Biblia-Slowo Boze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Biblia-Slowo Boze

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-25 18:47:11)

Temat: Biblia-Slowo Boze

Biblia jest uznawana za Pismo Swiete przez wszystkich Chrzescijan. Stary Testament uczy nas historii stworzenia,historii ludzkosci i historii narodu wybranego,a takze zapowiada przyjscie Jezusa jako Zbawiciela. Ze Starego Testamentu dla Chrzescijan przestalo byc wazne prawo mojszeszowe(ktorego przestrzegaja wyznawcy Judaizmu). Obowiazuje nas natomiast 10 Przykazan,co potwierdzil Jezus w Nowym Testamencie"jezelo chcesz wejsc do Krolestwa Niebieskiego zachowuj Przykazania" .
Tak,wiec Chrzescijan Obowiazuje caly Nowy Testament plus 10 Przykazan ze Starego Testament, a cala Biblia uwaza sie za natchniona przez Ducha Swietego to mimo tego Stary Testament traktuje sie jako rzeczywisty I prawdziwy fakt historyczny,a nie jako cos co Chrzescijanie musza wypelniac. Nie zyjemy pod Prawem Mojszesza, ale pod Prawem Nowego Przymierza jakim jest Nowy Testament,a jedynie 10 Przykazan ze Starego Testamentu Jezus kazal nam Chrzescijanom przestrzegac.
Dlatego zachecam do czytania Starego Testamentu, bo trzeba tez poznac jego historie.
Natomiast ja postaram sie omowic Nowy Testament to co juz wiem i sie nauczylam. Kto ciekawy moze czytac

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-25 20:06:34)

Odp: Biblia-Slowo Boze

1. Nowy Testament zaczyna sie od rodowodu Jezusa. Rozni sie on od rodowodu innego Ewangelisty, jednak nie ma w nich sprzecznosci poniewaz kazdy z nich kieruje sie inna zasada wymieniania przodkow Jezusa. Jezus byl przodkiem Dawida wedlug ciala, lecz Jego boska natura byla od wiekow w Niebie, dlatego tez Jezus powiedzial "zaprawde zanim Abraham stal sie JA jestem ,co oznacza,ze Jezus od wiekow byl w Niebie zanim Bog zdecydowal sie go zeslac na ziemie w postaci czlowieka. A ,ze Jezus  narodzil sie z Maryi, ktora byla z pokolenia Dawida, tak wiec wszystkie pokolenia od Adama do Maryji  i Jozefa sa liczone jako rodowodJezusa Chrystusa

3

Julka, a możesz te swoje religijne tematy prowadzić w jednym, aby nie zaśmiecać forum?

4

Religia żydów.

5

Mieciaa napisał/a:

Religia żydów.

Religia Zydow to Judaizm,  a nie Chrzescijanstwo

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Biblia-Slowo Boze