Żyjemy w czasach takich a nie innych, że są możliwości i do ciągłego kontaktu i do ciągłego monitoringu zarazem.
Nie będę opisywać historii, ale zadam takie pytanie, żeby uzyskać ocenę innych a nie tylko nieobiektywną - swoją.
W dużym uproszczeniu. Jest on, jestem ja. Oboje dojrzali wiekowo, ale nie starzy ; )
Poza kontaktem osobistym, telefonicznym jest jeszcze komunikator - w tym przypadku messenger.
Oboje mamy również whatsappa, przez którego kontakt był bardzo incydentalny - gdy dochodzilo do wysylki zdjęć.
I teraz - sama nie wiem, czemu kiedy i jak, ale zauwazyłam, że ma włączoną aktywność czyli widać kiedy jest na komunikatorze whatsapp.
Wiadomo, jest tam kontakt ze znajomymi, są grupy rodzinne i kanały firmowe również (nie należę).
Co mnie zaniepokoiło - po incydentalnym zerknięciu na aktywność, zaczęłam sprawdzac, tak - stalkować go w tym konktekście i wygląda mi na to, że potrafi być aktywny doslownie co kwadrans, co pol godziny, ba nawet często w godzinach nocnych typu 2 w nocy czy czwarta nad ranem (ma problemy z dobrym snem).
Nie mieszkamy razem - spotykamy się, mieszkamy w róznych miastach. Ale znam w miarę jego rozkład wieczorno - nocno poranny i patrząc na tą aktywność - wychodzi na to, że jednak wchodzi na tego whatsappa praktycznie przy każdym przebudzeniu czy porannej pobudce.
Jeśli mamy kontakt messenger to owszem jest to komunikacja tez powiedzmy z przerwami calodzienna, ale nie tak intensywna. Bywa ze przesyla mi rano jakies śmieszne filmiki itd, ale nie codziennie, chodz czesto, natomiast .. wyglada na to ze nie tylko mi.
Zastanawiam się czy jest na to jakieś logiczne czy niewinne wytłumaczenie, z natury jestem podejrzliwa, więc pierwsze co mi przychodzi na mysl to jednak komunikacja z inną osobą, kobietą z którą jest taka zażyłość, że wypada mu napisać nawet o nocnej porze, bo umowmy się do rodzicow chyba w nocy nie wypisuje.
Nie zdecydowałam się póki co na otwarte pytanie do niego - z oczywistej przyczyny - będę musiala przyznać się do stalkingu, czego na ten moment nie chcę.
Jeśli ktoś ma ochotę wypowiedzieć się w temacie, zapraszam.