Hej, jaki utwór powinien być zagrany na pierwszy taniec?Nie mam pojęcia jaki wybrać, a mój wybranek twierdzi że się nie zna i że ja powinnam dokonać wyboru, a on już zatańczy,bylebym mu głowy tym nie zawracała:( Poradźcie coś!!!
Najpewniejszy jest walc- jest tyle wersji różnych!!!:)Chyba,że chcecie być oryginalni to każda piosenka miłosna pasuje,taka w miarę spokojna:)
My na swoim tańczyliśmy do Elvis Presely - I Cant Help Falling In Love With You, bo to była piosenka pzry której pierwszy raz ze sobą tańczyliśmy, to taki nasz klucz:)polecam, na pewno bedzie inaczej i orginalnie:)
ja byłam na takim gdzie młodzi tańczyli do Windą do nieba, porażka!!!nei za fajne do tańczenia i mało klimatyczny utwór!ale dobrze,ze nei tańczyli do swojej pierwszej wspólnie zatańczonej piosenki, bo wiem,że oboje lubią rocka, więc nie mam pojęcia co by to mogło być:D
proponuje de mono "zakochani"
6 2008-09-18 22:11:13 Ostatnio edytowany przez Miranda (2008-09-18 22:18:59)
Najczęściej tańczy się Wielka miłość albo Przetańczyć z Tobą chcę... A ostatnio jak byłam na weselu tańczyli do (nie znam tytułu,wiem tylko że to piosenka z filmu Galimatias coś takiego "szukaj mnie,cierpliwie dzień po dniu,staraj się podążać moim śladem..."
Dodam,że zespół który będzie u Was grał zapyta co chcecie,a wtedy możesz zapytać się co teraz grają.Napewno zaproponują coś co Was zainteresuje
My tanczylismy przy "Zawsze tam gdzie Ty" Lady Pank, ryczalam jak bob ;(
U mojego syna pierwszy taniec był przy piosence...Zabiorę Cię właśnie tam........
wszystkie z wymienionych jak dla mnie są super
dodam jeszcze, że u mojej siostry kilka dobrych lat temu był ,,ZŁOTY KRĄŻEK'' typowy dla świeżo upieczonych
czytałam w jakiejś gazecie że często pojawia się piosenka stachurskiego-Zostańmy razem.
Ja brałam ślub tydzień przed porodem,nie mogłam poszaleć.
My postawiliśmy na disco polo;Weekend ,,za miłość mą"'super piosenka
Ja będę miała ślub w lipcu i wahamy się nad dwiema piosenkami "Sen na pogodne dni" i "Z kimś takim jak Ty"
Neonka- a może jest jakiś utwór,który jest bliski Wam obojgu? Który kojarzy się z okresem- gdy byliście parą ..... było by to fajne zwieńczenie tego co Was łączy....... pomyśl.......
14 2008-12-31 16:17:50 Ostatnio edytowany przez atina (2008-12-31 18:23:07)
Neonka jako że ślub i wesele przed Tobą,co powiesz na tą piosenkę.
Ja chciałabym aby była grana przy pierwszym tańcu,no ale cóż swój ślub dawno mam za sobą.
http://www.youtube.com/watch?v=MMfvdKL8nfs
napierwsza piosenke chciałabym pioseke , którą kiedyś słyszałam w radiu jednak nie znam tytułu i wykonawcy.. napisze wam częśc jej refrenu może któraś z was ją zna... no więc tak: "już wiem,że od dziś chcę przeżyć/ spędzić z tobą wszystkie moje dni...." dalej niestety nie pamietam.. słyszałam ją kilka razy w rmffm.
16 2008-12-31 17:33:49 Ostatnio edytowany przez atina (2008-12-31 17:40:09)
blumen to jest ta piosenka do której link zamieściłam powyżej.:)
Śpiewa ją Paulla Ignasiak a tytuł brzmi "Od dziś".:D
Jeku.. gapa ze mnie:) Dzieki.. Kocham Cie za to:*
a ja marze zeby to byla norah jones...
ewentulanie coldplay.
Paulla Ignasiak "Od dziś" o tak! Idealna
Na naszym weselu pierwszy taniec tańczyliśmy do piosenki Seweryna Krajewskiego"Czekasz na tą jedną chwilę"(znaną też jako"Wielka miłość")-coś pięknego.
U mojego syna pierwszy taniec był przy piosence...Zabiorę Cię właśnie tam........
Danusiu...też bym chciała swój pierwszy taniec zatańczyć przy tej piosence, bo przypomina mi bardzo miłe chwile....
my będziemy tańczyć do "turn your lights down low"-Boba Marley'a i Louryn Hill-żadnych walców, ani nic w tym stylu, pobujamy się trochę w rytm naszej ulubionej muzyki i tyle, uważam ,że ten pierwszy taniec trzeba czuć, trzeba zatańczyć do utworu, który coś dla nas znaczy, nie mogliśmy się na początku zdecydować na konkretny utwór, wahaliśmy się jeszcze między Intoxication Gentleman'a, ale ksiądz zgodził się, żeby ten drugi leciał, jak będziemy szykować się do wyjścia z kościoła, więc problem się rozwiązał :]
p.s. z tym bujaniem to trochę przesadziłam:] sprostowanie- lekcje tańca i ułożony świetny układ, żeby to nie wyglądało jakbyśmy byli na koncercie reggae
piosenka proponowana przez atine jest supcio slyszałam ją właśnie po raz pierwszy ale i słowa i muzyka są idealne na tego typu okazje
polecam ahhh aż się rozmarzyłam ;]]]]

