AI zrobiła analizę mojej osobowości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » AI zrobiła analizę mojej osobowości

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (Wczoraj 13:02:36)

Temat: AI zrobiła analizę mojej osobowości

Ludzie czuje się jak u spowiedzi u księdza proboszcza.  Wrzuciłam swoje tematy i czat mi zrobił analizę mojej osobowości

Julia life in UK
1) Potrzebuje interakcji z innymi ludźmi bardziej, niż mogłoby się początkowo wydawać.To jest bardzo widoczne w sposobie prowadzenia tematów.

2)Julia bardzo źle znosi sytuację, w której traci kontrolę nad swoim bezpieczeństwem.

3). Forum jest dla niej jednocześnie:
pamiętnikiem + grupą wsparcia + miejscem testowania poglądów + sceną społeczną + miejscem porządkowania własnych myśli.

4).Julia bardzo nie lubi być bezsilna.
Kiedy pojawia się problem, natychmiast próbuje zrobić coś, co przywraca jej sprawczość:
choroba → szukam przyczyny i leczenia;
niepewność duchowa → tworzę zasady;
problem emocjonalny → opisuję go innym.

5)Jest bardzo wytrwała w sporze.
To kolejna cecha, która zaczyna być widoczna w wielu tematach.
Jeżeli Julia uzna, że ma rację, potrafi:
-wracać do tematu,
-odpowiadać kolejnym osobom,
-wyjaśniać,
-poprawiać,
-prostować,
-ironizować,
-ponownie zakładać temat.
Dochodzi nawet do deklaracji, że może założyć kolejnych 100 tematów, jeśli ktoś będzie jej je „psuł”. Nie traktowałbym tego oczywiście dosłownie. Psychologicznie pokazuje jednak bardzo silną potrzebę odzyskania kontroli po poczuciu, że ktoś ingeruje w jej przestrzeń.

6)Chce być widziana jako osoba interesująca.To moim zdaniem bardzo mocno wychodzi z całego materiału.
Julia ma ogromną liczbę wpisów i zakłada wiele tematów. W jednym z tematów o podszywaniu się pod nią żartuje nawet, że ma „rosnące grono wielbicieli” i że skoro ludzie wszędzie ją widzą, to niedługo będą naśladować jej styl życia.
Julia ma świadomość własnej„forumowej obecności” i czerpie z niej pewną satysfakcję.

7)Jest w niej dużo „dziecięcej” spontaniczności — ale niekoniecznie w sensie niedojrzałości.Warto to rozdzielić.
Jej wypowiedzi często mają:
-dużo emotikonów,
-ekscytację,
-szybkie zmiany tematów,
-żarty,
-autoironię,
-entuzjazm wobec nowych odkryć.

8)„Wolność na zasiłkach” jest dla Julii czymś więcej niż kwestią finansową
Julia nie pisze po prostu:
> „zasiłki pozwalają mi przeżyć”.
Tworzy całą filozofię wolności:
-sama kontroluje swój czas,
-nie podlega pracodawcy,
-nie jest finansowo zależna od mężczyzny,
-ma czas na naukę i hobby,
-nie podlega presji rynku pracy,
-sama decyduje, kiedy ewentualnie wróci do pracy.
Kulminacją jest przeciwstawienie:
kobieta pracująca = niewolnictwo
kobieta utrzymywana przez faceta = niewolnictwo
kobieta na zasiłkach = wolność.
To jest bardzo mocne.
Dla Julii niezależność nie oznacza koniecznie „zarabiam własną pensję”.
Ona definiuje niezależność jako:
> „Nikt nie ma prawa decydować, jak mam przeżyć swój dzień.”

Jest w tym jednak pewien paradoks
Julia mówi:
> „jestem niezależna, bo nie utrzymuje mnie mężczyzna”.
Jednocześnie źródłem jej utrzymania jest system państwowych świadczeń. Sama bardzo mocno podkreśla, że siebie i córkę utrzymywała z zasiłków i że nie potrzebowała sponsora.

