Podteksty - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

1 Ostatnio edytowany przez Serduszko<3 (2024-12-18 22:19:46)

Temat: Podteksty

Jak miałyście Kontakt z facetami to wiecie że niektórtzy nie używają, ale jest spora grupa z 90% rzucająca aluzje. Jeśli zbyt chamska to wiadomo, ale przy niektórych to sama nwm jak rewagować.

1. Interpretujecie to jak forme flirtu? / Czy raczej można z automatu przyjąć założenie że chodzi takiemu o jedno.

2 może podam jakieś przykłady

A. Trafiłam na apce na kogoś kogo już jakby znam z widzenia. Widziałam go sporo razy. On nwm czy mnie kojarzy. Skoro nie to może widocznie ja mu sie nie podobałam..
4 lata temu był służbowo u mnie w pracy. Ale widziałam go i kilka ostatnio na mieście. Fotki miał okropne, strasznie niefotogenicznie wyszedł, i jak to bywa u facetów po 30 (on 35)z lekka sie zapuścił (np zarost i wgle), normalnie z automatu byłoby na lewo ale że go widziałam na żywo i mega mi sie podobał, a zmiany odwracalne to dałam na prawo.

W rozmowie mówi że za 20 min musi wychodzić do pracy. Napisał o niej krótko. Zdziwił sie że nie chce wiedzieć co robi. Zażartowałam że co dostane jak zgadne ( bo wiem co robi) xD Zaproponował zimny napój (nieważne jaki. Nie chce jakoś szczegółowo pisać, cała rozmowa skrócona, nie cytaty).Zgodziłam sie, a on że mógł mi więcej zaproponować gdybym odparła że to za mało idociekał co wg mnie może robić. Więc odp i jeszcze troche pożartowałam, ale rzuciłam że wolałabym przy tej pogodzie coś ciepłego. A on wyskoczył z masażem gorącymi olejkami. Opieprzyłam go o to, a on że to żart, że widziałam przecież emotki blablabla

To akurat z dzisiaj wzięte i już sama nwm czy odp jak tak to co czy chodzi mu o jedno i olać
Co o tym sądzicie?

B
Bywają też że już je tak nazwe standardy, jakby wszyscy faceci sie zmówili, które chyba prawie każdy jeden używa. Typu mówisz że idziesz sie kąpać, a oni: beze mnie? Ten przykład chyba KAŻDA z nas przerabiała. Ja już chyba przestane używać stwierdzeń typu ide sie kąpać. Albo bede kłamać co robie albo nie pisać nic.

A może przez tych wszystkich fuckboyów jestem już przewrażliwiona? Właściwie to dopiero na spotkaniu można zobaczyć w którą strone facet próbuje prowadzić relacje, ale może aluzje to już wcześniej zwiastują?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podteksty
Serduszko<3 napisał/a:

Bywają też że już je tak nazwe standardy, jakby wszyscy faceci sie zmówili, które chyba prawie każdy jeden używa. Typu mówisz że idziesz sie kąpać, a oni: beze mnie? Ten przykład chyba KAŻDA z nas przerabiała. Ja już chyba przestane używać stwierdzeń typu ide sie kąpać. Albo bede kłamać co robie albo nie pisać nic.

Eee... Lepiej użyć i wiedzieć z punktu, że ma się do czynienia z pustym dzbanem. Przynajmniej nie marnuje się czasu big_smile

3

Serduszko<3 napisał/a:

Jak miałyście Kontakt z facetami to wiecie że niektórtzy nie używają, ale jest spora grupa z 90% rzucająca aluzje. Jeśli zbyt chamska to wiadomo, ale przy niektórych to sama nwm jak rewagować.

1. Interpretujecie to jak forme flirtu? / Czy raczej można z automatu przyjąć założenie że chodzi takiemu o jedno.

2 może podam jakieś przykłady

A. Trafiłam na apce na kogoś kogo już jakby znam z widzenia. Widziałam go sporo razy. On nwm czy mnie kojarzy. Skoro nie to może widocznie ja mu sie nie podobałam..
4 lata temu był służbowo u mnie w pracy. Ale widziałam go i kilka ostatnio na mieście. Fotki miał okropne, strasznie niefotogenicznie wyszedł, i jak to bywa u facetów po 30 (on 35)z lekka sie zapuścił (np zarost i wgle), normalnie z automatu byłoby na lewo ale że go widziałam na żywo i mega mi sie podobał, a zmiany odwracalne to dałam na prawo.

