Dzisiaj Wielki Dzien !
I Uroczystosc Wszystkich Swietych- dzisiaj cale Niebo swietuje
Niech ten dzien nam przypomina ze wszyscy dopoki zyjemy mamy szanse na Niebo a dusze czysciowe maja pewnosc Nieba. Warto sie dzisiaj pomodlic do swojego swietego Patrona lub Patronki albo do jakiegokolwiek swietego by wstawial sie za nami do Boga. Pamietajmy tez ze najwieksza swieta w Niebie wsrod ludzi jest Najswietsza Maryja Panna i tez sie do niej dzisiaj wszyscy pomodlmy. Niech ten dzien bedzie tez dla nas refleksja nad tym ze jedynym celem kazdego czlowieka jest wiecznosc i ze kazdy idzie do wiecznosci niezaleznie od tego czy w to wierzy czy nie bo przeciez ani Niebo ani Czysciec ani pieklo nie znikna tylko dlatego ze ktos w nie nie wierzy I ze w dniu naszej smierci wszystkie nasze ziemskie bogactwa beda NIC NIE WARTE. Dlatego juz teraz zacznijmy brac przyklad ze swietych chociazby nasladujac zycie naszych swietych Patronow albo jakiegokolwiek innego swietego/swieta i przestrzegajmy Bozych Przykazan i tego czego uczyl Jezus. W Niebie jest pieknie wszyscy sa tam szczesliwi. Juz sw Jan Apostol w swojej Apokalipsie mial wizje wielkiego tlumu swietych stali oni w Niebie a przed ich stopy byly zanoszone modlitwy a wiec Biblia sama potwierdza modlitwe wstawiennicza swietych.
Czy kazdy Swiety nigdy nie grzeszyl? Oczywiscie ze NIE sama Biblia mowi "ze jezeli ktos twierdzi ze nie ma grzechu to jest klamca ". Dlatego ludzie maja tendencje do wypominania nawet najmniejszych win kazdemu kto tylko postanowil sie nawrocic tak jakby kazdy kto postanowil przestrzegac Bozych Przykazan nie mogl juz do konca swoich dni zlamac chocby jednego Bozego Przykazania. A to tak nie dziala bo nie ma czlowieka ktory nigdy by nie grzeszyl. Oto przyklady swietych ktorzy grzeszyli.
Lotr ukrzyzowany wraz z Jezusem na krzyzu zwany sw Dyzma grzeszyl cale zycie przed smiercia wyrazil szczery zal Jezus obiecal mu Niebo " zaprawde powiadam Ci dzis bedziesz ze Mna w Raju"...swieta Maria Magdalena byla prostytutka grzeszyla przez wiele lat zycia gdy Jezus ocalil ja od ukamieniowania nawrocila sie i poszla za Jezusem. Takze na Niebo zasluzyli nawet przestepca i prostytutka tylko dlatego ze jeden szczerze zalowal a druga zmienila swoje zycie. Dlatego nie dajcie sobie wmowic ze nie macie juz szans na wieczne szczescie bo kazdy ja ma. Jeszcze innym takim swietym jest sw Augustyn ktory nawrocil sie po 17 latach grzesznego zycia a nawrocil sie dzieki swojej matce sw Monice ktora przez 17 lat modlila sie o nawrocenie syna. Sw Monika jest Patronka do ktorej warto sie modlic o wstawiennictwo za nawrocenie naszych dzieci sa swiadectwa matek i ojcow ze te modlitwy dzialaja cuda i oczywiscie sw Pawel ktory przesladowal Chrzescijan nawrocil sie i nauczal Ewangelii i nawet przyczynil sie do smierci sw Szczepana a teraz pewnie razem sa w Niebie szczesliwi kto wie moze nawet tam spedzaja ze soba sporo czasu. Ale nawet po nawroceniu przeciez zdarzalo sie sw grzeszyc przeciez sw Piotr gdy uwierzyl w Jezusa to sie go wyparl sw Tomasz ktory tez wierzyl w Jezusa nie wierzyl ze Zmartwychwstal i chcial miec dowody. Wiele swietych zakonnic i zakonnikow po poswieceniu zycia Bogu tez czasem grzeszylo. Dlaczego wiec swietym tez zdarzalo sie grzeszyc a mimo to poszli do Nieba? Dlaczego jedni grzesza i ida do piekla a inni zostaja swietymi mimo ze tez grzeszyli. Klucz jest w Milosierdziu Bozym. Jezus stawia pewne warunki jak isc do Nieba. Jezus nigdy nie powiedzial "jezeli ktos z was po narodzinah zgrzeszy moze sie pozegnac a Niebem " albo "jak sie nawrociles to nie wolno Ci popelnic zadnego grzechu az do smierci bo koniec bramy niebios sie zamkna przed Toba ". NIE!
