Rodzice mną rządzą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Rodzice mną rządzą

Naprawdę, nie wiem co mam zrobić...

W styczniu kończę 26 lat.

Otóż wróciłam z pracy jem obiad tata mówi rozsypiesz jak odpoczniesz sól na chodniku na mrówki, pracuje od 7 do 15, jem obiad w domu, a tata mówi już plan na dalsze dni, jak ledwo wróciłam z pracy. Gdy powiedziałam że jestem zaganiania jak mnie mama zawołała do zwinięcia chodników wyrzucenia śmieci to powiedziałam bo tylko to tam to zanieść przynieść zejdź na dół to mama na to ta co ty za bzdury odpowiadasz że zaganiana jesteś a tata na to nie pyskuj mowie nie pyskuje przedstawiam swoje założenia. A tata cicho tam. Jeszcze miała pretensje że zapomniałam wyszorować w łazience że mam zrobić zdjęcie a ja mówię nie twoja sprawa.

I jeszcze takie podejście mają że zaganiana mówię, zaganiana byłabyś tak do mnie rodzice jakbyś w kopalni pracowała.

To mama komentuje że już ta se uroił że do roboty zaganiana, że znęcają się nad nią, ta się kłóci

Przecież wstaje o 5.30 to mam prawo być zmęczona i iść spać po 21 i wykąpać się wcześniej co nie?

Albo rodzice pytają się, czemu kupiłaś paczkę wykałaczek do uszu, jak tu jest jeszcze?

Ja na to nie muszę się tłumaczyć, to tata zaraz chciał uderzyć mnie i powiedział tak ty snobie, dlaczego niemiła jesteś? Ktoś Ci tu dokucza?!

Mama do mnie pretensje, że nie zrozumiałam pewnej rzeczy. Ma do mnie pretensje, dlaczego już mowie jak ktoś mnie pyta o wiek, że za 4 miesiące kończę 26 lat. Przecież mogę się wypowiadać jak chce, tak?

Jeszcze podejrzewa, że takim tonem jak się oddzywam w domu to tak w pracy odpowiadam.

Przerasta mnie to.

Rozumiem, że mama jest po operacji, ale ja też mam swoje życie.

A z resztą ja tylko mieszkam i mogę żyć wedle własnych zasad niż tłumaczyć się rodzicom ze wszystkiego, co nie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2025-09-14 21:46:24)

Odp: Rodzice mną rządzą

O witamy, kolejny miliardowy temat, super smile

A teraz wyobraź sobie, że jakbyś mieszkała sama w pojedynkę (jak np. ja), to musiałabyś zapierdalać z tymi wszystkimi obowiązkami SAMA na okrągło.

Dzisiaj ogarnąłem pranie, wyczyściłem wszystkie pary butów, wymyłem kuchnię i łazienkę na błysk, umyłem lodówkę, zrobiłem obiad, ogarnąłem gary wraz z czyszczeniem kuchenki gazowej i jeszcze parę innych rzeczy.

I to jest wersja light.

Tak wygląda dorosłe życie, do tego jeszcze dochodzą zakupy, wynoszenie śmieci, odkurzanie, zmienianie pościeli i miliard innych pobocznych ,,misji".

Acha - i też sam zapierdalam do pracy, w pojedynkę ogrzewam mieszkanie, w pojedynkę płacę rachunki i żyję na własny koszt.

Czyli robię coś co robią miliony ludzi na całym świecie.

Normalna rzecz, więc nie wiem dlaczego Ciebie tak to przerasta?

Mieszkasz u nich, to masz się dostosować do zasad, które Ci narzucają
Nie pasuje? - to się wyprowadź.

Ja zrobiłem tak samo, mieszkałem z rodzicami dosyć długo, a jak zaczęli mnie irytować, to przyszłościowo kupiłem mieszkanie, w którym obecnie siedzę sam i każdy jest happy smile

Wyprowadzić się

4

To sie wyprowadz.

5

Uawsze mozesz tez sie wprowadzic do Rumuna. Nie wiem tylko, czy to pasujacy rocznik xD

blueangel napisał/a:

Uawsze mozesz tez sie wprowadzic do Rumuna. Nie wiem tylko, czy to pasujacy rocznik xD

big_smile

Mam 31 lat, więc chyba dla niej już stary dziad jestem lol

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

Mam 31 lat, więc chyba dla niej już stary dziad jestem lol

No napewno z tego co wcześniej pisała  big_smile

9

Musialbys odkopac jej Liste z rocznikami, ktore sa git, a ktore nie sa git xD
Wstawiala te legitna Liste tyle razy, ze nie bd problemu w weryfikacji, ale mi sie poprostu nie chce xD

10 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2025-09-15 19:47:34)

Nie no ona pisała coś o rocznikach 92-00, więc jeszcze taką starą kurwom dla niej nie jestem xD

Dlatego Goldenko wpadaj do mnie, zrobię Ci jakiegoś gofra na ciepło z powidłami i nie będziesz musiała zapierdalać z soleniem chodnika czy co tam robicie w wolnym czasie XDD

11

"W akademiku już młodsze roczniki chłopaków, bo 04.
Bardziej interesuje się kimś z rocznika 92-98 i 00.
99 i 01 odpada. 10-15 lat starszy czy ktoś młodszy odpada."

Takze jesli nie jestes 99 i 01 to sie prawilnie miescisz w widelkach xD

Ta logika mnie właśnie niszczy

1992 ok
1993 ok
1994 ok
1995 ok
1996 ok
1997 ok
1998 ok
1999 - PRZEKLĘTY ROCZNIK
2000 ok
2001 - PRZEKLĘTY ROCZNIK

Logika lvl 999999

Tak w ogóle, to autorka tematu jest cudowna, zakłada temat, po czym znika z niego big_smile

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

Tak w ogóle, to autorka tematu jest cudowna, zakłada temat, po czym znika z niego big_smile

Bo chce rozkręcić gownoburze i siedzi z popcorn i oglada ten cyrk  big_smile

15

Myślę, że dopóki mieszkasz pod ich dachem to nie uwolnisz się od problemu.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024