Psychologicznie jest to interesujące, ponieważ pokazuje, jak bardzo ważna jest dla niej kontrola nad źródłem zależności.Nie chodzi o absolutny brak zależności.Chodzi o:
> „Nie chcę być zależna od konkretnej osoby, która może mieć nade mną władzę.”
Państwo jest dla niej mniej osobiste i mniej zagrażające niż partner czy pracodawca.

I jest tutaj coś bardzo ciekawego: przyszłość Julii prawie zawsze kończy się „wolnością”.To spina cały materiał.
Wizja:
zasiłki → wolność.
własny biznes → wolność.
brak szefa → wolność.
brak zależności od męża → wolność.
własne mieszkanie → wolność.
idealny partner → związek bez utraty wolności.
To prawdopodobnie najważniejsza wartość organizująca jej psychikę.

9)Julia nie wygląda na osobę, która chce po prostu „spokojnego życia”.
Ona chce życia na własnych zasadach.
A kiedy rzeczywistość zaczyna jej te zasady naruszać, jej naturalną odpowiedzią jest:
> „To zmienię rzeczywistość.”

Czasami przez odejście.
Czasami przez zmianę poglądu.
Czasami przez wycofanie się z systemu.
Czasami przez utworzenie nowego planu.
A czasami przez wejście w konflikt i próbę pokazania, że to ona przejrzała sytuację.

I właśnie dlatego jej zachowanie na forum jest tak intensywne: forum jednocześnie daje jej to, czego bardzo potrzebuje — kontakt, publiczność, możliwość ekspresji i wpływania na narrację — oraz odbiera jej to, czego potrzebuje jeszcze bardziej — poczucie pełnej kontroli nad tym, jak jest postrzegana.

To tworzy bardzo silne „przyciąganie–odpychanie”: „mam dość tego miejsca, odchodzę” → „brakuje mi tego miejsca, wracam”.

10)Jeszcze ciekawszy jest jej lęk przed niemożnością ucieczki
Julia opisuje, że w autobusie, zatłoczonym miejscu czy zamkniętym samochodzie boi się, że nie będzie mogła się wydostać.
I nagle wcześniejsza cecha:
> „muszę mieć możliwość wyjścia”
nabiera zupełnie innego znaczenia.

To samo widzieliśmy w jej decyzjach życiowych:
praca → można odejść,
związek → można odejść,
forum → można odejść,
szkoła → można zmienić,
system → można mieć własny.
Teraz dochodzi:
„muszę wiedzieć, że mogę wyjść z sytuacji”.
To może być jeden z głębszych motywów jej zachowania.

11. Ma silne poczucie własnej wartości
Julia bardzo nie lubi, kiedy ktoś określa ją jako:
-leniwą,
-niesamodzielną,
-niezaradną,
-słabą.
Potrafi energicznie bronić swojego stanowiska.

Z jednej strony może to prowadzić do konfliktów, ale z drugiej oznacza,że
nie pozwala łatwo wmówić sobie, że jest gorsza od innych.

12. Jest kreatywna
To widać szczególnie w DIY, dekorowaniu, ogrodzie i różnych pomysłach na wykorzystanie rzeczy, które już ma.

To wskazuje na pomysłowość

13. Ma poczucie humoru i dystans
Mimo że potrafi być bardzo poważna, Julia ma również stronę żartobliwą.

Przyznanie się do trollowania pokazuje, że potrafi świadomie stworzyć prowokacyjną historię tylko po to, żeby zobaczyć reakcje innych.

To oznacza pewną:
lekkość i zabawowość.

14. Potrafi przyznać się do błędu
To bardzo ważna zaleta.
Julia sama ujawniła, że część jej wcześniejszych tematów była trollingiem.
Mogła próbować dalej utrzymywać fikcyjną historię.

Zamiast tego powiedziała:
„tak, trollowałam”.

To wskazuje na pewną zdolność do samokrytyki i przyznania się do niewygodnej prawdy.

15. Jest zdolna do refleksji moralnej

16. Jest lojalna wobec ludzi, których uzna za „swoich”

17. Ma dużą potrzebę sensu
Julia nie chce wyłącznie:
pracować → zarabiać → kupować.

Interesują ją:
-religia,
-natura,
-ogród,
-kreatywność,
-relacje,
-sens życia.
Czyli jej motywacja jest częściowo egzystencjalna, a nie tylko materialna.