Pierwszy warunek to uznanie Jezusa za Zbawiciela wiele dobrych ateistow Muzulmanow Hindusow itd nie dostepuje zbawienia bo zbawienie jest w Jezusie a nie w byciu dobrym
Drugi warunek to Swiete Sakramenty zwlaszcza Chrzest Swiety oraz posiadanie Ducha Swietego " nikt bez Ducha Swietego nie moze powiedziec Jezus jest Panem" dlatego tak wielu wyznawcow innych religii mowi "ze Jezus jest tylko prorokiem albo dobrym czlowiekiem"
Trzecim warunkiem a raczej darem jest Milosierdzie Boze dane kazdemu kto zaluje za swoje grzechy
Przestrzeganie Przykazan Bozych NIE jest warunkiem zbawienia. Przestrzeganie Przykazan Bozych jest SKUTKIEM ZBAWIENIA.a nie jego warunkiem. Kazdy kto juz zostal zbawiony przestrzega Bozych Przykazan. Kazdy zbawiony czlowiek bedzie mial naturalna potrzebe w sercu zeby zmienic swoje zycie i nawet jezeli czasami upadnie po nawroceniu to podniesie sie w Sakramencie Pokuty lub poprzez szczera modlitwe do Boga z zalem za grzechy powstanie i bedzie nadal czynil dobro i przestrzegac Bozych Przykazan.
1 2024-11-01 17:06:22 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-01 17:14:12)
Jutro Zaduszki. Wiele rodzin jutro pojedzie na cmentarz do swoich bliskich zmarlych posprzata groby zapali znicze grob ozdobi pieknymi kwiatami i wielu sie pomodli bo modlitwa jest bardzo wazna i potrzebna dla tych zmarlych ktorzy sa w Czyscu. W tym dniu warto pomodlic sie za wszystkie dusze w Czyscu najlepiej na Rozancu. Jest tez piekna modlitwa ktora zgodnie z obietnica Pana Jezusa ktora dal sw Gertrudzie mowiac "za kazdym zmowieniem tej modlitwy uwolnie tysiac dusz z Czysca". Modlitwa ta ma wielka moc i jest duzym ratunkiem dla dusz w Czysciu. Ja te modlitwe odmawiam codziennie jezeli wiem ze moge kazdego dnia wyslac 1000 dusz z Czysca do Nieba to jest to juz dla mnie duza radosc. Czasem sie trzeba wczuc w role tych dusz i pomyslec "a co gdybym to byl ja?" .
"W czasie jednego z objawień Jezus podyktował św. Gertrudzie modlitwę a także obiecał, że za każdorazowe jej odmówienie uwolni z czyśćca dokładnie 1000 dusz. Można ją odmawiać wielokrotnie w grupie bądź samemu. Jej możliwości są niewyobrażalne!
MODLITWA ŚW. GERTRUDY uwalniająca 1000 dusz z czyśćca
Ojcze Przedwieczny,
ofiaruję Ci, Najdroższą Krew Boskiego Syna Twego,
Pana naszego, Jezusa Chrystusa
w połączeniu ze wszystkimi Mszami świętymi
dzisiaj na całym świecie odprawianymi,
za dusze w Czyśćcu cierpiące, za umierających,
za grzeszników na świecie,
za grzeszników w Kościele powszechnym,
za grzeszników w mojej rodzinie,
a także w moim domu. Amen."
Pamietajcie ze w Czysciu jest niezliczona ilosc dusz tam jest tego jak mrowkow na ziemii albo nawet wiecej a co 2 sekundy umiera czlowiek na swiecie. Takze tysiac to jest zaledwie garstka. Dlatego warto odmawiac te modlitwe chociaz raz dziennie.
Ja napisze ze gdy modle sie ta modlitwa to po kazdym jej odmowieniu albo w czasie jej odmawiania czuje duzy spokoj w sercu czasem jakbym czula ze dusze ida do Nieba. Sw Faustyna w swoim widzeniu Czysca ujrzala Matke Boza ktora zstepowala do Czysca i gasila pragnienie dusz czyscowych pocieszala je i zapewnila ze ich meki sie wkrotce skoncza. Mozemy tez pomoc duszom w Czysciu poprzez modlitwe post i odpusty.
