Potrzebuję zmiany- szukam nowych kwalifikacji!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Potrzebuję zmiany- szukam nowych kwalifikacji!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Potrzebuję zmiany- szukam nowych kwalifikacji!!!

część,
jestem młodą kobietą, która na razie nie ma zbyt fajnych perspektyw na to co robić, żeby zdobyć w miarę dobrą pracę, a przy tym połączyć ją z moją artystyczną duszą.
nie chciałabym zaczynać kolejnych studiów, myślałam raczej o kursie, czy szkoleniu i koniecznie chciałam by wiązał się z umiejętnościami manualnymi.
Analizując wszystko najbliższa mi byłaby architektura wnętrz, ale czy znajdę dobry kurs, który dobrze mnie przygotuje?
Jeśli znacie takie szkolenia to proszę o piszcie!!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Potrzebuję zmiany- szukam nowych kwalifikacji!!!

Dobry kierunek, ale niestety nie słyszałam o żadnych kursach tego typu... Skoro piszesz, że jesteś młoda, to może zdecydowałabyś się raczej na studia?? Nie tylko o wiele lepiej przygotują do przyszłego zawodu, rozwiną pasję, ale też będziesz miała możliwość poznać nowych ludzi, zaprzyjaźnić się.
Pomyśl o tym smile

3

Jestem na podobnym etapie, doszłam do tego momentu w życiu gdzie albo pozostanę w rutynie albo ruszę do przodu i coś zmienię. Postanowiłam, że rozszerzę gamę swoich umiejętności i pójdę albo na dodatkowe studium albo szkolenie. Jestem zainteresowana dziedziną kosmetyczną, szukam godnych uwagi i interesujących kursów, które zakończą się nie tylko potwierdzeniem, że byłam uczestniczką ale respektowanym w salonach certyfikatem.

4

jestem młoda, ale nie mam aż tyle czasu by zaczynać następny kierunek mnie interesowałby właśnie jakiś kurs z certyfikatem tak jak kaliope, bo na razie czuje, że stoję w miejscu, nie rozwijam się

5

annajekielek napisał/a:

jestem młoda, ale nie mam aż tyle czasu by zaczynać następny kierunek mnie interesowałby właśnie jakiś kurs z certyfikatem tak jak kaliope, bo na razie czuje, że stoję w miejscu, nie rozwijam się

Witaj Aniu. Gratuluję decyzji. Jeżeli czujemy, że coś jest nie tak w naszym życiu, pracy itd. to trzeba coś zmienić. Wspominałaś, że chcesz wziąć udział w kursie zakończonym certyfikatem. Taki kurs to może być dobre inwestycja. Zanim jednak się na niego zdecydujesz, zrób małe badania na temat wymagań nowej branży w której chcesz się rozpocząć karierę. Dobrze by było gdybyś zorientowała się od czego zależy sukces w danej branży: wykształcenia, umiejętności itd. Wtedy będziesz wiedziała czy inwestycja w sam kurs wystarcza czy może trzeba zrobić coś jeszcze.

Pozdrawiam i życzę Tobie sukcesów:)

6 Ostatnio edytowany przez Lena (2010-08-18 08:53:00)

Jesteś artystyczną duszą:) To może chciałabyś zostać linergistką? To świetny zawód i ma przyszłość, bo coraz więcej kobiet decyduje się na wykonanie makijażu permanentnego . Jest trochę kursów na których nabędziesz potrzebnych ci umiejętności sugerowałabym jednak wybrać jakiś bardziej znany treść została usunięta, ze względu na łamanie regulaminu forum/ Lena   ( dostaje się po jego ukończeniu certyfikat)

7

Może jest to fajna sprawa, ale ja teraz już szukam czegoś co naprawdę lubię, co mnie interesuje i będzie mi sprawiało przyjemność i po naprawdę głębokich przemyśleniach myślę, że to aranżacja wnętrz jest moim wymarzonym zawodem. Jednak za wszelka pomoc i zainteresowanie w mojej sprawie bardzo dziękuję smile

8 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-08-31 14:44:54)

witam ponownie smile
niedawno znalazłam fajny kurs i właśnie chciałam się was jeszcze poradzić co o nim sądzicie. Dla mnie jest OK - taki jak chciałam, ale wiem też że teraz nie patrzę na to obiektywnie więc jeśli możecie mi coś powiedzieć na jego temat to będę wdzięczna.

9

annajekielek, podawanie linków do stron komercyjnych jest na naszym Forum niedozwolone. Mówi o tym regulamin.
Pozdrawiam, moderatorka Yvette

10

oki przepraszam, zapomniałam smile

11

witam smile
dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie moją sprawą, już znalazłam i zdecydowałam się na kurs, więc problem rozwiązany trzymajcie teraz kciuki, żeby wszystko poszło ok smile

12

Co to za kurs? Ja też potrzebuję ruszyć coś w swoim życiu...i niedawno odkryłam, że wnętrza, to w sumie jedna z moich pasji, a kolejny kierunek studiów już mnie nie bawi...

13

Cześć!
Miło mi cię poznać ,fajnie że chcesz coś zmienić w swoim życiu ,ja też postanowiłam że może pora wkońcu ruszyć się z miejsca .
Jestem po zawodówce i zapisałam się do LO Uzupełniającego zaocznie bo w tygodniu pracuję ,a potem zobaczymy najpierw matura ,a mam 35 lat powodzenia... wink

14

Sarna5 Nie ważny jest wiek.. Tylko to ze chcesz coś zmienić w swoim życiu smile
Trzymam kciuki smile:) Powodzenia smile

15 Ostatnio edytowany przez Lena (2013-10-15 20:23:35)

Witam
Mam podobny pomysł - projektowanie wnętrz! Tyle że u mnie ma to być dodatkowe zajęcie (sama wychowuję dwoje nastolatków i ciągle mało kasy). Znalazłam właśnie kurs spam i chyba sie zdecyduję. Ceny takich kursów zawsze powalają mnie na nogi, ale tutaj można płacić w ratach...tak właśnie myślę że warto zaryzykować... Czy ktoraś z Was miała styczność z tego typu kursami? Będę wdzięczna za opinie smile

16 Ostatnio edytowany przez Lena (2013-10-15 20:23:14)

Też mam podobne do Twoich rozterki, jestem już kilka lat po maturze a nie zaczęłam studiów ani nic, pracowałam w różnych miejscach, głównie w sklepach...zawsze marzyłam o projektowaniu wnętrz, ale jak się dowiedziałam jakie są wymogi na ASP w warszawie to umarłam sad pomijając to, że nie byłabym w stanie jeszcze utrzymać się w Warszawie. Zapisałam się teraz na kurs spam i mam nadzieję, że będzie fajnie, ale z tego co patrzyłam na program to jest całkiem ciekawy. Ja będę chodzić na kurs w Lublinie ale chyba mają też w innych miastach :"D

17

Dzień dobry. Pracowalam linergistką na Ukraine. Teraz mieszkam w Polsce. Chcę wedzieć, czy należy mieć dyplom Technika usług kosmetycznych? Czy dosyć ukończyć u Kurs makijażu permanentnego , żeby pracować w Polsce lub otworzyć działalność gospodarczu?

18

Ja też wpadłem na to, aby zmienić swoje życie i rozkręcić swój biznes, szukam natchnienia i tego co przyniesie mi dobry zarobek, żebym mógł nie martwić się o tzw. "jutro".

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Potrzebuję zmiany- szukam nowych kwalifikacji!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024