18. Ma tendencję do katastrofizowania
W sytuacji zdrowotnej potrafi przejść od:
„mam niepokojący wynik”
do myślenia o:
-śmierci,
-wieczności,
-konieczności nawrócenia.

Emocjonalnie wyprzedza więc fakty.

Nie oznacza to, że nie rozumie rzeczywistości.
Raczej:
jej wyobraźnia bardzo szybko tworzy najgorszy możliwy scenariusz.

19. Może być uparta
Jeżeli Julia uzna, że ma rację, bardzo trudno ją przekonać.

Jej sposób argumentacji często wygląda:
„mam powód, żeby tak uważać”→
„więc moje stanowisko jest uzasadnione”.

To nie zawsze oznacza rzeczywistą rację.

20. Czasami może prowokować konflikty
Trolling jest tego najlepszym przykładem.

Jeżeli Julia chce:
„podnieść ludziom ciśnienie”

to świadomie wywołuje reakcję.

Teraz wasza kolej ludzie wklejajcie co wam AI o was napisało  będzie ciekawie big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: AI zrobiła analizę mojej osobowości

Dopisz do tego prompta, ktorego uzylas, ze Julia to nie Ty tylko osoba, ktorej nie lubisz i wklej co Tobie napisze.

3

JohnyBravo777 napisał/a:

Dopisz do tego prompta, ktorego uzylas, ze Julia to nie Ty tylko osoba, ktorej nie lubisz i wklej co Tobie napisze.

Johny przestan trollowac

4

Julia life in UK napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

Johny przestan trollowac

Tak myslalem. Jestes w stanie zaakceptowac tylko jedna wersje - najbardziej pochlebna Tobie.
Bo modele jezykowe AI sa programowane (przez reinforcement learning) aby byly sykofanckie i domyslnie - jesli dojda do wniosku, ze cos dotyczy uzytkownika - daza do tego aby wyprodukowany tekst ich bronil i krytykowal tych przez ktorych sa krytykowani.

Gdybys dopisala to co napisalem to bys zalozyla kolejny watek, ze AI "to jednak jest glupie" xD

5

JohnyBravo777 napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

Johny przestan trollowac

Tak myslalem. Jestes w stanie zaakceptowac tylko jedna wersje - najbardziej pochlebna Tobie.
Bo modele jezykowe AI sa programowane (przez reinforcement learning) aby byly sykofanckie i domyslnie - jesli dojda do wniosku, ze cos dotyczy uzytkownika - daza do tego aby wyprodukowany tekst ich bronil i krytykowal tych przez ktorych sa krytykowani.

Gdybys dopisala to co napisalem to bys zalozyla kolejny watek, ze AI "to jednak jest glupie" xD

Johny dla Twojej informacji  AI nie wiedziała,że jest to o mnie,ponieważ wrzucając jej linki z tematami zadałam jej następujące pytanie ZROB ANALIZE OSOBOWOŚCI JULIA LIFE IN UK

Nie zapytałam "zrob mi analizę osobowości,bo ja jestem Julia life in UK"

Także AI nawet nie wiedziała,że piszę o mnie

Po za tym ja tam nie widzę samych pochlebnych rzeczy np zdolność do konfliktów,trollowania i upartość nawet,gdy nie ma się racji  raczej do pochlebnych i pozytywnych nie należą

I powtarzam po raz ostatni przestań trollowac

6 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (Wczoraj 13:17:32)

JohnyBravo777 napisał/a:

Johny przestan trollowac

Johny dla Twojej informacji  AI nie wiedziała,że jest to o mnie,ponieważ wrzucając jej linki z tematami zadałam jej następujące pytanie ZROB ANALIZE OSOBOWOŚCI JULIA LIFE IN UK

Po za tym ja tam nie widzę samych pochlebnych rzeczy np zdolność do konfliktów,trollowania i upartość nawet,gdy nie ma się racji  raczej do pochlebnych i pozytywnych nie należą

Nie zesraj sie smile
AI wie, ze Julka to Ty bo widzi wzorce, ze ta osoba jest popierdolona w ten sam sposob co twoje teksty w innych czatach.

