Macie pojecia,ze naturalne jedzenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Macie pojecia,ze naturalne jedzenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 54 ]

1 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-21 15:39:53)

Temat: Macie pojecia,ze naturalne jedzenie

Tez jest szkodliwe dla czlowieka?
To,ze przetworzone jedzenie szkodzi to wie kazdy glupi, ale niewiele ludzi zdaje sobie sprawe, ze istnieja takie gatunki jadalnego(czyli ja tu nie pisze o trujacych roslinach po ktorych zezarciu sie idzie do piachu), ekologicznego(wiec nie pryskanego chemia) jedzenia, ktore czlowiekowi szkodzi.
Sa tez takie gatunki naturalnego jedzenia,ktore czlowiekowi pomaga. Zanim wymyslono przetworzone zarcie to przez tysiace lat czlowiek zywil sie tym co sobie upolowal, zerwal z drzewa,krzewu lub wyrwal z ziemii. Powietrze i woda byly tak czyste, ze nasze mozgi tego nigdy nie pojma przy dzisiejszym zanieczyszczeniu. A mimo to ludzie wtedy tez umierali na rozne powazne choroby. Wiec skad choroby i I dolegliwosci, skoro wszystko na swiecie roslo eko, organic w 100% natualne? To proste sa rodzaje takiego naturalnego jedzenia  ktore na organizm czlowieka dziala szkodliwie. Gdy Adam z Ewa zgrzeszyli to wszystko co bylo stworzone dobre zaburzylo sie, tak wiec  polowa jadalnych roslin zaczela byc dla czlowieka szkodliwa ,a druga polowa korzystna. Czlowiek zjada dwa rodzaje naturalnego pozywienia korzystnego i szkodliwego, poniewaz nie znaja ludzie prawdy na ten temat (no jedynie nieliczni) .
A dietetyk powie "no zjedz truskawki,  pomidorki,  kasze jeczmienna ugotuj"- a to szkodliwe wszystko jest dla ludzi

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Macie pojecia,ze naturalne jedzenie

Wiele ludzi uprawia sobie w ogrodkach i na dzialkach jedzenie nie pryskane zadna chemia nie zdajac sobie sprawy ,ze polowa tego jedzenia im szkodzi i powoli zwyczajnie zabija. Dietetycy, lekarze a tym bardziej naukowcy wiedza o tym,ale ,ze jest depopulacja to trzymaja to wszystko w tajemnicy i oklamuja ludzi, ze to co jest szkodliwe jest dla nich pozyteczne. Tak samo zreszta zwierzeta-nie kazde mieso jest dobre dla czlowieka

3

A czy Adam i Ewa puszczali bąki ? big_smile tongue

4

paslawek napisał/a:

A co to ma wspolnego z moim powaznym tematem?

5

To co ja pisze to jest wiedza tajemna, ktora posiadaja nieliczni, dla kazdego jest przystepna, lecz nie kazdy ja znajduje   takze prosze wziasc choc raz jedyny,  moj temat na powaznie

6

New Me napisał/a:
paslawek napisał/a:

A co to ma wspolnego z moim powaznym tematem?

Ma pisałaś o czystości powietrza również .
A dieta ma wpływ na "wiatry".

7

Oni nie puszczali bąków.

Oni szeptali dupami.

xD

8

Jack Sparrow napisał/a:

Oni nie puszczali bąków.

Oni szeptali dupami.

xD

Co wy nie wymyslicie.

9

Tak,wiec maka pszenna to jedno z najbardziej niezdrowych rzeczy na swiecie. A znajduje sie w prawie kazdym produkcie. Jedynie maka pelnoziarnista jest zdrowa. To dlatego tyle ludzi ma problem z glutenem

10

A to zwykłe kłamstwo. Mąka pszenna nie jest zła. Semolina jest nawet bardzo dobra dla zdrowia.

11

Jack Sparrow napisał/a:

A to zwykłe kłamstwo. Mąka pszenna nie jest zła. Semolina jest nawet bardzo dobra dla zdrowia.

