Kołdra obciążeniowa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kołdra obciążeniowa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1 Ostatnio edytowany przez Be. (2021-11-30 09:35:21)

Temat: Kołdra obciążeniowa

Cze, czy ktoś z Was używał kołdry obciążeniowej? Moje pytanie jest następujące: czy od razu przesypiając w niej całe noce można sobie zrobic kuku? Trafilem na artykuł, który kazał zaczynać od 15 min i dawkować sobie stopniowo tę przyjemność (czyli trzeba nastawić budzik), natomiast ja od razu przykryłem się nią na całą noc, a następnie kołdra normalna i poszedłem spać. Jedynie co to ciężej trochę wstać rano na ten moment.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kołdra obciążeniowa

Jak ci służy, to nie ma problemu.

3

Moje dziecię używa takiej kołderki do zasypiania. Zasada bezpieczeństwa jest taka: Kołdra powinna ważyć maks 10% twojej wagi. Ważysz 150kg? Wtedy kołdra powinna ważyć maksymalnie 15kg. Można spać pod nią całą noc, o ile nie masz jakiś problemów zdrowotnych, które byłyby przeciwwskazaniem: łamliwości kości, astmy, bezdechu nocnego, nadciśnienia, chorób serca, płuc, układu krwionośnego.

4

Eh miałem po tym siniaka na nodze. Rano ciężko wstać i ciężko się pod nią kręcić. Na ten moment wywalam ją z wyra. Ciężko dawkować spanie pod nią, bo musiałbym ustawiać budzik tak by mnie wybudził np po godzinie, a ciężko się na to zdecydować będąc sennym. Mam bodaj 8kg przy 85kg wagi. Miała pomoc na wzmożone napięcie.

5

O to chodzi, żeby się nie kręcić. Możesz jej używać jak siedzisz na kanapie i buszujesz na forum wink

6

O kurde, a ja forumuje z telefonu w pracy albo na siłowni. Mam się nie kręcić...no dobra, to jest jakiś trop. Ogólnie ciężko o konkretne informacje na temat tego produktu.

7 Ostatnio edytowany przez DeepAndBlue (2022-04-20 10:10:21)

To po pracy jak się relaksujesz. Dżizas. To tylko ciężka kołderka hmm Nic skomplikowanego.

Mój młody ma dwie. Jedna 2kg mała na wyjścia, plus obciążona czapeczka z daszkiem. Na noce do zasypiania 5kg średnia. Próbowałam jej i spałam pod nią normalnie całą noc. Żadnych siniaków. Masz cienką skórę, problemy z ukrwieniem???

Edit: produkty podobne, które mają za zadanie wywołać głębokie ciśnienie (deep pressure) to między innymi poza wspomnianą obciążoną czapką:
-obciążona kamizelka
-obciążone buty
-obciążniki na nadgarstki i kostki
-podkoszulek uciskowy
-spodenki uciskowe

Zazwyczaj używane są przez dzieci, młodzież ale również i dorosłych, którzy potrzebują dodatkowej stymulacji dotykiem uciskowym np przy zaburzeniach w integracji sensorycznej. Mogą być pomocne dla nerwicowców i osób z ADHD, które potrzebują tzw uziemienia.

8

To jest skomplikowane, bo używanie jej jest irytujące.

Nic dziwnego z krwią się u mnie nie dzieje. Ogólnie jak się nią przykrywam to robi mi się zimno i czuję się trochę tak jak gdyby ważyła 80kg a nie 8. Mam zaburzenia czucia głębokiego, ale właśnie ta kołdra powinna pomóc.

9

Być może jesteś słabo ukrwiony, stąd te uczucie zimna i siniaki. Chodzisz na masaże z głębokim uciskiem?
Używaj kołderki za dnia podczas relaksu. Na popołudniową drzemkę czy wieczorem do filmu. Może musisz się przyzwyczaić do niej najpierw.

10

Echo serca kiedyś robiłem i było spoko. Spróbuję używać jej za dnia. Na jakieś rzeczy typu integracja strukturalna itd chodziłem, ale chyba musiałbym łazić tam X lat żeby coś dało...No nieźle mną wstrząsnęło od nadmiaru miłości jaki dostałem od płci przeciwnej i nie puszcza;d.

11

Słaba wydolność żył i tętnic??

Złamane serduszko? Każdy przeżył. Nawet wielokrotnie. Co z tego? Żyje się dalej. To tak jakby biegać jak radosny konik i się nigdy nie przewrócić, nie obedrzeć sobie kolan. Biegasz to kontuzje się zdarzają. Rekonwalescencja i biegasz dalej jak sprawia ci to radość. Kochasz, ufasz to się czasem wywrócisz. Bywa. Kochasz dalej, bo bez tego życie jest smutne cały czas, nie tylko po rozstaniu.

Pielęgnowanie złych emocji w niczym nie pomoże, wręcz może się utrwalić w postaci zgorzknienia, napięć, natręctw, nerwicy. Sam sobie kuku wtedy robisz, zamiast zatroszczyć się o swoją psyche. Pewnie już zbudowałeś murek dookoła siebie. Będzie ciężko go rozebrać, ale da się. Trzeba tylko chcieć. Samo się nie zrobi. Cynizm cię trawi od środka. Przez jakiś czas jest to zrozumiałe, na czas gojenia rany… potem to już tylko forma autoagresji.

Pytanie jak długo już to przeżywasz? Jak od niedawna to luzik. Przejdzie wink

12

Nope, to dużo więcej przeżyć i bardziej rozbudowanych, cały proces. To złamane serduszko to już tylko wisienka na torcie, wisienka zniszczenia, ale jednak wisienka. Trwa to już bardzo długo i wcale nie przechodzi każdemu szybko i bezboleśnie i mało tego, można nawet pracować nad tym wszystkim latami i efektu może nie być;))). No i ta kołdra to kolejne gówno, na które dałem się nabrać.

13

Toć zazwyczaj złamane serduszko to wisienka na torcie. Ale rozumiem, że niczym się nie wyróżniasz, więc cierpiętnictwem chcesz zasłynąć. Można i tak. Wtedy nie wydawaj pieniędzy na nic. Szkoda hajsu.

„Jeżeli ktoś pragnie zdrowia,
najpierw należy do zapytać,
czy jest gotowy
pozbyć się przyczyn własnej choroby.
Jedynie wówczas można mu pomóc.”

/Hipokrates/

14

A co to ma do kołdry? Ja mam wszystko przez lata przerobione, po prostu po jakimś czasie nachodzą wątpliwości. Szczególnie jak właśnie spojrzysz na stracony czas i kasę.

15

To ma do kołdry, że jak nie chcesz sobie pomóc to i kołdra nie pomoże. I nic nie pomoże. Będziesz mógł być cierpiętnikiem wszech-czasów po wszech-czasy…
przynajmniej w swoim mniemaniu wink

16

Ja nie lamentuje. Płacz był lata temu i dostałem wpierdol za to jeszcze większy. Natomiast to bardziej jak naparzanie w worek bokserski.

17

Nie. To naparzanie w przechodniów wink

18

Nom, ale co z tego?:P

19

Nico. Ktoś ci kiedyś odda. Potem nie płacz.

20

Mam doświadczenie, spokojnie.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kołdra obciążeniowa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024