A ja kiedyś byłam na weselu gdzie mlodzi tańczyli do walca z "Nocy i dni" - extra to wyszło!
Jest jeszcze fajny numer Sary May - "Nie odejdę". Mimo, że za samą Sara nie przepadam, to piosenka jej się udała!
http://www.youtube.com/watch?v=_cg6ayw16Lo
Chciałabym, żeby to był ten pierwszy numer na moim weselu - bardzo pasuje do całego naszego związku
Lonestar - Amazed moim skromnym zdaniem to idealna piosenka na pierwszy taniec W moich marzeniach jest najcudowniejsza i...ehhh...pięknie jest w moich marzeniach
moim zdaniem najlepsza bedzie polska piosenka, bo jednak starsze pokolenie nie zawsze zna np angielski, a jednak lepiej slucha sie piosenek ktore sie rozumie
Też bym postawiła na piosenkę Pauli.

Oj tak!Ppppaulla jest super...czaem tak się zastanawiam czy ona nie napisala tej piosenki po to żeby puszczali na weselach jako pierwszy taniec..ja też chybą ją wybiorę,choć przyznaję, żę Noce i dnie..theme z tego filmu nie daje mi żyć od dłuższego czasu..jestem w rozterce(tak jak moje serce):)
...a może coś z repertuaru Jantar...? albo U2...
Utworów jest mnóstwo i są piękne... Mi podoba się:
Paula Ignasiak - "Od dziś"
Krzysztof Kiljański - "Prócz Ciebie nic"
Krzysztof Krawczyk - "Bo jesteś Ty"
Universe - "W perły zmienić deszcz"
Farba - "Chcę tu zostać"
Kancelaria - "Zabiorę Cię", "Poprowadź mnie"
K.Skrzynecka i R. Janowski - "Ten którego kocham"
A. Jantar - "Moje jedyne marzenie"
Zdecydowanie na pierwszy taniec wolałabym utwór polski, jednak u mojej siostry zespół zagrał "Forever Young" - Alphaville i też było ładnie...
Najczęściej tańczy się Wielka miłość albo Przetańczyć z Tobą chcę... A ostatnio jak byłam na weselu tańczyli do (nie znam tytułu,wiem tylko że to piosenka z filmu Galimatias coś takiego "szukaj mnie,cierpliwie dzień po dniu,staraj się podążać moim śladem..."
Dodam,że zespół który będzie u Was grał zapyta co chcecie,a wtedy możesz zapytać się co teraz grają.Napewno zaproponują coś co Was zainteresuje
to jest Edyta Geppert - Szukaj mnie
faktycznie duzo jest utworów zdecyduj sama która jest bilższa waszemu sercu powodzenia;)
Danusia napisał/a:U mojego syna pierwszy taniec był przy piosence...Zabiorę Cię właśnie tam........
Danusiu...też bym chciała swój pierwszy taniec zatańczyć przy tej piosence, bo przypomina mi bardzo miłe chwile....
Mi tez sie podoba ta piosenka...
nasza piosenką na pierwszy taniec była:
A Moment Like This (Kelly Clarkson)... uwielbiam tę piosenkę!
When he misreads the directions and we're lost but holdin' hands
Yeah I live for little moments like that
A może :
Słowo jedyne TY- Czerwone gitary
Wszystko dla Twej miłości- Grechuta
Ja tańczyłam na swoim ślubie wlaśnie windą do nieba.Dziesięć lat temu bardzo mi się podobała ta piosenka.Nie mieliśmy z mężem problemu z jej zatańczeniem i napewno nasz taniec nie był porażką.Napewno na dzień dzisiejszy ,gdybym brała ślub to wybrałabym coś innego np.Utwór który podała Atina.Odsłuchałam i jest super!
nie przez to,co ma,lecz przez to,czym się dzieli z innymi."
Ja wybrałam "Dla ciebie" Sumptuastic, ale zobacz sobie na muzyczce tam mają dużo świetnych propozycji.
Ja wybrałam "Dla ciebie" Sumptuastic, ale zobacz sobie na muzyczce tam mają dużo świetnych propozycji. muzyczka .pl
Moja Kuzynka ma tego lata wesele i wiem ,że wybrała Elvisa , always on my mind, na pierwszy taniec .. tylko sama nie wiem czy aż tak bardzo to pasuje, choć piosnka piękna oczywiście ...
Joe Dassin - Et si tu n'existais pas. Piekna...
Ach , a ja marzę, żeby tańczyć na ślubie do Righteous Brothers - Unchained Melody
No fajne te piosenki, ale co powiedziałybyście na pierwszy taniec młodej pary w takim stylu ? Totalny mix ulubionych kawałków = totalny szok naszych rodzin, ale może o to chodzi ? Ja się powoli do takiej myśli powiem ,ze przymierzam... gorzej z partnerem he he
Każdy swoje 10 minut ma, Rozmowa z Aniołem,
Jednak walc to chyba najpiękniejsza opcja...
Neonka jako że ślub i wesele przed Tobą,co powiesz na tą piosenkę.
Ja chciałabym aby była grana przy pierwszym tańcu,no ale cóż swój ślub dawno mam za sobą.
http://www.youtube.com/watch?v=MMfvdKL8nfs
No i przekonałam mojego narzeczonego na ten kawałek,ale teraz znów zastanawiam się nad "Zawsze tam, gdzie Ty"
Jejku juz sama nie wiem :-(
A my tańczyliśmy do piosenki ,,Bella Luna,, Jasona Mraza. Było fantastycznie!
a ja stawiam na elektryczne gitary ' i co ja robie tuuuu uuuuu ' :P:P:D
48 2009-06-06 12:20:53 Ostatnio edytowany przez Bliźniaczka22 (2009-06-06 12:32:05)
Kobitki słuchajcie a może któraś z Was marzy by mieć wyjątkowy ten pierwszy taniec, żeby ta piosenka była dla was tylko
z tego co widzę nikt nie wpadł na ten pomysł to oczywiście dla osób lubiących zabawe
chcących zaskoczyć gości
zróbcie sobie mix ulubionych piosenek!!!!! np jak w linku poniżej
fajnie to wychodzi.
http://www.youtube.com/watch?v=lGHXlnTG … re=related
albo utwór jakiś ladny bez słow... przecież to wy będziecie główną atrakcją jak tu....
http://www.youtube.com/watch?v=gzKqb-Tq … re=related

