Dawno się tu nie udzielałem, bo też u mnie bez zmian. Z rzadka trochę klikam na portalach randkowych, ale bez żadnych sukcesów. W końcu postanowiłem wybrać się na speed dating, co oczywiście nie było takie proste, bo terminów dla grupy wiekowej przed 30 jest mało, do tego miejsca dla mężczyzn bardzo szybko wyparowują. No ale w końcu udało mi się zarezerwować miejsce.
Na początku wyglądało to dobrze. kobiet było w zasadzie tyle samo co mężczyzn. Wśród mężczyzn nie było żadnych giga chadów, takim wystarczy tinder, tylko raczej sami normalni przeciętni mężczyźni. Dziewczyny podobnie, w większości ładne i szczupłe, ale też nie jakieś 10/10. Raczej głównie takie 7-8/10.
Same rozmowy poszły raz lepiej raz gorzej, ale z kilkoma dziewczynami miałem wrażenie, że rozmawiało mi się naprawdę dobrze i mieliśmy wspólne tematy. Na tak zaznaczyłem ponad połowę dziewczyn.
I co? Oczywiście zero matchy...
Ale to nie koniec mojej opowieści. Na tym speed datingu był też mój znajomy. Który ogólnie jest przystojniejszy ode mnie i ma naprawdę dobrą gadkę. Opowiadał mi, że z wieloma dziewczynami miał naprawdę bardzo dobre flow. On również zaznaczył ponad połowę i co? Też zero matchy....
Podobno jak patrzył na ich kartki to widział, ze tylko jedna dziewczyna kogokolwiek zaznaczyła...
Wydawać by się mogło, że kiedy nie trzeba czekać na match na tinderze czy badoo, tylko jest od razu rozmowa na żywo i wymaga to większego zaangażowania, bo trzeba zapłacić i przyjść osobiście to szanse są większe, ale jednak nie...
Dodam jeszcze, że nie były to jakieś puste dziewczyny po zawodówce, a w większości dobrze wykształcone, po porządnych studiach lub w trakcie.
To, że mnie się nie udało to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale że mojemu koledze, który ma lepsza aparycję i gadkę również to już utwierdza mnie w przekonaniu, że speed dating to się nie wiele różni od aplikacji randkowych, gdzie kilka procent najatrakcyjniejszych mężczyzn zgarnia 90% kobiet.
Rynek matrymonialny w polsce to jednak jest jedna wielka porażka...
Nie widzę sensu chodzenia dalej na speed dating. Na ilu musiałbym być, żeby mieć jakiś match? A nawet gdybym jakiś miał to nie daje żadnej gwarancji, że cokolwiek z tego wyjdzie...