W rozmowie mówi że za 20 min musi wychodzić do pracy. Napisał o niej krótko. Zdziwił sie że nie chce wiedzieć co robi. Zażartowałam że co dostane jak zgadne ( bo wiem co robi) xD Zaproponował zimny napój (nieważne jaki. Nie chce jakoś szczegółowo pisać, cała rozmowa skrócona, nie cytaty).Zgodziłam sie, a on że mógł mi więcej zaproponować gdybym odparła że to za mało idociekał co wg mnie może robić. Więc odp i jeszcze troche pożartowałam, ale rzuciłam że wolałabym przy tej pogodzie coś ciepłego. A on wyskoczył z masażem gorącymi olejkami. Opieprzyłam go o to, a on że to żart, że widziałam przecież emotki blablabla

To akurat z dzisiaj wzięte i już sama nwm czy odp jak tak to co czy chodzi mu o jedno i olać
Co o tym sądzicie?

B

A może przez tych wszystkich fuckboyów jestem już przewrażliwiona? Właściwie to dopiero na spotkaniu można zobaczyć w którą strone facet próbuje prowadzić relacje, ale może aluzje to już wcześniej zwiastują?

No jasne, że 90% rzuca aluzje, a te pozostałe 10% też by chciało tylko się boi.
Czy Ciebie dziwi, że facet oczekuje seksu w relacji z kobietą? Bo mnie wcale. Dziwne by było gdyby tego nie chciał.

Co z w tym takiego obraźliwego, że wolałby masaż gorącymi kamieniami? A niech sobie woli, jego prawo. Twoje prawo woleć kawę mrożoną  i tez mu możesz to powiedzieć.
Podobnie z pytaniem czy idziesz się sama kąpać? Co w tym obraźliwego? Nic. Wszystko co mogłoby być obraźliwe podpowiada wyobraźnia. Można jej użyć w zupełnie innym kierunku.
Wrzuć na luz i przygotuj sobie ciekawe, żartobliwe riposty wink

4 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-12-18 23:03:49)

Warto przypomnieć, że Autorka również załozyła watek, w którym pyta "dlaczego jestem sama"? W tym wątku zdaje się sama sobie odpowiadać. smile

5

Rozumiem, że być może tym "rzygasz", ale... Odnoszę wrażenie, że to po części taki flirt, przecież nie piszą tego kobietom, które ich nie pociągają wink

6

Jak może wiedzieć że go pociągam skoro jeszcze sie nie spotkaliśmy. No i chyba nie bardzo skoro mnie nie kojarzy. Ja go zapamiętałam bo mi sie spodobał.  Tych przypadkowych spotkań bxło troche.

7 Ostatnio edytowany przez Serduszko<3 (2024-12-18 23:17:21)

Legat napisał/a:

Warto przypomnieć, że Autorka również załozyła watek, w którym pyta "dlaczego jestem sama"? W tym wątku zdaje się sama sobie odpowiadać. smile

Czyli ty też zapraszasz nieznane dziewczyny którymi jesteś poważnie zainteresowany masaże w formie żartu na spotkanie?

W wątku przez cb wymienionym nie myliłam sie gdy podejrzewałam jednego że kogoś ma. Co najmniej jedna użytkowniczka nie wierzyła mojej intuicji.

Ale skoro tak to udawać że nic sie nie stało i tak jestem chętna na ten masaż już biegne?

8

Serduszko<3 napisał/a:

Jak może wiedzieć że go pociągam skoro jeszcze sie nie spotkaliśmy. No i chyba nie bardzo skoro mnie nie kojarzy. Ja go zapamiętałam bo mi sie spodobał.  Tych przypadkowych spotkań bxło troche.

A gdy już się spotkacie to jak będziesz reagować na takie teksty? Potrafisz zażartować czy tez się będziesz obrażać, że myśli o Tobie jak o łatwej kobiecie?

