektóre nawet do tej pory tam nie poszły. nie wstydziłam się bo to jest po prostu lekarz. takie są jego obowiązki. tak jak dentysta zagląda w zęby tak ginekolog...wiadomo gdzie. powiem także, że kilka moich koleżanek które bały iść się do faceta a raczej wstydziły chodziły do pań i niestety każda z nich narzekała. jeśli chodzi o lekarzy to chyba nie ma podziału na płeć. lekarz to lekarz. idź, nie masz się czego wstydzić. jesteś w ciąży a dzidzi trzeba doglądać
hmm wiecie co...ja wiedziałam ze jestem w ciąży nawet orientacyjnie mogłam policzyć który to tydzień, jednak kiedy zadzwoniłam do lekarza to Pani zapytała który to Tydzień ja mówię że ok 5 aa Ona mi na to to jest za wcześnie na wizytę bo na USG i tak nic nie zobaczymy, dała mi jedynie wskazówki żebym brała witaminki (Prenatal i kwas foliowy) i tyle wizytę miałam po 3 tyg od tel jak przyszłam do lekarza to mój maluch miał już 12 tygodni heheh ii już wyraźnie mogłam pooglądać go z każdej strony heheh
Wydaje mi się że jeśli to rzeczywiście początki ciąży to lekarka miała prawo nie zauważyć...jednak ten odległy termin hmmm to trochę dziwne bo u Mnie jest tak ze z reguły Panie które są w ciąży maja dużo dużo przyspieszone wizyty...dlatego ja na Twoim miejscu spróbowała bym chociaż pogadać w przychodni...i zapytać o to wszystko co Cię nurtuje i o czym piszesz na forum...
z tego co wiem to ciaze widac juz po ok. 2 tyg.
z tego co wiem to ciaze widac juz po ok. 2 tyg.
tak masz racje, ale tu chodziło bardziej juz o jakies dokładniejsze sprawdzenie czy wszystko jest w porzadku...aa przyznasz chyba ze 2 tygodniowa ciąża to chyba trochę za wcześnie;/
w sumie racja. no ale nie zmienia to faktu, że autorka powinna iść do lekarza. karta ciąży i te sprawy...
hmm no tak...to nie podlega dyskusji:)
wiecie co?ja nawet nie zdawałam sobie sprawy że te karty ciąży wykorzystają jako podstawę do wypłaty becikowego.Nie wiem jak u was ale u mnie urzędniczka sprawdza czy chodziło sie regularnie do lekarza itd.Jeżeli masz ominięte dwa miesiące to mają podstawę do tego aby wstrzymać wypłatę becikowego aż do wyjaśnienia.Paranoja co?nie dość że to becikowe to jałmużna to jeszcze łaskę robią żeby ją wypłacić.
beznadzieja;/ Szczerze mówiąc pierwszy raz się z tym spotykam heheh no ale drogie Panie to tylko Polska aa tu wszystko jest możliwe:)
ide do lekarza w srode boje sie zeby nie była poza maciczna bo bardzo chce tego dziecka
Bylam u lekarza to juz 6tydzien hurra! widzialam ta malutka kropeczke piekny chwytajacy za serce widok nie zalecila mi jeszcze zadnych badan a nastepna wizyta w polowie grudnia tak sie ciesze
no widzisz więcej nerwów niż reszty
To musi być niesamowite uczucie ...? Zobaczyć swoje dzieciątko w sobie ....
2 kreski na tescie i brak miesiaczki teraz skonczyły sie limity przyjec u lekarza ginekologa do jakiego lekarza mam isc? jakie badania zrobic? skad mam wiedziec ktory to tydzień?
masz te same pytania co ja, niedawno zrobilam test i wyszly 2 kreski
w srode wizyta u gina... na moje wyliczenia to 5 tydz