Pierwszy taniec na moim weselu wykonaliśmy do naszej ulubionej piosenki Dżem - "Do kołyski" - wiele wspólnych wspomnień, koncertów wiąże się z tym utworem. Wszyscy byli bardzo mile zaskoczeni, bo pewnie myśleli, że znowu będą musieli słuchać aż nazbyt typowej piosenki w stylu "Wielka miłość" Krajewskiego.
Polecam Eleni "Tylko w Twoich dłoniach"
Jednym gestem ,jednym słowem
Nie musisz przynosić mi wianków i bzów
Wystarczy mi ,że jesteś tu"
co mówicie o tej piosence : http://www.youtube.com/watch?v=y1smn5Tm … re=related
09.02.2015 Beta 74
12.02.2015 Beta 323,3
17.02.2015 Beta 2349
Kwestia gustu - jak dla mnie nazbyt łzawe.
Zgadzam się z Celią mi też za bardzo do gustu nie przypadło...
Jednym gestem ,jednym słowem
Nie musisz przynosić mi wianków i bzów
Wystarczy mi ,że jesteś tu"
usypiające he he

http://dzamcia.wrzuta.pl/audio/4jKYUUrL … es_a_woman
Jak Wam podoba się ta piosenka??
09.02.2015 Beta 74
12.02.2015 Beta 323,3
17.02.2015 Beta 2349
Ja z swoim narzeczonym na pierwszy taniec uważamy tylko jedną piosenke: Mettalica-nothing else matters, bo to ma być piosenka dla nas a nie dla gości...(slubu jeszcze nie planujemy, ale to tak wiecie w luźnych rozmowach)
Jest wiele modnych piosenek. Każdy wybiera według gustu, wspomnień itp... My chcemy Stachurskiego - "Z każdym twym oddechem" ...

JA polecam gorąco WALC BARBARY z Filmu "Noce i Dni" :D:D
Piosenka robi niesamowite wrażenie... umm.. już prawie rok temu to było..
U nas miała być sama melodia w raz ze skrzypaczką do tego, bo tam w oryginalnej wersji na skrzypcach grają, ale w rezultacie orkiestra mi przepięknie zagrała i zaśpiewała
kindla " z kimś takim jak ty"
Pomimo, że suknia ślubna będzie biała, pierwszy taniec wyobrażam sobie przy "Lady in red". Wyjątkowy kawałek na wyjątkową okazję