9

Agnes76 napisał/a:
Serduszko<3 napisał/a:

A gdy już się spotkacie to jak będziesz reagować na takie teksty? Potrafisz zażartować czy tez się będziesz obrażać, że myśli o Tobie jak o łatwej kobiecie?

Reaguje pozytywnie gdy juz kogos kapke lepiej poznam. A nie kilka dni pisania czy zobaczenie na pierwszy raz na oczy.

Ale chętnie poznam twój Punkt widzenia skoro jest taki odmienny. Co byś odpowiedziała? Że dorzucisz kamienie?

10 Ostatnio edytowany przez Serduszko<3 (2024-12-18 23:22:44)

Do tej pory tak flirtowałam już z chłopakiem. Zreszta wtedy też wcielaliśmy w życie.

Z tym kąpaniem kiedyś nie miałam alergii. Ale spotkałam ostatnio kulku fboi i może już ich widze wszędzie.

11 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-12-18 23:26:40)

Serduszko<3 moje wrażenie jest takie. Jesteś zawiedziona tym w jakiej sytuacji jesteś. Zamiast isć w jakość idziesz w ilość. Ch....j wie po co. big_smile No ale chcesz to kręcić. Pewnie tylko po to, żeby sie kręciło. Żeby cos się działo.
Zapewne jak ci za jakiś czas przejdzie. Będziesz zachwycona żartami i zagadywaniem kolesia, który wpadnie ci w oko. A teraz tym tak pogardzasz.

12 Ostatnio edytowany przez Serduszko<3 (2024-12-18 23:50:29)

Legat napisał/a:

Serduszko<3 moje wrażenie jest takie. Jesteś zawiedziona tym w jakiej sytuacji jesteś. Zamiast isć w jakość idziesz w ilość. Ch....j wie po co. big_smile No ale chcesz to kręcić. Pewnie tylko po to, żeby sie kręciło. Żeby cos się działo.
Zapewne jak ci za jakiś czas przejdzie. Będziesz zachwycona żartami i zagadywaniem kolesia, który wpadnie ci w oko. A teraz tym tak pogardzasz.

Troche trafiłeś. Początkowo poszłam na ilość, bo na końcówke roku nie miałam co robić. Wywiązały sie z tego 2 znajomości, które oni chcą coś więcej ciągle zagadują i zapraszają a ja schładzam bo po spotkaniu/-ach  to nie to. Trafiło sie kilku fboi tu też niemusze tłumaczyć, poprostu bloknęłam.
I też trafiłeś że poczułam sie rozczarowana, ale dopiero tym od masażu, bo jak wspomniałam, on akurat serio mi sie podobał. I to mega. Miałam okazje go pooglądać na żywo. I dlatego dałam na prawo. Gdybym go nie znała z widzenia, tylko zobaczyła Foto, w życiu nie dałabym na prawo. Pozory mogą jednak mylić.  Więc żaden Kot w worku w odróżnieniu do reszty internetowych znajomości. Z charakteru go nie znam. Nie wiem czego szuka na apce (ma że  związku, ale z doświadczenia wiem, że i fboie mają że związek, a szukający związku miewają że chat partnera do poklikania, więc gówno warte te opisy). Wiem, że siedzi na niej od pół roku. Konkretnie nigdzie mnie nie zaprosił, mimo że raz nawet sama wyszłam z inicjatywą, ale miał dobry powód żeby odmówić, więc nie olałam.  Tak czy siak konkretów brak. I nawet nie wiem czy jest zainteresowany, czy przez brak czasu (pracuje 12 godz dziennie) na 2 zmiany czy szuka czegoś niezobowiązująco i stąd te teksty. A najbardziej to mnie zdenereował ten tekst z masażem. Skoro WSZYSCY tu uważają że to ja przesadzam, założe że tak jest. Mam nadzieje, że nie okaże sie że to ja miałam racje.

13

Serduszko<3 napisał/a:
Agnes76 napisał/a:
Serduszko<3 napisał/a:

Reaguje pozytywnie gdy juz kogos kapke lepiej poznam. A nie kilka dni pisania czy zobaczenie na pierwszy raz na oczy.

Ale chętnie poznam twój Punkt widzenia skoro jest taki odmienny. Co byś odpowiedziała? Że dorzucisz kamienie?