Chyba wszystkie inne chrzescijanskie denominacje neguja wiare w istnienie Czysca ale on istnieje. Ja tez kiedys popelnilam ten blad. W Biblii jest wiele zapisow wskazujacych na Czysciec lecz Protestanci wyrzucili ze swojej wersji Biblii te ksiegi ktore wyraznie pokazuja na istnienie Czysca. Dlatego Biblia Protestantow ma tylko 66 ksiag a Katolikow 73 Ksiegi.
Oto swiadectwo pewnej zakonnicy ktora modli sie za dusze w Czyscu
" Pewnej nocy poczulam ze ktos wszedl do mojego pokoju ale nikogo nie widzialam. Poczulam strach bo ujrzalam czyjas postac. Gdy zjawa zniknela zaczelam sie modlic. Obiecalam Bogu modlitwe za dusze w Czyscu w zamian zebym juz nigdy czegos takiego nie doswiadczyla bo zwyczajnie sie boje. Kilka lat pozniej szlam na Msze za zmarle siostry z naszego zgromadzenia. Ujrzalam postac ubrana w stary stroj zakonny. Szla w kierunku kaplicy. Od razu pomyslalam ze przyszla prosic o modlitwe. W tych dwoch przypadkach po mojej modlitwie nie ujrzalam wiecej tych osob. Wierze ze byly to dusze Czysciowe. Obiecalam ze w kazdy poniedzialek beda ofiarowywac Bogu Msze Sw za dusze w Czysciu oraz Rozaniec. Jezeli sie zapomne i pomodle sie w innej intencji tego dnia na Rozancu to dusze Czysciowe mi o tym przypominaja- zaczynam odczuwac ze cos jest nie tak. Kiedy przechodze obok cmentarza czasem rozmawiam z duszami czysciowymi. Pracuje w szpitalu wiec mam kontakt z umierajacymi zawsze zachecam ich do modlitwy na Rozancu ktora jest poteznym ratunkiem nie tylko dla dusz w Czysciu ale tez dla zyjacych a zwlaszcza dla tych ktorzy umieraja. Wiem ze swiadectw innych ze niektorzy ludzie odczuwaja gdy przychodzi do nich zmarly bliski proszac o pomoc"
A czy wy lub ktos z waszej rodziny doswiadczyliscie wizyty zmarlego? Ja nie ale moja mama jak byla mloda widziala swoja zmarla babcie modlila sie za nia pozniej juz jej nie zobaczyla. Moja kuzynka zobaczyla w szybie okna zmarlego dziadka.
Dzisiaj odmowilam od wielu wielu lat po raz pierwszy Rozaniec Swiety. Czuje teraz spokoj i pokoj nie do opisania- to cudowne uczucie. Niewiem ile bede sie tak czula ale ja sie czuje jakbym byla w Niebie chociaz w Niebie jest pewnie miliony razy lepiej. Czy ktos z was tego doswiadzyl po odmowieniu Rozanca(o ile odmawiacie)?
Sw Hubert przez wiele lat byl rycerzem dla zabawy polowal tez na zwierzeta. Pewnego razu ukazal mu sie jasniejacy jelen (niektorzy uwazaja ze byl to Jezus pod postacia jelenia) jelen ten mial na czole swiecacy krzyz i rzekl "Hubercie dlaczego niepokoisz biedne zwierzeta i zapominasz o zbawieniu duszy". Od tamtej chwili jego zycie sie zmienilo. Wstapil do klasztoru. Byl znany z tego ze nawracal swoich przyjaciol ktorzy byli poganami. Podobna historia tyczy sw Eustachego. Sw Hubert jest Patronem mysliwych
Sw Marcin de Porres- byl czarnoskorym mieszkancem Ameryki Poludniowej. Posiadal od Boga dar biolokacji tzn ze mogl przebywać w kilku miejscach jednoczesnie. Mial tez dar przepowiadania przyszlosci. Wstapil do zakonu Dominikanow gdzie z poczatku bylo mu trudno. Sw Marcin mial tez dar uzdrawiania i uzdrowil wielu ludzi i nawet wykupowal czarnoskorych niewolnikow. Zalozyl pierwszy na swiecie przytulek(schronisko) dla zwierzat. Gdy napadli go zlodzieje skonczylo sie na tym ze nie tylko puscili go wolno lecz tez dali mu wiele pieniedzy. Po jego smierci zaczely dziac sie cuda ktore trwaja do dzis. Za jego wstawiennictwem dzialy sie cuda ktore Kosciol przebadal i uznal za autentyczne m in uzdrowienie ciezko chorej 87 latki uratowanie przebitego oka u jednej kobiety i uzdrowienie apoplektyka i wyleczenie roztrzaskanej nogi chlopcu ktora miala zostac amputowana
Swiety kard Karol Boromeusz- zyl w czasach reformacji Kosciola. Byl biskupem. Uczestniczyl w Soborze Trydenckim. Mimo ze posiadal 53 parafie i ponad 100 klasztorow odrzucil bogactwa i zyl skromnie jak mnich. To dzieki niemu powstalo 740 szkol i 16 przytulkow gdzie pomagano biednym i chorym. Sam ryzykowal wlasnym zyciem pomagajac chorym na dzume. Gdy epidemia ustala w jego miescie zorganizowal wielka procesje dla Boga w ktorej sam szedl boso. Przyczynil sie do rozwoju Kosciola Katolickiego.