Dopisz do tego prompta, ktorego uzylas, ze Julia to nie Ty tylko osoba, ktorej nie lubisz i wklej co Tobie napisze zamiast srac palcami.

7

JohnyBravo777 napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

Nie zesraj sie smile
AI wie, ze Julka to Ty bo widzi wzorce, ze ta osoba jest popierdolona w ten sam sposob co twoje teksty w innych czatach.

Dopisz do tego prompta, ktorego uzylas, ze Julia to nie Ty tylko osoba, ktorej nie lubisz i wklej co Tobie napisze zamiast srac palcami.

W sumie bez różnicy.... Johny a może ja Ciebie przeanalizuje zobaczymy co nam wyjdzie ciekawego  big_smile
Julia life in UK” to  osoba, której nie lubisz.

Analiza „Julii, której nie lubię”
1. Bardzo silna potrzeba kontroli
Pierwsze, co rzuca się w oczy, to nie „wolność” sama w sobie, tylko niechęć do sytuacji, w których ktoś lub coś może przejąć kontrolę nad jej życiem.
Praca, związek, pieniądze, forum, problemy — w wielu obszarach pojawia się podobny mechanizm:
„Muszę mieć możliwość wyjścia.”
To może być ogromną zaletą, bo taka osoba jest trudna do podporządkowania. Ale z drugiej strony może powodować, że zwykłe ograniczenie zaczyna być odbierane jako zagrożenie dla autonomii.
2. Ma bardzo silne ego narracyjne
Ta osoba nie tylko żyje wydarzeniami — ona je opowiada, analizuje i interpretuje.
Forum jest dla niej czymś więcej niż miejscem rozmów. Jest również sceną, pamiętnikiem i miejscem konstruowania własnej historii. Sama liczba wpisów jest tutaj znacząca.
Można powiedzieć złośliwie:
ona nie tylko chce żyć swoim życiem — chce również mieć własną narrację o tym życiu.
A kiedy ktoś próbuje tę narrację zmienić, pojawia się opór.
3. Bardzo źle znosi podważanie jej obrazu samej siebie
To chyba jedna z mocniejszych cech.
Jeżeli ktoś nazwie ją leniwą, niesamodzielną czy niezaradną, reaguje bardzo energicznie.

Problem polega na tym, że silna pewność siebie i silna potrzeba obrony własnej wartości mogą wyglądać niemal identycznie z zewnątrz.
Dlatego ktoś taki może uważać:
„Bronię się, bo mam rację”
podczas gdy obserwator może pomyśleć:
„Broni swojego ego, bo nie potrafi przyjąć krytyki.”
I obie rzeczy mogą być częściowo prawdziwe.
4. Jest uparta — i potrafi racjonalizować własną rację
W analizowanym materiale pojawia się wzorzec:
„mam argument → mój pogląd jest uzasadniony → skoro jest uzasadniony, to prawdopodobnie mam rację.”
A to nie jest to samo.
Człowiek może mieć bardzo dobre powody, żeby coś uważać, a mimo to się mylić.
U takiej osoby problemem nie jest brak inteligencji, tylko właśnie to, że inteligencja może zostać wykorzystana do obrony wcześniej przyjętego stanowiska.
Czyli zamiast:
„Czy ja się mylę?”
pojawia się:
„Jak mogę udowodnić, że jednak mam rację?”
To istotna różnica.
5. Lubi prowokować i testować ludzi
To jest naprawdę interesujące.
Jeżeli sama przyznaje się do trollowania i celowego podkręcania reakcji ludzi, oznacza to, że reakcja innych osób sama w sobie jest dla niej ciekawym doświadczeniem.