Z dorzuceniem kamieni też niezły tekst wink
Można jeszcze inaczej - "już ja widzę ten masaż, naobiecywać to każdy potrafi,a jak przyjdzie co do czego to na gadaniu się kończy"
Sama się kąpiesz? No sama, bo lubię się grubiej ubrać  i przy okazji małe pranie zrobić.

Co Ci szkodzi głupio pogadać? Pośmiać się?

14

Dobrze, że wam zaufałam i was posłuchałam. Przynajmniej w jego przypadku. To ja sie pomyliłam. I to bardzo.

15

Niedługo to chyba nie można się będzie w ogóle odezwać, żeby nie zostać zakwalifikowanym do "dzbanów"...

16 Ostatnio edytowany przez Serduszko<3 (2024-12-19 13:06:01)

bagienni_k napisał/a:

Niedługo to chyba nie można się będzie w ogóle odezwać, żeby nie zostać zakwalifikowanym do "dzbanów"...

My dopiero wczoraj z jego inixjatywy  rozmawialiśmy na takie poważniejsze tematy. Strasznie źle go oceniłam. Jednak mam już paranoje, ale co sie dziwisz skoro tyle teraz dzbanów jest, a ktoś porządny to żadkość. Dało mi to lekką nauczke. Teraz bede sie starać nie oceniać zbyt pochopnie.

I bardzo wam dziękuje. Gdyby nie wasze opinie wczoraj, choć przyznam że posłuchałam, bo byliście zgodni, a nie dlatego że sama byłam przekonana, olałabym kogoś naprawde sensownego. Jeśli jego słowa były szczere, ale miałam walczyć z pranoją, wiec zakładam że tak jest.

Dziękuje wam też, że choć moje tematy zauważyłam często wydają wam sie infatylne to i tak chętnie służycie mi pomocą.

17 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-12-19 13:07:00)

Salomonka napisał/a:
Serduszko<3 napisał/a:

Eee... Lepiej użyć i wiedzieć z punktu, że ma się do czynienia z pustym dzbanem. Przynajmniej nie marnuje się czasu big_smile

Jedynym pustym dzbanem w tej bajce jest autorka. Jeszcze nigdy nie widziałem tylu skrótowców u osoby mającej więcej niż naście lat.

Poza tym kto normalny pisze obcym typom z netu (w 90% nastawionych na szybkie ruchanie bez zobowiązań), że idzie się kąpać?

Legat napisał/a:

AMEN.

18

Rzeczywiście bardzo to ważna informacja, że idziesz się kąpać. Naprawdę nie masz o czym z nimi rozmawiać?

19

Z tym masażem to zależy jak szybko.
Gdyby zaproponował masaż po wymianie 2 zdań, wiedziałabym ze szuka seksu.
Ale jak po kilku dniach rozmowy to spoko i podjęłabym grę.

Dodam że nigdy się nie pomyliłam.
Bywało że ktoś zasugerował coś z seksem podczas pierwszej rozmowy, ja zareagowałam uśmiechem i pomyślałam że może to jednorazowa jego wpadka, no i że może to ja źle to odebrałam. Przy drugiej sugestii już mówiłam że nie podoba mi się to. I nawet gdy ktoś przeprosił i przyznał mi rację, to długo nie wytrzymał, po po max kilku godzinach znów gadanie o seksie albo zdjęcie kutasa.
Po prostu zawsze.
Jak facet jest poważny i szuka związku, to wstrzyma się przynajmniej kilka dni z nawijaniem o seksie.

Słowem: jeśli ten koleś pisał o masażu od razu jak zaczęliście gadać, to zobaczysz że lada chwila będzie pisał o seksie.

20 Ostatnio edytowany przez Serduszko<3 (2024-12-20 11:18:11)

Jack mozesz sie odnosić do moich wypowiedzi, ale nie masz prawa mnie obrazać. Poza tym zawsze byłam do ciebie mila.

