część,
jestem młodą kobietą, która na razie nie ma zbyt fajnych perspektyw na to co robić, żeby zdobyć w miarę dobrą pracę, a przy tym połączyć ją z moją artystyczną duszą.
nie chciałabym zaczynać kolejnych studiów, myślałam raczej o kursie, czy szkoleniu i koniecznie chciałam by wiązał się z umiejętnościami manualnymi.
Analizując wszystko najbliższa mi byłaby architektura wnętrz, ale czy znajdę dobry kurs, który dobrze mnie przygotuje?
Jeśli znacie takie szkolenia to proszę o piszcie!!!!
Dobry kierunek, ale niestety nie słyszałam o żadnych kursach tego typu... Skoro piszesz, że jesteś młoda, to może zdecydowałabyś się raczej na studia?? Nie tylko o wiele lepiej przygotują do przyszłego zawodu, rozwiną pasję, ale też będziesz miała możliwość poznać nowych ludzi, zaprzyjaźnić się.
Pomyśl o tym
Jestem na podobnym etapie, doszłam do tego momentu w życiu gdzie albo pozostanę w rutynie albo ruszę do przodu i coś zmienię. Postanowiłam, że rozszerzę gamę swoich umiejętności i pójdę albo na dodatkowe studium albo szkolenie. Jestem zainteresowana dziedziną kosmetyczną, szukam godnych uwagi i interesujących kursów, które zakończą się nie tylko potwierdzeniem, że byłam uczestniczką ale respektowanym w salonach certyfikatem.
jestem młoda, ale nie mam aż tyle czasu by zaczynać następny kierunek mnie interesowałby właśnie jakiś kurs z certyfikatem tak jak kaliope, bo na razie czuje, że stoję w miejscu, nie rozwijam się
jestem młoda, ale nie mam aż tyle czasu by zaczynać następny kierunek mnie interesowałby właśnie jakiś kurs z certyfikatem tak jak kaliope, bo na razie czuje, że stoję w miejscu, nie rozwijam się
Witaj Aniu. Gratuluję decyzji. Jeżeli czujemy, że coś jest nie tak w naszym życiu, pracy itd. to trzeba coś zmienić. Wspominałaś, że chcesz wziąć udział w kursie zakończonym certyfikatem. Taki kurs to może być dobre inwestycja. Zanim jednak się na niego zdecydujesz, zrób małe badania na temat wymagań nowej branży w której chcesz się rozpocząć karierę. Dobrze by było gdybyś zorientowała się od czego zależy sukces w danej branży: wykształcenia, umiejętności itd. Wtedy będziesz wiedziała czy inwestycja w sam kurs wystarcza czy może trzeba zrobić coś jeszcze.
Pozdrawiam i życzę Tobie sukcesów:)
6 2010-08-17 16:29:06 Ostatnio edytowany przez Lena (2010-08-18 08:53:00)
Jesteś artystyczną duszą:) To może chciałabyś zostać linergistką? To świetny zawód i ma przyszłość, bo coraz więcej kobiet decyduje się na wykonanie makijażu permanentnego . Jest trochę kursów na których nabędziesz potrzebnych ci umiejętności sugerowałabym jednak wybrać jakiś bardziej znany treść została usunięta, ze względu na łamanie regulaminu forum/ Lena ( dostaje się po jego ukończeniu certyfikat)
Może jest to fajna sprawa, ale ja teraz już szukam czegoś co naprawdę lubię, co mnie interesuje i będzie mi sprawiało przyjemność i po naprawdę głębokich przemyśleniach myślę, że to aranżacja wnętrz jest moim wymarzonym zawodem. Jednak za wszelka pomoc i zainteresowanie w mojej sprawie bardzo dziękuję
8 2010-08-31 10:57:28 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-08-31 14:44:54)
witam ponownie
niedawno znalazłam fajny kurs i właśnie chciałam się was jeszcze poradzić co o nim sądzicie. Dla mnie jest OK - taki jak chciałam, ale wiem też że teraz nie patrzę na to obiektywnie więc jeśli możecie mi coś powiedzieć na jego temat to będę wdzięczna.
annajekielek, podawanie linków do stron komercyjnych jest na naszym Forum niedozwolone. Mówi o tym regulamin.
Pozdrawiam, moderatorka Yvette
oki przepraszam, zapomniałam
witam
dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie moją sprawą, już znalazłam i zdecydowałam się na kurs, więc problem rozwiązany trzymajcie teraz kciuki, żeby wszystko poszło ok
Co to za kurs? Ja też potrzebuję ruszyć coś w swoim życiu...i niedawno odkryłam, że wnętrza, to w sumie jedna z moich pasji, a kolejny kierunek studiów już mnie nie bawi...
Cześć!
Miło mi cię poznać ,fajnie że chcesz coś zmienić w swoim życiu ,ja też postanowiłam że może pora wkońcu ruszyć się z miejsca .
Jestem po zawodówce i zapisałam się do LO Uzupełniającego zaocznie bo w tygodniu pracuję ,a potem zobaczymy najpierw matura ,a mam 35 lat powodzenia...
Sarna5 Nie ważny jest wiek.. Tylko to ze chcesz coś zmienić w swoim życiu
Trzymam kciuki :) Powodzenia
15 2011-10-03 22:22:52 Ostatnio edytowany przez Lena (2013-10-15 20:23:35)
Witam
Mam podobny pomysł - projektowanie wnętrz! Tyle że u mnie ma to być dodatkowe zajęcie (sama wychowuję dwoje nastolatków i ciągle mało kasy). Znalazłam właśnie kurs spam i chyba sie zdecyduję. Ceny takich kursów zawsze powalają mnie na nogi, ale tutaj można płacić w ratach...tak właśnie myślę że warto zaryzykować... Czy ktoraś z Was miała styczność z tego typu kursami? Będę wdzięczna za opinie
16 2013-10-15 13:57:40 Ostatnio edytowany przez Lena (2013-10-15 20:23:14)
Też mam podobne do Twoich rozterki, jestem już kilka lat po maturze a nie zaczęłam studiów ani nic, pracowałam w różnych miejscach, głównie w sklepach...zawsze marzyłam o projektowaniu wnętrz, ale jak się dowiedziałam jakie są wymogi na ASP w warszawie to umarłam pomijając to, że nie byłabym w stanie jeszcze utrzymać się w Warszawie. Zapisałam się teraz na kurs spam i mam nadzieję, że będzie fajnie, ale z tego co patrzyłam na program to jest całkiem ciekawy. Ja będę chodzić na kurs w Lublinie ale chyba mają też w innych miastach :"D
Dzień dobry. Pracowalam linergistką na Ukraine. Teraz mieszkam w Polsce. Chcę wedzieć, czy należy mieć dyplom Technika usług kosmetycznych? Czy dosyć ukończyć u Kurs makijażu permanentnego , żeby pracować w Polsce lub otworzyć działalność gospodarczu?
Ja też wpadłem na to, aby zmienić swoje życie i rozkręcić swój biznes, szukam natchnienia i tego co przyniesie mi dobry zarobek, żebym mógł nie martwić się o tzw. "jutro".