Witam.
Mam prośbe do Was kobietki, chciałabym sobie kupic ponczo w kolorze ciemnym szarym tylko nie za bardzo wiem co mogłabym do niego założyć. Chodzi mi o to co tak najbardziej bedzie do niego pasowało.
Bardzo prosze o rady na pewno je wykorzystam.
Pozdrawiam..
OoonaaA, to co mogłabym Ci zaproponować do poncza, to spodnie rurki (jeśli z jeansu - granatowe czy czarne, obojętne, mogą być też z bawełny albo grubszej satyny, te na pewno będą bardzo eleganckie), legginsy, prosta krótka spódniczka plus fajne wysokie kozaczki. Kolor szary jest neutralny, więc w zasadzie możesz do niego założyć każdy inny i całość świetnie będzie ze sobą komponować, warto byłoby jednak jakoś to ożywić. Możesz więc założyć białe/ecru czy czerwone dodatki (rękawiczki, torebka, coś pod szyję, jakaś ciekawa, szeroka bransoleta) - na pewno będzie to dobrze wyglądać. Szalenie podobają mi się też piękne zielenie, osobiście nie lubię jednak fioletu, ale to wszystko rzecz jasna zależy od upodobań i typu urody. A jak już zdecydujesz, to koniecznie napisz co wybrałaś .
mnie ostatnio chodzi po głowie zakupienia poncza,jak myślicie można do poncza założyć szal? bo sama nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać...
Ponczo + szalik w stylu apaszki to jak kwiatek do kozucha - odpada.
Ponczo + szalik welniany - tylko jezei jest z tej samej włoczki co ponczo.
Poncho + szal tkaninowy - to trzeba dobrze dobrać, żeby nie było przeładowania, ale to chyba wygląda ok.
A najlepsza opcją na jesien jest poncho z luznym golfem - wtedy i wygląda dobrze i nie jest pusto i zimno pod szyją.
Iceni dzięki za odpowiedź,zawsze lepiej się poradzić innych niż strzelić modowego babola;)
mnie ostatnio chodzi po głowie zakupienia poncza,jak myślicie można do poncza założyć szal? bo sama nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać...
Może zamiast szalika, załóż pod ponczo obcisły, zgrabny golf ":) Albo kup ponczo już z golfem, albo kołnierzem Dobrym wyjściem jest też komin ocień ciemniejszy, lub jaśniejszy od ponczo
Nie zwisa jak szal,tylko się miękko uklada przy szyi
Również uważam, że najlepiej wygląda, a przy tym jest po prostu praktyczne, ponczo wykończone przy szyi golfem .
Mi też się podoba ponczo ale nie wiem zastanawiam się od roku by sobie kupić bo widziałam w serialu Katarzynę Glinkę i spodobało mi się tylko czy Ja nie będę wyglądała za grubo? Mam wagi 80kg i 164cm. wzrostu włosy obecnie troszkę jasny blond ale mówią mi , ze ładnie by mi było i wyszczuplił by mnie kolor brązowy a z natury mam ciemny blond.
Dziewczyny już wspominały, ale ja też do tego pomysłu dołączę, czyli zakładaj spodnie rurki albo najlepiej legginsy. Jest taka zasada, że jak góra jest "szeroka" to dolny ciuch powinien być obcisły i na odwrót. Jeśli założysz szeroką spódnicę czy spodnie to optycznie Cię to poszerzy i powiększy, co oczywiscie nie bedzie fajnie wyglądać
Mi też się podoba ponczo ale nie wiem zastanawiam się od roku by sobie kupić bo widziałam w serialu Katarzynę Glinkę i spodobało mi się tylko czy Ja nie będę wyglądała za grubo? Mam wagi 80kg i 164cm. wzrostu włosy obecnie troszkę jasny blond ale mówią mi , ze ładnie by mi było i wyszczuplił by mnie kolor brązowy a z natury mam ciemny blond.
Poncza są bardzo różne, jeśli zależy Ci, aby wyszczuplało, to wybierz model bez grubego splotu, warkoczy i tym podobnych, a raczej miękko otulający sylwetkę. Sądzę też, że lepiej sprawdzi się nieco dłuższe, a nie tylko okrywające ramiona, czyli co najmniej za talię. Do tego dowolny, ciemniejszy kolor i powinno być świetnie .
Olinka
Redaktor Naczelna Forum Bardzo Ci dziękuję za poradę . POzdrawiam cieplutko.
Klasyczne, granatowe rurki, biała koszula i szpilki oraz biżuteria w dowolnym kolorze
widziałam kiedyś babkę w ponczo i w legginsach - ekstra to wyglądało
Jak dla mnie ponieważ ponczo jest obszerne, to dół powinien być dopasowany - rurki, legginsy, rajstopy i wąska spódnica.