Madoja. Pół roku temu troche ze sobą porozmawialiśmy, ale usunęłam apke. Teraz jak zainstalowałam zobaczyłam go przypadkiem tydzien temu i sie odezwałam i pogadaliśmy kilka razy więc to nie bylo w 2 zdaniu. Jak dotąd takie zachowanie z jego strony sie nie powtórzyło. Wręsz przeciwnie. Pierwszy raz porozmawialiśmy z jego ininicjatywy poważne tematy zeiazkowe i tez żrby aie lepiej poznac. Dodatkowo przynajmniej aktualnie z nikim wiecej tam nie pisze. Wiedziałam o tym jeszcze zanim sam o tym powiedział. Gdy nie piszemy to w ogole nie jest tam online. Mpze ma taką osobowość, a może dlatego ze nie ma z kim. Przez te foty. Ale ja go nie bede uświadamiać smile

21

Zreszta i tak nic z tego nie będzie. Ale przynajmniej wiem jak postępowqć z tymi podtekstami na przyszłość. Troche szkoda, bo w reszte znajomości sie nie wkręciłam a w niego troche tak, z tego względu że wiedziałam jak wygląda na żywo, jak mówi itp Okazało sie też że mamy takie samo podejście , te same rzeczy są dla nas ważne i wgl.

Ale ja sie odezwałam bo go zobsczyłam (on i tak nie mógł, bo nie miałam pół roku apki). Ale te rozmowy tak sie kończyły (mimo mojej inicjatwywy, że to jakbym ja miała mu na coś odp) więc wyszło że to ja pisałam pierwsza..

On co prawda on odp od razu, bez znaczenia czy z pracy czy z czasu wolnego, podtrzymywał rozmowe, a nawet mnie zatrzymywał gdy chciałam kończyć, ale sam z siebie nie napisze. Ostatnio też mnie zatrzymał, pogadałam godzinke dłużej bo akurat i rozmowa była fajna, potem mówie że ide spać a on że jutro możemy dalej. I cisza. Jakbym sie odezwała znowu by chciał ale przecież nie będe. Zawsze we wszystkich znajomościach co do jednej to facet sie poerwszy odzywał za każdym razem, zapraszał.

W połowie przyszłego tyg i tak odinastluje znowu, bo cel - urozmaicenie końcówki roku osiągnięty. A jak ja sie nie odezwe ro i on nie. Trudno. Jedyne co to tylko nwm czy jakbjuż bd odinstalowywać to dać mu znać. Nie ghostuje ludzi. Ale tu i tak od przwdwczoraj żadnego kontaktu nie ma.

22

Serduszko<3 napisał/a:

Poza tym zawsze byłam do ciebie mila.

Jebie mnie to. Zachowujesz się jak takie średnio rozgarnięte dziecko to takie masz efekty swojego....'randkowania'.

23 Ostatnio edytowany przez Serduszko<3 (2024-12-20 23:17:23)

To co konkretnie robie w jego przypadku źle? To To  zmienie. Może całościowo ci sie nie podobam, sle żeby coś zmienić musze wiedzieć konkretnie co. Na przykładzie. Wcześniej też Was posłuchałam. Bo z twojego upokarzania mnie i tak nic nie wynika. Obraza dla obrażenia.

Przynajmniej na przyszłość z innymi . bo z tej mąki i tak chleba nie będziw skoro mu mnie nie brakuje i sie nie odzywa.

24

A jak nie to może ignoruj poprostu moje tematy, skoro moja osoba aż tak cie denerwuje.

25

Po prostu dorośnij, bo na chwilę obecną to się zachowujesz jak jakaś gimnazjalistka.

26

Nic z tego nie bedzie. Oni tylko mowia ze nie chca ksiezniczek, chca zeby dziewczyna pisala pierwsza i pokazywala ze jej tez zalezy, a tak naprawde lataja za tymi, ktore ich zlewaja. Zobaczysz ze sie na ciebie wypnie. Musisz zmienic podejscie. Przy nim juz ro nic nie da, ale na przyszlosc.

27

Masz racje. Ostatni raz tak sie zachowałam. Od początku nic nie chciał. To ja za nim latałam. 24 ha wcześniej jeszcze sie wypytywał czy kogoś mam, starał sie żebym wiedziała że on nie ma. A jak sie spytałam wprost czemu mnie nie zaskoczy wiadomością i mam wrażenie że kie chce tej znajomości to odczytał i nie odp. Odczekałam pół godz i usunełam pare.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024