Praca samokształceniowa z psychologii. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Praca samokształceniowa z psychologii.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Praca samokształceniowa z psychologii.

Otóż to. Mam do napisania taką właśnie pracę. Zakres: psychologia poznawcza. Nie podano nam tematów, sami mamy je sobie wybrać. Wymagania do pracy takie, jakby ta psychologia była u nas naważniejszym przedmiotem. Potrzebuję pomocy. Wiem tyle, że wykładowca woli formę prezentacji multimedialnej.

Proszę o pomoc w wybraniu tematu, który jest stosunkowo łatwy, ciakwy i jest dostęp do literatury, która również jest dość łatwa ( już parę książek przeglądnęłam ale nic z nich nie zrozumiałam ). Polecano nam Strelaua. A może ktos ma taką pracę? Oczywiście służyłaby mi ona jako wzór.

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca samokształceniowa z psychologii.

witaj:)Psychologia poznawcza...hmm.. mogłabyś może opsiać różnorodne choroby i zaburzenia psychiczne. Na początku może tak określić czym jest psychologia a następnie rozwinąć temat.

3

Rozwinąć temat. Trudno gdy ja nie studiuję psychologii a te książki są dla mnie niezrozumiałe sad Padaka sad

4

Cóż... ja studiuję psychologię. Mam wrażenie, że sama nie rozumiesz swojego tematu pracy i do końca sama nie wiesz co masz zrobić. Niestety żadna książka z psychologii nie jest łatwo napisana, a szczególnie właśnie te z psychologii poznawczej. Jednym z polskich psychologów zajmujących się psychologią poznawczą jest NĘCKA, ale skoro nie rozumiesz treści innym książek, to tego autora tym bardziej nie zrozumiesz. Polecam zatem napisać o PAMIĘCI lub MYŚLENIU I ROZWIĄZYWANIU PROBLEMÓW lub też o WYOBRAŹNI ( myślę, że to najłatwiejsze tamaty i nic łatwiejszego nie znajdziesz, no chyba, że ktoś Ci podsunie gotową pracę ;-) ). A tutaj polecam książki i autorów zaczynając od najłatwiejszego ( wg mnie ) :

1. Maruszewski, T. (2001). Psychologia poznania. Gdańsk: GWP ? rozdziały 7 (Wyobraźnia), 8 (Pojęcia) i 9 (Myślenie i rozwiązywanie problemów) (s. 252-376).

2. Nęcka, E., Orzechowski, J., Szymura, B. (2006). Psychologia poznawcza. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN.

3. Nęcka, E. (2005). Człowiek ? umysł ? maszyna. Kraków: Znak.

4. Piskorz, Z., Zaleśkiewicz, T. (2003). Psychologia umysłu. Gdańsk: GWP.

Pozdrawiam i życzę owocnej pracy

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Praca samokształceniowa z psychologii.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024