Ostatnio uslyszalam,że o czlowieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Ostatnio uslyszalam,że o czlowieku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Ostatnio uslyszalam,że o czlowieku

Wiele mowi jego tatuaż oraz zdjęcie profilowe na Facebooku. Zgadzacie się z tym ? Czy charakter człowieka jest zupełnie inny ? Np jak ktoś sobie wytatuuje napis "śmierć Ruskim" to myślicie, że taki człowiek sobie zrobil taki napis dla zartow, a tak naprawdę jest tolerancyjny i lubi i szanuje wszystkich Rosjan? Albo jak jakąś kobieta robi sobie tatuaż z imieniem chłopaka to też psychologicznie nic nie znaczy, czy może oznacza, że ona go bardzo kocha? Albo jak ktoś na profilowym na Facebooku ma zakrwawiony nóż, to czy taka osoba jest lagodna z charakteru, czy raczej pokazuje swoją przemoc i agresje? Albo jak ktoś ma symbol organizacji dla zwierzat tzn,że takiej osoby zwierzęta nie obchodza wogole, czy angażuje się w pomoc zwierzętom?

Czy symbole, zdjęcia,tatuaże itd czy one wszystkie wyrażają prawdziwy charakter człowieka, czy każdy sobie np robi tatuaże  jakie chce bez myślenia jaki dany tatuaż mógł by mieć znaczenie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-09-23 14:34:29)

Odp: Ostatnio uslyszalam,że o czlowieku

Czy tatuaże coś mówią o człowieku? Nie wiem, mnie się niezbyt podobają, ale nie oceniam od razu po nich charakteru, bo co ma piernik...?  No może co najwyżej zawartość czaszki wink, gdy ktoś  tatuuje się bezmyślnie i ma pełno infantylnych kleksów czy napisów. Napisy to już w ogóle uważam za nieporozumienie. A tatuaże z imieniem to porażka dla mnie wink
Profilowe zdjęcia jako wyznacznik charakteru czy usposobienia? Aż tak daleko bym się nie posuwała, ale zazwyczaj chyba wstawiamy coś, co nam się podoba lub co oddaje nasz stan ducha w danym czasie. Zakrwawione noże i tym podobne to dla mnie przegięcie. Podejrzewam, że małolaty wstawiają takie rożne kontrowersyjne rzeczy aby się popisać, taka poza, większość z tego wyrasta. (Mam nadzieję)

3

Myślę, że wiele zależy. Niektórzy noszą koszulki zespołów, bo są jego fanami, a niektórzy dlatego, że jest ładne logo zespołu. Niektórzy robią dany tatuaż, bo taki im się podoba, a niektórzy dlatego, że ma dla nich symboliczne znaczenie. Myślę, że wiele znaczy od samego kontekstu i tego, co dany symbol dla tej osoby oznacza. Jeśli ktoś tatuuje sobie napis "śmierć Ruskim", to należy zapytać, dlaczego to zrobił: może nienawidzi Ruskich, a może zrobił to z głupoty (ale czy jeden głupi czyn świadczy o tym, że ta osoba jest głupia?). Choć jak ktoś tatuuje sobie imię chłopaka, to wątpię, by ktoś to zrobił dla funu - bardziej robi to z mieszanki głupoty i miłości - miłości, bo trudno sobie wyobrazić, by tatuować imię swojego wroga, a głupoty, bo relacje bywają różne i czasami zwyczajnie się kończą, nawet jeśli myślimy, że są na zawsze.

Myślę, że symbole, zdjęcia, tatuaże mogą wiele powiedzieć, ale bez szerszego kontekstu i znajomości danej osoby, interpretacja może się zupełnie mijać z prawdą.

Tajemnicza9715 napisał/a:

Myślę, że wiele zależy. Niektórzy noszą koszulki zespołów, bo są jego fanami, a niektórzy dlatego, że jest ładne logo zespołu. Niektórzy robią dany tatuaż, bo taki im się podoba, a niektórzy dlatego, że ma dla nich symboliczne znaczenie. Myślę, że wiele znaczy od samego kontekstu i tego, co dany symbol dla tej osoby oznacza. Jeśli ktoś tatuuje sobie napis "śmierć Ruskim", to należy zapytać, dlaczego to zrobił: może nienawidzi Ruskich, a może zrobił to z głupoty (ale czy jeden głupi czyn świadczy o tym, że ta osoba jest głupia?). Choć jak ktoś tatuuje sobie imię chłopaka, to wątpię, by ktoś to zrobił dla funu - bardziej robi to z mieszanki głupoty i miłości - miłości, bo trudno sobie wyobrazić, by tatuować imię swojego wroga, a głupoty, bo relacje bywają różne i czasami zwyczajnie się kończą, nawet jeśli myślimy, że są na zawsze.