Maka pszenna pelnoziarnista jest zdrowa, ale ta zwykla,biala juz nie jest. Traci sie witaminy, mineraly i tez ta maka jest chemicznie wybielana ot tyle na temat maki.

12

Kto zjada kasze jaglana ten bedzie mial wode w mozgu- taka jest prawda. Ta kasza zawiera substancje, ktora sprawie,ze mozg sie robi bardziej rozcienczony z tad ,pozniej  choroby alzhaimera i demencja  oraz inne choroby mozgu.
Ja na szczescie od 10 lat tej kaszy nie jem,bo nie bardzo ja lubie

13

Mózg się od kaszy rozcieńcza.

ZŁOTO

xD

14

Jack Sparrow napisał/a:

ZŁOTO

xD

Taka jest prawda.  I to nie od kazdej kaszy,ale tylko od jaglanej. Czlowiek tego nie zauwaza dopiero jak choroby mozgu czy ukladu nerwowego przyjda to wlasnie m in przez te kasze jaglana. Ludzie co czesto te kasze jaglana jedli pozniej wlasnie na starosc maja rozne choroby mozgu

15

A co sądzicie o kuchni śródziemnomorskiej? Spytam też inaczej, wg Was, kuchnia z którego regionu świata jest godna uwagi i praktykowania?

16 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-21 20:48:44)

Alessandro napisał/a:

A co sądzicie o kuchni śródziemnomorskiej? Spytam też inaczej, wg Was, kuchnia z którego regionu świata jest godna uwagi i praktykowania?

Niezdrowa. To,ze sobie cos zaklamane naukowce wymyslily i lekarze to nie znaczy,ze to prawda. Tylko niektore produkty z kuchni srodziemnomorskiej sa zdrowe.

Seler naciowy-nigdy nie powinien byc jedzony na surowo. Gotowany jest dobry dla czlowieka

17

Nie miałem i nie mam na myśli żadnych naukowców ani innych myślicieli. Pisząc o kuchni śródziemnomorskiej czy z innych regionów świata to brałem pod uwagę zwykłych ludzi, babcie, mamy. W kuchniach z różnych zakątków świata króluje przede wszystkich kuchnia tradycyjna, zdrowa (może czasami nie do końca), oparta na produktach sezonowych.

18

Alessandro napisał/a:

Nie miałem i nie mam na myśli żadnych naukowców ani innych myślicieli. Pisząc o kuchni śródziemnomorskiej czy z innych regionów świata to brałem pod uwagę zwykłych ludzi, babcie, mamy. W kuchniach z różnych zakątków świata króluje przede wszystkich kuchnia tradycyjna, zdrowa (może czasami nie do końca), oparta na produktach sezonowych.

A czym sie zwykle babcie kieruja? Uslyszaly, ze taka dieta jest zdrowa to powtarzaja.  Po za tym babcie i mamy nie posiadaja wiedzy jaka ja posiadam

19

Nie wolno jesc rukwi wodnej pod zadnym pozorem-to zielsko mimo,ze jadalne to niszczy sledzione u czlowieka

20

Czosnek mozna jesc tylko na surowo.  Poddany obrobce cieplnej jest szkodliwy

21

Nie porównuj swojej wiedzy z wiedzą mam i babć, z wiedzą opartą na tradycji sięgającej setek lat.
Nawet każdy się szef kuchni ma wielki szacunek do kuchni tradycyjnej, do kuchni pokoleń.
To kuchnia sprawdzona, zdrowa i służąca ludziom.

22

Alessandro napisał/a:

Nie porównuj swojej wiedzy z wiedzą mam i babć, z wiedzą opartą na tradycji sięgającej setek lat.
Nawet każdy się szef kuchni ma wielki szacunek do kuchni tradycyjnej, do kuchni pokoleń.
To kuchnia sprawdzona, zdrowa i służąca ludziom.