Swieci Zachariasz i Elzbieta rodzice sw Jana Chrzciciela-wiemy o nich z Ewangelii. Zachariasz byl kaplanem w szkole Abiasza ktoremu urodzil sie najwiekszy prorok Jan Chrzciciel. Sw Zachariasz mimo przestrzeganie Prawa Bozego zgrzeszyl gdy nie uwierzyl w slowa Aniola. Zostal ukarany tym ze NIE mogl mowic az do narodzin syna. Gdy Jan Chrzciciel sie narodzil Zachariasz znow mogl mowic i slawil Boga hymnem na czesc narodzin syna.
Sw Elzbieta jako pierwsza z ludzi uczcila Maryje Matke Jezusa pod natchnieniem Ducha Swietego. Na co Maryja odpowiedziala jej hymnem ktory slawil Boga i przepowiedziala w tym swoja role dla swiata "od tad Blogoslawiona mnie beda nazywac wszystkie narody". Elzbieta poznala tez ze Maryja jest matka jej Zbawiciela "a coz to ze Matka mojego Pana przychodzi do mnie" sw Elzbieta jeszcze przed narodzinami Jezusa uwierzyla w Niego. Oboje ze sw Zachariaszem byli bardzo pobozni i wypelniali Prawo Boze(Mojzeszowe)
Swiety Leonard -byl Pustelnikiem. Pochodzil ze szlacheckiej rodziny ktora miala duze wplywy na cesarskim dworze. Wstapil do zakonu. Nastepnie zamieszkal w lesnej puszczy gdzie duzo sie modlil i zyl skromnie. Wybudowal ku czci Maryji kosciol w lesie. Wstawial sie za wiezniani i uzdrawial chorych. Jest Patronem chorych i wiezniow
Swiety kard Karol Boromeusz- zyl w czasach reformacji Kosciola. Byl biskupem. Uczestniczyl w Soborze Trydenckim. Mimo ze posiadal 53 parafie i ponad 100 klasztorow odrzucil bogactwa i zyl skromnie jak mnich. To dzieki niemu powstalo 740 szkol i 16 przytulkow gdzie pomagano biednym i chorym. Sam ryzykowal wlasnym zyciem pomagajac chorym na dzume. Gdy epidemia ustala w jego miescie zorganizowal wielka procesje dla Boga w ktorej sam szedl boso. Przyczynil sie do rozwoju Kosciola Katolickiego.
Swieci Zachariasz i Elzbieta rodzice sw Jana Chrzciciela-wiemy o nich z Ewangelii. Zachariasz byl kaplanem w szkole Abiasza ktoremu urodzil sie najwiekszy prorok Jan Chrzciciel. Sw Zachariasz mimo przestrzeganie Prawa Bozego zgrzeszyl gdy nie uwierzyl w slowa Aniola. Zostal ukarany tym ze NIE mogl mowic az do narodzin syna. Gdy Jan Chrzciciel sie narodzil Zachariasz znow mogl mowic i slawil Boga hymnem na czesc narodzin syna.