Myślę, że symbole, zdjęcia, tatuaże mogą wiele powiedzieć, ale bez szerszego kontekstu i znajomości danej osoby, interpretacja może się zupełnie mijać z prawdą.

A ja myślę,ze 99% tatuazy to nie jest przypadek. Ostatnio żona mojego brata zrobila sobie tatuaz ryby. Jak zapytalam dlaczego akurat taki to odpowiedziala "ze moj brat po raz pierwszy zabral ja na randke do oceanarium i wtedy zostali para i, ze ten tatuaz ma dla niej znaczenie"... podobnie słyszę od innych wytatuowanych osób. Także jak widze kogos kto ma tatuaz z napisem np "je*** czarnych" no to napewno nie jest to osobnik wysoce tolerancyjny tylko wlasnie mowi to duzo o jego rasizmie. Albo jak ktos sobie tattuuje jakies noze, czaszki to napewno to nie jest nikt swiety,kto co niedziela do kosciolka chodzi  big_smile

5

A wytatuowana twarz? Totalne bezguście i tandeta.

Solaris napisał/a:

Dokładnie  big_smile

7

Julia life in UK napisał/a:
Solaris napisał/a:

Dokładnie  big_smile

Niektórzy zataczają kółeczko i wracają do korzeni. Kolczyki w nosie, tatuaże na gębie, jeszcze piórka i przepaska na biodra tongue

https://fatsil.org/wp-content/uploads/2023/12/identity_of_aboriginal_australians-3-300x171.jpg

Solaris napisał/a:
Solaris napisał/a:

Dokładnie  big_smile

Niektórzy zataczają kółeczko i wracają do korzeni. Kolczyki w nosie, tatuaże na gębie, jeszcze piórka i przepaska na biodra tongue

https://fatsil.org/wp-content/uploads/2023/12/identity_of_aboriginal_australians-3-300x171.jpg

No dokładnie tak wyglądają big_smile

9

Wiele mowi jego tatuaż oraz zdjęcie profilowe na Facebooku. Zgadzacie się z tym ? Czy charakter człowieka jest zupełnie inny ? Np jak ktoś sobie wytatuuje napis "śmierć Ruskim" to myślicie, że taki człowiek sobie zrobil taki napis dla zartow, a tak naprawdę jest tolerancyjny i lubi i szanuje wszystkich Rosjan? Albo jak jakąś kobieta robi sobie tatuaż z imieniem chłopaka to też psychologicznie nic nie znaczy, czy może oznacza, że ona go bardzo kocha? Albo jak ktoś na profilowym na Facebooku ma zakrwawiony nóż, to czy taka osoba jest lagodna z charakteru, czy raczej pokazuje swoją przemoc i agresje? Albo jak ktoś ma symbol organizacji dla zwierzat tzn,że takiej osoby zwierzęta nie obchodza wogole, czy angażuje się w pomoc zwierzętom?

Czy symbole, zdjęcia,tatuaże itd czy one wszystkie wyrażają prawdziwy charakter człowieka, czy każdy sobie np robi tatuaże  jakie chce bez myślenia jaki dany tatuaż mógł by mieć znaczenie?

Sądzę, że tatuaże rzeczywiście mówią o człowieku. Przecież nikt nie tatuuje sobie symboli przypadkowych, bez powodu. Jeśli tatuaż jest przemyślany, to stanowi rodzaj uzewnętrznienia osobistych wartości, gustu, a nawet całego stylu życia. To coś więcej niż tylko ozdoba na ciele – to forma ekspresji, która może mówić o tym, co dla danej osoby ważne, co ją definiuje. Tak samo jak wybór ubrań czy preferencje muzyczne, tatuaż może odzwierciedlać indywidualność i to, jak człowiek postrzega siebie oraz swoje otoczenie.

Taki wybór, zwłaszcza gdy jest świadomy, nie jest przypadkowy – każda kreska, symbol czy obrazek może mieć głęboki osobisty sens. Tatuaże mogą być więc prawdziwym odbiciem charakteru i historii, które nie zawsze da się wyrazić słowami.

