Chodzi mi o tabletkę *po* ponoć każdy lekarz może przepisać receptę na nią, nie tylko ginekolog a mam jeszcze takie pytanie trzeba się do niego zarejestrować?bo wiadomo taka tabletke trzeba wziąść do kilku dni. Ktoś się orientuję jak to jest?
Chodzi mi o tabletkę *po* ponoć każdy lekarz może przepisać receptę na nią, nie tylko ginekolog a mam jeszcze takie pytanie trzeba się do niego zarejestrować?bo wiadomo taka tabletke trzeba wziąść do kilku dni. Ktoś się orientuję jak to jest?
Do każdego lekarza trzeba się zarejestrować.
https://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/Od … 127,6.html
Jak to wygląda w praktyce, nie wiem, ciężko znaleźć cokolwiek w necie, trzeba by pytać w aptece.
Przepisze Ci ją nawet lekarz ogólny. Zadzwoń do swojej przychodni i przez telefon powiedz że sytuacja jest pilna i wytłumacz (bo inaczej będziesz czekała parę dni na wizytę). U mnie nadal bywają konsultacje telefoniczne i po rozmowie z lekarzem dostaję kod na receptę.
4 2024-09-14 14:01:51 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-09-14 14:02:08)
Wątpię czy na tabletke po, lekarz da kod przez telefon, prędzej znajdzie się taki co w ogóle nie przepisze.