Gardło!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Gardło!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Gardło!!

witam znacie jakieś dobre metody aby wyleczyć gardło? złapała mnie jakaś wirusówka i trzyma  i trzyma,może znacie jakieś pastylki na gardło lub spraye??

2

Odp: Gardło!!

Ale jak, to wirusówka w gardle? Coś mi się to nie bardzo spina. Masz zaczerwienione gardło? Jakieś ropne nacieki ( białe plamki na migdałach)?

3 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-03 17:01:29)

Nelly92 napisał/a:

witam znacie jakieś dobre metody aby wyleczyć gardło? złapała mnie jakaś wirusówka i trzyma  i trzyma,może znacie jakieś pastylki na gardło lub spraye??

Z wirusówki może się wykluć bakteryjne zapalenie gardła.

Z tabletek do ssania dobre jest tantum verde.
Bardzo dobry jest spray Larimax, na bazie oleju, osłania gardło, hamując rozwój patogenów.

4

Wez sobie kawalek surowej cebuli zjedz. Ja tak zawsze robie i pomaga bez brania lekarstw a jeszcze jak dasz rade trzymac te cebula w ustach pogryziona przez 2 minuty to wybije Ci bakterie. Pozniej oczywiscie zeby umyj i wez gume do zucia,zeby nie smierdzialo big_smile

5

Zaczerwienione jest bez żadnych ropniaków itd

6

Nelly92 napisał/a:

Zaczerwienione jest bez żadnych ropniaków itd

A co na to lekarz?

7

No właśnie jestem jeszcze przed wizytą

8

Gardimax spray

9

SEBIDIN 20 tabletek ok. 18 - 20 zl.

10

no byłem dziś w aptece i dostałem gardimax ale w tabletkach oby się sprawdził, obeszło bez lekarza.

11

Nelly92 napisał/a:

no byłem dziś w aptece i dostałem gardimax ale w tabletkach oby się sprawdził, obeszło bez lekarza.

No tak'a teraz pelno osob widze choruje ponoc srovid wrocil

12

ponoć tak i infekcje za infekcjami eh ,najgorszy teraz okres

13

Nelly92 napisał/a:

ponoć tak i infekcje za infekcjami eh ,najgorszy teraz okres

No tak ponoc bedzie duzo zachorowan a cicho siedza nic nie mowia 'bo sie boja mendy ze sie ludzie wsciekna ze scepionki NIE dzialaja

14

jesień to jest najgorszy okres na tego typu choroby eh hmm//

15

Nelly92 napisał/a:

jesień to jest najgorszy okres na tego typu choroby eh hmm//

I zima

16

Polecam ci kupić zwykły korzeń imbiru i żuć po plasterku kilka razy dziennie. Dobre są też goździki. U mnie sprawdzone, lepiej działa niż te wszystkie pastylki na gardło.

17

Salty_tear napisał/a:

Polecam ci kupić zwykły korzeń imbiru i żuć po plasterku kilka razy dziennie. Dobre są też goździki. U mnie sprawdzone, lepiej działa niż te wszystkie pastylki na gardło.

Oczywiscie 'ze najpierw trzeba sprobowac metod naturalnych a lekarstwa w ostatecznosci brac a nie byle kichniecie i juz najlepiej po antybiotyk leciec albo cala apteke z tabletek wykupic.

18

dokładnie

19 Ostatnio edytowany przez RozrabiakaWmalinowymGaju (2024-10-07 18:16:19)

.

20 Ostatnio edytowany przez RozrabiakaWmalinowymGaju (2024-10-07 18:15:55)

Nelly92 napisał/a:

witam znacie jakieś dobre metody aby wyleczyć gardło?

A jakże!!;)

21

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
Nelly92 napisał/a:

witam znacie jakieś dobre metody aby wyleczyć gardło?

A jakże!!;)

To pisz jakie jak znasz

22

Zalezy jaki ból.. zazwyczaj gardło jest wysuszone. Jak boli na maksa to Octeangin (o ile mam w domu, bo jest na receptę). Niestety on mega przesusza więc nawilżająco dorzucam gelovoxx.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Gardło!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024