Czy moja miłość do niego się już skończyła? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy moja miłość do niego się już skończyła?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czy moja miłość do niego się już skończyła?

Przez 10 lat jestem (po miesiącu zerowego kontaktu z nim odrazu będę przygotowana do oficjalnego zerwania i rozstania)  w toksycznym związku, ponieważ mój chłopak jest alkoholikiem i nie szanuje kobiet. Nigdy jemu szczerze nie zależało na mnie sad To ja zawsze pierwsza do niego pisałam, dzwoniłam czy przychodziłam do niego - na moje szczęście rzadko kiedy mnie zlewał czy zbywał. On pochodzi z patologicznej rodziny gdzie jego ojciec jest alkoholikiem a jego matka jakaś dziwna. W przyszłym roku nie wiem czy dotrwam z nim 11 lat, ponieważ jest mi on już obojętny, olewam go i daje mu odczuć że też mi nie zalezy (a on wtedy powiedział że on woli jak ja pierwsza inicjuje kontakt) No i nie mam ochoty spędzać z nim czasu a on chciał ale pozbyłam się go pod pretekstem wyjazdu na studia do innego miasta, szkoły i pracy. W głębi duszy coś do niego czuję, bo nie zerwałam z nim natychmiast po tym jak zaczął ćpać, być agresywny czy w mojej obecności nadużywać alkoholu. Najbardziej obawiam się że może się obrazić że urwałam kontakt tak nagle. Co robić? Zbliza się koniec roku a ja naprawdę chciałabym domknąć ten rozdział do końca i od nowego roku zacząć wszystko od nowa i cieszyć się z tego że tym razem będę szczęśliwą singielką a nie taką już zdesperowaną desperatką jak 10 lat temu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy moja miłość do niego się już skończyła?
Dominisa123 napisał/a:

Przez 10 lat jestem (po miesiącu zerowego kontaktu z nim odrazu będę przygotowana do oficjalnego zerwania i rozstania)  w toksycznym związku, ponieważ mój chłopak jest alkoholikiem i nie szanuje kobiet. Nigdy jemu szczerze nie zależało na mnie sad To ja zawsze pierwsza do niego pisałam, dzwoniłam czy przychodziłam do niego - na moje szczęście rzadko kiedy mnie zlewał czy zbywał. On pochodzi z patologicznej rodziny gdzie jego ojciec jest alkoholikiem a jego matka jakaś dziwna. W przyszłym roku nie wiem czy dotrwam z nim 11 lat, ponieważ jest mi on już obojętny, olewam go i daje mu odczuć że też mi nie zalezy (a on wtedy powiedział że on woli jak ja pierwsza inicjuje kontakt) No i nie mam ochoty spędzać z nim czasu a on chciał ale pozbyłam się go pod pretekstem wyjazdu na studia do innego miasta, szkoły i pracy. W głębi duszy coś do niego czuję, bo nie zerwałam z nim natychmiast po tym jak zaczął ćpać, być agresywny czy w mojej obecności nadużywać alkoholu. Najbardziej obawiam się że może się obrazić że urwałam kontakt tak nagle. Co robić? Zbliza się koniec roku a ja naprawdę chciałabym domknąć ten rozdział do końca i od nowego roku zacząć wszystko od nowa i cieszyć się z tego że tym razem będę szczęśliwą singielką a nie taką już zdesperowaną desperatką jak 10 lat temu.

Bez składu i ładu…
Nie zrywaj bo się obrazi tongue

3

Jak nie zerwie, to będzie zdesperowaną desperatką.
Gdzie się nie odwróci zawsze dupa z tyłu.

4

Dominisa123 napisał/a:

jest mi on już obojętny, olewam go i daje mu odczuć że też mi nie zalezy

Dominisa123 napisał/a:

nie mam ochoty spędzać z nim czasu

vs

Dominisa napisał/a:

W głębi duszy coś do niego czuję (...)

Dominisa123 napisał/a:

obawiam się że może się obrazić

Mam wrażenie, że sama nie bardzo wiesz, czego chcesz ani co właściwie czujesz. Raz piszesz, że jest ci obojętny, a chwilę później martwisz się, czy się nie obrazi. To nie wygląda na obojętność, tylko na kompletny brak wglądu we własne emocje. Dopóki sobie tego nie uporządkujesz, to żadna relacja - ani z nim, ani z kimkolwiek - nie będzie oparta na zdrowych zasadach.

5

10 lat jesteś w toksycznym związku i nie jesteś pewna czy chcesz zerwać tongue chcesz to bądz z tym kolesiem który cie nie szanuje tongue

6

To, że zaczęłaś stawiać granice i myślisz o zamknięciu tego rozdziału, to już ogromny krok naprzód. Nie musisz się bać, że się obrazi – najważniejsze jest Twoje bezpieczeństwo psychiczne i emocjonalne. Jeśli zerwanie kontaktu to jedyny sposób, by się uwolnić, masz pełne prawo to zrobić. Trzymam kciuki za nowy, zdrowszy etap w Twoim życiu.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy moja miłość do niego się już skończyła?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024