A co mnie obchodza szefowie kuchni, czy oni sie znaja na zdrowiu czy na tym,aby podac dobre w smaku jedzenie? A to,ze cos jest pielegnowane i chwalone od setek lat to nie znaczy,ze to jest dobre i zdrowe

23

Surowa cebula dziala toksycznie na krew czlowieka.

24

Nie jezdzcie jajek! Kto je zjada temu w srodku rozwijaja sie robaki i zjadaja jego wnetrznosci . Czy wiecie jak smierdzi zdechla mucha i jej larwy? Jak jajko. W jajku zyja robale,ktore pozniej zjadaja scianki jelit i zoladka z tad pozniej choroby jelit i inne doleglowiaci zoladkowe

25

New Me napisał/a:

Nie jezdzcie jajek! Kto je zjada temu w srodku rozwijaja sie robaki i zjadaja jego wnetrznosci . Czy wiecie jak smierdzi zdechla mucha i jej larwy? Jak jajko. W jajku zyja robale,ktore pozniej zjadaja scianki jelit i zoladka z tad pozniej choroby jelit i inne doleglowiaci zoladkowe

Jak się nazywają te robaki?
A jeśli się jajko ugotuje czy usmaży albo w ciastach to też te robaki atakują ścianę żołądka czy pod wpływem wysokiej temperatury zginą?

26

Julka, ja Cię błagam, przestań wreszcie trollować, bo od samego czytania tych mondrości można się poważnie rozchorować sad

Chcesz, żeby brać Cię na poważnie, ale w najlepszym wypadku można się jedynie zaśmiać.

27

Priscilla napisał/a:

Julka, ja Cię błagam, przestań wreszcie trollować, bo od samego czytania tych mondrości można się poważnie rozchorować sad

Chcesz, żeby brać Cię na poważnie, ale w najlepszym wypadku można się jedynie zaśmiać.

Wiem, ze to nie jest na wasze rozumy, bo wy wierzycie co mowia lekarze i naukowcy no trudno. Ja te wiedze znalazlam, nieliczni tez, a wy sobie zyjcie tradycja albo innymi wymyslami

28

GloriaSoul napisał/a:
New Me napisał/a:

A jeśli się jajko ugotuje czy usmaży albo w ciastach to też te robaki atakują ścianę żołądka czy pod wpływem wysokiej temperatury zginą?

Niewiem jak sie nazywaja sa bezimmienne i nie gina w wysokiej temperaturze tylko wlasnie pecznieja i sa grubsze jakby

29

New Me napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:
New Me napisał/a:

Niewiem jak sie nazywaja sa bezimmienne i nie gina w wysokiej temperaturze tylko wlasnie pecznieja i sa grubsze jakby

To już nawet nie jest śmieszne.
Niepokojące, że coś się dzieje w Twoim mózgu.
A przecież jaglanej kaszy nie jesz.

30 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-01-22 03:00:12)

New Me napisał/a:

Wiem, ze to nie jest na wasze rozumy, bo wy wierzycie co mowia lekarze i naukowcy no trudno. Ja te wiedze znalazlam, nieliczni tez, a wy sobie zyjcie tradycja albo innymi wymyslami

I tu się bardzo mylisz, bo mam relatywnie szeroką wiedzę na te tematy, a czerpię ją z wielu różnych źródeł. Lekarze nie są dla mnie nieomylnymi guru, dlatego zanim coś na sobie zastosuję, to przedtem sprawdzam, czy nie da się inaczej. Niemniej to jest temat rzeka i na zupełnie inny wątek.

Swoją drogą Ty miałaś jakieś objawienie, skoro Twoja tajemna wiedza nie pochodzi ani od lekarzy, ani od naukowców?
Czegoś Ty się naćpała? big_smile

GloriaSoul napisał/a:

To już nawet nie jest śmieszne.
Niepokojące, że coś się dzieje w Twoim mózgu.
A przecież jaglanej kaszy nie jesz.

Przykro mi to napisać, ale zgadzam się, że to jest niepokojące.

