a dokladnie w okolicy kostki po wewnetrznej stronie .Bol pojawia sie podczas chodzenia , ale nie jest ciagly .... wystepuje tylko momentami i jest silny . Nie doszlo do zadnego urazu .... nie skrecilam kostki ani sie nie uderzylam. Zastanawiam sie , co moze byc przyczyna i do jakiego lekarza sie udac . Ktos wie ?
Jeśli nie doznałaś urazu i nie jest to efekt przeciążeń, może to być promieniujący do stopy ucisk na nerw któregoś z kręgów kręgosłupa. To dosyć częsta przyczyna tego rodzaju dolegliwości.
Proponuję udać się do lekarza POZ, a on wystawi odpowiednie skierowanie. Prawdopodobnie do neurologa, ale jeśli mimo wszystko uzna, że to problem kostny, to do ortopedy.
Dzieki za odpowiedz . Na razie sprobuje troche odpoczac i zobacze , czy samo przejdzie.Jesli bol nie ustapi,to na pewno skorzystam z Twojej rady i pojde do lekarza.Dobrze wiedziec , gdzie sie udac w razie czego .... dzieki jeszcze raz!
Wiem, to się dzielę, nie ma o czym mówić ![]()
Jak najbardziej warto odpocząć i trochę się poobserwować.
Zwróć może uwagę, czy nawet zupełnie nieświadomie nie przeciążasz tej nogi, na przykład podczas siedzenia układając ją w jakiś nienaturalny sposób? Mój znajomy kiedyś często siadał przed komputerem "chowając" prawą nogę pod siebie, a potem narzekał, że go boli. Jak przestał, to ból ustąpił. Dążę do tego, że taki często powtarzany, długotrwały nacisk również może powodować bóle kostne, nie trzeba doznać konkretnego urazu.
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie ból samoistnie ustąpił, bo wiem, jakie to może być dokuczliwe.
Bylam u lekarza i wedlug niego to efekt noszenia nieodpowiedniego obuwia.Dostalam krem do smarowania i mam nadzieje , ze pomoze.Szczerze mowiac mysle ze Ty masz racje a ten lekarz nie .Dzieki za podpowiedz z pozycja nogi przy siedzeniu .... nie zwracalam na to uwagi , a moze faktycznie ma znaczenie .
Warto poza smarowaniem kremem zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Przede wszystkim wybieraj wygodne i dobrze dopasowane buty z dobrą podporą dla stóp, unikaj wysokich obcasów i zbyt ciasnych modeli. Przy siedzeniu staraj się nie krzyżować nóg i układaj je tak, żeby nie były napięte ani nie wyginały się pod niewygodnym kątem — to pomaga lepiej krążyć krwi i zmniejsza napięcie. Jeśli nadal nie będziesz widzieć poprawy to udaj się do innego specjalisty.