KoralinaJones napisał/a:

Sądzę, że tatuaże rzeczywiście mówią o człowieku. Przecież nikt nie tatuuje sobie symboli przypadkowych, bez powodu. Jeśli tatuaż jest przemyślany, to stanowi rodzaj uzewnętrznienia osobistych wartości, gustu, a nawet całego stylu życia. To coś więcej niż tylko ozdoba na ciele – to forma ekspresji, która może mówić o tym, co dla danej osoby ważne, co ją definiuje. Tak samo jak wybór ubrań czy preferencje muzyczne, tatuaż może odzwierciedlać indywidualność i to, jak człowiek postrzega siebie oraz swoje otoczenie.

Taki wybór, zwłaszcza gdy jest świadomy, nie jest przypadkowy – każda kreska, symbol czy obrazek może mieć głęboki osobisty sens. Tatuaże mogą być więc prawdziwym odbiciem charakteru i historii, które nie zawsze da się wyrazić słowami.

Otóż to. Bardzo mądrze napisane.

11

KoralinaJones napisał/a:

Przecież nikt nie tatuuje sobie symboli przypadkowych, bez powodu.

Profesjonalni tatuażyści często muszą nie raz i nie dwa mocno się nakombinować, jak przykryć to, co śmiałkowie dali sobie wydziargać w beztroskim zaćmieniu big_smile
W necie pełno przykładów takiej radosnej tworczości tongue Przed i po;)

Solaris napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Profesjonalni tatuażyści często muszą nie raz i nie dwa mocno się nakombinować, jak przykryć to, co śmiałkowie dali sobie wydziargać w beztroskim zaćmieniu big_smile

Największą glupota to mieć tatuaż z imieniem.chlopaka lub dziewczyny.  Później zdrada to lecą i usuwają  big_smile

13

Solaris napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Największą glupota to mieć tatuaż z imieniem.chlopaka lub dziewczyny.  Później zdrada to lecą i usuwają  big_smile

Tak, na początku wspomniałam, że ta kategoria to porażka. Skończy się miłość do Zosi zacznie do Joli i co? A jak ktoś kochliwy to się nabiega big_smile

14

Tu piękne tatuaże big_smile

https://tse4.mm.bing.net/th/id/OIP._M7pIGTMxR7mv-DHtaIGFgAAAA?cb=12&rs=1&pid=ImgDetMain&o=7&rm=3

15 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-10-21 21:19:47)

O, Julka tutaj ktoś chyba Ciebie sobie wytatuował big_smile tongue

https://tse2.mm.bing.net/th/id/OIP.SP8i64jXQ3UrWGazMjHG0wHaHa?cb=12&pid=ImgDet&w=200&h=200&c=7&dpr=1,4&o=7&rm=3

Zaraz mi Julka nakopie tongue

Solaris napisał/a:

O, Julka tutaj ktoś chyba Ciebie sobie wytatuował big_smile tongue

https://tse2.mm.bing.net/th/id/OIP.SP8i64jXQ3UrWGazMjHG0wHaHa?cb=12&pid=ImgDet&w=200&h=200&c=7&dpr=1,4&o=7&rm=3

Zaraz mi Julka nakopie tongue

big_smile to nie ja

17

Solaris napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Dlatego, mimo że nie mam nic przeciwko tatuażom, nie zdecydowałam się na żaden, ponieważ nie mam gwarancji, że po kilku latach się nim nie znudzę. Nie oznacza to jednak, że robiąc tatuaż, nie byłabym w danej chwili przekonana, że to właśnie to.
Trudniej wymienić niż faceta… a przynajmniej niektórzy tak twierdzą.

KoralinaJones napisał/a:
Solaris napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Dlatego, mimo że nie mam nic przeciwko tatuażom, nie zdecydowałam się na żaden, ponieważ nie mam gwarancji, że po kilku latach się nim nie znudzę. Nie oznacza to jednak, że robiąc tatuaż, nie byłabym w danej chwili przekonana, że to właśnie to.
Trudniej wymienić niż faceta… a przynajmniej niektórzy tak twierdzą.

Ja też się w życiu na tutuaz nie zdecyduje, tym bardziej,że czytalam, że to też szkodzi na zdrowiu

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Ostatnio uslyszalam,że o czlowieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024