Sw Elzbieta jako pierwsza z ludzi uczcila Maryje Matke Jezusa pod natchnieniem Ducha Swietego. Na co Maryja odpowiedziala jej hymnem ktory slawil Boga i przepowiedziala w tym swoja role dla swiata "od tad Blogoslawiona mnie beda nazywac wszystkie narody". Elzbieta poznala tez ze Maryja jest matka jej Zbawiciela "a coz to ze Matka mojego Pana przychodzi do mnie" sw Elzbieta jeszcze przed narodzinami Jezusa uwierzyla w Niego. Oboje ze sw Zachariaszem byli bardzo pobozni i wypelniali Prawo Boze(Mojzeszowe)
Swiety Leonard -byl Pustelnikiem. Pochodzil ze szlacheckiej rodziny ktora miala duze wplywy na cesarskim dworze. Wstapil do zakonu. Nastepnie zamieszkal w lesnej puszczy gdzie duzo sie modlil i zyl skromnie. Wybudowal ku czci Maryji kosciol w lesie. Wstawial sie za wiezniani i uzdrawial chorych. Jest Patronem chorych i wiezniow
Blogoslawiony Jan Duns Szkot-urodzil sie w Szkocji. Byl zakonnikiem a nastepnie kaplanem. Studiowal a pozniej sam prowadzil wyklady na Uniwersytecie w Cambridge. Byl teologiem nauczal ludzi o Bogu i Ewangelii. Walczyl przeciwko ateizmowi.
Swieta Elzbieta od Trojcy Swietej- wstapila do zakonu mimo sprzeciwu matki. Bardzo kochala Trojce Swieta ulozyla nawet wlasna modlitwe do Trojcy Swietej. Byla pobozna. Pomagala innym. Chorowala na chorobe Adisona lecz mimo cierpienia nie przestala sluzyc Bogu i innym w potrzebie.
Blogoslawiona siostra Alicja Kotowska-byla zakonnica z tad zaczela studiowac. Gdy przeprowadzila sie do internatu na Pomorzu wybuchla wojna. Niemcy niszczyly Chrzescijanstwo w Polsce lecz Alicja byla zbyt ufna i kazdemu zwierzala sie ze swojej wiary. Jej wozny w internacie wspolpracowal z Niemcami i wydal ja mowiac o jej wierze. Alicja zostala rozstrzelana w lesie wczesniej przebaczyla woznemu i odbyla dluga spowiedz przed smiercia. Zostala beatifikowana przez papieza sw Jana Pawla 2
Blogoslawiona Karolina Kozkowna- urodzila sie na podtarnowskiej wsi w wielodzietnej rodzinie. Wszyscy byli bardzo pobozni i kazdy mogl znalezc pomoc u tej rodziny. Karolina bardzo dobrze sie uczyla i znala Ewangelie tak dobrze ze ksiadz zaufal jej by nauczala religii mimo ze nie studiowala teologii-byl pierwszym ktory przeczuwal swietosc dziewczyny. Duzo pomagala ludziom. Podczas wojny zostala zamordowana w lesie przez rosyjskiego zolnierza przy nieudanej probie gwaltu. Na jej pogrzeb przyszlo ponad 3 tysiace ludzi. Niektorym ludziom zaczela sie objawiac w lesie zakrwawiona dziewczyna w lsniacym swietle. Kosciol potwierdzil te objawienia. Symbolem bl Karoliny jest Piersien ktory symbolizuje czystosc i ktory nosza ci ktorzy skladaja sluby czystosci az do slubu
MOC MODLITWY-modlitwa jest zawsze skuteczna nawet jezeli pozornie nic nie wznosi. Modlitwa za innych zmienia nas samych uczy wrazliwosci na potrzeby innych i otwiera serca tych za ktorych sie modlimy. Prawdziwa modlitwa daje zycie i ma moc przemiany zycia. Modlitwa traktowana jest jako terapia zaposredniczona w Bogu-wzmacnia ludzi psychicznie. Pomaga nam spojrzec na nasze zycie w swietle wiary pomaga nam odnalezc milosc odnalezc nadzieje. Zaklada przyjecie i swiadomosc obecnosci Boga i mozliwosci kontaktu z Nim. Bog nasz kochajacy Ojciec Niebieski chce abysmy komunikowali sie z Nim poprzez modlitwe. Modlac sie do Boga kazdego dnia o pomoc i przebaczenie zblizamy sie do Niego. Codzienna modlitwa moze blogoslawic Ciebie Twoja rodzine i tych za ktorych sie modlisz. Pomaga uniknac niepotrzebnych trudnosci. Sa pewne modlitwy na ktore Bog zawsze odpowiada natychmiast-jedna z nich jest "Panie przebacz mi" Boze przebaczenie jest natychmiastowe po naszym prawdziwym zalu. Niektorzy moga miec wizje lub slysza glos Boga. Bog uzywa Ducha Swietego aby nas zmienic. Duch Swiety zapewnia moc przekonanie i kierunek do zmiany zycia.