31 Ostatnio edytowany przez Klaryssa (2025-01-22 09:37:41)

New Me napisał/a:

Dlatego warto uważać na takie treści i je filtrować, weryfikować bo osoby, które je szerza w internecie maja na celu zmanipulowanie jakiejś części społeczeństwa. A jest to łatwe, bo osoby, które dotrą do tej rzekomo 'tajemnej wiedzy' potem czuja się w jakiś sposób wyjątkowe i 'wybrane' i wierza we wszystko ... nawet w to, ze kasza jaglana rozcieńcza mozg.

Oczywiście zgadzam się, ze nawet najzdrowsza żywność (chociażby warzywa które zawierają szczawiany i tiocyjaniany) W NADMIARZE może zaszkodzić każdemu. Czy tez z ziołami, które sa zdrowe - należy uważać z ich spożyciem itd.

32

Alessandro napisał/a:

Kuchnia śródziemnomorska to nie jest jakiś rodzaj kuchni typu włoska, tylko rodzaj diety - najcześciej polecanej cukrzykom.

33 Ostatnio edytowany przez Motocyklistka (2025-01-22 10:24:45)

Jack Sparrow napisał/a:

ZŁOTO

xD

oups - tak uwielbiam kasze różnego rodzaju, że u mnie, to już chyba nic prócz wody w deklu nie zostało

bosz....

Robaki w jajkach?

Ach... Julka się do FB dorwała i pewnie na profil Zięby trafiła.
Jak nic zaraz będzie propagowanie "lewoskrętnej witaminy C" big_smile

34 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-22 11:25:21)

E tam trudno wiedzialam, ze taka bedzie reakcja.  No coz widocznie ta wiedza nie jest dla wszystkich. Bog tak widocznie chcial.  Napisze wam tylko jeszcze, zebyscie nie dawali dzieciom truskawek do jedzenia i sami ich nie jedli, nawet tych 100% organic,bo ten owoc nie jest dla czlowieka pomimo, ze jest jadalny, a nie trujacy. Reszty produktow natury stworzonych przez Boga wam nie wymienie.  Sobie zyjcie w nie wiedzy, skoro uwazacie,ze lekarze i naukowcy, matki i babki wiedza lepiej od tego co wie Pan Bog o tym co sam stworzyl. No nic koniec tematu

35

New Me napisał/a:

E tam trudno wiedzialam, ze taka bedzie reakcja.  No coz widocznie ta wiedza nie jest dla wszystkich. Bog tak widocznie chcial.  Napisze wam tylko jeszcze, zebyscie nie dawali dzieciom truskawek do jedzenia i sami ich nie jedli, nawet tych 100% organic,bo ten owoc nie jest dla czlowieka pomimo, ze jest jadalny, a nie trujacy. Reszty produktow natury stworzonych przez Boga wam nie wymienie.  Sobie zyjcie w nie wiedzy, skoro uwazacie,ze lekarze i naukowcy, matki i babki wiedza lepiej od tego co wie Pan Bog o tym co sam stworzyl. No nic koniec tematu

Objawionko jakieś z rana było?

w jaki sposób weszłaś w posiadanie wiedzy, na którą wyżej wspomniani lekarze i naukowcy nie trafili?

Lekarze, naukowcy, matki i babki bardziej do mnie trafiają.

New Me napisał/a:

Gdyby to była prawda to już bym byl tym robakiem. Zjadam co dzien po kilka jajek czyli nie mam już wnętrzności i to od kilku lat.
A julka nie ma już mózgu ma tam robaka a sory zdechłą muchę

37

Motocyklistka napisał/a:
New Me napisał/a:

w jaki sposób weszłaś w posiadanie wiedzy, na którą wyżej wspomniani lekarze i naukowcy nie trafili?

Ta wiedze znajduja nieliczni, a jeszcze mniej osob w ta wierzy gdy ja znajdzie. Ta wiedza jest dana od stuleci. Ci ktorzy ja znajduja posiadaja wiedze o kazdym Bozym stworzeniu od kamienia do rosliny po kazde zwierze.

