Chciałabym zacząć współżycie z moim facetem, nie chcę brać tabletek anty, myślałam o prezerwatywach. Zastanawiam się czy często pękają i jak skuteczne są faktycznie. Czy te historie z nieskuteczną antykoncepcją są historiami uzasadniającymi właśnie brak zastosowanie antykoncepcji
Historie z nieskuteczną biora się z niewłaściego stosowania. Np jak założysz za dużą prezerwatywę to się zsunie, jak nie zostawisz na czubku miejsca to pęknie, jeśli użyjesz za dużo siły przy zakładaniu pęknie. Uwaga też na paznokcie i zęby. Jeśli chcecie ich użyć najlepiej najpierw sprwdzic i nauczyc się je zakładać.
Są inne metody np wytrysk na zewnątrz lub w ustach, wkładka, nakładka na szyjkę macicy lub nakladka na penisa.
Ogólnie jest antykoncepcja hormonalna i mechaniczna. Dla każdego coś sie znajdzie trzeba dobrać to co najbardziej odpowiada
Czasem moga peknac. Jezeli nie chcesz brać antykoncepcji to pomysl o zelu plemnikobojczym zawsze to dodatkowa ochrona.
Historie z nieskuteczną biora się z niewłaściego stosowania. Np jak założysz za dużą prezerwatywę to się zsunie, jak nie zostawisz na czubku miejsca to pęknie, jeśli użyjesz za dużo siły przy zakładaniu pęknie. Uwaga też na paznokcie i zęby. Jeśli chcecie ich użyć najlepiej najpierw sprwdzic i nauczyc się je zakładać.
Są inne metody np wytrysk na zewnątrz lub w ustach, wkładka, nakładka na szyjkę macicy lub nakladka na penisa.
Ogólnie jest antykoncepcja hormonalna i mechaniczna. Dla każdego coś sie znajdzie trzeba dobrać to co najbardziej odpowiada
A prezerwatywy+ seks w dni niepłodne?
Perwersyjny za to szczupł napisał/a:Historie z nieskuteczną biora się z niewłaściego stosowania. Np jak założysz za dużą prezerwatywę to się zsunie, jak nie zostawisz na czubku miejsca to pęknie, jeśli użyjesz za dużo siły przy zakładaniu pęknie. Uwaga też na paznokcie i zęby. Jeśli chcecie ich użyć najlepiej najpierw sprwdzic i nauczyc się je zakładać.
Ogólnie jest antykoncepcja hormonalna i mechaniczna. Dla każdego coś sie znajdzie trzeba dobrać to co najbardziej odpowiadaA prezerwatywy+ seks w dni niepłodne?
Można, ale ruchac się chce najbardziej w płodne
jak nie zostawisz na czubku miejsca to pęknie,
A na instrukcji prezerwatywy jest informacja, żeby właśnie ścisnąć czubek palcami podczas zakładania, aby pozbyć się z niego powietrza, by było miejsce na nasienie.
Dlatego właśnie nie warto czytać ekspertów z internetu.
Perwersyjny za to szczupł napisał/a:jak nie zostawisz na czubku miejsca to pęknie,
A na instrukcji prezerwatywy jest informacja, żeby właśnie ścisnąć czubek palcami podczas zakładania, aby pozbyć się z niego powietrza, by było miejsce na nasienie.
Ale to się przecież ze sobą nie wyklucza ![]()
Perwersyjny za to szczupł napisał/a:jak nie zostawisz na czubku miejsca to pęknie,
Jasne ze nie można tam zostawiać powietrza
Dokładnie to mam na myśli
Chciałabym zacząć współżycie z moim facetem, nie chcę brać tabletek anty, myślałam o prezerwatywach. Zastanawiam się czy często pękają i jak skuteczne są faktycznie. Czy te historie z nieskuteczną antykoncepcją są historiami uzasadniającymi właśnie brak zastosowanie antykoncepcji
Jedyne przypadki wpadek jakie znam, to albo te po pijaku, kiedy tak naprawdę żadnej antykoncepcji nie było, albo zaplanowane. Nie znam ani jednego przypadku ciąży z powodu dobrze stosowanej antykoncepcji.