Cuda i swiadectwa innych ludzi
" Od kilku dni bolal mnie brzuch. Balem sie ze nie obedzie sie bez wizyty u lekarza. Nagle przed snem tknelo mnie zeby poczytac Pismo Swiete. Otworzylem akurat na Ewangeli gdzie Jezus uzdrawial chorych. Przeczytalem. Pomodlilem sie do Jezusa o uzdrowienie z bolu. Zasnalem . Rano juz mnie brzuch nie bolal bol zniknal".
Ja to osobiscie moge potwierdzic mi bol glowy przeszedl automatycznie po modlitwie o uzdrowienie chyba nawet juz wam o tym wspominalam
"Pojechalam na pielgrzymke do Czestochowy. Zobaczylam tam dziewczyne ktora miala twarz pokryta bliznami. Gdy odprawiono za nia Msze Swieta nagle jej blizny zaczely znikac"
Syn zalozyciela Hamasu zalozyl swoj kanal na you tube "na drodze do milosci" o wierze w Chrystusa oraz drugi kanal "przebudzenie" od terroru do wolnosci". Pan Bog daje kazdemu szanse na zbawienie
"W mojej rodzinie przez caly dzien wszyscy sie klocili. Odmowilem rozaniec nastepnego dnia wszyscy byli ze soba w zgodzie"
"Dostalam od znajomego ksiedza cudowna wode z Lourdes w butelce. Miesiac pozniej moj 3 letni sun zachorowal ciezko. Nie pomagal nawet antybiotyk. Mial tak wysoka goraczke ze zaczal majaczyc. Nagle cos mnie tknelo zeby uzyc tej wody z Lourdes. Pokropilam synkowi czolo modlac sie. Juz po 15 minutach goraczka zaczela spadac. Wstalam do dziecka w nocy zmierzyc mu temperature 36.6 idealnie. Dziecko na drugi dzien czulo sie coraz lepiej az w koncu calkiem wyzdrowialo "
10 2024-11-10 15:47:21 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-10 15:48:54)
Wiara Chrzescijanska Kosciola Katolickiego jest jedyna prawdziwa wiara na swiecie zalozona przez Boga-Syna Bozego. Ja po wielu latach bladzenia wsrod religii wrocilam do wiary prawdziwej. Pan Jezus mnie zaprowadzil z powrotem. Duzo sie modle za Muzulmanow i Muzulmanki szczegolnie za konwertytow zeby zrozumieli ze Islam jest falszywy zeby wrocili z powrotem do wiary katolickiej. Jezeli by Pan Jezus sprawil ze wszyscy Muzulmanie ktorzy uciekaja do Europy uwierzyli by w Niego jak Zbawiciela i zyli chrzescijanskim katolickim zyciem to ja bym chetnie ich wszystkich przyjela do Europy. Tam w islamskich krajach bardzi trudno Muzulmanom jest porzucic Islam. Tutaj gdy wiele plynie do Europy bardzo duzo porzuca Islam. Europa jest dla nich ratunkiem. Niestety nie wszyscy porzucaja Islam i przez to mamy taki syf i ataki terrorystyczne ale mimo to bardzo mnie cieszy ze tak duzo Muzulmanow i Muzulmanek przyjmuje Chrzest Swiety w Europie i nawraca sie do Jezusa. Tak sobie mysle moze dzieki temu ze tyle ich plynie do Europy to wiele tysiecy z nich sie nawroci bo juz wiele sie nawrocilo. Moze to plan Boga zeby uratowac ich dusze tam w islamskich krajach wiele musi ukrywac swoja wiare w Jezusa albo udaja ze sa Muzulmanami a tu w Europie setki sie juz nawrocilo i moga praktykowac swoja wiare bo rzady je chronia oraz rozne organizacje
11 2024-11-22 21:50:37 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-22 21:51:53)
Dzisiaj obchodza w Kosciele Katolickim wspomnienie sw Cecylii ktora jest patronka muzykow. Jak ktos ma talent muzyczny to sie moze do niej pomodlic. Ja nie mam wogole tego talentu jestem muzyczne beztalencie.
Dzis czytalam Pismo Swiete o tym jak Pan Jezus wygonil kupcow ze swiatyni i o tym jak w Apokalipsie sw Jan zjadl mala ksiazeczke co byla slodka a pozniej gorzka