Ktoś ma proteza zębową ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ktoś ma proteza zębową ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Ktoś ma proteza zębową ?

Czy jest bardzo nie wygodnie nosić taką proteze:) ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ktoś ma proteza zębową ?

Nie mam i mam wielką nadzieję nigdy nie mieć, ale pokolenie naszych rodziców miało nieszczęście być skazanym na dentystów konowałów, co to zamiast leczyć i/lub ratować bardzo chętnie usuwali zęby, więc protezy są im nieobce.

Z tego co wiem, to dobrze wykonana i dopasowana proteza powinna być niewyczuwalna, więc komfortowa. Mimo wszystko jej noszenie narzuca trochę ograniczeń, bo na przykład nie wszystko możesz gryźć, ale brak zębów zapewne narzuca ich jeszcze więcej. Jeśli do tego dodać dyskomfort wynikający ze świadomości, jak wygląda bezzębny uśmiech, to uwierz, że gorzej nie będzie.

Teraz protetyka stoi na bardzo wysokim poziomie. Nawet jeśli praca zostanie wykonana na NFZ, to możesz dopłacić i mieć naprawdę ładnie wyglądające uzębienie.

3

Dzięki za odpowiedź byłem we wtorek nawycisku teraz będę miał pierwsze przymiarke  i jeszcze kilka wizyt mam nadzieję że się przyzwyczaje smile

Miklosza napisał/a:

Dzięki za odpowiedź byłem we wtorek nawycisku teraz będę miał pierwsze przymiarke  i jeszcze kilka wizyt mam nadzieję że się przyzwyczaje smile

No i super! Dbaj o siebie chłopie, dobry kierunek!

5

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
Miklosza napisał/a:

No i super! Dbaj o siebie chłopie, dobry kierunek!

W końcu trzeba jakoś wyglądać a nie jak jakiś bez zębny żul   big_smile

Miklosza napisał/a:

W końcu trzeba jakoś wyglądać a nie jak jakiś bez zębny żul   big_smile

No ba, podstawy są ważne. Chcesz kiedyś potrzymać kobietę za kolano, trzeba ją najpierw olśnić uśmiechem big_smile

7

Miklosza, Ty po tej wizycie u dentysty zrobiłeś się bardzo pozytywnie zakręcony. I tak trzymaj.

8

Tylko boję się że nie będzie wygodnie

9

Dzisiejsza protetyka to zupełnie co innego niż kiedyś. Zresztą przy następnej wizycie możesz porozmawiać o tym z dentystą w celu rozwiania Twoich wątpliwości.

10

Alessandro napisał/a:

Dzisiejsza protetyka to zupełnie co innego niż kiedyś. Zresztą przy następnej wizycie możesz porozmawiać o tym z dentystą w celu rozwiania Twoich wątpliwości.

Tak chyba zrobię podobno że by sie przyzwyczaić trzeba kilku tygodni

11

Po rozmowie z psychiatrą byłeś happy. Z tego prostego powodu porozmawiaj także z dentystą. Po niej będziesz wiedzieć co i jak.

12

Wszystkiego dowiem na miejscu

13

Miklosza napisał/a:

Wszystkiego dowiem na miejscu

Dokładnie. Jeśli cokolwiek Cię niepokoi lub wzbudza wątpliwości, to po prostu pytaj.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ktoś ma proteza zębową ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024