Z wypowiedzi zrozumiałam, że możemy sobie wybrać, w które ze znaczeń serwowanych przez AI uwierzymy 
Spodobało mi się poszukiwanie znaczeń nicków, choć u mnie to sprawa przypadku. (Kiedyś wspominałam).
Strażak Sam - "Strażak Sam" (ang. "Fireman Sam") to popularny brytyjsko-amerykański serial animowany dla dzieci, opowiadający o przygodach dzielnego strażaka Sama i jego przyjaciół w fikcyjnym miasteczku Pontypandy. Bajka uczy dzieci, jak ważne jest bezpieczeństwo, współpraca i pomoc innym.
Koralina Jones - Koralina Jones to główna bohaterka powieści Neila Gaimana „Koralina” oraz jej słynnej ekranizacji filmowej z 2009 roku w reżyserii Henry'ego Selicka. Charakterystyka: To ciekawska, odważna i nieco uparta dziewczynka, która przeprowadza się z rodzicami do starego domu zwanego Pink Palace. Nosi charakterystyczny żółty płaszcz przeciwdeszczowy i ma niebieskie włosy (w wersji filmowej)[...] Symbolika: Postać Koraliny stała się ikoną popkultury, symbolizując dziecięcą rezyliencję oraz naukę doceniania rzeczywistości, mimo jej niedoskonałości.
Legat - Legat to wieloznaczne słowo o korzeniach łacińskich, oznaczające w starożytnym Rzymie wysłannika/urzędnika (np. dowódcę wojskowego) lub w prawie rzymskim zapis testamentowy, który współcześnie przekłada się na zapis w testamencie. W Kościele Katolickim legat to duchowny pełniący misję papieską, a w kontekście sportowym może odnosić się do nazwiska piłkarza, jak Thorsten Legat.
Julia - tu niespodzianka, bo AI pisze: W czym mogę Ci pomóc, Julio? Jeśli szukasz konkretnych informacji lub wsparcia, chętnie pomogę.
Palec Boga - Termin „Palec Boga” (lub „Palec Boży”) ma kilka znaczeń – od symboliki religijnej i frazeologii, po nazwy konkretnych miejsc i gier:
Frazeologizm: Oznacza działanie Opatrzności lub siły nadprzyrodzonej, która ingeruje w ludzkie losy. Często używany w kontekście niezwykłego zbiegu okoliczności lub ocalenia (np. „to był palec Boży”).
Symbolika religijna:
Biblia: Symbol mocy Bożej. Palcem Bożym wypisano Dekalog na tablicach. W Nowym Testamencie Jezus mówi o wyrzucaniu złych duchów „palcem Bożym”, co utożsamiane jest z Duchem Świętym.
Sztuka: Słynny motyw z fresku Michała Anioła „Stworzenie Adama” w Kaplicy Sykstyńskiej, gdzie palce Boga i Adama niemal się stykają, symbolizując przekazanie iskry życia.