Stopy zimne jak lody - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Stopy zimne jak lody

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Stopy zimne jak lody

Mam problem z ciągle zimnymi stopami. Marzną mi nawet wtedy, gdy moczę je w ciepłej wodzie i zakładam bardzo ciepłe skarpety. Zastanawiam się, jaka może być przyczyna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Stopy zimne jak lody
Alice1 napisał/a:

Mam problem z ciągle zimnymi stopami. Marzną mi nawet wtedy, gdy moczę je w ciepłej wodzie i zakładam bardzo ciepłe skarpety. Zastanawiam się, jaka może być przyczyna.

Układ krążenia.

3

To jest problem z krążeniem. Możesz mieć właśnie jakieś zaburzenie z układem krążeniowym. Pytanie tylko, czy masz przy tym zimne dłonie? Bo zazwyczaj problemy z układem krążenia powoduje, że w kończynach dłoniach/stopach właśnie się to pokazuje. Jest możliwość taka, że po prostu masz za niską temp. w pomieszczeniu w którym przebywasz i zachodzi taka naturalna reakcja.

4 Ostatnio edytowany przez Alice1 (2026-02-22 00:55:16)

Tak ! Dlonie tez . Prawda nie mam ogrzewania od dwoch lat u siebie w mieszkaniu poniewaz wlasciciele chca sprzedac i mi dokuczaja ! Dawniej nie mialam takich problemow . Mam sprawy w sadzie bo oni mnie chca wyrzucic mimo ze regularnie place czynsz , oni nie moga mi podniesc czynszu bo dawniej przekroczyli limit i robia wszystko zeby mnie zniszczyc ! Ale ja zostane do konca twarda .

5

Jednak boje sie bardzo ze moga zrobic mi krzywde serio . Ich jest na wszystko stac .

6

Znam ten ból, to mega uciążliwe. U mnie winna okazała się tarczyca, ale to równie dobrze może być słabe krążenie albo po prostu braki żelaza.

Zamiast męczyć się z kolejnymi warstwami skarpet, zrób sobie podstawowe badania krwi (TSH, żelazo, morfologia) i przejdź się do lekarza rodzinnego. Nie ma co zgadywać z domowymi sposobami, lepiej sprawdzić u źródła, bo to organizm daje Ci jakiś sygnał.

Slabe krążenie albo tarczyca

8

Juz tu pisalam tyle razy , ze robilam badania na wszystko i byly bardzo dobre , do pracy musze co 6 mcy dokladne i co 3 mc ogolne , zadnych anomalii nie stwierdzono wrecz zdrowa babka ale teraz to nie wiem jak jest po tym nie jedzeniu w sumie czuje sie dobrze ale stopy i tak zimne .

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Stopy zimne jak lody

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024