38

New Me napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:
New Me napisał/a:

Ta wiedze znajduja nieliczni, a jeszcze mniej osob w ta wierzy gdy ja znajdzie. Ta wiedza jest dana od stuleci. Ci ktorzy ja znajduja posiadaja wiedze o kazdym Bozym stworzeniu od kamienia do rosliny po kazde zwierze.

Ach rozumiem, czyli siedząc w domu wygrzebałaś  wiedzę,  na którą trafiają nieliczi? W sensie sam "wschechmogący" w neta wrzucił?  No nie wiem, może jestem zbyt wielkim sceptykiem, ale mam wrażenie, że badacze wiedzy tajemnej, to tyłek z domu ruszają, żeby po tych skamielinkach, czy śladach, czy innych dawnych zapiskach dotrzeć do prawdy objawionej i źródła wszelkiej wiedzy.
A tu patrz, wystarczy w necie pogrzebać.

Ach Julka Julka... Ty może dla bezpieczeństwa faktycznie tej jaglanki i jajek nie jedz. big_smile big_smile

39

Na śniadanie usmażyłam jajecznicę z 2 jaj, do tego, surówka z pomidora, cebuli, kiszonego ogórka i papryki polana olejem z oliwek i posypana pieprzem.
I chleb z białej mąki własnego wypieku.
Rozmrażają mi się truskawki, będzie koktajl z dodatkiem naturalnego kefiru i cukru.
Jutro u mnie ksiądz po kolędzie będzie.
Wstanę rano i ulepię pierogi z mięsem( ciasto z najbielszej mąki) a także usmażę pączki z tejże białej mąki, z żółtkami jaj, z drożdżami, mlekiem, smażone na oleju rzepakowym.
Czy mając taką wiedzę od Julki, że w jajku są robaki, które jeszcze urosną  pod wpływem temperatury to mam grzech, że księdza nimi uraczę?
Ciekawi mnie czy są to robaki płaskie czy obłe?
Jakoś nie mogłam ich dostrzec ani w surowych jajach ani już w gotowej jajecznicy. A obserwowałam.

40

GloriaSoul napisał/a:

Na śniadanie usmażyłam jajecznicę z 2 jaj, do tego, surówka z pomidora, cebuli, kiszonego ogórka i papryki polana olejem z oliwek i posypana pieprzem.
Rozmrażają mi się truskawki, będzie koktajl z dodatkiem naturalnego kefiru i cukru.
Wstanę rano i ulepię pierogi z mięsem( ciasto z najbielszej mąki) a także usmażę pączki z tejże białej mąki, z żółtkami jaj, z drożdżami, mlekiem, smażone na oleju rzepakowym.
Czy mając taką wiedzę od Julki, że w jajku są robaki, które jeszcze urosną  pod wpływem temperatury to mam grzech, że księdza nimi uraczę?
Jakoś nie mogłam ich dostrzec ani w surowych jajach ani już w gotowej jajecznicy. A obserwowałam.

masz jakiś sprawdzony przepis na pączki? smile

41 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-01-22 14:33:07)

New Me napisał/a:

Reszty produktow natury stworzonych przez Boga wam nie wymienie.

A zauważyłaś, żeby się jej ktoś tutaj dopraszał? big_smile

Generalnie brzmisz jakbyś trafiła do jakiejś sekty i ktoś robił Ci porządne pranie mózgu.
A czekaj, czekaj, czy my tego już przypadkiem nie przerabialiśmy? wink

42

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Reszty produktow natury stworzonych przez Boga wam nie wymienie.