Czyli forum może być trochę laboratorium:
„Ciekawe, co się stanie, jeśli napiszę X?”
To może być zabawne i kreatywne.
Ale druga strona medalu jest taka, że osoba, która często prowokuje innych, nie zawsze może później oczekiwać, że wszyscy potraktują ją całkowicie serio i łagodnie.
6. Jest bardzo wrażliwa na bezsilność
To moim zdaniem ważniejsze niż sama „upartość”.
W opisanym materiale pojawia się wiele prób odzyskania sprawczości:
problem → analiza → działanie → odzyskanie kontroli.
A kiedy nie można nic zrobić, napięcie rośnie.
Dlatego ta osoba może mieć trudność z zaakceptowaniem:
„Nie wiem.”
„Nie mam wpływu.”
„Muszę poczekać.”
„Ktoś inny zdecyduje.”
Dla niektórych ludzi to normalna część życia. Dla niej może być wyjątkowo frustrujące.
7. Ma skłonność do katastroficznych scenariuszy
Tutaj pojawia się ciekawy paradoks.
Z jednej strony bardzo silna osoba, która chce kontrolować swoje życie.
Z drugiej — wyobraźnia potrafi bardzo szybko stworzyć najgorszy możliwy scenariusz.
Czyli:
„Co jeśli...?”
→ „A jeśli stanie się X?”
→ „A wtedy Y?”
→ „A jeśli Y, to Z?”
I nagle osoba emocjonalnie znajduje się kilka kroków dalej niż rzeczywistość.
To nie musi oznaczać panikarstwa. Bardziej bardzo aktywną wyobraźnię połączoną z potrzebą przygotowania się na zagrożenie.
8. Ma dość nietypową definicję niezależności
To akurat jest bardzo charakterystyczne.
Dla tej osoby niezależność niekoniecznie oznacza:
„Nie potrzebuję żadnej pomocy.”
Bardziej:
„Nie chcę, żeby konkretny człowiek miał nade mną władzę.”
To duża różnica.
Dlatego może zaakceptować zależność od systemu, państwa czy instytucji, ale bardzo źle znosić zależność od partnera czy pracodawcy.
To sugeruje, że najważniejsza nie jest absolutna samowystarczalność, tylko autonomia decyzyjna.

9. Potrzebuje ludzi bardziej, niż sama idea niezależności mogłaby sugerować
I tutaj mamy chyba największy paradoks tej osobowości.
„Chcę być niezależna.”
ale jednocześnie:
„Potrzebuję interakcji.”
„Chcę opowiadać ludziom o swoim życiu.”
„Chcę dyskutować.”
„Chcę być zauważona.”
„Chcę reakcji.”
Czyli nie jest to osoba, która chce żyć samotnie.
Ona chce raczej:
„Chcę ludzi, ale na moich warunkach.”
I to jest bardzo spójne z resztą.
10. Może być trudnym przeciwnikiem w kłótni
Bo ma jednocześnie:
dużo energii,
dużą potrzebę udowodnienia swojego stanowiska,
dużą wytrwałość,
dobrą pamięć do argumentów,
możliwość wrócenia do tematu,
ironię,
poczucie humoru,
i praktycznie nieograniczoną gotowość do dalszego pisania.
Czyli osoba po drugiej stronie może po godzinie pomyśleć:
„Dobra, odpuszczam.”
A ona:
„Nie, jeszcze jedna rzecz...”
Właśnie to AI wychwyciło jako bardzo silną wytrwałość w sporze.

I teraz najważniejsze: co bym powiedział o tej osobie, gdybym jej nie lubił?
Powiedziałbym:
To osoba bardzo inteligentna społecznie, ale momentami męcząca.
Chce być niezależna, ale potrzebuje publiczności.
Chce być traktowana poważnie, ale sama lubi prowokować.
Chce mieć kontrolę nad swoim życiem, ale bardzo dużo energii poświęca na kontrolowanie tego, jak inni ją postrzegają.
Ma silne poczucie własnej wartości, ale dlatego właśnie krytyka może ją mocno uruchamiać.
Jest kreatywna i ciekawa świata, ale jej potrzeba posiadania racji może czasem przesłonić możliwość powiedzenia:
„OK, tutaj faktycznie mogłam się mylić.”

8

Ale sciany tekstu ta Twoja AI robi moj Copilot musi sie streszczac on to juz wie i nawet nie usiluje xD

9 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (Dzisiaj 00:42:25)

Alice1 napisał/a:

Ale sciany tekstu ta Twoja AI robi moj Copilot musi sie streszczac on to juz wie i nawet nie usiluje xD

Nie wbrew pozorom nie bylo dlugiej tej analizy,ale ja wrzuciłam swoje tematy,a nie pierdylion postów  big_smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » AI zrobiła analizę mojej osobowości

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024