A zauważyłaś, żeby się jej ktoś tutaj dopraszał? big_smile

Generalnie brzmisz jakbyś trafiła do jakiejś sekty i ktoś robił Ci porządne pranie mózgu.
A czekaj, czekaj, czy my tego już przypadkiem nie przerabialiśmy? wink

Nie jestem w zadnej sekcie.  Jestem w Kosciele Katolickim i tylko w nim w tej wierze

43

GloriaSoul napisał/a:

A pozniej po lekarzach bedzie latanie czemu z jelitami mam problemy bedzie . Tych robakow nie widac golym okiem sa jak szkodliwe bakterie

44

Rozumiem, że robaki są wydalane z organizmu?
Bo jeśli nie, to licząc no tak ponad 40 lat jedzenia przeze mnie jajek, to powinnam już mieć tam całkiem zacną kolonię.
Zakładam, że wymyślili już nawet koło i opanowali ogień.
Jeszcze mówisz, że one w nas rosną, to chyba uszami już by się ulewało.

Ciekawe, ciekawe....

a co jeszcze nam szkodzi wg Ciebie? smile
Pytam, bo tak odklejonych teorii, to jak żyję nie słyszałam

Skąd Ty to wytrzasnęłaś?

45

Motocyklistka napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Po raz drugi będę robiła z przepisu  z Fb Kulinarna Wiola.
Za pierwszym razem wyszły wspaniałe.
! kg mąki, 10 żółtek, 1 jajko całe itd
Tyle robactwa i trucizny biało mącznej

46 Ostatnio edytowany przez Motocyklistka (2025-01-22 15:34:16)

GloriaSoul napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Po raz drugi będę robiła z przepisu  z Fb Kulinarna Wiola.
Za pierwszym razem wyszły wspaniałe.
! kg mąki, 10 żółtek, 1 jajko całe itd
Tyle robactwa i trucizny biało mącznej

10 żółtek - to już pokolenia robali
spróbuję zrobić, dzięki smile
p.s. zajrzałam na ten przepis - wyglądają obłędnie.

47

Wczoraj zjadłem zabójczy sernik na zimno - pycha big_smile

48

paslawek napisał/a:

w serniku na zimno chyba jajców brak.
Mąki tyle, co na spodzie smile

Eeee Panie, nie hipochondruj big_smile
Chyba, że z truskawką był. Wtedy dni możesz mieć policzone.

49

Motocyklistka napisał/a:
paslawek napisał/a:

Z owocami leśnymi był w galaretce
galaretka owocowa załatwia sprawę kill them all big_smile
jajka leżą i kwiczą tongue

50

paslawek napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:
paslawek napisał/a:

Fakt, galaretka, to absolutne 'fatality'.

Jak nic został Ci już tylko paciorek i żal za grzechy.

51

Motocyklistka napisał/a:
paslawek napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:

Mąki tyle, co na spodzie :)

Eeee Panie, nie hipochondruj :D

galaretka owocowa załatwia sprawę kill them all :D
jajka leżą i kwiczą :P

He he no nic zartujcie sobie. Ja mam wiedze jaka wy nie macie, niewiem moze kiedys ja znajdziecie. Poki co jedzcie sobie jak najwiecej jajek, truskawek i produktow z bialej maki :D

52

Motocyklistka napisał/a:
paslawek napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:

To kiepsko jest problem ja niczego już nie żałuje

53

paslawek napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:
paslawek napisał/a:

Chyba że  doznasz dodatkowych atrakcji w postaci rewolucji żołądkowych, oj wtedy możesz żałować big_smile

Takie robaczki to mega nieprzewidywalne są i pewnie którędyś zechcą w końcu wyłazić, brr...

54

Salomonka napisał/a:
paslawek napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:

Chyba że  doznasz dodatkowych atrakcji w postaci rewolucji żołądkowych, oj wtedy możesz żałować big_smile

Takie robaczki to mega nieprzewidywalne są i pewnie którędyś zechcą w końcu wyłazić, brr...

Te robaki nie wychodza na zewnatrz.  One siedza w srodku rozmnazaja sie i zjadaja sciany jelit i zoladka. Pozniej z tad sie biora choroby jelit. Ale tez te robaki dosc szybko umieraja. Wiec wystarczy zrezygnowac z jajek i tak w pol miesiaca ich juz nie bedzie-tak mysle

Posty [ 54 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Macie pojecia,ze naturalne jedzenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024